В коремчето на мама бебенце расте, което щъркелът през МАЙ ще донесе! - Тема 10

• 30 144
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
StellaI  мила ходя при Кастрева и съм много доволна,обяснява си ми всичко показва
И аз съм при нея, даже ще си раждам при нея.  Peace

# 91
Добре дошли на новите мами  Hug
Аз тази седмица си излекувах гърлото със следната смес : в една кафена чаша топла вода (не гореща) слагам една лъжица сол и една лъжица оцет и правя гаргара няколко пъти на ден. Аз успях най-много 2 пъти, защото ходя на работа. Хубаво е след това да не се яде и пие нищо около час, а най-добре да я правите вечер преди лягане. Също така съм пробвала и рецептата на Black Lady за кашлица с ряпа и мед/захар, много помага Simple Smile

# 92
  • В градината...
Миналата зима една съфорумка имаше жестока кашлица /както и още няколко момичета/. След всякакви хапчета, смучещи чудесии и бабешки рецепти им подейства мед със смлян джинджифил  Peace На мен също помогна.

# 93
  • Варна
Здравейте, момичета!
Аз днес нищо не видях на консултацията, то ехото било за 23 седмица и на 28.01 пак ще ходя... Само тоновете му чу и ме измери. Каза, че съм много добре с кг Simple Smile по мои сметки май 4 кг съм наддала, което при това ядене е супер. Само че пак ще ми пуска контролно захар, че била висока. Иска да ми дава още един месец болничен, че било хубаво да си почивам... на работа горките ще припаднат ако разберат, не съм предала информацията на никой и сега едвам едвам ме покриват, може би ще го взема болничния, пък ще работя от вкъщи... а хич не ми се стои затворена повече. А и после базата за изчисляване на майчинските пада с тези болнични, нали Sad

За гърло аз преди си правех гаргара с етерично масло чаено дърво. Незнам колко е препоръчително сега, обаче, ама то си е локално, не би трябвало да има проблем. А в момента като ме заболи си пръскам от спрея на Алое, аз много ползвам всичко на ЛР и съм много доволна. За половин ден пръскане през 1-2 часа и се оправям.

# 94
Благодаря за топлото посрещане момичета!  Hug
Включвам се отново, за да ви кажа нещо за киселините, който вярвам, че за съжаление почти всяка от нас има. Мъжът ми скоро беше получил ужасни киселини и след като отиде в кухнята да търси нещо за облекчение, видял купата с лимони и решил да пробва. Струваше ми се много странна комбинация киселини и лимон  Shocked, но се оказа, че се оправи изключително бързо. Аз лично не съм го пробвала никога, защото го бях забравила, но сега изведнъж ми светна лампичката. Намерих и това в нета: "Лимонът като цитрусов плод изглежда, че би трябвало да предизвиква киселини, но научните факти сочат тъкмо обратното - умерената киселинност на лимона помага за неутрализирането на киселините в стомаха." Според мен трябва да се пробва. Все пак е по-добър вариант от каквито и да било хапчета, било те и уж безвредни.

# 95
  • Монтана
Mother of PrincesS   и аз така си помислих че са адски гадни но не са на мен ми изписаха ето тези хапечета ФЕРО-ФОЛГАМА капс. * 20 и да ти кажа имат мирис подобно на какао или ванилия и ги пия с кеф,докато с витамините там все още не сме добри приятели и трудно ги пия  Grinning попитай докторката ти за тях и виж и други мнения Simple Smile момичета благодаря ви за отговорите и предложенията които ми дадохте,а аз пък точно преди няколко дена си взех черен дроб от един магазин...явно ще го дам на ММ да го хапне да не рискувам,пък ще питам някой близък да ми даде пресен черен дроб по-нататък.

# 96
  • София
mama_kat, добре дошла Simple Smile Лимоните всъщност при преработването им от организма създават в него алкална среда, може би затова така действат.

И на мен ми е паднал хемоглобина на 109. Днес бях на преглед и засега ми изписа само едно билково сиропче - Флорадикс с желязо; преди следващия преглед пак ще си правя изследвания и каза, че ако падне под 105 тогава щяла да ми изпише нещо по-сериозно. Иначе аз си пия и чай от коприва по два пъти на ден, плюс поне 1-2 пъти седмично ям коприва или спанак, но явно не е достатъчно. Черен дроб преди си хапвах, но откакто съм бременна ми се повдига само от мисълта за подобни храни.

За килограмите, видях, че сте писали, аз съм +2 за последния месец (очаквах да са повече около празниците), общо +8, но засега не ми тежат.

