Нощно Хранене-как да го спра

• 11 091
  • 93
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Не съм изчела всички отговори по темата, ще споделя собствения си опит.
Имам дете на две години и 2 месеца, което и за миг не е прекратило нощните хранения. Храня точно, както и Човечето писа - грубо на всеки 3 часа. На нощ ставам минимум по 4 пъти. В по-безсънните нощи, когато има някакво неразположние, по повече. Пие АМ. Пие го, защото така наваксва с течностите. Лятото, когато пие повече вода, пие по-малко мляко. А сега, не зная защо, но предпочита мляко пред вода.
След като детето на авторката не пие вода, е нормално да си иска млякото. На тази възраст млякото е основен източник и на храна, и на течности. И ако детето държи и си го иска, значи му трябва.

# 46
Не съм съгласна с това.С какво се застрашава здравето на бебето,ако се отбие?

Не съм срещала педиатър, който да е на мнение, различно от това, че до 1 г. основната храна на бебето е млякото. Всичко друго е просто допълнение. Но до 1 г. пълноценно се усвоява единствено млякото, независимо дали е кърма или приспособено за съответната възраст. Така че не виждам нищо полезно в това да му се отнеме единственото, което организмът му е способен да усвои максимално...

Напротив,точно аргумента на педиатърът ни/млад,начетен/,че с продължително хранене през нощта в по-късна възраст се появават здравословни проблеми.Дала съм и личен пример за това.

Това може да е съвет само на педиатър теоритик с липса на опит. В момента, в който постави всичко деца под един знаменател съм го сменила. Несериозно е.

На мен ми е ясно, че сте имали деца, които нямат нужда от хранене нощем, но за каква почивка говорите, когато детето се дере по 4 часа в продължение на 1 г.? Даже година и половина беше примерът е жената, с която родих, след това не съм я виждала, но едва ли е спряло точно в този ден, може и до 2 г. да е било това изтезание  ooooh! как може да се сравни такова дете с друго, което показва, че няма нужда от нощно хранене?

Защо се сравнява проблем на голямо дете (мъжът ти) с пеленаче на месеци - на едно ниво. Това дете още няма годинка...

Никой не ми отговори на въпроса - ако става дума за навик, защо спират преди 3 г.? Не говорим за деца с хранителни проблеми, злояди и т.н., които така наваксват. При балансирано меню до макс 3 г. приключват с нощното. Казвам максимално, защото при повечеото е на 1-2 г.

П.П. Моето дете има само 2 пломби. На зъби, на които поставихме силанти и подозирам, че причината е точно в разръчкването при поставянето им. Това е генетично преодпределено (освен при механична намеса - удар), пиеше си мляко. На млечните не е имала. Взела е гена на рода на мъжа ми, там са с много здрави зъби, няма хранене, няма нищо, което да им влие. Но пък имат друг дефект, някои имат по-малко зъби (едната сестра на мъжа ми е с 2 липсващи зародиша на постоянни), свекър ми и дъщеря ми са пък с по един излишен резец. Всеки с кусурите си. Наследственост. Не търсете винаги причината в нещо друго.

# 47
Човече, за съжаление все още има педиатри, които си карат по "старата схема" - от 2м сокове, после пюрета и т.н... та според тях сигурно е "вредно" и нощното хранене  newsm78

За зъбите и пломбите съм напълно съгласна - както митовете за това, че от биберон (а наскоро чух и подобно изказване за сученето) до късна възраст изкривява зъбите, така и това , че се развалят от пиене на мляко нощем... Здравите зъби са въпрос на ген, както каза Човечето

# 48
Има за ранното захранване, да, но чак за махане на млякото... То си е бебе под 1 г.  Rolling Eyes
Като му видях режима, по-скоро може да вмъкне едно хранене около 10 ч. и вечерята да е И с твърда храна, не пречи и мляко да има, но да хапне и от вечерята на родителите.
Вече е захранено с достатъчно неща, за да може да вземе порция (отделена преди подправките). Тъкмо чудесен повод и да готвят балансирано и здравословно Simple Smile

# 49
Аз и за това попитах за захранването, защото явно детето компенсира с допълнителна порция ам.. На тази възраст стават и по-подвижни и имат нужда от по-калорични неща, но определено щом со търси мляко, трябва да му се дава  Peace

Също имам позната с дете на ам. Което е спряло да пие мляко към 3-тата годинка (нощно време се е будило за 1порция)

За зъбите -въпрос на ген и аз така мисля  Peace

# 50
Човече,аз исках обяснение - с какво точно се застрашава здравето на бебето,ако не се храни нощем? Не от какво има или няма нужда.Значи според твоята теория бебетата,които не се хранят през нощта,не си набавят необходимото количество мляко ли? Това го считам за несериозно.

