Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 710
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 1 425
Момичета, някоя от Вас да шофира и да има шоф. книжка? Как се справяте с това? Карате ли редовно? Аз спонтанно записах шоф. курс.

Аз си шофирам редовно и имам книжка от ранната си младост Simple Smile
Защо как се справяме, нали носим апаратчета?

Успех ти пожелавам!
Шофирането е свобода и независимост от други хора или графици на транспортни средства  Simple Smile

# 1 426
  • София
Благодаря за пожеланията Simple Smile
Иначе любопитна съм само Simple Smile Носим апаратчета да, но просто дали си карате активно? дали се притеснявате и така. Аз щот съм яко стрес сега и не си помагам хич в случая Simple Smile

# 1 427
Здравейте.🙂
Да се представя на кратко. На 44г. съм.
Аз мисля, че имам чудесен слух, но...
Не чувам мъжът ми какво ми говори,  тоест чувам глас но не разбирам думите. Чувам децата, пералнята, чешмата като капе...Имам шум отдавна, ( шумът се появи след тежка онкологична операция),  но като че ли отскоро забелязвам проблем   със слуха ми. Вече се караме като пенсионери😁 Все го карам да повтори и че мрънка под носа си а той се ядосва, че трябва да повтаря и потретва.  Във колата когато стоя отзад а той кара изобщо не го разбирам.  Утре имам час в ототон и ми е малко притеснено  да не им губя времето напразно.  Направо съм объркана.

# 1 428
  • bulgaria
Здравей,
В никакъв случай не губиш времето на никой. Ще ти кажа едно- със сигурност ще се преродиш, ако сложиш слухов апарат. Бих те посъветвала, освен Ототон да пробваш апаратите и в Мебос и тогава да вземеш решение. Питай за всичко, което те интересува относно слуховите апарати и не забравяй да се похвалиш после.

Сега да се изкажа по моя казус:
Със слухов апарат съм на лявото ухо. Дясното не работи, но до момента се оправям повече от добре. Наскоро ми направиха предложение да се пробвам с кохлеарен имплант на дясното ухо, но не мога да намеря актуални мнения. Как се чува, какви са негативите и рисковете и тн. Намирам само рекламни хвалебствия, "розови" снимки и трогателни истории с хепи енд. Исках да прочета малко по- реалистични отзиви от хора, минали през това, защото съм наясно,че в болницата и лт фирмите вносители на КИ ще чуя само позитиви и надъхване

# 1 429
Ерин, аз мисля, че си внушавам че не чувам защото се случва с мъжът ми и ако съм във шумна среда примерно  в магазин... Понякога имам чувството,  че съм луда. Как с децата  примерно нямам проблем, с телефона също нямам проблем . Във същото време ако са пуснали уредбата и дори да не е силно много ме дразни и напряга. Утре ще видя дали имам проблем изобщо.  Може би определени тонове само ми създават неудобство.  Иначе дядо беше  напълно оглушал, неговата майка също, мама и тя не чуваше добре .

# 1 430
  • bulgaria
Писах, писах и всичко се изтри...
По принцип в домашна обстановка е друго. Важните въпроси са дали чуваш примерно, ако някой ти говори от съседната стая или отсрещния тротоар. При всички положения си направи аудиограма и виж. Отделно, ако случайно има нещо е хубаво да се разбере причината- дали е невросензорна загуба на слуха или отосклероза. По принцип има риск от наследствена обремененост, но само лекар ще ти потвърди. Ти ходи ли на УНГ

# 1 431
Не, не съм ходила на УНГ.  Понеже вече се шегуват, че избирателно само мъжът ми не чувам а до нас има кабинета на Ототон и в момента правят безплатни прегледи реших да се проверя. Утре след прегледа ще пиша как е минало. А мъжът ми и до него като съм пак не го разбирам често. Преди не беше така със сигурност.  🙂

