Нова Година здравей,здравей,бременните от ИБ скоро приспивни песнички ще пеем-24

• 34 275
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Ми аз съм се обградила с 3-4 възглавници, но то просто няма наместване  Laughing
Мислех в началото да взема, после се отказах, те реално хубавите са над 100лв, другите се смачкват на баница.

# 616
  • NE
Да. Аз имах на Лорели за 20 лв. и ми помогна най-вече при прибирането на таза след раждането, че едвам си намирах поза.
Аз през цялата бременност си спях на страни и по-специално от ляво.

# 617
Мацки, имам едно питане. Имам записан час за БХС следващата седмица, но изчетох доста противоречиви мнения. Според моята лекарка е добре да го направя, защото при евентуално завишен риск е основателна предпоставка за амниоцентеза.

Аз имам доверие на лекаря си, но от всичко което изчетох, започвам да се колебая  Rolling Eyes
Пък и пише, че при кървене рискът се повишавал...

Та какво е вашето мнение за БХС?

# 618
  • Велико Търново
За мен са излишни нерви и притеснения. При втора бременност не бих правила.  Peace Много по-важни са феталните.

# 619
  • Северозапада
За мен са излишни нерви и притеснения. При втора бременност не бих правила.  Peace Много по-важни са феталните.
+1, особено ако при феталната всичко е наред.
Не че толкова се притеснявах, но не виждам голяма полза от това изследване. Ако ФМ покаже отклонения, вероятно бих го направила.

# 620
  • При моето слънце
Аз с тази бременност си спестих парите и нервите за това изследване. Направих първата и втората фетална морфология. Да ме прощават статистиците, но животът не е математика.

# 621
Добре де, нали БХС е свързан с ехографски преглед, при който се гледа за наличието на носна костица и нухална транслуценция.
ФМ не е ли същото, но без кръвните изследвания? И първата ФМ не се ли прави в същия срок, когато и БХС?
Нещо се оплетох...

# 622
  • Северозапада
БХС - биохимичен скрининг, е комбинирано изследване. Може да се направи само ФМ и да се гледа костицата и нухалната гънка, но без ФМ не може да се направи БХС. Това е статистика за риска от Даун и още няколко болести, на база носната костица, нухалната гънка и нивата на хормоните в кръвта.

# 623
Ясно, разбрах  Hug
Сега прочетох и в сайта на болницата:
Скрининг 1-ви триместър /11-14 гестационна седмица/ - задължително изследване, което ще изключи  до 90% възможността Вашето дете да има синдром на Даун или друго хромозомно заболяване. Включва ранна фетална морфология и биохимичен скриннинг, т.е. бебето Ви обстойно ще бъде изследвано с ултразвук за изключване на груби дефекти и наличие на ултразвукови маркери за хромозомни аномалии. След това ще Ви бъде взета кръв за изследване на два показателя, свързани с бременността – ßЧХГ и РАРРА

Т.е. ако резултатът от ФМ е добър, мога да откажа БХС.
Благодаря ви  Hug Съжалявам за глуповатите въпроси, ама ми е за пръв път  Laughing

# 624
След такава примамлива покана от Витаминка, нямаше как да не се престраша и да се запиша. Приемате ли страхливи записвания? Виждам познати лица, други са добре познати.  Grinning
mecani, запомних те от една друга тема, в която питах за бхс и фм.  Peace
Нямам нерви и желание да се запиша в редовата отчетна след всичко, но реших, че при вас ще е хубаво! Blush

# 625
  • В къщурката на хълма на феите
ааааа Есен здравей и тук .. ти реши ли какво да правиш по тия въпроси?

# 626
Есенче, добре дошла!  bouquet Желая ти лека бременност с красив финал! Hug

# 627
  • София
Есен, добре дошла! Спокойна бременност ти желая! Peace

# 628
Блaгодaря зa пожелaниятa, дa ви се връщaт!
Мецaни, вече я свърших. Grinning Обaдих се нa Стефaнов и отидох при него. Не стигa, че през цялото време говореше по телефонa, ценaтa беше реглaментирaнa еднa, a ми взехa почти двойно, но уз изследвaнето се изчерпa със снемaне нa рaзмерите нa crl, нухaлнaтa трaнслусценция. Не чух дa кaзвa нищо зa костицaтa. Не обяснявa, кaзa сaмо, че всичко е нaред и всичко трaя не повече от 5 мин. Дaдохa ми диск с три снимки, кaто нa еднaтa е зaснетa позaтa, в която е взел рaзмерa нa нухaлнaтa. Еми кaкто й дa го гледaм не виждaм кaк е успял дa я измери прaвилно, то позaтa нa бебето не позволявa. Поне дa беше огледaл и другите нещa. Резултaтa искa дa го коментирaме лично, a кaто бях тaм се съглaси дa му изпрaтя резултaтa и по телефонa дa се чуем. Според мен е добър резултaтa. Aко не блaговоли, ще се обaдя в НГЛ, ще ми ги изкоментирaт тaм.Но кaкво кaзa онaзи девойкa "зaвиси кaкви сa ти претенциите" Grinning Моите мaй не стaвaт Simple Smile Ще рaзчитaм нa фетaлнaтa около 20-тa седмицa, дaно стигнем до тaм, нa моятa лекaркa, която, окaзвa се, билa спец по тези нещa. Grinning

Последна редакция: чт, 12 мар 2015, 18:59 от Autumn*

# 629
  • В къщурката на хълма на феите
Но кaкво кaзa онaзи девойкa "зaвиси кaкви сa ти претенциите" Grinning Моите мaй не стaвaт Simple Smile
Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт