В коремчето на мама бебенце расте, което щъркелът през МАЙ ще донесе! - Тема 10

• 30 188
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
 Hug Здравейте ,аз вече съм у дома,сега мило ме глези,взе си 5 дни отпуск,и после ще го мисли.Но трябва да си почивам.Четах за козметиката бебешката,ами беше ми полезно.на мамите дето са болнички да се оправят бързо.но мисълта,че имаме ритничета от малките маничета ,ни дават сили.И нашият мъж е едричък като татко си.а и усчивки раздава от сега,ще топи женски сърца-бащичко newsm78 ще видя кво ще правя с двама мъже, само да сме добре другото щее лесно Laughing
боже пак се раздардорих
за киселини си хапвам сладолед ,даже вече ми се смеят в магазина и казват,че малкият ,ще бъде сладък като него.а иначе по гръб немога и 5 минути да лежа.Нощес ми се схвана кръка,дори плаках ,но лекаря каза нормално,младежа е едър.

# 601
  • Варна
Върнах се от кратка разходка, купих хавлийка, одеалце, биберон, едно стъклено шише и пет чифта чорапки. Последните са особено сладурски, предвид размерите си.
Не мога да разбера защо масово се предлагат поларени завивки, но не и памучни, продължавам с търсенето.

# 602
Здравейте коремчета!  Hug Гледам почнали сме да къпем бебчовците вече  Laughing така че да задам и аз един въпрос, който ме вълнува от известно време.Смятате ли да спазвате ритуала със слагане на сол във водичката.Преди седмица имахме спор на тази тема със свекървата, в който се опитах да й обясня, че ако имаше доза истина в цялата процедура, то тогава производителите на бебешка козметика щяха да предлагат бебешки соли за вана.Но тя настоява на своето и ми излиза с доводите, че еди кой си като не бил солен и ...... Не смятам да я оставям да ми се налага, но би ми било интересно вашето мнение по въпроса.Както и ако някоя е срещала статия за някаква доказана полза от тази остаряла българска традиция бих се радвала да я сподели.

# 603
  • София
Оооо, не... никакво осоляване, моля ви, заключвайте си свекървите в другите стаи  Joy

# 604
  • Варна
Никаква сол от мен, ама никаква!
И никакво вслушване в непоискани съвети, без значение от кого идват Crossing Arms

# 605
Аз също съм твърдо против, но наистина искам да чуя ако някой го практикува каква е причината и дали има някаква доза истина в това вярване, че соленето помага за нещо си.
За козметиката-понеже съм отглеждала първото си детенце преди 13 години и всичко е различно в момента, но имам спомен за едно единствено супер ефикасно кремче, което ни спаси тогава от страхотно подсичане.Казва се Penaten crem.Но в момента май масово се ползва Судокрем за целта.

# 606
Мимка, купих колана - виж във ФБ ако не ще го пусна тук Simple Smile
По повод къпането в Австрия не препоръчват използването на никакви купешки козметики в първите седмици, само вода и няколко капки зехтин или бадемово олио... Същото да се ползва и за мазане. Осоляването на толкова нежна и чувствителна кожа пък ми се вижда направо тормоз!!! Не бих го причинила на бебе, камо ли на моето...
Исках да ви препоръчам да не се запасявате с много козметика, пробвайте първо с пробите, които ви дават в училищата за бременни. Някой път кожата на бебче реагира алергично, пък било и към най-скъпата марка.
Бебешките пудри отдавна пък са отречени като вредни...

# 607
  • София
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=681573.30;topicrefid=20
Eто, една от поредните теми за осоляването и добавянето на сол, теориите за ползите са недоказани по никакъв начин, нито за потене, нито за закаляване.
И все пак се е правило масово, от страх децата да не "замиришат", отпаднало е с времето, но още се прилага в някои краища. Стандартите за гледане на деца много са се променили.
Аз имам видеокасета от първите ми 5дни на бял свят, майка ми постоянно топи бибероната в мед, а реално медът е един от най-големите алергени за бебето.

# 608
  • Варна

По повод къпането в Австрия не препоръчват използването на никакви купешки козметики в първите седмици, само вода и няколко капки зехтин или бадемово олио... Същото да се ползва и за мазане.

Ако им споделиш за родната традиция с осоляването, сериозно ще ги скандализираш Twisted Evil

# 609
  • В градината...
Аз бях разправяла как на времето имаше много стриктно здравеопазване по отношение на новородените. Майка ми обикаляше с линейка всички бебета и даваше консултации. Та тогава, в началото на 80-те години още се срещаха майки, които осоляват децата. Лекарите водеха люта битка с това  Naughty
Не съм и мислила, че все още някой го практикува  Thinking

# 610
Афро,благодаря видях го. Simple Smile
Vaninani много се радвам и за вас! Hug
Никаква сол дами! Naughty В 21 век живеем.

# 611
Ох, нямаше ли смъртен случай от това осоляване?  Аз и с олио не бих го мазала при тая козметика, но това са си мой желания, не граничат в лудостта. Свекървите - заключени, както каза Витаминка  Laughing

# 612
Тайга, разсмя ме Simple Smile наистина ако им спомена за тези традиции ще помислят, че ги будалкам хахаха
Витаминка, прочетох темата и съм потресена... Аз си правя пилинг със сол и душ гел или специални соли от мъртво море и като попрекаля с триенето ми щипе и е толкова неприятно...уффф не знам, момичета, не слушайте всичко, което ни учат "по-възрастните, с повече опит..."

# 613
Какви са тия  млека на косата и зехтин по тялото .Това е абсурд бебето не се маже с те я неща пак някоя баба се бъркала тук  ooooh!А да не говорим за солта това е пълна глупост.Бебето косата не се маже с нищо  има си специални шампоани за крусти ако има .А зехтина има бебешко олио което си е специално за бебета а зехтина е за готвене .
Козметиката на Бочко наистина  е мн хубава в къщи имам и на себамед малко .Та ще видя между тях,сега се чудя за прах да взема бешкия на Фрош.

# 614
Напротив! Баба не се е месила! Казвам какво съм правила, не задължавам никого. Бебешката коса е толкова тънка и рехава, че няма нищо общо с нашата коса. Както казах не съм цапотила с един тон мляко, а прокарвах пръсти през косата и кожата на главата беше разкошна. Не карам никого да прави така и не смятам че е редно да се поставя под общ знаменател с осоляването на бебето. Едното е животозастрашаващо!

Общи условия

Активация на акаунт