В коремчето на мама бебенце расте, което щъркелът през МАЙ ще донесе! - Тема 10

• 30 185
  • 721
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Танче, а ти къде бля на лекциите за бебето  Joy Само чатиш на телефона и не слушаш  hahaha
Зехтина го препоръчват вместо олио, защото е естествен продукт, с цел да не се натоварва бебето с химикали още от първите му дни.
За мляко в косата не бях чувала, но педиатрите за крустите казват да се намаже главичката с олио и да се разреши с гребенче, така че е почти същото, като с мляко. Важното е да се хидратира кожичката.

# 616
С малко зехтин и аз съм мазала главичката на баткото за да се махне по лесно бебешката кал, и определено имаше ефект.
А за осоляването и аз бях чувала за смъртен случай.

# 617
Аз и преди бях казвала- от Bubhen за коса и тяло съм много доволна,а против подсичане -Sudokrem.За осоляването не съм го прирагала(казват,че се е правело да не се изпотяват децата) незнам има ли връзка,но малката ми много се потеше като бебе,все я преобличах. Thinkingсега май рядко се случва,не се бях замисляла.Ноо едва ли солта помага...Междо другото има ли някоя мама,която страда от Хипер хидроза на ръцете? newsm78

# 618
Toчно се сетих че дори при вече появили сте крусти препоръчват да се маже косата, аз правех същото превантивно в съвсем малко количество. Нито й е омазнявало перушинката, нито ми е създавало проблеми  Laughing

# 619
И ние със зехтин мазах ме 30 мин. преди баня и после с гребенчето самички падаха коричките. Grinning

# 620
Танче, а ти къде бля на лекциите за бебето  Joy Само чатиш на телефона и не слушаш  hahaha
Зехтина го препоръчват вместо олио, защото е естествен продукт, с цел да не се натоварва бебето с химикали още от първите му дни.
За мляко в косата не бях чувала, но педиатрите за крустите казват да се намаже главичката с олио и да се разреши с гребенче, така че е почти същото, като с мляко. Важното е да се хидратира кожичката.

Хах ти си бляла на лекците не аз с телефона.Или по скоро не дойде на Люлин да слушаш .Аз като ти казвам че казват различни неща ,И с  св.мас не може .Те на те я лекции  все различни неща казват .Те на една казаха да не си чистим гърдите след кърмене  Laughing Laughing.Зехтина особено лято не полезен за кожата на бебето все пак още няма потни желези http://www.moetodete.bg/razvitie/higienata-na-novorodenoto.html .То може но не препоръчително всеки си има мнение и бебето не пиле да се маже със зехтин след като има специално олио за него .

# 621
  • Варна
Много ще е хубаво ако в темата не се генерализира и налага мнение, а просто се споделя опит.
Едва ли някой тук е последна инстанция, за да заключава вещо какво може и какво не и това да е валидно за всички ни.

# 622
Много ще е хубаво ако в темата не се генерализира и налага мнение, а просто се споделя опит.
Едва ли някой тук е последна инстанция, за да заключава вещо какво може и какво не и това да е валидно за всички ни.

newsm10 Освен ако не става дума за наистина опасни неща  Wink

# 623
Това обаче да се отнася за всички   baby_neutral baby_neutral Blush Blush

# 624
  • София
Сори, но така пише в учебниците по неонатология и педиатрия, не че и тях няма да ги оспориш, но е факт, че по-добре да мажеш с преварен зехтин, отколкото със специално модифицирано бебешко олио.
И все пак аз ще си взема специално такова, защото няма да успея да преварявам и да се разправям и със зехтини. За свинска мас никой не говори.
Бебето има потни жлези, как да няма  Laughing Друг е въпросът, че лятото някои хора предпочитат да ползват олио, защото по-леко хидратира и не оставя мазно, не запушва порите и т.н.
Но не забравяй, че няма да раждаш през август, а през април-май... има време до големите жеги.
Но има и такава теория, че точно първия месец е добре да се ползва олио, защото по-добре действа на напуканата кожичка на бебчетата след раждането, не зная дали си виждала. Някои се белят като змии, особено преносените, които нямат грам верникс при раждането (който предотвратява от мацерацията и пази кожата от околоплодните води). Та за тези проблеми се препоръчва олио, но и там са сложни дискусии за разликата между хидратация и омазняване Simple Smile

# 625
Витаминка чудесен пост  Peace Подкрепям всичко. Аз затова казах че не отричам зехтина, но просто по мой съображения няма да го ползвам, не ми се занимава с преваряване и т.н. предпочитам това време да го употребя за друго  Grinning  Някои неща дето се говорят са направо комични  Joy

# 626
  • Варна
Мазала съм дъщеря ми с преварен зехтин. Сега също нямам намерение да го правя, не, защото имам притеснения, а защото вярвам, че ще открия подходящата козметика и ще спестя малко време.

# 627
 Joy Joy е сега все пак съм козирог и както казах всеки си има мнение .И аз съм му фен на зехтина но не и за бебе .,И за др няма да споря че ще казах някой хора че налага ме мнение с тебе  .А нали знаеш тебе си те обичкам най-много .Туко виж някой ден стане ме  сватове Grinning Hug Hug Hug Joy Joy Joy

# 628
Върнах се от кратка разходка, купих хавлийка, одеалце, биберон, едно стъклено шише и пет чифта чорапки. Последните са особено сладурски, предвид размерите си.
Не мога да разбера защо масово се предлагат поларени завивки, но не и памучни, продължавам с търсенето.

ти откъде ги взе? извинявай за любопитството, но и аз търся качествени материи из Варна, а почти не съм наясно с бебешките магазини

# 629
Привет отново!

Моят син се роди на 15ти Май 2010. Беше си вече доста топло, а само 2 седмици по-късно направо беше жега! Тогава много се прехвалваше козметиката на Бюбхен, и аз нея купих. Нямахме проблем никакъв, но честно казано, не съм го мазала много заради жегата. Ползвах душ гела и млякото, от което също слагах малко топченце на главата и после го "решех" ( нямаше дори перушинка милото, беше плешив като Фантомас, и вежди нямаше Wink ). За дупе ползвах Бочко, но не на всяка смяна на памперса. Като попорасна и стана зимата, имаше период в който бях почнала да пробвам различни марки памперси, че Либерото вече ми идваха много скъпи! Тогава почна да се обрива от разни марки и ми препоръчаха един крем с колоидно сребро - Спасител. http://e-spasatel.com/bul/?p=282 Обривче минаваше за 30мин! После също много го ползвах, като почна периода с раните от падания, комари или много ми се обриваше от жега милия! Все още го купувам, въпреки че е почти на 5, все има някоя рана, за която действа Simple Smile Дано не предизвикам някоя силна дискусия за и против среброто, просто споделям какво съм правила Simple Smile Сега вероятно ще купя козметика на Бочко, дори смятам да им пробвам и памперсите  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт