Нощно Хранене-как да го спра

• 11 066
  • 93
  •   1
Отговори
здравейте имам нужда от савет.Как да спра нощното хранене.Някой ми казват да го заместя с вода но малкия не пие вода все още (на 8 месеца е) докато осети че е вода и започва да се сърди разсанява и да плаче и аз давам млякото.пие единствено и само сокове но и тях вечер като усети че е сок започва да плаче.ппитах и педиатара ни но тя казва  вода и това е.Моля за савет от вас Praynig

# 1
A защо искаш да го спираш?

# 2
Начинът е един - просто не даваш храна.

Скрит текст:
Но трябва наистина да си убедена в моитивите на педиатъра.
Моят беше "против" спирането на нощното хранене и "за" това да се водим по детето - ако е гладно, да яде, ако не е, да не се дава. При положение, че детето ясно показва глад, няма абсолютно причина да не бъде нахранено. Все едно да не му дадеш обяд или да пропуснеш което и да е друго хранене. Бебетата не са като големите хора, коремчетата им не побират храна за толкова дълъг период. А и всяко е различно, както и всеки човек, един огладнява, друг не, няма как всички бебета едновременно да огладнеят и да изядат едно и също количество.

# 3
Чух че след 6–ят месец е хубаво да се спре нощното хранене.а и до кога да ставам през ноща да го храня. Да го оставам да плаче? Thinking

# 4
Не, не го оставяй да плаче, просто го храни.
За съжаление, в повечето случаи, с майчинството идват и безсънни нощи.
На абсолютно същото мнение съм като Не се сърди, човече.

# 5

За да направиш нещо толкова сериозно, трябва да знаеш защо. Не го прави, защото си чула нещо. Чуваме много неща, но не всяко е правилно. Какви са мотивите, че е добре да се направи? Логични ли са според теб. Смяташ ли, че влияе добре на детето ти? Добре ли се чувства? Отговори си на тези въпроси първо.
После седни, почети, има достатъчно информация. Глупостите с държането на бебетата гладни ги няма в нормалните страни. Тук също останаха шепа педиатри с подобни съвети, и това не е случайно.

Докога? Докато спре да показва, че е гладно. Както казах, децата са различни, някои спират на 1 месец, други на 1 г., трети на 2. Спокойно, няма да яде цял живот нощем.

Иначе да, оставяш го гладно да плаче, не е открит друг начин Simple Smile

# 6
Защо да спирате нощното хранене? Как ще оставите детето гладно цяла нощ? След като не се успокоява с вода или сок, а иска мляко, значи коремчето е празно и единствено млякото ще го засити и успокои. С майчинството идват безсънните нощи и вечните тревоги за едно или друго.

# 7
А бебето на кърма ли е или на АМ?
Ако е на АМ, как така не пие вода?

Аз не бих насилвала да спирам нощното хранене.

# 8
 Peace храни детето, ако е гладно ....или пък ако се е пробудило от болки поради растящо зъбчета, гушни го и ще заспи отново.

Ето нещо полезно по темата

Но ако е гладно, храни го... Практиката с даване на вода е отпаднала от доста време, макар много педиатри все още да я препоръчват  Thinking

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 11:41 от monicat

# 9
Ако е на АМ, как така не пие вода?

И моето не пиеше вода. Сухото вещество е много малко, основното е вода, след 1 литър дневно + супа, примерно, дневните й нужди за течности бяха презадоволени, то колко са им килцата. Не мисля, че има място и за вода, освен ако не е за сметка на хранителни вещества.

# 10
Ако искаш да спреш нощното хранене и си премислила минусите от това, спи около седмица в друга стая. Нека друг да става вечер, да утешава бебето и отново да го слага да спи.  Peace   
  Може да поканиш хората, които ти препоръчват да оставяш бебето гладно вечер, да го приспиват, залъгват с вода и т.н.

# 11
  Може да поканиш хората, които ти препоръчват да оставяш бебето гладно вечер, да го приспиват, залъгват с вода и т.н.

hahaha точно така..нека те да видят дали може гладно бебе с вода да се залъже...

Храни си дететето, иначе се терзаете излишно и ти и то...

# 12
Човече,не е само препоръчително тук да се спира нощното хранене около 6м.Коментирахме го и в друга тема преди време.Ето какво намерих,защото и да казвам,че имам доста познати в чужбина,които не хранят бебетата си през нощта,няма да се съгласите.

http://www.babycenter.com/408_when-can-my-baby-go-through-the-ni … eeding_1368537.bc

# 13
Не знам какъв е този сайт. Аз говоря за реални препоръки на лекари.
А че има много, които не ги хранят, ако говорим за българи да, нормално, израсли сме с такива съвети, набито ни е в главите.
Има и по другите държави такива течения, но не смятам, че е официално като практика  Peace

Както писах и напред - щом виждате, че детето се чувства добре, следвайте тази практика Peace

# 14
Не,не говоря за българи,баща ми не е българин.Но,дори и да са българи,какво от това.Нали отглеждат децата си там с препоръките на тамошните лекари,а не тук.

Общи условия

Активация на акаунт