В коремчето на мама бебенце расте, което щъркелът през МАЙ ще донесе! - Тема 10

• 30 928
  • 721
  •   1
Отговори
# 585
Мерси.  Hug Четох, че в началото не се мие цялото тяло с козметика, само дупето, това така ли е? Не се сърдете за въпросите, но не съм наясно.

# 586
  • Варна
А какви памперси ще купуваме? newsm78

# 587

Аз ще раждам в об  във Варна,а там искат да си носиш олио и шампоан на хип.Мисля да си купя и за в къщи същите продукти.С каката ползвах нивея,а първо бях взела джонсън--получи обрив от него.

# 588
  • В градината...
А, че как така искат, защото няма кой да ги осъди  Thinking

# 589
Искат си,има списък с необходимите неща на входа на родилното.

# 590
Мерси.  Hug Четох, че в началото не се мие цялото тяло с козметика, само дупето, това така ли е? Не се сърдете за въпросите, но не съм наясно.

Аз лично от първия ден вкъщи си я къпах цялата с душ гела , после хубаво цялата я мажех с млякото (даже и косата и да се похваля че не знам какво са това крусти, кожата на главичката й винаги беше мека и хубава, а косата пухкава).

При нас пък в болницата не искат друга козметика освен бебешки сапун. Казват че първите дни е хубаво да не се маже кожата, да се остави хубаво сама да регенерира  Wink

А какви памперси ще купуваме? newsm78

Мисля в началото белия Памперс, след това като порасне дупето каквото е на промоция  Mr. Green Миналия път вземах от ДМ Бейби лав и от ЛИДЛ понякога и бях много доволна  Peace Онзи ден пък масово гледам на касите на Кауфланд бяха накупили памперси от тяхната си марка К-класик  newsm78  

# 591
И аз като : Mother of PrincesS  ще взема комбиниран шампоан+душ гел и тоалетно мляко за тяло,но сапуна ще пропусна,че много изсушава. Олио ще купя за зимата. Памперс само на марката памперс.  newsm10 Единствените,които не ни пропускаха.

Мерси.  Hug Четох, че в началото не се мие цялото тяло с козметика, само дупето, това така ли е? Не се сърдете за въпросите, но не съм наясно.

Ние си го къпахме нормално.  Simple Smile

# 592
  • В градината...
Искат си,има списък с необходимите неща на входа на родилното.
Аз бих пуснала жалба до комисия за защита на конкурнцията.

# 593
Цитат

Аз лично от първия ден вкъщи си я къпах цялата с душ гела , после хубаво цялата я мажех с млякото (даже и косата и да се похваля че не знам какво са това крусти, кожата на главичката й винаги беше мека и хубава, а косата пухкава).

Не става ли мазна косичката от млякото?  newsm78

# 594

Не става ли мазна косичката от млякото?  newsm78
[/quote]

Ами не, изобщо. Поне от това което аз съм ползвала де, не претендирам че с всички е така. А и после като порасна по дълга вече не правех така Simple Smile МОже би първия един месец мажех и главичката. Не съм мазала и кой знае колко като количество, примерно както са ми мазани ръцете прокарвах пръсти през косичката.

# 595
Благодаря за отговора!  Simple Smile този път и аз така ще пробвам,че баткото имаше бебешка кал.

# 596
  • София
Киселини имам почти всеки ден, търпя си ги, не ми минават с нищо.

Кола пия рядко, но не се ограничавам с нищо, имаше период, в който умирах за кола с лед и лимон. Отмина за 2-3 дни. Като цяло с нищо не трябва да се прекалява, внимавайте и с млякото, защото знам, че има мами, които изпиват по литър на ден, защото е полезно.

dudunski... прегръдки от мен, всичко ще се оправи!

За козметиката не мога да дам мнение, в болницата ползваме олиа на ХИП, нямаме проблеми. Тепърва ще проучвам, за дупе сигурно ще взема Судокрем, имаме една борсичка наблизо и там поне ще взимам изгодно козметиката и памперсите, за сега си взимаме перилните препарати и нямат нищо общо нито, като качество, нито като цени с нашите на пазара.
Иначе, като за начало ви трябва само шампоан (за косичка и тяло), олио (може да замените с преварен зехтин) или мляко и кремче за подсичане (някои педиатри препоръчват да се редуват два крема, единия с цинк, другия без). За миене на дупе е хубаво да имате отделно сапунче, за да не си хабите този за къпане. Пудрата е напълно непотребна.
В нашата болница искат само 1 пакет памперси и мокри кърпи.

Във ФБ текат постоянно дискусии, но нищо ново не сте изпуснали момичета - легла, колички, дрешки... това се обсъжда най-често.

П.С.... абе какви са тези цени на бебешките козметики, не знам... ей сега погледнах на Веледа нещата, е 32.50лв за олио ми идват в повече  #Cussing out
На Мустела - същата работа. Накрая ще го караме само на Бочко.

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 15:04 от vitaminka

# 597
Здравейте, момичета- благодаря за отговорите за желязото. За козметика и аз много се чудя- похвалиха ми A-Derma- някой ползвал ли е? От друга страна все ми се иска да вярвям, че и нашата българска козметика не е лоша (Бочко, Тео бебе), но не знам дали да рискувам да купувам- да не се окаже, че на бебка не и е добре от тях и както често става- евтиното да ти излезе скъпо и пак да купувам чужда марка, не знам ....
За пампери и аз мисля да заложа на Pampers.
И да се похваля- успях да се срещна с педиатърката (JP), говорихме и се съгласи да ни вземе- та отметнах тази задача, която много ме тормозеше- така ме бяха наплашили, че масово лекари отказват да взимат нови пациенти. Пък сега една жена, която чакаше за същата лекарка ми каза, че нямали право JP-тата да отказват да записват новородени- не знам дали е така и дали е регламентирано някъде или просто от чисто хуманна гледна точка.
Това е от мен- чета си ви постоянно и гледам да се включвам, никакъв ФБ не ми трябва Simple Smile  Hug

# 598
П.С.... абе какви са тези цени на бебешките козметики, не знам... ей сега погледнах на Веледа нещата, е 32.50лв за олио ми идват в повече  #Cussing out
На Мустела - същата работа. Накрая ще го караме само на Бочко.

Едно шише се ползва почти половин година, не излиза толкова скъпо  Peace То колко му слагаш на бебето, няма да го поливаш Simple Smile Ние вкъщи си купуваме една Мустела, аз и дъщерята само с нея се къпем, мием ръце и т.н., на третия месец купувам нова.

# 599
  • София
За козметиката, както писа и Витаминка в началото ползвахме:
- шампоан - за косичка и тяло общ на HIPP
- мляко на HIPP (първия месец мазах само с преварен зехтин, след това с млякото)
- крем Бочко за дупето - действаше безотказно, при най-леко зачервяване мазна и веднага изчезва.
- някакво бебешко сапунче за миене на дупето
Пурда не съм ползвала изобщо.

Ох, колата ми е болна тема, пиех литри около празниците (а преди бременността супер рядко се е случвало да пия), напоследък взех да ограничавам до 1 чаша на ден макс. Ама понеже не пия кафе и от колата живвам малко, като ми е много заспало.

Общи условия

Активация на акаунт