С какво ви дразнят свекървите- 40

• 55 858
  • 866
  •   1
Отговори
# 210

Сигурно не работи момичето и само чака като се прибере съпругът да я метне на гръб и беж към KFC.
     А може и гъркиня да е (я да блесна и аз, че знам как е по света).  Laughing
     Гърците учат синовете си да готвят, защото ще излязат от семейното гнездо след училище и не може 12-15 години (докато се оженят) все по ресторанти да се хранят. Дъщерите стоят при мама, докато се омъжат. Мъжете им ще ги научат да готвят.

Скрит текст:
Споделено от приятели - гърци преди повече от десет години, че така масово така се възпитават деца. Не знам дали има промяна с днешна дата.   

# 211
Доколкото си спомням Популе беше споделила, че е на 47 години. Освен ако не е раждала малолетна, синът и няма повече от 27 години. Интересно кои са тези 27-годишни, които така са се издигнали в кариерата, че на тези години са в състояние не само да издържат жена си, че и на ръце да я носят? И ако така добре се справя, защо живее в жилище, предоставено от мама,  че дори няма пари да си купи прословутия диван?

# 212

В много голяма грешка си.Това е тема за обсъждане на свекърви

Споко де, ние свекърва обсъждаме, Популе Simple Smile
Мдаа права си Wink
Я аз да питам как така си допуснала тази недостойната да ти стане снаха newsm78
Ти ако беше мама на място с калашник щеше да го пазиш от такива

# 213
  • при късмета
А пък според мен сина на Популе, не я бръсне и за слива, за снахата да не говорим. Изобщо не й искат мнението или просто не се съобразяват с него изобщо. Просто сина й може да е усвоил техниките за манипулиране от майка си и тя сега да е манипулирана точно по неин пример. Сина и да играе заинтересованото и съобразяващо се дете, за да измъкне от Популе финансовите й средства, с които тя парадира непрекъснато.
Изобщо не се съобразяват с мнението й и според мен това й е най-големия проблем. Затова набива темата с нейните тертипи и така се опитва да убеди всички, че от преди 30 години нещата изобщо не са се променили.
Изобщо не вярвам млади хора да допуснат да им набият в главите отживелици от миналия век, камо ли да ги принудят да ги спазват

# 214

Сигурно не работи момичето и само чака като се прибере съпругът да я метне на гръб и беж към KFC.
     А може и гъркиня да е (я да блесна и аз, че знам как е по света).  Laughing
     Гърците учат синовете си да готвят, защото ще излязат от семейното гнездо след училище и не може 12-15 години (докато се оженят) все по ресторанти да се хранят. Дъщерите стоят при мама, докато се омъжат. Мъжете им ще ги научат да готвят.

Скрит текст:
Споделено от приятели - гърци преди повече от десет години, че така масово така се възпитават деца. Не знам дали има промяна с днешна дата.   

Аз,като сравнително скоро завърнала се от Гърция след около 10 годишен гурбет там,ще си позволя да не се съглася с теб.Точно гърците си гледат синчетата докато се оженят,което в повечето случаи не се случва преди навършването на 35год.Има случаи,когато излизат от дома и живеят сами,но рядко си готвят.Нали за това сме ние чужденките.Чистим,готвим и перем точно на такива-мъже ергени или вдовци.

# 215
    Постът ми беше шеговит.  Laughing  
    В скрития текст казах, че информацията ми е от преди повече от 10 години и може да е остаряла. Наши близки така постъпваха със сина си, тогава ученик последна година. Питахме защо и те споделиха, този метод на възпитание като обичаен. Не съм проверявала, може да се отнася до средните семейства, които не могат да си позволят домашни помощници.
     Темата е за друго, извинете за спама.

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 18:28 от Хърмаяни

# 216
# 217
За да разведря малко темата, ще се оплача от моята свекърва.
Първо искам да подчертая, че като цяло е много добър човек и много я уважавам, но като една добра снаха съм длъжна да недоволствам (макар и тихичко наум).
Когато се роди малката тя дойде за десетина дни вкъщи да помага. Всичко хубаво освен факта, че не помагаше особено. Една сутрин ставам аз, тя беше станала рано, за да направи заготовка за мусака. която да приготви за обяд, което е супер, разбира се. Но в един момент мъжа ми я изненада, че отива на работа. И в такъв случай, тя за кого да я прави тази мусака?! И така става 13.00 часа (до него момент аз не очаквах, че няма все пак да я донаправи), на мен ми дойде време да се изцеждам (така и не успях да кърмя, но поне евала за помпите) и ме гони вълчи глад. Та едновременно правех супа и се изцеждах, а тя си стоеше на компютъра... След 2 дни пък и дъщеря й ми беше на гости, та на сутринта ставам (последна) и виждам, че е направила страхотни бухтички. Лошият момент е, че за мен бяха останали само две...
След месец-два ми бяха на гости цялото семейство. Много хубаво, но на всичката работа около детето, трябваше всяка вечер да слагам масата за 6 човека, да готвя, да правя салати, мезета, а освен това и къщната работа. Три вечери бяха тук, през които умишлено слагах на масата скупчени чиниите и вилиците, но нито свекърва ми, нито зълва ми се сещаха поне да ги подредят, какво остава за друго да се включат.
Ех, колко е хубаво като има на кого да споделиш.

# 218
Клеопатра,според мен снаха ти просто не се е чувствала като у дома си и затова не е помагала в домакинството.Аз лично не обичам да ми се бъркат в кухнята и за това,когато ходя на гости винаги питам домакинята дали има нужда от помощ.Ако ми каже "да",на драго сърце се включвам,но на своя глава не бих.
Свекърва ти,обаче съвсем ясно ти е показала,че не брои.Поне според моите виждания и от това,което си представила ти като факти! Peace  Значи щом синът й ще ходи на работа,за кого да готви тя??Или пък защо да ти оставят бухтички на теб,като ти може и нещо друго да ядеш или най-добре изобщо да не ядеш..Еех,ма чак толкова несъобразителност..  ooooh!

# 219
  • Mediterraneo

Дано вече да си разбрала, че на лични въпроси не отговарям. Тук обсъждаме снахи и свекърви, затова говоря само за сина си, който е женен. Само това вече говори, че човекът е точен. Заяви сериозното си отношение към нея, на ръце я носи, но тя, като я гледам, май не иска да върне жеста. В крайна сметка, не се иска много да се научиш да готвиш. Все пак, той е този, който е изморен от работа и осигурява хлябът в семейството. Аз няма да се меся, проблемът си е техен, те да си го решават. Но ми е кофти, защото съм майка и ми е неприятно, че синът ми получава стомашни проблеми от лоша храна. По-лошото е, че и той започна да го забелязва. А щом е започнал да го забелязва, нещо ще се промени в това отношение. Ще наблюдавам и ще докладвам.

Мамин, мамин златен, както вече казах! Ама точен бил! За всеки влак си има пътници, може и няколко да се качат на влака, а да се окаже, че не е точният влак!

# 220
  • София
Върнах няколко страници назад да прочета вашите разкази и да се включа адекватно,но установих,че темата доста се е отклонила от свекървите.Явно разглеждаме възгледите на Популе,синът й и неговото семейство. LaughingАз пък бих искала да я попитам,понеже в един от постовете й видях,че претендира за добро финансово положение,не може ли синът й да вечеря със снаха й в ресторант,вместо да недоволстват,че тя не може да готви?Така няма да иам проблеми със стомаха и всички ще са доволни и щастливи.Познавам много такива семейства,в които жената не може да готви,а и не желае да се научи,просто не я влече,но никое от тях не се е разделило поради тази причина.Жалко е за всяка жена да бъде избрана само заради кулинарните си способности.

Точно от вечери в ресторант стават най-големите сакатлъци (те ресторантите доставят храна и аз нея имам предвид, като казвам, че е нездравословна). Днес ходихме да обядваме с мъжа ми в ресторант. Е, не става и не става...Не мога да намеря свестен ресторант в София, честно! Може да са ни високи критериите, ама съвсем сериозно не намирам нищо, което да ме впечатли...

Доколкото си спомням Популе беше споделила, че е на 47 години. Освен ако не е раждала малолетна, синът и няма повече от 27 години. Интересно кои са тези 27-годишни, които така са се издигнали в кариерата, че на тези години са в състояние не само да издържат жена си, че и на ръце да я носят? И ако така добре се справя, защо живее в жилище, предоставено от мама,  че дори няма пари да си купи прословутия диван?

Доколкото знам, обзавеждането в един дом не се състои само от диван, нали така, Дъуишмастър? Или ти само диванът го признаваш - това хладилници, кухни, перални и пр. и пр. свеки ти ги е предоставила? Wink За възрастта си, синът ми се справя отлично, дори повече от отлично. Моята помощ се състои само в предоставяне на жилището и ремонтът, тъй като нямам намерение да им го давам - те вече заявиха, че след няколко години ще си купят свое. Точно защото синът ми иска да е сигурен, че се разбира с жена си, затова и каза, че ще мислят за свое жилище след година-две. Да види дали ще се "спогоди" с тази жена. Не ми е глупаво детето, ама никак даже. Hug

А иначе до злобните снахи (знаете се кои сте) - спокойно, дами, ще си намерите колая. Такива като вас, не стоят дълго време обвързани.

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 19:01 от Popule

# 221
А вариант да им готвиш ти няма ли?Така ще си най-спокойна какво слага синът в коремчето си. Peace

И извинявай,не съм много запозната с историята ви,но искаш да кажеш,че те вече са сключили брак,но все пак снаха ти е на изпитателен срок от 1-2 години?

# 222
Пфуу срамота Популе,срамота!Ти за стомаха на мъжа си не мислиш ли?! На ресторант,а после?Ми на не си съпруга на място една вечеря не можа ли да наготвиш?

А пък изказването на сина ти,ако е истина и не е само в твоите фантазии....е на такова нещо не се казва мъж,друго

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 18:53 от eve#

# 223
  • София
А вариант да им готвиш ти няма ли?Така ще си най-спокойна какво слага синът в коремчето си. Peace

И извинявай,не съм много запозната с историята ви,но искаш да кажеш,че те вече са сключили брак,но все пак снаха ти е на изпитателен срок от 1-2 години?

Няма вариант аз да им готвя. Това няма да стане.
А колкото до изпитателния срок - някои от дамите тук са на такъв повече от 10 години. Wink Не щат да се женят за тях и туй то.

Пфуу срамота Популе,срамота!Ти за стомаха на мъжа си не мислиш ли?! На ресторант,а после?Ми на не си съпруга на място една вечеря не можа ли да наготвиш?

О, не се притеснявай. Вече вечеряхме, ние вечеряме рано. Wink

# 224

А колкото до изпитателния срок - някои от дамите тук са на такъв повече от 10 години. Wink Не щат да се женят за тях и туй то.

Хехе,значи и аз току-що разбрах,че съм на изпитателен срок вече 5-та година. doh

Общи условия

Активация на акаунт