Относно педиатърът ни,практика има колкото щеш.Гастроентероложката пък,при която водя децата е възрастна и е работила цял живот в гастрото на педиатрията.На нея със сигурност не и липсва практика.

Децата ми се отказаха сами едното на 2,а другото на 4м.Подчертавам сами,защото и по-напред писах и не са плакали нито ден.Затова лично аз не съм имала проблем с почивката.Но,ако трябваше да ги отказвам аз,периода на рев щеше да е няколко дни,предполагам.Толкова  е отнемало на всичките пък мои познати.А,на твоята позната детето може да е ревало година и половина от зъби,примерно! Ти няма как да си сигурна,че е от глад.

А примерът с мъжът ми го дадох,защото и той все някога е бил пеленаче и свекърва ми не си е направила труда да го отучи от нощното мляко.И после е съжалявала за това.За зъбите също не съм съгласна,че е само ген.Има достатъчно материали какво причинява нощното хранене на зъбите.Дори и на храните го пише.

Всеки си има своята истина по темата.Въпрос на личен избор е,авторката коя ще избере. Peace

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 10:37 от Sunshine Mom

# 51
Човече,аз исках обяснение - с какво точно се застрашава здравето на бебето,ако не се храни нощем? Не от какво има или няма нужда.Значи според твоята теория бебетата,които не се хранят през нощта,не си набавят необходимото количество мляко ли? Това го считам за несериозно.

Бебетата са глупакоустойчиви. Съвсем на шега го казвам, но наистина издържат на експерименти, т.е. не става дума за застрашаване на живота им. Не мисля, че въобще някой е писал подобно твърдение. Спокойно можеш и обядът да им пропуснеш, ефектът е същия - няма да им застрашиш живота, просто отказ да се задводоли нужда. Да откажеш вода, храна, сън, няма значение какво. Възможно е и да си  набавят необходимото мляко, с по-големи порции след това, както ако откажеш на жадно дете вода, то ще пие по-късно. Въпросът е защо?

А относно педиатърът ни,практика има колкото щеш.Гастроентероложката пък,при която водя децата е възрастна и е работила цял живот в гастрото на педиатрията.На нея със сигурност не и липсва практика.

Писахме вече, има разнородни мнение сред лекарите. Някои са за твърд режим, други за на поискване. Аз не съм чула логичен аргумент от тези за твърд, по-точно виждам лоши резултати и измъчване на децата. Да, има такива, на които точно това се оказва режима, но те са малко. И за мен е абсурдно качествен лекар да постави под един знаменател всички деца. Може да си е много добър в диагностиката и т.н., но не мога да повярвам, че ще нарече полезно пищене с години. Ясно ми е, че на теб ти се е паднало такова и няма как да повярваш, че не всяко огладнява, когато и твоето. Важното е, че детето е ок Peace за разлика от това на авторката.

Децата ми се отказаха сами едното на 2,а другото на 4м.Подчертавам сами,защото и по-напред писах и не са плакали нито ден.Затова лично аз не съм имала проблем с почивката.Но,ако трябваше да ги отказвам аз,периода на рев щеше да е няколко дни,предполагам.Толкова  е отнемало на всичките пък мои познати.А,на твоята позната детето може да е ревало година и половина от зъби,примерно! Ти няма как да си сигурна,че е от глад.

