Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 639
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 1 830
  • София
Най -добре. Поне ако вземеш от тях, ще ти е по -сигурно, че не е някой стар модел за мн пари.

# 1 831
Благодаря за отговора!
Видях и вашите коментари, прочетох всичко по темата, но сравнение с много други теми от всякакво естество в този случай, каквото и да прочета ми изглежда като реклама!
Нищо лично, предполагам ме разбирате.
Има едва 15 човека, които твърдят, че се оперирани и повечето обясняват в пет реда, какво са преживели и състоянието им след операцията.
Колкото до годините, ако бях на 50/60 сигурно нямаше да се занимавам, все пак не съм си загубил напълно слуха, справям се, но съм на 33г, като от 7г съм в това състояние, а от около година с дясното ухо започнах да не чувам повече от обичайното.
    https://[/list]
    Цитат на: Wild_rabbit  link=topic=820430.msg49047887#msg49047887 date=1734969424
    Здравейте!
    Не успях да намеря много информация свързана с моя проблем, за това ще питам тук.
    Някой/я дали се е оперирал/а от отосклероза и би ли споделил/а мнението си?
    Обмислям от дълго време да се оперирам, но не успявам да намеря достоверна информация и най- вече от първо лице!
    Благодаря на отзовалите се!
    Весели празници!

Потърси назад мнения, или виж моите.
    Оперирана съм два пъти при Лолов - бях с 40 децибела - глухар отвсякъде. Blush
    И двата пъти успешно. Не го мисли, а действай!
    Особено ако си над 50 г.

# 1 832
    Здравейте! Чудя се, защо почти никъде няма цени на слуховите апарати. Да не говорим, че и моделите трудно се намират. Предлагат на майка ми такова апаратче от Турция за около 1400 лв, но не мога да намеря цената в България, че и в Англия или Германия за съпоставка...

Относно съпоставката на цени в Германия, мога да препоръчам сайта mysecondear.de. По принцип май не видях търсеният апарат, но можеше да се ориентирате за другите модели.
    Аз лично си купих от тях и съм доволна от обслужването. Така или иначе имах път до Германия и след като поръчах и платих онлайн отидох само за отливка, понеже си взех вътреушен. После ми го доставиха с куриер. Настройките ми ги направиха на база аудиограма. Незнам дали можеше да е по- добре, но и така става. Иначе спечелих доста от разликата в цените,

# 1 833
    Благодаря на всички! Явно моделът е по-стар... Ще го помислим малко Blush

# 1 834
    • София
    То е хубаво да има опция да се тества апарата, защото иначе как да разбереш дали е твоят.

# 1 835
    Аз да си призная не съм имала нерви и време да избирам апаратчета чрез тест. Само веднъж съм тествала и е доста досадно и времеемко. Малко е несериозно от моя страна, разбира се. В крайна сметка ми се струва, че всички работят еднакво или поне с времето свикваш, само класът е различен и намираш разликата. Това, което си купих онлайн от Германия, беше след писмена комуникация със специалистите им, които ми препоръчаха 3 модела за избор, съобразно с моята аудиограма. В България ти препоръчват най-скъпото и не можеш да разчиташ на добра препоръка.

# 1 836
    • Добрич
    Здравейте, на лявото ухо имам загуба на слуха 70db, а на дясното за сега е 20. В момента съм със слухов апарат базов клас - Отикон К50. Искам да купя друг с повече канали и си записах час във Виктория хелп, Пловдив. Разбира се, имам доста въпроси, които ще задам на място. Ще бъда благодарна, ако споделите от опит отговорите на това което ме тормози 😊 Какъв тип батерии препоръчвате? Сега съм със сменяеми и за мен това е предпочитания вариант, но като гледам средния клас апарати всички са с зареждане. Също и за накрайниците - сега съм с отливка, но виждам че има и с друг вид, които са с тънка тръбичка между него и апарата. Кое е по-добре? Можете ли да ме насочите към апарат от който сте доволни до 3000лв?

Първо искам да уточня, че нося апаратите по много часове всеки ден, от 7.30 до 24-01 ч.

Апаратите ми със смяняеми батерии издържаха два дни, но по-малко от три дни. Винаги може по време на разговор да ми свърши батерията, въпреки сигнала. Винаги имам резервни батерии и бих могла да я сменя ( ако е удобно). Апаратите бяха изцяло в канала и почти незабележими.

Сега апаратите са още по-незабележими, защото са с ресийвър. Батериите се презареждат и не биха изкарали 24 ч. Обикновено ако стоя до късно след 02.00 ч. подават сигнал за зареждане. Едната вечер ми се наложи спешно да пътувам през нощта и ги сложих да се зареждат, докато си приготвя багажа, за да ме изкарат до възможност за следващо зареждане. Искам да кажа, че няма вариант да имаш резервни батерии, в случай, че примерно си 24 ч. зает и апаратите са ти необходими.

И двата модела са от висок клас ( ако има значение).

Физиологичният брой канали, с които работи ухото мисля, че беше 16.

В момента апаратите ми са ReSound и са чудесно съотношение цена/качество. Бихте могли да направите избор за сума до 3000 лв. Фирмата, от която ги купих има офис в Пловдив ( даже мисля, че е централният офис).

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 13:02 от Вела

# 1 837
    Здравейте момичета , някой от Вас да е с болест на Мениер.

# 1 838
    Привет на всички.
    Имам проблем. Имам зарядно устройство за слухов апарат Signia Insio AX. Добре, че е двойно - за ляв и десен. Проблемът е, че изведнъж едното гнездо спря да зарежда. Сега се чудя има ли някъде сервиз за тези аксесоари, поне да поразпитам по телефона или на място какъв и откъде може да идва проблема, а ще го мисля някак за гаранцията. Най вероятно ще им пиша, ще видим.

# 1 839
    • Sofia
    CloudyLady, може би е най-добре да се обадиш на фирмата, от която си ги купила, ако е българска. Дано да работят на 30 и 31 декември!

# 1 840
    Не е българска. Ако не намеря българска, която да работи с Signia, поне за консултация, най-вероятно ще трябва да водя кореспонденция с немците. Сигурна съм, че ще изпратят ново зарядно, но ще мине доста време в комуникация и чакане. Не очаквах, че на едно зарядно може нещо да му стане.

# 1 841
    Здравете,
    писала съм 1-2 пъти в темата.
    Аз съм с 75 db намален слух и на двете уши и със сигурност ще се наложи апаратчета и на двете.
    Тъй като цената на апаратчетата са доста високи, а на мен нисък клас няма да ми вършат никаква работа се наложи да пробвам и тествам. Та Отикон никаква работа не ми вършат. Фонак L 90 са ми добре, както и L50. Най-интересното, че в момента тествам L 70 "реалния" шум много ми пречи.
    Направих  проучване и в Турция. Цените са много по-ниски и тук идва момента, какво се случва при повреда, тест, настройка и т.н. В БГ има фирми които правят тези настройки, но всичко се заплаща и то не малко.
    Наистина не разбирам защо е това обирджийство. Отделно в 2 от фирмите са толкова неприветливи да не кажа груби, че направо ме отказват да взема каквото и да е от тях.
    Освен това това със презаредимите апаратчета е супер неудобство. На мен на едно гости ми падна батерията и .... нищо. Няма как да заредиш, няма как да смениш. Също така ми казаха, че живота на вградените батерии е около 5 г. но ако се развали понякога ремонта може да струва колкото апаратчето - зависи какво му е.
    В БГ знаят много добре, че в Турция апаратчетата са драстично на по-ниски цени и са сложили едни такси за обслужване, за да те откажат да си вземеш от друга държава.
    Ако може някой да каже ReSound от къде да видя, взема, пробвам.

# 1 842
    Gigi, аз съм клиент на Ототон, офиса на бул. "П.Евтимий" в София. Никога не съм получавала грубо или обидно отношение. Само че те работят с Фонак, а теб не те устройват. Тъжната истина е, че при загуба, като твоята и моята, нищо не помага на 100%. Не пиша с цел реклама. Цените за обслужване и ремонт не са ниски, но ако съпоставяме плащане за услуга, която получаваш на момента, спрямо незнайно колко дълго чакане за сервиз от чужбина, евтиното излиза златно.

Хубаво е да тестваш апаратите и да ти ги настроят преди да започнеш да ги носиш и това е още едно неудобство на закупуването от чужбина, освен ако нямаш вариант да го направиш там, а да ползваш българските представители за обслужване и почистване. Цените са едни и същи, без значение откъде са апаратчетата.

# 1 843
    Linofrina, да, зная, че друго решение няма. Умишлено не писах, кои са 2-те фирми. Иначе точно в момента съм с Фонак и тествам и това мисля, че е единственото, което ще ми върши работа. Още повече, че от всичко което изчетох, сравних, гледах ревюта и т.н. - те са и водещи за момента на пазара, за проблема и за това, за което са ми нужни на мен.
    И да, в Ототон за момента получавам най-адекватно и добро отношение и пълна информация на всичките ми въпроси, които възникват постоянно.

# 1 844
    • Sofia
    Не е българска. Ако не намеря българска, която да работи с Signia, поне за консултация, най-вероятно ще трябва да водя кореспонденция с немците. ....

Извинявай, забравих, че ги купи от Германия. Signia в БГ се продават от Новамед. Може да има и други, но аз ходя за "резервни части" (домчета, рисийвъри и т.н.) в Новамед. В софийския офис работи един господин, чието работно време не е много сигурно, затова винаги се обаждам предварително. Той извършва дребни ремонти и доставки на някои неща - аз съм поръчвала външното тяло на единия апарат, защото сама счупих пантичката за капачето на батерията. Батерии съм купувала и онлайн от тях, като комуникирах с някого извън София, т.е. може да пробваш да им се обадиш на тел.от сайта.

Много ме е страх от смяна на апаратите, която в един момент ще е неизбежна. Не искам зареждащи се батерии и между Фонак и Signia навремето избрах по звук вторите, но тогава Фонио, които вече не съществуват, ги обслужваха, а наследилите ги Ототон работят само с Фонак.

Общи условия

Активация на акаунт