Нощно Хранене-как да го спра

• 11 094
  • 93
  •   1
Отговори
# 30
Личният пример пак е кърмене.Искам да се включи майка,която е хранила дълго време бебето си през нощта с АМ.Не,че ги няма естествено,но да каже какви са ползите от това...

Не е вярно. Моят пример беше за дете на АМ. До около 2 г. ядеше нощем, след това изкарваше по 6 ч. до 3 г. като лягаше в 24 ч. с мляко и в 6 сутрин пиеше мляко, без да се буди, после пак заспиваше, което за мен си се броеше за нощно хранене, защото ако заспиваше като другите в 21 ч., в 3 беше следващото огладняване, след 6 часа.

Ползите:
- спокойно дете, никога не ревящо, знам, че рядко се среща, но наистина моето плачеше единствено за мляко. Зъби, болка, такива неща не й правеха впечтление, и с Т 40 градуса скачаше и играеше, но ако е гладна и не яде буквално изпадаше в истерия. Затова липсата на рев за мен е полза.
- сън за всички - пробвала съм да не я храня, но никой вкъщи не спеше, жената, с която родих не хранеше детето си нощем и когато се видяхме година и поливина по-късно, й казах - браво, значи спите здраво, а тя отговори, че всяка нощ от тогава до днес детето пищи от 2 до 6 сутрин. Като се нахрани млъква. За мен това не е нормално. Нито смятам, че има полза.
- храненето на поискване учи човек да се води по тялото си и да разпознава сигналите му безпогрешно, едно такова дете няма нужда от часовник, нито от подкана, за да се нахрани на обяд, вечеря и т.н. То идеално си променя режима спрямо възрастта и нейните нужди. Сега мога да си сверявам часовника по дъщеря ми. Освен това спокойствието, че когато си гладен си уверен, че нуждата ти ще е задоволена, а не да показваш на мама и тати, че те боли корема от глад, но те да отказват да те нахранят, води до здравословни навици като липса на преяждане. Спокойно мога да я оставя и с най-любимата й храна и ще изяде колкото трябва, може 1 парченце да й остава, но няма да посегне към него, усеща, че се е нахранила. Ако не е гладна, не яде.
- ако яденето нощем е навик, защо сега го няма? ако е навик, защо е само при някои деца?

Негативи не виждам.
Но ми е интересно какви са негативите, които са се получили при вас, доколото разбирам затова сте против.

# 31
  • София
Не се сърди, човече - напълно подкрепям. Ние отказахме нощното хранене на 3 месеца (бяхме на АМ), но дори и да не беше го отказал не бих си и помислила да го карам да гладува или да му пробутвам вода... Сигурно ако вече и на 3 години яде през нощта, бих предприела мерки, но не и на 8 месечна възраст. Той се беше доста яшен и на 3 месеца пиеше по 150-180мл. и тежеше към 7кг., но нито педиатъра ми е казвал да го лъжа с вода, а и да ми беше казал не мога да си представя как ще го оставя да реве и да пищи от глад. Детето знае от колко мляко и по кое време има нужда да яде, на мисля, че мъченето с вода е по - доброто решение, от това да изчакаш сам да си премине периода с нощното хранене. Пийте вие вода като сте гладни, да видим как ще се чувствате... В крайна сметка по - важен ли е сънят от здравето на бебето? Просто мнение, не искам да засягам никого или пък да задължавам някой да се съгласява...  Peace

# 32
... В крайна сметка по - важен ли е сънят от здравето на бебето? ...

Ако трябва да сме честни, при деца, които наистина имат нужда от такова хранене, сън няма, ако не им дадете  Mr. Green ако ги храните, дори не се разбуждат съвсем, всичко приключва бързо и може да се счита за непрекъснат сън.

# 33
- сън за всички - пробвала съм да не храня,но никой вкъщи не спеше

Защо си пробвала,като не виждаш негативи? Любопитно ми е,да не си помислиш,че се заяждам.

# 34
Пробвах, защото с такива инструкции ме изписаха от болницата. Бях млада, не бях запозната с нищо, всичко правех стриктно, слушах така да се каже Simple Smile Там новородените не бяха при майките, а в отделна стая и нощем акушерки се грижеха за тях. Думите на педаитърката като си тръгвах бяха - подготви се психически, паднало ти се е много ревливо бебе. Не им беше оставила и минутка тишина.
И наистина беше ужасна, докато не поисках съвет от педиатърката. Много съм благодарна на тази жена за всички съвети, тя ме научи да се водя по детето. После се регистрирах и тук и открих разни статии за хранене и т.н. Така видях и другата гледна точка, благодарение на което се сдобих със спокойно дете, без абсолютно никакви проблеми...

