Нощно Хранене-как да го спра

• 11 070
  • 93
  •   1
Отговори
# 15
Да не забравяме, че "нощ" за бебето са 6-8 часа без хранене. Та тъкмо в 3 за него вече денят е започнал и е време за първо хранене, така че ако си е легнало в 7-8, то "нощта" си е минала.

Аз първия не можах да го откажа. А и после се будят за други работи. Сега към 6 мес. още става, около 12 и после към 6, може и в 3 да става, но не помня...като се събуди, кърмя и после се опитвам да си спомня колко пъти е било на нощ...

# 16
На АМ мляко сме.а за това какво сам чувала(разбира се не мога да сам сигорна) че храненето през ноща вреди на стомахчето и черния дроб на бебето.Благодаря за съветите разбира се че няма да го оставя гладно но все пак исках да знам и вашите гледни точки.  smile3506 newsm03

# 17
Всяко бебе е различна личност със своите специфични нужди. И в тази статия се говори за "повечето" бебета са готови, както и за издържане без храна 6 часа. Моето дете доскоро заспиваше в 20:30, айде сега като стане в 03:00, защото съм сигурна, че е гладна, да я оставя да реве, защото е нощ. Педиатърът ни препоръча да не храня между 00:00-06:00, е да, но по причините, които посочих, това не е възможно за нас. Има бебета последно хапват в 23:00, но и други, които в 19:00. Лекарят трябва да е запознат конкретно с навиците и режима на детето, а не ей така общи предписания.

# 18
Sunshine Mom, много от моите познати слушат повече бабите, затова го написах Simple Smile

На АМ мляко сме.а за това какво сам чувала(разбира се не мога да сам сигорна) че храненето през ноща вреди на стомахчето и черния дроб на бебето...

Стържещо до болка гладно стомахче по никакъв начин няма как да е полезно.
Когато е в корема на майка си, то пак приема "на поискване" хранителни вещества. Не съм срещала доказателства за вреда. За толкова години все щяха да го докажат. Бозайниците хранят децата си, когато поискат - бебетата не са по-различни от тях, природата им е дала инстинкти, не смятам, че е правилно да им ги отнемаме  Peace

# 19
Малкия се храни последно в 20 часа може би ако го будя кам 23 часа за да хапне може и да издържи платно поне до 6...? Thinking
И да попитам това че непие вода проблем ли е? давах му и сладка вода пак не иска newsm78

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 12:14 от silvana54001

# 20
Винаги се дават за пример кърмени деца.Нормално е кърмено бебе да огладнява през нощта.Не се знае колко е кърма е изсукало,а и гърдата го успокоява.Хранено бебе с АМ издържа много повече,дори и дъщеря ми е хранена с изцедена кърма и се отказа на 2м. от нощното хранене.

Когато става въпрос за АМ,не би трябвало да се храни през нощта.Моите аргументи съм ги споменавала,няма нужда да се повтарям.

# 21
Аз мога да кажа от опит - моето дете огладняваше на 3 часа, понякога и по-малко и не спираше да пищи, докато не бъде нахранено. Педиатърката ми каза да се водя по него и не съжалявам, че я послушах. Имах едно усмихнато и никога плачещо бебе.
На АМ беше. Вече е голяма, не виждам лоши последици, само положителни от храненето на поискване.

Напълно възможно е друго дете да го засища АМ за повече време, имам и познати с кърмено бебе, което издържаше дълго.
Не храната я виждам като фактор, а индивидуалните нужди на конкретното дете. Ако показва, че се чувства добре, значи ок, но ако ясно дава сигнал, че има нужда, не смятам, че би могло да се извлече полза от подобно насилие.

Ако бозайниците не биваше да се хранят нощем, не мислите ли, че природата щеше да сложи някакъв регулатор? Няма бебе, което да се буди просто, защото му е кеф, то изпитва нужда, за да го прави, инстинкт за оцеляване. Глад - храна. Няма как да му обясните, че през последния век някой си е решил, че това не е редно  Simple Smile

# 22
Към авторката на темата: а захранени ли сте? От кога? Колко твърди хранения имате вече?

На какво ам сте -1или 2? Ако можеш посочи какъв режим имате?

А иначе и аз така знам -ако коликите са дискомфорт, то от глад наистина ги боли...

И аз като Не със сърди човече се водя по бебето и се радваме на спокойствие и добро настроение Simple Smile

# 23
Води се от нуждите на бебето и не се притеснявай. То най-добре знае кога е гладно и кога не. Щом яде към 20ч и си заспива няма никакъв смисъл да го будиш,за да яде към 23ч. Когато само се събуди,тогава го храни. Големият ми син не ядеше през нощта от 2м, а малкият търсеше мляко нощем до 10м. Децата са различни и най-добре е да се водиш по неговите нужди.

# 24
И аз познавам бебета, които спят по цяла нощ още от 2м, но и такива, които до 2г и повече си се будят през нощта (личен пример вкъщи, още няма 2г, но...не виждам признаци скоро да се откаже от нощното ядене Stuck Out Tongue). И също слушам от близки и роднини как "ама той вече е голям, трябва да спи цяла нощ", "ама до кога ще го кърмиш, той се буди, защото го кърмиш" и всякакви други изказвания и съвети включително " дай ни го за 2-3 дни и ще видиш как ще свикне"... само че номерът не е в "свикването", а в това детето само да си реши кога е готово да се откаже от нещо (в случая нощното хранене).  Peace

# 25
Личният пример пак е кърмене.Искам да се включи майка,която е хранила дълго време бебето си през нощта с АМ.Не,че ги няма естествено,но да каже какви са ползите от това.

Децата са различни и най-добре е да се водиш по неговите нужди.

Най-добре,но все пак и майката е човек и има своите нужди.Пак повтарям,потретвам и т.н,че не съм против кърменето през нощта,а с хрането с АМ.Майката има право обаче да почива през нощта,за да се грижи пълноценно за детето си.Когато бебето е по-малко спи повече през деня и майка може също да си почива,но когато бебето стане 6м.+ грижите се увеличават,както и будуването на детето.

Така,че по-добре по-ранно отучване от храненето нощно време,защото става по-лесно,отколкото да се чака бебето само да се откаже.Може и да има по-големи бебета,които се отказват сами,но има случаи когато това продължава с години.

# 26
мога да дам и пример без кърмене (бебе, хранено с АМ) - връстничка на моят мъник (бяхме в една стая в болницата) - все още се буди по 3-4 пъти и си иска мляко (вече не АМ , а кисело мляко или айран)). Не е въпросът с това дали е кърмено или не - всяко дете си има различни изисквания Simple Smile

# 27
  • София
Щерката захраних по ранната схема. Кърмих до 5ти месец. Не помня в кой месец педиатърката ми препоръча спиране на нощното хранене чрез даване на вода. Щерката лакомо налиташе на водата, но си ревеше на глад. След няколко неуспешни опита се отказах. Сама спря нощното хранене в 7ми месец.
Не ми пречеше нощното ѝ хранене.

Със сина ми беше по-трудно. Нощното хранене отказа на 2м, но през останалото време се хранеше почти на час. По едно време не знаех къде се намирам и дали е ден или нощ Simple Smile След 3тия месец се нормализираха нещата.

# 28
Изискавания са просто навик,а не глад.

Аз такъв си го имам вкъщи.ММ е пиел КМ от шише до 1-ви клас ooooh!Свекърва ми е пълнила шишето и го е оставяла в леглото.Цяла нощ си е пиел мляко и цяла нощ се е напикавал.По какви ли не лекари го е водила,та дори и психолог,който за щастие я е светнал,че като спре да пие млякото,ще спре и да се напикава.А,да не говоря,че няма здрав зъб в устата си.

Та,лично аз,не бих хранила през нощта,защото знам какви са вредите от това.За щастие и двете ми деца се отказаха сами,но ако не бяха щях да ги откажа аз.

# 29
Не съм изчела темата но прочетох коментарите на авторката.
Винаги съм се отнасяла с детето си като с човек , не като с опитно зайче над което да тренирам съветите на околните.
Ако аз съм гладна - няма как да заспя. Е с повече усилие и воля ще ми се случи, но все пак децата не се справят като нас.
Ако съм се яла в 20 часа и някой ме събуди след 2 часа в най-сладкият ми сън за да ми даде да закуся. щото него го мързи да стане в 6 сигурно ще  го  #2gunfire

Та моята гледна точка е да оставиш детето да те води...когато е готово само ще се откаже. Или ще измести часа. Сина ми се будеше за мляко през нощта до 2,8 години. Ако не се беше отказал до 3 години щях да пробвам аз да го махна. Защото според мен вече се превръща в навик.
Но на дете до година не бих се опитвала да го спирам - както и не  бих давала сок.

Общи условия

Активация на акаунт