Съфорумки с намален слух - да се запознаем :)

• 164 544
  • 1 951
  •   1
Отговори
# 1 935
  • Sofia
Пусната е новата спецификация с новите пари за слухови апарати на сайта на НЗОК. Можете да видите на какви пари имате право тука : https://www.nhif.bg/bg/facilities/main  тези от 10.03.2025г.

Аз виждам 480лв., колкото бяха досега.

CloudyLady, за да вземеш батерии, май трябва да си минала процедурата за отпускане на помощ за закупуване на апарат. Тези батерии се полагат към въпросния апарат. Доколкото си спомням с протокола от ЛКК, въз основа на който са отпуснати парите за апарат, се ходи в служба "Социално подпомагане". Попълваше се някакъв докумен, чакаше се известно време за одобрение и след одобрението вече можеш да отидеш във фирма, която отпуска батерии по този начин. Не съм сигурна дали с фактурата от фирмата не трябваше да се върнеш пак при социалните.
Аз помня едно голямо размотване напред-назад и съм се възползвала може би само първите две години. Възможно е вече да са улеснили процедурата.

# 1 936
  • Добрич
За помощ за батерии не се носят документи. С протокола от ЛКК за слуховия апарат автоматично се полага помощ за батерии за 6 години. Трябва да е минала година от получаването на такава помощ. В Социално подпомагане правят справка и изготвят заповед. Вече не се връща протокол там. От фирмата, която има сключен договор след покупката  уреждат документацията.

# 1 937
Пусната е новата спецификация с новите пари за слухови апарати на сайта на НЗОК. Можете да видите на какви пари имате право тука : https://www.nhif.bg/bg/facilities/main  тези от 10.03.2025г.

Аз виждам 480лв., колкото бяха досега.

CloudyLady, за да вземеш батерии, май трябва да си минала процедурата за отпускане на помощ за закупуване на апарат. Тези батерии се полагат към въпросния апарат. Доколкото си спомням с протокола от ЛКК, въз основа на който са отпуснати парите за апарат, се ходи в служба "Социално подпомагане". Попълваше се някакъв докумен, чакаше се известно време за одобрение и след одобрението вече можеш да отидеш във фирма, която отпуска батерии по този начин. Не съм сигурна дали с фактурата от фирмата не трябваше да се върнеш пак при социалните.
Аз помня едно голямо размотване напред-назад и съм се възползвала може би само първите две години. Възможно е вече да са улеснили процедурата.

Аз виждам 1000 лв за апарат и 48 лв за батерии. Дет се вика пак е нещо.

# 1 938
  • Стара Загора
Здравейте!
Тези от вас, които сте минали през операция заради отосклероза.. с пълна упойка + интубиране ли се прави? Сигурно глупав въпрос, но ми предстои, а никъде не срещнах тази информация.
Колко дни беше болничният ви престои?
Планирам операция при проф. Лолов, но тепърва ще се срещна с него за нещата в конкретика.

# 1 939
Здравейте, аз в момента тествам на Фонак Audeo Lumity, трети ден, като съм с два апарата, но единият не се води "слухов", а тип "усилвател", който предава звука към чуващото ухо. Това с усилвателя го слагам на много слабо чуващото ухо.
За първи път слагам апарати и ми е странно съответно, речта е по-силна определено, но май нямам голяма разлика в разбираемостта на думите (чувам говора и без апарати, просто не всички думи разбирам). Не мога да преценя, говоря само с мъжа ми и семейството ми, още не съм тествала на силен шум.
Ходих и в Отикон, вероятно и там ще тествам нещо, но консултантката въобще не ме насочи, каза да погледна сайта, накрая спомена модели Real 1 / 2 / 3.
Ходих и в Старфючър, но там накрая на дългия разговор, ми казаха, че нямали апарати за проба..
А аз никога не съм носила и ме притеснява да си закупя нещо толкова важно за мен без тест (при положение, че на други места има възможност).
Става въпрос за град Варна.
Вие какво бихте ме посъветвали? Не е ли нормално да искам да ги пробвам все пак или да рискувам?

Относно помощта от НЗОК, в две от фирмите ми казаха, че сега март се очаква увеличение на помощите, може би почти двойно.

Здравей, аз бих те посъветвала да пробваш и апарати на Re Sound, някой от моделите им модел Nexia 9/Nexia 7 или   Nexia 5, или каквото ти друго което ти препоръчат на Re Sound. Иначе ас съм пробвала апарати Oticon, модел, Real 2, но не са моита апарати. Водя се към средна към тежка загуба на слух.