П.П. Благодарение на съветите в болницата си спрях и кърмата, без никакво напрежение. Съветите за кърмене, които получих там, се оказаха съвети как да си я спреш, не как да имаш такава  Crazy но... минало. Днес има много повече информация и достъп до нея, отколкото преди 10-11 г., когато аз родих. Имате късмет, възползвайте се  Simple Smile

# 35
Аз все още чакам авторката да посочи режим, кога е захранено детето и как се храни, защото може там да се крие решението  Peace

# 36
  • София

Ако трябва да сме честни, при деца, които наистина имат нужда от такова хранене, сън няма, ако не им дадете  Mr. Green ако ги храните, дори не се разбуждат съвсем, всичко приключва бързо и може да се счита за непрекъснат сън.

Не се изказах правилно...  Embarassed Имах предвид съня на родителите...  Laughing Laughing Laughing

# 37
6 месечно бебе едва ли се събужда нощем от глад. Моят син го кърмих година и три месеца и точно заради нощното хранене и го отбих накрая. Той ме ползваше за биберон нощем, голяма мъка ми беше, първо от недоспиването и второ от болката която изпитвах постоянно. Ако му бях спряла нощните хранения овреме щях да го кърмя много по-дълго, но просто накрая болката и липсата на сън ми дойдоха вповече. Хайде новородено и бебе на 2-3 месеца може да се събужда от глад, ама големите бебета вече си ползват сукането и като болкоуспокояващо за зъбоникненето и като средство за бързо заспиване и като близост с мама. Всичко това ок, ама лично на мен ми дойде в повече, да не кажа накрая направо изпитвах отвращение, как съм изтърпяла толкова време аз си знам. Затова все пак е добре да се гледат нещата индивидуално, а не да се повтаря вече до болка познатото на всички.

# 38
Към авторката на темата: а захранени ли сте? От кога? Колко твърди хранения имате вече?

На какво ам сте -1или 2? Ако можеш посочи какъв режим имате?

А иначе и аз така знам -ако коликите са дискомфорт, то от глад наистина ги боли...

И аз като Не със сърди човече се водя по бебето и се радваме на спокойствие и добро настроение Simple Smile
Извинявам се за забавянето...
от 4-ят месец сме на пюрета.Режима ние: 7 -АМ, 12-зеленч.пюре или месно,4-АМ, 8-АМ,1 часа АМ
от скоро започнах с попара, АМ мляко е FRIZOVOM

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 17:23 от silvana54001

# 39
 newsm78 не се имам компетентна по темата, но не са ли ви малко твърдите храни?
При нас е Захранена след 5навършени месеца , към 7 месец вече ядеше освен пюрета, каша и плодови, в момента има закуска, обяд, следобедно пюре и вечер каша и 3кърмения -две сутрин и едно вечер преди сън ( като преди това изпива и 60-90 ам, защото кърмата ми вече намалява)..,

Хубаво е да намериш темите на родени 2014 към който месец сте, и там ще видиш, че има и други мами, кърмещите или на ам, които хранят нощем. Пък и си споделят неща за режим на хранене, пюренце и т.н.
Мисля, че ще ти бъде полезно да обменяш опит с др мами, най малкото за да знаеш, че и те се сблъскват с подобни проблеми Wink

# 40
  • София
И аз мисля, че са малко твърдите хранения... на 8 месеца ядяхме на втора закуска попара, на обяд пюре и следобяд каша.... Само рано сутрин и преди лягане пиеше АМ... И то щом сте захранени на 4 месеца... Аз го захраних на 5 и половина.

# 41
Благодаря за саветите  Hug
А за това че не пием вода? че и това ме притеснява.или малчо си взима достатачно от АМ

# 42
  • София
Ние не пиехме вода до годинката... изобщо не я искаше и ако успеех да му дам 2 глътки беше фурор... пропи вода на година и 2-3 седмици, ей така без да го насилвам и вече си пие достатъчно... Hug

# 43

Не се изказах правилно...  Embarassed Имах предвид съня на родителите...  Laughing Laughing Laughing

Не съм съгласна с това.С какво се застрашава здравето на бебето,ако се отбие? Напротив,точно аргумента на педиатърът ни/млад,начетен/,че с продължително хранене през нощта в по-късна възраст се появават здравословни проблеми.Дала съм и личен пример за това.

# 44
Опитвай се да предлагаш водичка по-честичко, пък може да пийне малко. При нас пие като марково уиски  hahaha 10 -20 мл, но за деня има към 70 мл сумарно. Ако трябва, давай няколко глътки с лъжичка, то ще си покаже дали иска...
Важното е да предлагаш, пък все в някакъв момент ще си пийне  Peace

Общи условия

Активация на акаунт