Нощно Хранене-как да го спра

• 11 078
  • 93
  •   1
Отговори
# 60
Забравих да доуточня нещо.

Човече,не твърдя,че ти си единствената,която е хранила детето си с АМ с години,сигурно има хиляди.Дори и съпругът ми е бил така.Но явно сте единственият случай,при който дете се буди до 3г. нощем от глад.Не си ли помислила,че може да е станало навик след известно време? Така поне твърди съпругът ми.

monicat,ти пък къде видя някой да се кара с някого?

# 61
 Flutter ами превърнахте спорът в личен Wink
Дадах те пример, от тук нататък всеки си прави извод и решава сам как да процедира  Peace

# 62
Sunshine Mom, ако е над 3-4 г., тогава бих го определила като навик. Под 2 не, броя ги за бебета. А за моя случай писах, че ядеше през 6-7 часа нощем, т.е. приемам го за нормален интервал за огладняване, не навик.

Аз не казвам задължително да се хранят или задължително не, просто да се види какъв е конкретния случай. Тя е пробвала и вижда, че не се получават нещата. Детето е още на месеци, не е на 7 г., така че не виждам нищо спешно и опасно, ако отложи с няколко месеца и види как е положението тогава, както и да следи сигналите, които дава детето.
Или, както писах още в началото - оставя го да реве и това е. Ако е убедена, че това е добре за него, няма да й пречи, ако ще въобще да не спи нощем  Peace

# 63
Още един глас за увеличаване на твърдите хранения. На прегледа за 6 месеца и нашият педиатър каза че трябва да я отучим от нощното хранене, защото не била гладна а искала само да се гушка. Но аз си я познавам и знам че на глад плачеше. Затова започнах да й давам пюре и за вечеря, вместо само през деня. И то солидно пюре - зърнена каша с месо и зеленчуци, веднага преди лягане, и след това и едно кърмене за капак, и в леглото. Първата нощ когато направих така, дъщеря ми спа 10 часа и половина!!! Будих се да я проверявам жива ли е  Mr. Green От тогава все така я храня и от раз спря нощните хранения. За последните два месеца съм я хранила нощем само два пъти, когато беше болна и това просто беше единственото което я успокояваше. Яде пюрета 3 пъти на ден, големи порции с по няколко неща вътре (месо + зеленчук + каша, плод + каша + кисело мляко) плюс кърмене. Гледам да е нахранена солидно през деня и особено преди лягане, и си спи по 10-11 часа без да яде. Вслушах се в бебето, а моето определено беше гладно.

# 64
  • Пловдив

Не се сърди, човече,може ли съвет..
Бебка е на 11 месеца,кърмим се успешно през 3 часа  Grinning  Но,през нощта положението е същото -буди ме по 3-4 пъти да си суче,няма лошо- не искам да спирам кърменето ,а само да прескача 1 път за да ми се събере 3 часа сън.Пробвах да я гушкам и приспивам на ново ,но става революция...

# 65
Ами аз не успях да накарам моето да пропуска хранене, според мен просто има такива деца. Не знам как заспиват другите, но то се разсънваше още повече и сънят съвсем беше мираж. Да не говорим, че сме в блок и имаме съседи. Не смятам, че са длъжни да слушат гладното ми бебе в малките часове. Ако е болно, да, човешко е, ама всяка нощ пищене, защото не ща да я храня, не ми се виждаше нормално.

Но можеш да пробваш това, което и назад писахме - вечерята да е по-солидна, това с леката супичка за вечеря не го разбирам. Супа съм давала на обяд и то домашна, гъста и засищаща. Вечер дай примерно месо с картофи или ориз. Предполагам е захранено вече детето.
Или заедно с последното кърмене, ако приеме изцедена кърма с разтворими бисквити за бебета, не знам сега какви има на пазара, но виж нещо, което няма много подсладители и т.н. Не знам като кърмиш дали пие от шише, но и с лъжичка ще стане.
Или с 1 пасиран банан.

Ако не стане, здраве да е, ще порасне  Simple Smile
Племенниците ми и двете бяха така, но... не искам да те плаша  Laughing

# 66
  • Пловдив
Благодаря ти! Hug
Захранена е да,вода не пие-не знае какво да прави шишето с биберона. Картоф,ориз,месо давам на обяд,каша след обяд,вечер към 19 ч. само плодово пюре с 1 бисквитка. Явно е недостатъчно,ще измисля нещо.. Peace
Определено не ме изплаши,но ..

# 67
Пробвай картоф, ориз и месо да е за вечеря вместо плодовото пюре. Най-солидното хранене да е преди лягане, за да й държи ситост цяла нощ. Не го разбирам това с леката вечеря, нито за деца нито за възрастни. Аз голям човек ако не се наям добре на вечеря, се будя нощем гладна, пък какво остава за едно малко стомахче...

# 68
Един въпрос и от мен към майките с по- големи деца. Синът ми е на 2 и пие по няколко пъти мляко вечер. Убедена съм, че не е гладен, просто събуди ли се от нещо и си търси. Според мен няма нужда вече толкова, яде си добре през деня. Не ми пречи да му давам, вече съм роботизирана, по 3 пъти на вечер от както е роден, но искам да го махна. Дайте съвет как?!

# 69
Личният пример пак е кърмене.Искам да се включи майка,която е хранила дълго време бебето си през нощта с АМ.Не,че ги няма естествено,но да каже какви са ползите от това.

Децата са различни и най-добре е да се водиш по неговите нужди.

Най-добре,но все пак и майката е човек и има своите нужди.Пак повтарям,потретвам и т.н,че не съм против кърменето през нощта,а с хрането с АМ.Майката има право обаче да почива през нощта,за да се грижи пълноценно за детето си.Когато бебето е по-малко спи повече през деня и майка може също да си почива,но когато бебето стане 6м.+ грижите се увеличават,както и будуването на детето.

Така,че по-добре по-ранно отучване от храненето нощно време,защото става по-лесно,отколкото да се чака бебето само да се откаже.Може и да има по-големи бебета,които се отказват сами,но има случаи когато това продължава с години.

Напълно съм съгласна с теб , моето бебе до преди месец беше само на кърма сега вече давам и АМ. Постоянно става през ноща, в началото мислех, че не му достига кърмата, но сега след, като виждам, че изпива по 180 мл АМ пие допълнително и от мен заспива към 21:00 и продължава да ми се буди през 2 часа вечерта е това вече ако не е навик какво да е . За мен това е адски изморително , през деня съм като парцал , вода не пие. И ако намеря начин да е откажа от нощното хранене веднага бих го направила  Wink

# 70
Според мен гърдата ти го успокоява ако ви растат зъби.Не знам,но според мен кърменето няма да те изморява ако спите заедно.По принцип кърмените бебета се отказват по-трудно от нощното хранене,затова аз лично тук съвет не мога да дам.

Един въпрос и от мен към майките с по- големи деца. Синът ми е на 2 и пие по няколко пъти мляко вечер. Убедена съм, че не е гладен, просто събуди ли се от нещо и си търси. Според мен няма нужда вече толкова, яде си добре през деня. Не ми пречи да му давам, вече съм роботизирана, по 3 пъти на вечер от както е роден, но искам да го махна. Дайте съвет как?!

А,ако не му дадеш,как реагира? Плаче ли?Не е бебе,за да реве цяла нощ,примерно.Просто спри да му даваш,друг съвет аз не мога да ти дам,защото и двете ми деца се отказаха сами много рано.

# 71
Здравейте момичета.Аз имам подобен проблем и не знам как да се справя.Искам да откажа дъщеря си от нощното хранене понеже тя яде по два пъти,което не мисля че е добре.Тя е на  6 месеца а е 9 килограма.Качва много бързо.Вече съм заменила обедното хранене със зеленчуково пюре.Всъщност тя се отказа от нощното хранене на 3 месеца,но не знам какво стана от месец и половина си обърна режима.Вечер яде в 20:00 и заспива. Събужда се пак в 00:30-01:00 за ядене и после пак между 03:00-04:00 и пак си изяжда всичко.И после като стане сутринта  не желае да яде.Всъщност следващото и хранене е чак на обед пюрето към 12:30. Което си е към 8 часа интервал който тя би трябвало да прави през ноща а не сутринта.Тя е на АМ от както се е родила.Никога не е издържала повече от 3 часа без мляко.Взех и мляко за гладни бебета тоест за да прави по голям интервал и и го давам само вечер преди лягане,и тя вместо да увеличи интервала започна да се буди на два часа и половина.Всичко пробвах вода,чай, беберон,гушкане...нищо не помага.Мисля да заместя и слетобедното хранене с каша или плод но се чудя дали не е много бързо понеже я захранвам от 3 седмици и точно замених обедното.Не знам какво да правя че да и обърна режима и интервала от 8 часа който прави да не е сутринта а да е през ноща.Не живея в България и тук няма като в БГ всеки да си има педиатър и когато те притеснява нещо да звъннеши да попиташ.Помагайте със идеи и съвети моля ви.Благодаря ви много и всичко добро!

# 72
До около 10 месеца качват бързо, особено до 6-7-ми. Не мисля, че има проблем детето ти.
За начина - писах го по-напред. Просто не даваш храна и се запасяваш със здрави нерви, за да издържиш на рева. Напълно безсмислено, според мен, но ако вярваш, че трябва, ще се справиш.

# 73
Рано е да заместваш хранене, пък за две да не говорим. Може би й никнат зъби и затова нощем пие повече мляко. Според мен трябва да стиснеш зъби още няколко месеца, пък тогава да мислиш за по-солидно хранене вечер.

# 74
  • София
Според мен гърдата ти го успокоява ако ви растат зъби.Не знам,но според мен кърменето няма да те изморява ако спите заедно.По принцип кърмените бебета се отказват по-трудно от нощното хранене,затова аз лично тук съвет не мога да дам.

А,ако не му дадеш,как реагира? Плаче ли?Не е бебе,за да реве цяла нощ,примерно.Просто спри да му даваш,друг съвет аз не мога да ти дам,защото и двете ми деца се отказаха сами много рано.
Моят е на почти 1 г. 10 м. и се храни през нощта с АМ, до 1 г. 2 м с кърма нощем. И аз съм като роботизирана, но ми пречи, защото ми се прекъсва съня. И да, може да реве. И не само, ако не се даде веднага, вече реве обиден, трябва да го успокоявам и люшкам напр. 20 мин., за да благоволи да си изпие млякото и да заспи.

Общи условия

Активация на акаунт