Интересно защо плаче от зъби, но след като се нахрани, изведнъж спира от раз? За мен това е глад и нищо друго.
Не знам за вашите, но моето, когато не беше гладно ми избиваше шишето от ръцете. Мислех да купувам стъклени, че уж по-здравословни, но това ме отказа  Laughing същото беше отношението и и към бутилката с вода.
Моето не е плакало нито от зъби, нито от колики. Всъщност въобще не е плакала като бебе. Разпознавах сигналите и задоволявах нуждата й, независимо дали е била сън, храна, памперс и т.н. Освен това вече е голяма и мога да видя резултатът от позицията на времето. С какво е навредило храненето на поискване?

Всеки си има своята истина по темата.Въпрос на личен избор е,авторката коя ще избере. Peace

То е ясно, че е избрала вашия. Но е очевадно, че не работи при това конкретно дете. Сега въвпросът е дали да продължава, щом детето ясно показва, че това не е ок за него, за да покаже кой е шефа или ще остави детето да се води по инстинкта, който природата му е дала.

# 52

Бебетата са глупакоустойчиви. Съвсем на шега го казвам, но наистина издържат на експерименти, т.е. не става дума за застрашаване на живота им. Не мисля, че въобще някой е писал подобно твърдение.

Аз пиша за застрашаване на здраве,а не на живот.То е ясно,че ако се пропусне хранене,никое няма да умре от глад.А кой твърди това,съм цитирала по-напред.И по-скоро исках обяснение от тази мама.

Писахме вече, има разнородни мнение сред лекарите. Някои са за твърд режим, други за на поискване. Аз не съм чула логичен аргумент от тези за твърд, по-точно виждам лоши резултати и измъчване на децата.

Аргумента е,че не се будят от глад.Също така с даването на вода нощно време,не е с цел залъгване гладно дете.Според лекарите буденето е по-скоро дискомфорт от зъбоникнене,а не от глад.Даването на водата изстудява за момент венеца и бебето се успокоява и заспива.Другият е здравословните проблеми след време,които не се изключват след като твоето дете няма такива.

И ако се беше включила друга майка,хранила няколко години детето с АМ през нощта на поискване,донякъде щях да се съглася и с твоите.Нали се сещаш,че с единични случаи авторката няма как да ги счете за достоверни.

# 53
По- късно ще се върна да чета, но само да кажа, че аз имам бебе на  9 месеца, което се храни по цяла нощ. И през ум не ми е минало да го "отучвам". Този процес ще създаде много безсънни нощи, които не са нужни никому. Освен това детето ми е на кърма, която му действа като успокоителна, каквата и да е причината за събуждането му- зъби, корем, кошмари....Едни дават панадол, други вода, сок....Аз избирам да давам мляко докато все още го имам. Най ценното за бебе до 1г.

# 54
По- късно ще се върна да чета, но само да кажа, че аз имам бебе на  9 месеца, което се храни по цяла нощ. И през ум не ми е минало да го "отучвам". Този процес ще създаде много безсънни нощи, които не са нужни никому. Освен това детето ми е на кърма, която му действа като успокоителна, каквата и да е причината за събуждането му- зъби, корем, кошмари....Едни дават панадол, други вода, сок....Аз избирам да давам мляко докато все още го имам. Най ценното за бебе до 1г.

Спора тук е за АМ,щом не сте чели.

# 55
по въпроса за съветите от лекари... http://ginea.bg/akusherstvo/hranene-kypane-razhodki.html

"След първия месец се премахва нощното хранене и се въвежда плодовия сок. "  #Crazy newsm78

# 56
Аз пиша за застрашаване на здраве,а не на живот.То е ясно,че ако се пропусне хранене,никое няма да умре от глад.А кой твърди това,съм цитирала по-напред.И по-скоро исках обяснение от тази мама.

Как да не застрашава? Стържещ корем, който не получава храна дали е ок? Щом тялото има дискомфорт (който изчезва единствено след прием на мляко), значи не е здравословно, независимо дали е едната крайност - гладуване или другата - преяждане.
Друга последица за здравето, както писах е това, че закърнява разчитането на сигналите. Като порасне детето яде под час, когато му кажат, не когато е гладно. Яде, колкото му сложат, не колкото му се яде. Няма човек, независимо колко добър лекар е, който да уцели на всяко дете дозата, а още по-абсурдно е да е еднаква за всички. Това за различни организми с различна обмяна на веществата, различен темперамент, от това и различно физическо движение, едно са родени 2 кг., други 4 и т.н. Ако от бебе ги дресираме да ядат като звънне звънчето и да омитат, колкото е сипано, това в бъдеще води при едни до гладуване, при други до преяждане. Е, има и някои щастливци, при които е точно. Но за другите ползата е никаква, само вреда.
Не знам какви са вашите наблюдения, но моите са точно такива сред хората от моя набор и децата, които познавам. Особено по наше време насилието при хрананене беше много разпространено.