# 1 432
  • bulgaria
Успех. Стискам ти палци да си параноична хипохондричка и да няма нищо сериозно. 😂😂❤️

# 1 433
Здравейте.  Минах преглед и със лявото ухо имам 30% загуба а със дясното 42%. Докторката ми направи изследване и със слушалки зад ухото. Гледами ушите и не бяха мръсни. 😂 Каза, че може и да е от ковид... За сега препоръча да изчакам и да се наблюдавам и ако нямам промяна след година пак на преглед а ако имам след 6 месеца. От двата вида изследване каза , че съвпадат  ,,скобите с точките" което не било добре  защото било непоправимо. Но...времето ще покаже.🙂 Ако прогресира ще трябва апаратче, но пак е за в бъдеще евентуално.  🙂

# 1 434
Благодаря за пожеланията Simple Smile
Иначе любопитна съм само Simple Smile Носим апаратчета да, но просто дали си карате активно? дали се притеснявате и така. Аз щот съм яко стрес сега и не си помагам хич в случая Simple Smile

Карам си редовно и не се притеснявам Simple Smile
Споко, нормално е да се вълнуваш, но с времето и практиката ще ставаш все по-спокойна. Simple Smile

Tatauni, да не те стресирам, ама това не е перфектен слух. Това, което описваш с чуването, но неразбирането е, точно, че не чуваш добре. От там тръгнах и аз и такива пишман доктори ме връщаха, докато слухът ми беше социално адекватен и после внезапно тръгна надолу. 40 дб загуба си много сериозно, а на 50 вече ще усетиш крещяща нужда от апаратче. Когато не се вземат мерки, се губят все повече дб на различни честоти, а колко дълго във времето се случва, никой не може да каже. При мен беше плавно и бавно доста дълги години, но в един момент се влоши за няколко месеца и вече ми беше невъзможно без апаратчета.

# 1 435
Здравейте отново,

Някой дали знае лекар, който прави тимпанометрия? Като цяло на вас тествала ли са ви слуха с други изследвания, освен аудограма?

Благодаря! Simple Smile

# 1 436
Привет, дами случайно попаднах на вас и много се радвам че има къде да попиташ да поискаш съвет от хора със сходни проблеми!
Аз съм със неврит на двете уши от 3 годишна..апарат нося само на лявото ухо от 18 години !
Преди няколко години почна да ми се възпалява ушния канал на слухопротезираното ухо което е много болезнено и неприятно от гледна точка на това че не мога да нося апарата.Аз толкова съм свикнала с него че ми е като втора кожа. Скоро направих в рамките да няколко месеца пак такова възпаление и се принудих да сложа апаратчето на дясното ухо но не мога да свикна изобщо ще ме побърка.
Имам въпрос към тези които носят два как е ?
Аз съм свикнала близо 20 години само на лявто и сега ми е адски трудно.
Звукът от дясното не като лявто не чувам добре човешкият говор разбираемо . Страничните шумове го потискат правих настройки ама вече се очайвам.
Явно грешката ми бе че не сложих преди години два но тогава такива ми бяха възможностите. Извинявайте стана дълго но досега нямаше с кой да споделям ушните тегоби.
Бъдете здрави !

# 1 437
Имам близка, която познавам от дете, така носеше само на едното ухо, после почна на другото. Като теб сподели, че е дразнещо, но свикна - няколко дена го носеше и после го сваляше. Наложи й се да смени и стария апарат, не разбрах защо, вероятно да се доближава по честота с другия може би, ходеше периодично за настройки докато се намести.

# 1 438
Имам близка, която познавам от дете, така носеше само на едното ухо, после почна на другото. Като теб сподели, че е дразнещо, но свикна - няколко дена го носеше и после го сваляше. Наложи й се да смени и стария апарат, не разбрах защо, вероятно да се доближава по честота с другия може би, ходеше периодично за настройки докато се намести.

Дано и при мен стане така ще трябва да имам повече търпение.

# 1 439
Спокойно, време трябва,на мен също ми се наложи да сменя ухото,носех на дясното, сега е на лявото.Отначало ми беше неприятно, наложи се корекция и свикнах за около седмица!
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт