В коремчето на мама бебенце расте, което щъркелът през МАЙ ще донесе! - Тема 10

• 30 140
  • 721
  •   1
Отговори
# 75
renji и аз смятам ,че е най-важен крайния резултат- здрави и хубави дечица. Килограмите ще ги мислим после. И аз като теб не работя,а преди това работата ми беше свързана с доста движение. И аз не ям много,но не се и движа и резултата е налице Simple Smile Не ми тежи,но останах без нито една дрешка, която да ми става  Laughing

# 76
  • В градината...
Ох, аз също имам проблем с дрехите. Не че бях слаба, но се гордеех с талията си за сметка на широкия ханш. Сега съм хем с ханш, хем без талия  Joy Joy

# 77
Здравейте, за гърлото препоръчвам две домашни рецепти:
Издълбава се Черна ряпа и се пълни с мед. Престоява една нощ. Пие се по 1 с.л.
Другата е 250 мл бира 1 настърган лимон и 100 гр небет шекер. Кипи 1/2 час и се прецежда. Пие се пак така.
На мен много ми помогнаха за кашлицата и дрането в гърлото.
Много мед и лимон или мляко, лимон и канела.

# 78
  • София
StellaI,благодаря!   bouquet

Venchelistche,а трябва ли да ми ги предпише лекар или мога и аз сама да си ги взема?

Аз да се оплача от снощи ме боли гърлото,а днес се събудих с кашлица,кихане и хрема ..  Sad
Почнах да пия парацетамакс,дано ми поотмине   Praynig

Не ти трябва рецепта. Те са хомеопатични.

# 79
Ехаа,новата тема е супер,аз явно от бременността станах малко по-разсеяна и се лутах двсе в старата тема да я прочитам и хоп днес видях новата-супер е.
Аз също като теб perunika съм с широк ханш и Имах хубава талия,но сега си имам широк ханш и сладка пупа и мн се радвам,не съм напълняла много освен на лице и на корем,но уви!дрехите ми не ми стават  Mr. Green Laughing
Моето момченце взе да става по-активно и много ме радва  Hug
Мамите,които ще кръщават бебоците с буквата М и не само на какво ще кажете за Максим,видях и в предните теми,че го харесвате,но ако има някой и друго предложение да сподели,затруднена съм с тази буква  Peace
Хубав ден,скъпи мами!

# 80
Здравейте мами!
Първо, искам да ви благодаря, че вчера направихте деня ми толкова прекрасен! Нямаше пост, в който да няма мили пожелания за мен! Трогнахте ме, безкрайно щастлива съм, че макар и не лично ви познавам! Нека всяка една красива дума е и пожелание към вас, бъдете здрави, а напролет всички с лекота да станем горди мами на прекрасни дечица!!!  Hug

# 81
Здравейте, момичета! Най-накрая реших и аз да се присъединя към Вас  Hug
На 30 години съм, от Пловдив и съм бременна за втори път. Имам момченце на 4 години, а май месец чакам госпожица. Терминът ми е 27 май.
Чела съм, че по принцип втората бременност е по-лека от първата, но при мен определено не е така! От около 2 седмици започнах да получавам не болезнени контракции, които не са редовни, но са доста неприятни и стряскащи. Освен това се появи и ускорен пулс и трептене в гърдите, ужасни киселини вечер...Предишната бременност не съм имала такива "екстри"  Sick Според доктора няма нищо притеснително. Моля се всичко да е наред за напред, не само с мен, но и с всички бъдещи майчета!