Аргумента е,че не се будят от глад.Също така с даването на вода нощно време,не е с цел залъгване гладно дете.Според лекарите буденето е по-скоро дискомфорт от зъбоникнене,а не от глад.Даването на водата изстудява за момент венеца и бебето се успокоява и заспива.Другият е здравословните проблеми след време,които не се изключват след като твоето дете няма такива.

Добре.
Детето се буди, пищи, не плаче, пищи, ако не получи мляко.
Не заспива в продължение на часове.
Плюе водата и блъска шишето.
Успокоява се единствено от мляко и заспива на секундата.
Продължава и след зъбоникненето (при дъщеря ми всички зъби бяха излезли на 1г. и 11 месеца).
Това се случва само и единствено през приблизително 3 часа.
Какво е, ако не глад?

И ако се беше включила друга майка,хранила няколко години детето с АМ през нощта на поискване,донякъде щях да се съглася и с твоите.Нали се сещаш,че с единични случаи авторката няма как да ги счете за достоверни.

Нямам време да ровя назад, но само на тази страница виждам милинка. Не съм единствената.

по въпроса за съветите от лекари... http://ginea.bg/akusherstvo/hranene-kypane-razhodki.html

"След първия месец се премахва нощното хранене и се въвежда плодовия сок. "  #Crazy newsm78

И "През първите 24 часа бебето трябва да суче 3 - 5 мин. от всяка гърда. Постепенно времето се увеличава на 15 минути." Точно това беше съветът от болницата, с който си спрях кърмата, ама направо песен, никакви проблеми.
И това е съвето от лекар. Е, какво да кажа повече.

# 57
мен педиатърката ме беше посъветвала да го държа не повече от 15мин да суче, защото после само си играело бебето...е, да, ама като реве/пищи какво да го правя?! Не я послушах и не съжалявам Simple Smile  Peace

Също и за кг на бебето - за някои лекари бебе над 3.5кг е голямо и трябва да се дохранва, защото не можело да се нахрани само от кърмата  newsm78  baby_neutral

Съвети много, но всеки трябва да прецени кое е най-доброто за него и за бебето!

# 58

Добре.
Детето се буди, пищи, не плаче, пищи, ако не получи мляко.
Не заспива в продължение на часове.
Плюе водата и блъска шишето.
Успокоява се единствено от мляко и заспива на секундата.
Продължава и след зъбоникненето (при дъщеря ми всички зъби бяха излезли на 1г. и 11 месеца).
Това се случва само и единствено през приблизително 3 часа.
Какво е, ако не глад?

Нямам време да ровя назад, но само на тази страница виждам милинка. Не съм единствената.

Дотук стигнах до извода,че само твоето дете се е будило от глад наистина,а на милинка,от неразположение и жажда.

Познавам големи хора,които когато са жадни не пият вода,а други неща.Просто не им харесва вкусът на водата.

Но както и да е,много изместихме темата.Аз съм ОК за всичко,щом на майка и бебето им е добре.

Какво общо има това? Съвети от какви лекари - АГ.

Лекарите ПРОТИВ нощното хранене,не са категорично ЗА ранното захранване и даването на сокче на 1м.Моля,не смесвайте така нещата.

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 13:49 от Sunshine Mom

# 59
 Flutter не мога да разбера защо се карате
Авторката сподели, че са захранени от 4м и в момента имат само 1твърдо хранене на обяд.
Явно детето търси мляко от глад, защото не си набавя достатъчно калории за активнната възраст, в която се намира.
Този спор е ненужен  Flutter сигурна съм, че момичето вече си е направило изводите.

Общи условия

Активация на акаунт