Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се справяте с трудностите при чуване и каква е вашата професия?
Какви са вашите преживявания със слухови апарати и кои марки ги препоръчвате?
Какви са вашите преживявания с кохлеарни импланти и какви са преживяванията на пациентите с кохлеарни импланти, както и техните изисквания?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се справяте с трудностите при чуване и каква е вашата професия?
-
Какви са вашите преживявания със слухови апарати и кои марки ги препоръчвате?
Форумът предлага различни марки слухови апарати, като Phonak, Oticon и Widex. Потребителите съобщават, че изборът на модел зависи от индивидуалните нужди и бюджет. Освен това се споменава, че за да получите наистина работещ апарат, може да се наложи доплащане над сумата, която ще бъде отпусната от социалните служби.
-
Какви са вашите преживявания с кохлеарни импланти и какви са преживяванията на пациентите с кохлеарни импланти, както и техните изисквания?
Кохлеарните импланти са предназначени основно за хора с пълна или много дълбока загуба на слуха. Пациентите обикновено трябва да преминат през специализирани прегледи и да получат одобрение от медицински експерт, преди да се пристъпи към операция. Някои потребители споделят своя опит с кохлеарни импланти, като отбелязват, че операцията и имплантирането на устройството са рискови и свързани с високи разходи. Въпреки това хората се надяват да подобрят качеството на слуха си. Често пациентите изразяват разочарование от тежките изисквания и дългата процедура за одобрение на импланти.
-
Каква е практиката за раждане при жени с увреден слух?
-
Как се справяте с ежедневните предизвикателства и какви са вашите преживявания?
Audeo Q(quest) е базиран на най-старата платформа на Фонак. След нея те са създали V (venture), а от 2016 насам имат и най-нова B (belong). Не знам за точно тези апарати колко са стрували, когато са излезли на пазара, но мой приятел е с вътреканален от преди 5 години. Тогава го взе за 3 и нещо, сега същият нов струва хиляда и нещо - цените им падат като на телефоните 
Със Сигниа чувам много естествено, даже питам мъжа си дали той не ми говори по-силно или наистина апаратите работят така добре. Все още ги преценям в различни ситуации - днес в колата работеше радиото, детето говореше зад гърба ми и ММ до мен - смесваха ми се, еднакво силно ги чувах. В шумна среда (училищен двор, Джъмбо), с различните настройки се е случвало понякога да не чувам събеседника, а всички останали звуци повече от него или пък да чувам тези, които си говорят в съседство, но не и човека до мен.
И пишете, ако се сетите нещо или просто искате да споделите нещо ново!
Нашият личен лекар го изписа на ампула за детето ми, заради стомашен вирус...Мен пък ме лекуваха с инжекции гентамицин от синузит.
Преди да знам, че това може да ми навреди.

И аз си ги мислех тези неща, като ходих да гледам апаратите. Много ангажиращо, ама какво да се прави, като няма друг начин. Понякога стоя и си мисля - за тия пари това нещо трябваше да е много различно от стандартния слухов апарат, трябваше да някакво супер технологично изобретение, да не го мислиш толкова, да се самонастройва, да не е толкова уязвимо, да го сложиш и да забравиш, да спиш с него и т.н. А то какво - фирмите разработчици са стигнали до под кривата круша. Екстрите не го правят нещо кой знае какво. Ей, да не се засегне някой, просто си водя вътрешни монолози , защото не съм очарована от развитието и напредъка :/
На улицата, в училищния двор ми е доста шумно, но говорът се отличава добре. Единствен малък проблем имам, когато няколко души наблизо говорят едновременно - чувам ги еднакво силно и понякога е объркващо кой точно ти говори.