Имам стоматологичен проблем

• 150 820
  • 1 629
  •   1
Отговори
# 210
  • Sofia
Какво е това вътрешно избелване?
Не са ми препоръчвали,а и не съм чувала,за да я питам Thinking
Ако зъбът позволява(това твоят стоматолог ще прецени), се отваря, слага се избелващо вещество, после се затваря. Докато е с избелващото вещество, пазиш зъба да не се счупи(избягваш твърди храни
Скоро избелих така два предни зъба и добре се получи.
Умъртвени ли бяха?

# 211
  • Варна
Да.
Вътрешно избелване се прилага само на мъртви, оцветени зъби.

# 212
  • Sofia
А след това облича ли се зъбът или така остава?

# 213
  • Варна
А след това облича ли се зъбът или така остава?
Така остава-отварят все едно за пломба и си вършат работата. И получаваш зъб, бял, като жив.

# 214
  • Sofia
Аз знам,че умъртвени зъби са много лесно трошливи...Не е ли задължително с нещо да се покрият?

# 215
  • Варна
Аз знам,че умъртвени зъби са много лесно трошливи...Не е ли задължително с нещо да се покрият?
Зависи от зъбите. Моите два избелени са мъртви отдавна, бяха оцветени. Просто нямаше как да опра да тях до скоро заради други проблеми, нележащи.Първи и втори са.  Сега изглеждат като живи, добре. За колко време, ще кажа след време. Grinning Прясно ми е още.
Много се радвам, че се усмихвам без да има какво да крия, но всъщност аз и преди избелването не се притеснявах толкова от усмивката си. Нямам случай някой да се произнесе нелицеприятно за външния ми вид заради два по-тъмни зъба.
Хората не обръщат такова внимание на такива недостатъци в ежедневието.
Май само аз обръщам, но никога не съдя.  Laughing

# 216
  • Sofia
Каква е цената?

# 217
  • Варна
Все едно правиш фотополимерна пломба + малко отгоре. 100 лв +

# 218
  • Sofia
мерси  bouquet

# 219
Хей ,Стейси Грей от всички зъби познай кой остана неработен при мен. Горният мъдрец в дясно,единственият ми неработен зъб на  горната челюст(талисман) Случайност, не мисля.....на долната черюст имам два недокоснати зъба. Ако до 10-15 години остане така ще се похваля,че имам  три здрави зъба в устата си в продължение на години,изключвайки два ретинирали мъдреца. Аз още съм в ремонти, правих миналия път бондинг на преден зъб и кариес на кучешкия, а сега продължавам с смяна на две пломби,дето едната се е поразлепила,а другата боли и още снимки..... Нашите вече мислят, че съм маниак и че зъболекарят ми ме работи,но уви не е така ,ако можех бих избягал от кабинета, но имам и друг по-сериозен проблем на долен преден зъб, мисля че имаше травматичен перидонтит и вече ми писна от него. 20 дни не ме боля и днес ми съсипа целият ден.....

Значи имам някъде 30 пломби с последните попълнения,а и преди бяха много на брой на  всичко върху жив зъб.  И не ми се мисли за коренови лечения след време....

Последна редакция: пн, 13 юни 2016, 01:33 от Ivan Iliev_533985

# 220
  • Варна
Хей ,Стейси Грей от всечки зъби познай кой остана неработен при мен. Горният мъдрец в дясно,единственият ми неработен зъб на  горната челюст(талисман) Случайност не мисля.....на долната черюст имам два недокоснати зъба.
Party Моята гордост е долен мъдрец вляво.  Laughing
Изкара ме от леглото, за да включа лаптопа и да ти пиша.  Laughing През телефона е по-трудно.
Пиши как върви лечението при теб!  Hug

# 221
Хей ,Стейси Грей от всечки зъби познай кой остана неработен при мен. Горният мъдрец в дясно,единственият ми неработен зъб на  горната челюст(талисман) Случайност не мисля.....на долната черюст имам два недокоснати зъба.
Party Моята гордост е долен мъдрец вляво.  Laughing
Изкара ме от леглото, за да включа лаптопа и да ти пиша.  Laughing През телефона е по-трудно.
Пиши как върви лечението при теб!  Hug

Върви добре. Повечето неща ги оправих но ортодонтското местене е продължително и неприятно и в момента нещо се разместиха зъбите последната една две седмици и загубих контакт на дясната страна. Тук- таме има някоя и друга малка болчица,но това в предния зъб ме изнервя наистина. Кариесите изобщо не ме притесняват толкова, другата болка ме притеснява, защото нея не мога да я оправя в едно посещение. Изведохме зъба от контакт, така че да се намали травмата в него и има някакъв положителен ефект ,но не знам дали това ще спре напълно някога и да го умъртвя файда никаква, като проблема е в коста и пародонта, а не в нерва на зъба.....Май просто ще търпя, ама, ако не мине до няколко месеца ще се побъркам.. Местенто на зъбите му помага на този въпросен зъб понеже му освобождава място от съседните зъби дето го мачкат..... ТМойте зъби изискват финанси и грижи все едно,че живея за тях....

# 222
  • Варна
Любимата ми емотикона! Моята.  tooth tooth Може да е един зъба, образно казано, ама лицето е усмихнато.
Доли, не ти ли предложиха вътрешно избелване?

Д-р Ралев, някъде из темите прочетох, че нямате време за сайта. Да се поправите!  Crossing Arms
Д-р Венелинов и той не е влизал отдавна!  Naughty

Стейси, имах 7-класник на главата тази година. Simple Smile

# 223
  • Варна
Стейси, имах 7-класник на главата тази година. Simple Smile
Simple Smile
Скрит текст:
Oo.  Mr. Green Миналата година минахме оттам и още ми е прясно. Ако се е запътил към 1ЕГ, ще бъде зайче на моята девойка.  Laughing

# 224
Стейси Грей, ти сподели в една моя тема, че скърцаш със зъби, а при мен аз ги стискам с голяма сила и работата е там,че каквото и да сложа в устата си ,това стискане все пак не само ми причинява болка понякога целодневна, но и разрушава ремоните ми,а вече имам инвестирани хиляди левове в устата ми и всичко това да отиде по-дяволите заради едно стискане със зъби,а с моите зъби ме чакат и по-големи конструкции след време, като импланти,корони и мостове,а няма да мога да ги сложа ако това продължи,не вярвам да оцелеят след като повредих пломби и бондинг преди няколко месеца  Sad Та въпросът ми е открила ли си нещо, което да го намалява и спира, при мен е почти сто процента от стрес. Аз сега стискам на ортодонтските апаратчета, но пак е доста неприятно. Те покриват долните ми дъвкателни зъби и ги пазят от разместване и видимо нямам нови повреди,но на вече увредени зъби това им идва в повечко и това ако го кажеш,че не е късмет, ако бях със здрави зъби иди дойди, но точно на човек дето трябва дори да внимава да не яде твърди храни....

Общи условия

Активация на акаунт