Имам стоматологичен проблем

• 150 819
  • 1 629
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,

от известно време имам пародонтоза, като уж поддържам с терапия.  Crazy /доколкото е възможно/
Преди година забелязах, че горните ми предни зъби са се изместили напред и зъболекарката каза, че е от пародонтозата, като препоръча някакви шини отзад на зъбите - не се виждат, но държат зъбите да не изкочат напред. Някой слагал ли е такива и изобщо някакви мнения за това нещо?!?  newsm78

# 241
  • Варна
Здравейте,

от известно време имам пародонтоза, като уж поддържам с терапия.  Crazy /доколкото е възможно/
Преди година забелязах, че горните ми предни зъби са се изместили напред и зъболекарката каза, че е от пародонтозата, като препоръча някакви шини отзад на зъбите - не се виждат, но държат зъбите да не изкочат напред. Някой слагал ли е такива и изобщо някакви мнения за това нещо?!?  newsm78
Здравей!  Simple Smile
Надявам се някой от специалистите ни да те посъветва по конкретния въпрос!

При теб в какво се изразява терапията досега? Дай да обменим опит. Правят ли ти пародонтално почистване?

# 242
Стейси Грей, почистване на зъбен камък и терапия с лазер /преди време/, после и антибиотично лечение с Родожил и един друг антибиотик, но му забравих името.  Embarassed
Положението не е съвсем розово, но пък се позакрепиха венците, нямам кървене, вижда се обаче отдръпване, особено на предните отдолу.
Горните са леко излезли напред, особено единия втори. Зъболекарката ми каза, че до 1-2 г. най-късно трябва да реша за такива скоби отзад на зъбите, защото после, ако много изкочат напред, няма да може такива, а само брекети, каквито пък не искам да слагам, защото се виждат. Crazy

# 243
  • Варна
У мен изникна един въпрос по повод почистването на зъбите.  Crazy
Аз знам, че ходя специално за това в клиника точно по пародонтология. И почистването се води пародонтологично, дълбоко, до дъно.  Crazy
По принцип и преди да отида в тази клиника, ходих в другата ми редовно за почистване на зъбен камък. Да де, ама резултатите с венците дойдоха след като започнах да посещавам втората клиника. Въртя около начална степен явно на пародонтоза, която не напредва засега и не съм пила лекарства.

Въпросът-когато се почиства зъбен камък, по принцип, до дъно ли се действа? И пародонталното се явява по-задълбоченото почистване?
Или разлика няма(винаги се чисти до дъно), а просто някъде се справят по-добре? Crazy

# 244
Не съм питала точно как чистят зъбния камък, но при мен и венците са се отдръпнали. След антибиотика е доста по-добре, но факт е, че зъбите отиват напред... Tired

# 245
Пародонталното почистване винаги трябва да се извърши до дъното на джоба, защото ако се остави там, зъбния камък слиза все по-надолу, а костта става все по - малко. Реален лекарски термин като дълбоко почистване няма. Има хирургична и нехирургична пародонтална терапия. Първото е така наречения открит кюретаж с ламбо, а второто е нехирургичен кюретаж или ултразвукова терапия, или съчетание на последните две. С дълбоко пародолнрално почистване зъболекарите целим да обясним цената на услугата си разбираемо за пациента. С прост пример:
Купувате си ваучер от сайт за намаления за почистване на зъбен камък за 20 лв. - получавате мазане на очите за 20 мин. Отивате на зъболекар и той ви казва между 80 и 150 лв. най-често ( според тежестта) за зъбен камък. Той ще отдели един до два часа и ще почисти зъбите ви така, че после сами да усетите резултата Simple Smile

# 246
  • Варна
Благодаря, Dimaz! Hug
Утре пак ще престъпя прага на стоматологичната клиника. Не за мен. Профилактичен преглед на детето. Тя е голяма вече и сама да се оправя, ама "мамо, вземи ми час, заведи ме"
Вашите деца водите ли ги на профилактика?

# 247
Да, веднъж годишно. Записвам час, пък си ходят сами от 7 клас. Ако има нещо за работа по зъбите  също сами си ходят оттогава. Малкият носеше шини. От 4 клас ходи сам за пристягане. Стейси , ако иска иди си с нея, може да и  е неприятно или да се страхува.

# 248
  • Варна
Уж засега не се страхува, но така е свикнала-някой да организира посещенията и да я заведе, и да я върне.  Laughing

Откриха ѝ един кариес. Но първо взехме час за почистване на зъбния камък-за първи път ще ѝ е. Ще бъде по-кратко от обичайното, "тинейджърско". Има тук-там по малко плака.

# 249
Всички деца трябва да се водят и отначало не трябва да им се работи а само да свикнат с обстановката. Така се изработва и навик в подрастващите  сами да са отговорни за здравето си

# 250
  • Варна
Днес мина почистването на зъбния камък на детето. Много съм щастлива-излезе усмихната.  Grinning
Като знам мен как ме боли и чаках със свито сърце. "Мамче, ти си друг случай, аз съм добре"-това ми каза.
Остана да оправим намереният при прегледа кариес.

Зъболекарката ни се върнала в София. Била е тук за специализация. Сега е друга и още не я познавам. Непозната.
Сърце за д-р Йонкова!  Heart Eyes

# 251
Счупи ми се парче от пломбиран мъдрец, не помня дали е жив. Лошото е, че счупеното парче е и навътре към венеца, доколкото мога да видя. Спешно ли да търся зъболекар утре? Започвам, сякаш да усещам лека болка. Дори нямам зъболекар в момента...

# 252
За предпочитане е да потърсите зъболекарска помощ  Simple Smile

# 253
  • Варна
Счупи ми се парче от пломбиран мъдрец, не помня дали е жив. Лошото е, че счупеното парче е и навътре към венеца, доколкото мога да видя. Спешно ли да търся зъболекар утре? Започвам, сякаш да усещам лека болка. Дори нямам зъболекар в момента...
Спешно, спешно, колко да е спешно. Силно ли боли? Hug Няма да мине без зъболекар. Да препоръчаме някой по местоживеене?

Утре ще водя детето до клиниката да оправят открития по-рано кариес. 

# 254
Здравейте, днес снимах мъдреца и се оказа с пулпит, криви канали и близо до нерва. Има ли смисъл да се опитвам да го запазя,  или да мисля за вадене? От др страна имах проблем и в крайна сметка ми извадиха мъдреца след много болка. Може ли да препор.стомат за София, който да има възможност да ме вземе бързо.

Общи условия

Активация на акаунт