Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 165 011
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 1 575
  • София
Shaylo не го свалям /е понякога го свалям ама с моя сме от мн време заедно няма от кво да се притеснявам/. Само под душа се сваля уточнявам, то след тия работи... Simple Smile

# 1 576
Привет, момичета ! Извинявам се, предварително, ако предизвикам недоволство. Малко ще направя завой в темата. Бихте ли споделили в каква сфера работите и как се справяте от психологичен аспект. Трябва да нося апаратче, но все не намирам куража. Трудно ми е да прескоча " бариерата ". Аз съм с перфорация на двете уши. Благодаря Ви 🤗❤️

Творческа професия,  ежедневно комуникирам с различни клиенти, на живо и по телефон, затруднения имам рядко, апаратите ми дават свобода да работя това, което мога и обичам Heart А никак не ми е малка загубата.
В момента тествам нов модел, малко по-висок клас, в шумна среда. Веднага се усеща положителната промяна във възможността за филтриране на шума и нивото на разбираемост в шумна среда.
За вторият въпрос - не ги свалям, харесва ми да чувам всичко по време на... Simple Smile)))
Прескачай смело бариерата, ако става въпрос за носенето на апарати, за перфорацията не мога да взема отношение.

# 1 577
Да се оплача, не могат да ми изработят апарат вътреканален. Много тесен бил ушния ми канал. Сега трябва да сложа задушен. Предложиха ми модел фюжън на Видекс, бил много малък. Някой с отзиви за този модел?

# 1 578
Да се оплача, не могат да ми изработят апарат вътреканален. Много тесен бил ушния ми канал. Сега трябва да сложа задушен. Предложиха ми модел фюжън на Видекс, бил много малък. Някой с отзиви за този модел?
Видях, че има вътреканален на Отикон, но никъде не откривам цена?

# 1 579
  • тук-там
Стискайте палци. Утре съм на операция.

# 1 580
  • Sofia

Всичко да мине бързо, леко и безпроблемно и скоро да наглеждаш темата само от носталгия Revolving Hearts

# 1 581
Здравейте глухарчета. 😊 Днес минах през Ототон. Прикачвам снимка.  Казаха ми ако искам да мина УНГ заради шума в ухото,  но шанса да се махне е много малък. Той не е и ужасен, но го има. И ако искам да си взема апаратче, по свое усмотрение. 

# 1 582
  • Карлово
Как си?

# 1 583
  • тук-там

Тъкмо се канех да пиша. Smile
Супер съм. Още веднъж - на всички с отосклероза - не се колебайте!
Операцията мина по план - малко гадене и повръщане след това - на третия ден съм пушка вече.
Прибрах се още същата вечер след операцията /София - Пловдив/. На 12 махам тапата - тогава ще споделя и резултата какъв е.
За тези, които не следят - проф. Лолов, болница Здравето -3000 лв - влизат изследвания, престой, операция.

# 1 584
Радвам се, че операцията е минала добре, дано оттук нататък всичко да е наред.
При мен за съжаление няма такъв вариант. Откакто съм в темата само ви се оплаквам, но имам чувството, че всичко е срещу мен и нещо взех да се депресирам.
Вчера отидох при доцента, за да си взема апарата, а той не можа да го настрои (не можа да го свърже с компютъра си въпреки, че рестартира няколко пъти. Сега във вторник пак ще ходя до Стара Загора за n-ти път.

# 1 585
Здравейте Simple Smile ! След като изчетох цялата тема и си поревах няколко седмици съм готова да споделя за мен. На 30 години съм и съм с двустранна невросензорна загуба от около 2 години. Не нося апарати все още, но съвсем скоро това ще се промени. Страх ме е от това, че тази загуба ще прогресира и ме интересува дали знаете нещо за забавяне на процеса. Ще приложа и последната ми аудиограма.

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 15:41 от mishola

# 1 586
mishola, здравейте!
Страдам от сериозен спад на слуха вследствие лечение с гентамицин, вече съм на55+,нося апарат,но с всеки изминал ден,усещам как продължава да спада...не искам да те плаша,пих милгама,белергамин,съдоразширяващи....полза нъцки!🤪
Намери читав УНГ лекар,направи нова аудио грама и слагай апарат,има доста добри, макар че цените им са уууааууу!
На работа имам  колежка, която носи много модерен слухов апарат и ми сподели, че е доволна !
И не се страхувай, много сме такива!
Успех,мила!

# 1 587
Здравейте Simple Smile ! След като изчетох цялата тема и си поревах няколко седмици съм готова да споделя за мен. На 30 години съм и съм с двустранна невросензорна загуба от около 2 години. Не нося апарати все още, но съвсем скоро това ще се промени. Страх ме е от това, че тази загуба ще прогресира и ме интересува дали знаете нещо за забавяне на процеса. Ще приложа и последната ми аудиограма.
На какво се дължи тази загуба? Т.е на 28 г нещо се е случило и си загубила слуха си?
Не знам дали при всеки е различно, но аз нося апаратчета от 24 годишна / иначе загубата ми е от почти бебе/ и като си сравнявам аудиограмите за тези 20 години, откакто нося, почти няма промяна. Даже ми е интересно, че имаме почти еднакви аудиограми. Така че, не се впрягай, взимай апаратчета и пей сърце.

# 1 588
На какво се дължи тази загуба? Т.е на 28 г нещо се е случило и си загубила слуха си?
Не знам дали при всеки е различно, но аз нося апаратчета от 24 годишна / иначе загубата ми е от почти бебе/ и като си сравнявам аудиограмите за тези 20 години, откакто нося, почти няма промяна. Даже ми е интересно, че имаме почти еднакви аудиограми. Така че, не се впрягай, взимай апаратчета и пей сърце.

На 28 отидох на лекар... Преди това не съм чувствала проблем.
Февруари тази година отидох при професор Попова в ИСУЛ и тя беше озадачена от симетрията на загубата в ушите ми... Тогава и казах, че от години слушам силна музика на слушалки и дали има вероятност да съм батисала ушите си по този начин... Е отговора беше, че каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи. Мисълта ми е... Че ще сложа апарати ще сложа, така или иначе цял живот имам завряно нещо в ушите, но ме е страх от пълната глухота...

# 1 589
Здравейте,
с апаратче съм от два дни.
Обаче много ми шуми, като съскане е .
Ако не мърдам , не си въртя главата е тихо. Ако обаче се движа или някой говори се чува това свистене. Така ли е и при вас? Иначе чувам по-добре, но например музиката от радиото в стаята на а колежките много ме дразни, все едно е усилено докрай. длед две седмици ще ходя да ми го увеличава доктора, трябвало постепенно да стане, а на мен ми се струва, че сега е ужасно силно .
Весели празници!🍀🍀🍀

Общи условия

Активация на акаунт