Разбрахме се и при следващия преглед да ми даде болничен, нямам търпение вече да съм си вкъщи и да имам възможност да ходя на разни лекции, и да се запознаем с някои от вас и наживо Simple Smile

# 97
sabityy  пиеш ли ги Феро Фолгамата? Че на мен ми изписаха Малтофер, а той се дъвче  Sick Още само ги гледам уплашено и не съм ги почнала  Laughing

# 98
Добре дошли на новите майчета и лека бременност!
Shanny при мен миналия път с болничните, майчинството ми беше по-високо, защото се осигурявам на по-висок праг. Сега не мога да кажа точно, защото съм получила само едно обезщетение за трите месеца, в които съм болничен. Но парите бяха почти същите като заплатата ми. С 10 лв по-малко. Ми по-добре в къщи, не се ядосвам, не ми кихата постоянно, а и съм си с каката.

# 99
  • Монтана
Mother of PrincesS  Да започнах да ги пия от 8 януари и ми казаха 10 дена сутрин и вечер по 1 след ядене, и след това още 10 дена но само по едно когато си избера,със сигурност ще бъдат вечер,че така или иначе сутрин хем ги пия тях хем и витамините и се настройвам 30 мин  Joy  тези не се дъвчат гълтат се с малко вода,даже някои пъти не ги усещам кога съм го изпила толкова добре се разбирам с него  Joy и аз отначало като ми казаха,че трябва да ги пия си викам олеее как ще ги пия тези незнам но като ги видях и помирисах направо се влюбих,все едно пия Ефизол същия вкус са.Попитай за тях може да ти ги предпише със сигурност тези ще ги пиеш и няма да се плашиш от тях Simple Smile

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 14:01 от sabityy

# 100
Ох и ние с хапчетата хич не се разбираме...последно време малко сякаш посвикнах, но пак има случаи на несполучливо преглътнати  Embarassed
Добре дошли на новите попълнения, лека бременност ви желая и едно малко сладко човече май месец  Heart Eyes
Ох с такова умиление гледам  малките дечица навън като се размина, така да нямам търпение за моето малко момченце  Heart Eyes Но! да си стои на топличко в коремчето до май месец  Grinning

Аз с килограмите съм +7 и малко  Thinking Не ми тежат все още,но аз и съм свикнала да имам повечко килограми по себе си. Година преди да забременя бях с 23 кг по-дебела, слава богу с диета ги свалих....така че сега +7 не ги усещам още кой знае колко хехе но определено има разлика, но важното е всичко с бебенцата ни да е наред,другото ще го мислим после.  Peace

# 101
  • София
Mother of PrincesS - и на мен вчера ми изписаха Малтофер, защото хемоглобинът ми беше паднал на 95 (предния месец 105) и днес го почнах, не е толкова гаден, колкото очаквах, не се плаши. Аз с бисквитка го сдъвках и даже ми хареса/ Ама ако не ти понася на теб, си поискай други да ти изпишат. Иначе уж ям всеки ден спанак, цвекло (месо не ям обаче), но явно не се повлиява от храна.

И да ви кажа вчера на ЖК - гледа ме доки на видеозона и и показва термин 26 март!!! При термин 01май. И тя се ококори и пита "Ти сигурна ли си кога ти е бил последният цикъл, да не си се объркала нещо?" И пак и обясних, че при мен всъщност последния нормален цикъл беше на 10юли и после бяхме на море и ми дойде на 25юли, тоест само след 15 дни. И досега 25юли смятахме за последен цикъл. Но тя каза, че ще трябва да вземем 10юли за последен цикъл и ми промени термина на 17април, тъй като и на ФМ през декември лекарката беше казала, че бебето е доста по-голямо и терминът трябва да се промени на 15апр. Ама дори при 17апр термин, да показва 26март си е доста стряскащо. Накара ме да си пусна другата седмица глюкозно натоварване, защото би могло бебето да е по-голямо заради гестационен диабет. Тъй като и околоплодните ми води били на горна граница. Ако не е ГС, просто се развива по-голямо бебето. Ще видим, дано не е ГС, че много обичам сладичко Simple Smile Ама нещо изведнъж се стреснах колко е наближило, а аз съм доникъде с подготовката. Иначе интересното е, че баща ми, на който мислим да кръщаваме бебо е роден на 25март, та бебо може да иска на неговата дата да излиза! Simple Smile

# 102
Здравейте отново,
няма да пиша дълги постове,кратко и ясно,адски съм щастлива,ще си имаме момиченце! На 7то небе съм,мечтата ми се сбъдна  Flutter
 Хубав ден на всички  bouquet

# 103
Сладоледче това вече е доста сериозна разлика? Къде е май, къде е март?!? Да не е ГС. И все пак защо не потърсиш и второ мнение, да не би нещо по настройките на апарата да се е прецакало.

# 104
  • Варна
Извинявам се, май коментирахте, но не мога да намеря къде - какви колани за бременни ползвате и от кои сте доволни. АГ каза, че е хубаво да си взема, ама не знам какъв, а и не мога да обикалям кой знае колко в момента...

Общи условия

Активация на акаунт