# 1 940
Здравейте!
Тези от вас, които сте минали през операция заради отосклероза.. с пълна упойка + интубиране ли се прави? Сигурно глупав въпрос, но ми предстои, а никъде не срещнах тази информация.
Планирам операция при проф. Лолов, но тепърва ще се срещна с него за нещата в конкретика.
Аз бях с пълна упойка.Така ми препоръча проф.Лолов.

# 1 941
  • Карлово
Здравейте!
Аз с местна, но не съм била при проф. Лолов. Нищо не се усеща.

Miroslinka,
Забранили сте лични съобщения. Няма как да Ви отговоря.

Последна редакция: пн, 24 мар 2025, 09:23 от ДамаТрефа

# 1 942
Здравейте!
Моята операция беше през 2013 г.в Стара Загора. Няма нищо страшно, не се притеснявайте. БЯХ с пълна упойка, защото Лолов ми каза, че е по-добрият вариант. На другия ден или по-другия ме изписаха, след преглед.

# 1 943
Аз нищо не разбрах от тази таблица. Това пари за ремонт ли са, помощи ли са, на едното място 480 по-надолу 1000?
Посочени са фирми, какво означава, че например Ототон не поемат по здр каса ли.
Наистина не ми е ясно.
Ако някой внесе яснота ще съм благодарна.

# 1 944
Здравейте!

Бихте ли могли да ми препоръчате място в Пловдив, от което сте останали доволни от съотношението цена-качество, за изработка на слухово апаратче по здравна каса. УНГ-то ни препоръча Виктория Хелп, но не знам дали не е заради комисионна. Имате ли някакви отзиви и за тях? Simple Smile

Благодаря много на всички отзовали се!

# 1 945
TuttiSalutti,аз съм много доволна от Виктория хелп!
Преди посещавах Старки на ул.Белград,еми все я нямаше слухопротезистката и не можех да регулирам апарата!

# 1 946
Много благодаря! Blush

# 1 947
Gigi [/quote]
Здравей, аз бих те посъветвала да пробваш и апарати на Re Sound, някой от моделите им модел Nexia 9/Nexia 7 или   Nexia 5, или каквото ти друго което ти препоръчат на Re Sound. Иначе ас съм пробвала апарати Oticon, модел, Real 2, но не са моита апарати. Водя се към средна към тежка загуба на слух.
[/quote]

Здравей, Gigi, много ти благодаря за включването, и аз съм към тежка загуба, на дясното ухо си е направо тежка, въпреки че пак чувам звуци, макар и едва..

Ти с какви апарати си, къде си пробвала Re Sound? Във Варна проба не разрешават.
В Отикон представителката е много човечна и там тествам в момента, Real 3 пробвах с два вида накрайници - не са моите. Сега ще пробвам и Интент, да видим.
В Ототон също са услужливи, но там май нищо не харесах.
Въобще съм на никъде, а искам вече да си купувам нещо..
Искам апаратите поне мааалко да ми харесват как се чува и да не ми бръмчат осезаемо.. дано скоро успея да взема решение.

# 1 948
  • Добрич
Да, ReSound нямат опция тестов период.

Нексия 9 са най-високият им клас, модел са на 2024 г.  и предполагам, че ще останеш доволна.

В офиса във Варна обикновено работи Светла. Внимателна е и е обучавана от Геновева. Геновева е завършила аудиология и при по-сериозни увреждания е добре да се направи консултация с нея.

В допълнение, апаратите Нексия 9 са на 50% от цената на най-високия клас апарати на Отикон и Фонак. И пак си е цифра...

# 1 949
Здравей, Gigi, много ти благодаря за включването, и аз съм към тежка загуба, на дясното ухо си е направо тежка, въпреки че пак чувам звуци, макар и едва..

Ти с какви апарати си, къде си пробвала Re Sound? Във Варна проба не разрешават.
В Отикон представителката е много човечна и там тествам в момента, Real 3 пробвах с два вида накрайници - не са моите. Сега ще пробвам и Интент, да видим.
В Ототон също са услужливи, но там май нищо не харесах.
Въобще съм на никъде, а искам вече да си купувам нещо..
Искам апаратите поне мааалко да ми харесват как се чува и да не ми бръмчат осезаемо.. дано скоро успея да взема решение.

Не съм от Варна. В София в Динамед ми дадоха да пробвам два от моделите на ReSound за по период от 10тина дни. Мога да кажа, че вършеха добра работа и да както е писала Вела цените на ReSaound са на половин от тези на Фонак в Ототон.
В момента още съм с нищо. Първо всички апарати са ми скъпи и от поне година само ходя и пробвам и събирам средства, защото не искам да купя нещо което да не ми върши работа. Та вече 2 пъти пробвам Фонак и най-вероятно ще е модел L70, двоумях се за L50 но на моменти не ми бяха ОК.

Общи условия

Активация на акаунт