Отговори
# 705
  • София; Дружбето
Никога не са ми давали номерче, взимат бележката, проверяват името на майката и толкова.Иди доказвай после... Tired
Същата работа, затова се замислям всяка година  Laughing
същата работа, нямам номер...

# 706
Да напише декларация че няма доходи

# 707
  • София; Дружбето
Можеш да докажеш, че си взела бележката от училище, имат изходящ номер и дата, вписана е в книгата в училището.
Как можеш да докажеш, че си я занесла в социалните обаче, не знам. Като казваш, че е входирана бележката, накарай ги да проверят входящата книга и да видят къде е заведена твоята бележка.

Още нещо. Ако детето е първи клас, зависи каква бележка си занесла. Едната е, че е записано в първи клас; с нея се кандидатства за еднократната помощ за първокласници. Другата е, че детето посещава училище и се издава след началото на учебната година. Не знам какъв е случаят ти точно.
да, това мислех да направя - да взема входящия номер. Той е от същия ден на представяне, така че лесно ще ме намерят в книгата. Дано стане, че направо избеснях. Вотри клас е, така че няма проблем с вида бележка.  Ще взема и нова за всеки случай, щот нерви нямам да се карам с лелите там. Благодаря bouquet

# 708
  • София
Скрит текст:
Момичета, помагайте, Моля!
През ноември трябва да пускам декларация за детски надбавки, но не са ми ясни някой неща и ще съм ви благодарна,ако ми помогнете.
С мъжа ми живеем на семейни начала и по новите закони трябва да включа и неговите доходи.Това не е проблем.Проблемът е,че той не е работил през тези месеци и няма как да представя бележка, понеже не е регистриран в Бюрото по труда, т. е. беше регистриран , но много преди този период. А за периода 11.2014/10/2015г  от къде да взема бележка.
Той започна работа от 2.11.2015г, но това вече е извън периода, за който декларирам доходи.
Имам още един въпрос: той беше застъпник на изборите и май по някакъв начин трябва да представя бележка, защото се води,че е получил доходи / макар, че все още не ги е получил/.
Надявам се да ме разберете-искам да съм коректна, но не знам какви бележки и откъде да ги взема.
Най-лесно и сигурно е с трудовата книжка.И аз съм в почти същото положение,с тази разлика,че той има няколко месеца прекъсване в стажа за периода от 12 месеца.Попитах в социалните служби с нея мога ли да докажа липсата на доходи от негова страна за определеното време и отговора беше ДА.

# 709
При подпълването на декларация тази година ще прибавя доход получен от "наем". Къде се посочва сумата?
В таблицата за 12 месеца се пишат брутните доходи,.а другия доход хъде?
Може въпроса ми да е глупав, но наистина не се ориентурам.
Благодаря.

# 710
След таблицата за брутния доход следва"В това число доходи от:"
1.Брутни доходи на семейството, облагаеми по Закона за данъците на физическите лица
Мисля, че е там, но за всеки случай питай при подаване на документите.

# 711
1.Брутни доходи на семейството, облагаеми по Закона за данъците на физическите лица
Да, там съм го написала, но къде да изчисля общите доходи и след това разделени 12/3?

# 712
В таблицата отгоре.Би трябвало да прибавиш сумата на наема за съответния месец към брутния доход за същия месец/според мен, не съм сигурна обаче, някой по-запознат да каже/

# 713
  • София-Младост
Да, там съм го написала, но къде да изчисля общите доходи и след това разделени 12/3?
В таблицата. Сумирате месец за месец, това от което имате доходи...ТД, ГД, наеми, болнични...таблицата не е само за доход от трудов договор, тя е една за всички доходи.

# 714
Искам да попитам- на 28 юли 2015- новите промени в закона, продадох документи за детски.  Кога трябва отново да внеса пак документи - март или юли?

# 715
  • София
Като сте отворили дума за брутния доход, да питам и аз. Според закона за данъците на физическите лица в брутния доход влизат и лихви от банкови депозити и др. Този вид доход как се декларира, с бележка някаква от банката ли newsm78

# 716
  • София-Младост
Като сте отворили дума за брутния доход, да питам и аз. Според закона за данъците на физическите лица в брутния доход влизат и лихви от банкови депозити и др. Този вид доход как се декларира, с бележка някаква от банката ли newsm78
Според мен не се декларират.
Искам да попитам- на 28 юли 2015- новите промени в закона, продадох документи за детски.  Кога трябва отново да внеса пак документи - март или юли?

юли

# 717
Здравейте,
Тази година получих допълнителен доход като самоосигуряващо се лице по смисъла на §1 т.1 29 от допълнителните разпоредби на Закона за данъците върху доходите на физическите лица.
Става дума за 2 суми, изплатени в 2 отделни месеца. За всяка от тях издадох фактура.
Ще ги опиша в декларацията, но трябва ли да прилагам документи за тях? Дали ще е достатъчно само с фактурите?

# 718
  • София
Майчета, някоя запозната може ли да ми каже къде пише и въобще има ли такава наредба, че ако подам документите си след 20- то число, детските надбавки ще ми се изплатят на по- следващия месец накуп ? Тоест молбата ми беше до септември 2015г., съответно подавам нова през октомври, но я подавам след 15- ти, защото заплатата си я получавам тогава и отнема време докато ми дадат бележка за доход. Миналата година ноември не получих, декември получих за два месеца. Къде пише, че това е така и откога е така ? Благодаря на всеки, който внесе яснота.

# 719
  • София-Младост
Майчета, някоя запозната може ли да ми каже къде пише и въобще има ли такава наредба, че ако подам документите си след 20- то число, детските надбавки ще ми се изплатят на по- следващия месец накуп ? Тоест молбата ми беше до септември 2015г., съответно подавам нова през октомври, но я подавам след 15- ти, защото заплатата си я получавам тогава и отнема време докато ми дадат бележка за доход. Миналата година ноември не получих, декември получих за два месеца. Къде пише, че това е така и откога е така ? Благодаря на всеки, който внесе яснота.
Официално никъде не го пише. Предполагам, че е вътрешна разпоредба. Получаването на заплатата през октомври няма абсолютно никакво отношение към удостоверението за доход.

Общи условия

Активация на акаунт