# 82
Здравей, mama_kat! Желая ти безпроблемна бременност и успешен финал през май!  Hug

# 83
  • София
Добре дошла, mama_kat!

# 84
Здравейте мами.kikimora86 разбирам те напълно за кг.Аз от 53кг,сега съм 65кг.честно да си кажа и аз не знам как се подредих така,много бързо стана.Предполагам ,че е заради спирането на работа и бездействието в тези студове.Хич не го отдавам на храненето ,защото не ям повече от преди,нито по по различен начин.Тежи ми и нищо не ми става,не ми е конфортно.иначе не ме е страх от свалянето.Цял живот съм спортувала и доста пъти съм сваляла не малко кг.Но не ми е удобно хич,това рязко качване.Все едно не е моето тяло.Разликата от размер ХС до Л си е доста голяма.Може и витамините,с който ме тъпчат от самото начало да ме понадуват.Но важното е да стигнем до щастлив край,и здрав финал.Другото са бели кахъри.
Все едно аз съм го писала  Peace Добре дошли на всички, няма да изброявам за да не пропусна някой  Hug лека бременност и здрави майски бебчета.

# 85
  • Пловдив
Здравей,  mama_kat! Още една съгражданка в темата! С предната бременност се бяхме завъртяли група момичета, които и до сега се събираме с порасналите ни вече дечица и поддържаме контакт.

За гърлото - има едни бонбони за смучене, които аз много уважавам. Те са в два варианта - http://apteka.framar.bg/30014969/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%BE% … D1%85%D0%B0%D1%80

и тези - http://apteka.framar.bg/30023588/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BC%D0%BE% … 4-75-%D0%B3%D1%80 - Давам ги на малкия при нужда също.

Има ги и във вариант на концентрирани капки, които обаче не са подходящи за бременни, защото са алкохолен разтвор на маслата.

Моя начин за справяне с киселините (открих го още предната бременност) са ето тези таблетки - http://www.amway.ro/en/product/104283,nutrilite-chewable-multifiber#.VLjau3tWeD4 . Представляват дъвчащи мултивлакна (фибри), като сдъвча половин таблетка, тя набъбва в стомаха и улавя всички течности, които са там и ги придвижва към червата. В рамките на 20-тина минути няма и помен от киселините.

# 86
Момичета,много ви благодаря за отговорите!   bouquet
Дано ми мине по-бързо Simple Smile

# 87
  • Монтана
Добър ден момичета Simple Smile ние с  бебо си доспиваме доосста дълго щом не ме закача е добре за сега,малкия не го усещам чак толкова активно,като че ли само вечер и то като побутване но не се притеснявам.
StellaI  мила ходя при Кастрева и съм много доволна,обяснява си ми всичко показва а не като някой да мълчи като пън  Joy даже мисля и при нея да си раждам,защото тя си знае всичко свързано с бременноста ми а и като ми е първо ме е страх при кой доктор друг ще се падна и в какво настроение е Simple Smile
Аз също бях малко болничка но не нищо сериозно едно гърло и нос,за гърлото пих Стрепсилс с мед и лимон и другия с портокал и витамин Ц,но много много не ме отпусна и след това докторката си ми изписа Стодал хомеопатичен  и доста ми помогна.А за носа капки Ксилометазолин.
Момичета на вас спаднал ли ви е хемоглобина,защото моя беше преди 116 а на 2 януари като си правих изследвания е 111 предписаха ми едни хапчета със желязо,но освен тях като храна ми казаха черен дроб,жълтък от яйце,коприва,и червена ряпа ако знаете още нещо ще съм ви благодарна да ми кажете.Хубав и успешен ден Simple Smile  Hug

# 88
  • В градината...
Червено цвекло  Peace Спанакът, копривата и зелениите не бива да се комбинират с млечни продукти, защото калцият в тях пречи на усвояването на желязото. Нямам търпение вече да се покаже копривата.
Черният дроб не е много О.К., защото пък е пълен с много токсини /той е пречиствателната станция на организма/.

# 89
Точно влязох да напиша че черния дроб е малко нож с две остриета. Може би само ако е от домашно прасе и знаеш че е хранено само с качествена храна, без разни добавки.

На тоя етап от бременността обаче хемоглобина трудно се повлиява от храна, трябва си му помощ. И аз ще почвам хапчетата, ама само отлагам, че ми се струват ужасно гадни  Sick

Общи условия

Активация на акаунт