Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 567
  • 1 951
  •   2
Отговори
# 330
  • тук-там
И аз мисля че са супер завишени цените за такова чудо, но...факт и в чужбина са такива, че и по-високи.
Явно производителите са малко и държат цена.
В чужбина съм, като се върна първата работа е да сменя ресивъра. Дано се размине само с тръбичката, че иначе ще почна да ги колекционирам.
При мен настройките са единични. Все нямам време да отделя, за по-финни настройки. Ще го направя обаче.
В шумна среда е кофти. Дори и при някакъв работещ уред/принтер/, по-шумен климатик, много и различен говор и т.н.  Засега се справям, ще трябват обаче донастройки. Моят апарат има едно копченце с което се сменят настройките, но не съм сигурна колко може да са те...Две? newsm78
Аудео В70. Записали ли сте се за проба на "невидимите" изцяло вътреушни апарати?

# 331
Wild_rabbit, aз не знам дори, че върви подобна кампания, за невидимите вътреканални апарати. Но честно да си кажа, не искам повече нищо да пробвам, изтощена и разочарована съм.
 Все още съм в процес на повтаряне на изследванията,  след което ще отида да ме види проф. Цветков. Надявам се да може да се оперира. Ако я има тази възможност, не бих и помислила за слухов апарат.

A вие случайно да забелязвате влошаване на слуха, откакто носите апаратчетата? Да ви се губят звуци, които преди това сте чували?
При мен изключването беше почти мигновено, но за щастие се оправих на другия ден.

# 332
Пак съм аз Simple Smile
Искам да попитам запознатите МЦ "Св. Георги Софийски" в двора на ВМА има ли нещо общо с ВМА? Това поликлиниката на болницата ли е или просто мед. център?
Къде ходихте при проф. Цветков, в самата ВМА в УНГ отделението
или в този център, където преглежда?

# 333
  • Варна
Ще се самоцитирам, че коментара ми е останал на първите  страници и едва ли някой ще чете там.

Цитат
Информация, която може да е полезна на всички =>> Ходих в петък на преглед при доц. Цветков във ВМА София. Той всъщност от март вече е професор. Та първо към 8:30 сутринта отидох в поликлиниката към ВМА. Като се влезе в лявата част има стълби за надолу. Слиза се по тях и от там към кабинет 023. То си има бележка за прегледи при проф. Цветков. Казах, че искам да мина преглед при него. 50лв ми взеха, но ми издадоха и бонче. После ме пратиха на 12ет., където е отделението УНГ. Звъни се на вратата и от там вече сестрите поемат и казват дали да чакам или не. За час за операции пак долу при сестрата в 023 кабинет.

# 334
Благодаря! Simple Smile
Само не разбрах дали това е поликлиниката на ВМА (МЦ Св. Георги Софийски), тъй като не съм от София.

# 335
  • Варна
ДКЦ-то на ВМА. Вътре се помещават разни частни клиники. То е залепено до самата ВМА.

# 336
Благодаря много! Помоща ви е безценна! Дано все по-често пишем тук само хубавини! Sparkling Heart

# 337
  • Варна
Expect, успех!
Пиши как е минал прегледа Simple Smile

# 338
Задължително! Simple Smile Има още малко време дотогава.

А ти как си сега, четох, че два пъти са те оперирали?

# 339
  • Варна
Ами добре съм си, чувам в пъти по-добре от преди. Скоро не съм правила аудиометрия. Ноо нямам никакви проблеми да чукна на дърво. Със самолет си летях без проблеми. Не ми се върна 100% слуха, но щом си чувам ръчния часовник как тиктака, като го доближа до ухото, значи работата е добре Grinning

# 340
Супеееррр! Така трябва! Аз от доктор знам, че чуваш ли ръчния си часовник, всичко е наред! Браво на теб! И да ти кажа донякъде и твоята история ме амбицира да отида и да проверя дали случайно и при мен не е сбъркана диагнозата, че по много точки не отговаря на класическия неврит.

# 341
  • Варна
Търси и не се отказвай, защото аз така изгубих ценно време. Макар че, отосклерозата може да е премесена с неврит. Но, трябва читав лекар да  каже. Няма да забравя преди операцията проф. Цветков ми каза, че най-голямата грешка за отосклерозата е да се изписват апаратчета. Да, окей, те ще помогнат донякъде, ама при нея основния проблем идва от неясното чуване, трудното разграничаване на звуците и от там на думите. Просто стремето не трепти. Вярно, че нямаш гаранция, че операцията ще е успешна. Бях прочела и много кофти резултати.Но знаех, че съм в сигурни ръце и си отидох с кеф за операцията. Та така. Стискам палци всеки да се похвали с хубави новини.

# 342
  • Sofia
Expect, много силно стискам палци! Дано проф.Цветков види възможност за операция и подобрение!!!
Пууу, да чуваш цъкането на часовника си е брилянтен слух направо! Grin

Аз пък след известно време ще си направя нова ауидометрия да видя дали със слуховите апарати имам някаква промяна в моя си слух (дай боже да няма или да не е отрицателна).

# 343
Благодаря ви! Simple Smile
Габи, да така е-огромна грешка е да се изписват слухови апарати при отосклероза, при положение, че това е за операция и че с времето прогресира. Много, много се радвам за теб и отивам и аз с огромна надежда. Дори и да не е това, поне да ми се назначи читаво лечение, защото аз определено имам голяма динамика в състоянието и се влияя от някои лекарства. А със слухов апарат се чувствам още по-зле, защото ми ограничава звуците, които по принцип чувам, за сметка на увеличаването на говорните честоти.
Аник, а ти как я караш? Свикна ли вече, промени ли се ежедневието ти откакто ги носиш? Направи си аудиограма, да, за да знаеш дали да вземаш някои лекарства или добавки от време на време.
Днес следобед ще повтарям слухови евокирани потенциали. И съм вече почти готова за проф. Цветков.

# 344
  • Варна
Expect, чакам с нетърпение да споделиш какво са ти казали! Стискам палци да се върнеш с добри новини!

Общи условия

Активация на акаунт