Имам стоматологичен проблем

• 150 795
  • 1 629
  •   1
Отговори
# 375
Мдам, явно не е стигнало до нерва, защото нямам грам болка, само остри ръбове...дано се съгласи да ме приеме само.

Вертикално е иначе счупването...да им се невиди и пуканките  #Cussing out Няма да погледна вече таквиз работи Naughty

А ако има кариес и дупка, съответно да е бил кух зъба, пак ли бързо се оправя или се чисти нещо си там, и тогава се замазва?

А иначе като гледам аватара и подписа ти, съзъбието към днешна дата е меко казано пИрфектно Peace Ама недей да ядеш пуканки, щот нали Wink

# 376
Щом е вертикално спучване значи все пак не е толкова добре, но явно не е такова счупване каквото аз си представям. Важното е, че няма болка и, че утре всичко ще се оправи.
Той кариеса колкото по-рано е открит толкова по-лека и безболезнена работа и отново става за броени минутки.

Като каза пуканки и се сещам преди как се предлагах на Стейси да и ставам зет и да си гледаме филми с пуканки  Mr. Green Ужас.. Очертавам се шматка-доктор ако завърша  Mr. Green Mr. Green

# 377
По-добре да ги замените с чипс, да ви е мирно съзъбието Whistling

Аз кат ви разправям, че е кофти счупване, никой не ми вЕрва Crossing Arms И аз четох, че вертикалното е по-кофти варианта, от хоризонтално. Голям камънак падна, ви казвам Rolling Eyes

# 378
  • Варна
Бяхме на гости в мама и татко. Майка ми извади от онази твърдата бяла халва, пломботрошачката. Само моя мъж се престраши да яде.Simple Smile
Знам какво е не само да опитат да те лекуват, ами просто да вдигат рамене стоматолозите. Отдавна беше. Майка ми не се отчайваше и търсеше друг. Нямаше специалист навремето, който да ми помогне с моя случай.
Сега ми е лесно.
Тета aз си представих отчупено крайче. Дано не е сериозно!

# 379
Пак съм аз, простете Mr. Green

На секторна снимка на зъб вижда ли се, дали самият зъб е болен, дали има възпаление към корена, дали каналите нещо не са наред? newsm78

Питам, защото на шести горен зъб има поставена обтурация през 2010г. През 2013 на същия този зъб ми се появи венечен джоб.  От 2013-2017г. се възпалява периодично и костта в корените му е вече стопена.
По повод на него във вторник ще ходя при пародонтолог, тъй като моят стоматолог не работи пародонтологични проблеми.

Но сега се зачетох, че подуване на венеца и стопяване на костта може да се причини освен от венечен джоб /пародонтологичен проблем/, и от проблеми с каналите - при пулпит примерно /ендодонтски проблем/.

Та чудя се, може ли зъболакарят ми да не може да разграничи двата проблема и да се касае за проблем във вътрешността на самият зъб, а не за венечен проблем Thinking

Тоест, пломбата да не е поставено като хората, от там вътре да се е възпалил зъба и оттам да е стопяването на костта, а не от венечен джоб newsm78

# 380
  • Варна
Тета, нали това е смисъла на рентгенографиите-да се види дали има проблем.
Аз съм с леко притеснение.Вчера усетих неразположение с един зъб. Предположих ,че през нощта съм прекалила със скърцането. Да се, ама днес венецът откровено е зачервен,подут и болезнен. Не съм изпаднала в паника все още, но ме притеснява, че съседът е имплант.
Засилиха водата за уста,слагам и гел.

# 381
Или е като при мен - възпален венечен джоб, или пулпит newsm78
Самият зъб боли ли те или само венеца? Мен никога не ме е болял самият зъб, само венеца като се възпали-боли си ме венеца.

Може да слагаш сушена синя слива на възпаленото място. На мен ми е помагало. Изтегля гнойта. Макар че още няма да се е събрало гной вероятно...

# 382
  • Варна
Само венеца.Иначе зъбът ми е жив, с голяма пломба, седми-последен.
Сигурна съм, че няма гной.

# 383
Е няма. Сега е само подут ,зачервен и болезнен вероятно. В момента набира гной....вероятно де.
Чувстваш ли зъбът по-висок някак и по-странен?

На мен винаги така ми започваха възпаление на джоба. Усещах затягане, като че нещо ти е влязло между зъбите. Но не е. Затягането е  от подуването на венеца. После ми се подуваше венеца, ставаше изпъкнало  и червено и болеше. После пък ми е набирал гной. Като се пукне и изтече, ме облекчаваше...

Да не си рупала пуканки Thinking

# 384
  • Варна
Пуканки ядох преди месец!:)
Забелязала съм, че възпален джоб тръгва по същия начин-уж те приболи венец,а в един момент вече почва да боли остро и се налага посещение при стоматолога.
Засега положението е под контрол-боли само,ако го пипам. Не се увеличава болката.
Зачудих се дали да не изтегля почистването на зъбите по-рано от април.

# 385
Веднъж ми мина от самосебе си. Вечерта го напипах подут и леко болезнен,на сутринта бе спаднало. Явно се е разнесло самО.
Стейс, ти имаш ли Жобове?

# 386
  • Варна
Не знам дали имам джобове в момента, но потенциални-да. Просто мълчат в момента.
А възпаления венец сега-там не съм имала джоб досега.

Аз само да допълня, че когато имаме възпален,отворил се джоб, болката е нетърпима. За мен е спешно състояние!

Последна редакция: нд, 26 фев 2017, 21:13 от Стейси Грей

# 387
Дано до сутринта да се разкара самО.
Ако ходиш на зъболекар, моля те, сподели какво е казал...

# 388
  • Варна
Тета, да ти кажа как действам при възпален венец. Няколко пъти на ден жабуря с червения елудрил. Отделно слагам в района елугел-този гел се използва, когато почистването в района е болезнено с четка за зъби. Ако не минава, а даже се увеличава болката-звъня в клиниките.

# 389
Аз ходя при стоматолога. Слага дрен и лекарство. И обезболяващи докато ми мине възпалението. Един път ми изписа и АБ....първият път всъщност. Само с жабурене не ми е минавало. Гелът ще го проуча... но и моите възпаления са големи явно...веднъж направо се разревах в чакалнята. Толкова ме болеше,а сестрата вкарваше други преди мен.

Общи условия

Активация на акаунт