Малтофер фол за хемоглобин ?

• 36 560
  • 22
  •   1
Отговори
Добър ден,установиха при обикновени изследвания ,че малко ми е нисък хемоглобина и ми изписаха Малтодер Фол -желязо и фолиева киселина по едно на ден  .Някой пил ли е това лекарство и имаше ли резултат ? Иначе се храня разнообразно у се учудих ,че има проблем като цяло ,не го очаквах .Вече навлизам в 7 месец .

# 1
Много жени го пият, и не виждам защо се учудваш на ниския си хемоглобин това е типично състояние при почти всяка 3-та бременна. Има бременни които приемат железен препарат още от ранна бременност, като на всяка жена влияе различно някои се повлияват бързо, при други няма особен ефект.

Ето ти цитат от тази статия http://www.moetodete.bg/bolesti/nisuk-hemoglobin-prez-bremennostta.html
"Отчитането на нисък хемоглобин през бременността се среща при около 80 % от бъдещите майки. "

С храната е трудно да се оправи проблема, пробвала съм  Peace тъй като моят лекар беше твърдо против приема на желязо и го изписваше в краен случай до последно се мъчих да мина без него.

П.П. а и зависи колко ти е нисък, ако е малко под норма се приема нормално за бременна.

# 2
Много жени го пият, и не виждам защо се учудваш на ниския си хемоглобин това е типично състояние при почти всяка 3-та бременна. Има бременни които приемат железен препарат още от ранна бременност, като на всяка жена влияе различно някои се повлияват бързо, при други няма особен ефект.

Ето ти цитат от тази статия http://www.moetodete.bg/bolesti/nisuk-hemoglobin-prez-bremennostta.html
"Отчитането на нисък хемоглобин през бременността се среща при около 80 % от бъдещите майки. "

С храната е трудно да се оправи проблема, пробвала съм  Peace тъй като моят лекар беше твърдо против приема на желязо и го изписваше в краен случай до последно се мъчих да мина без него.

П.П. а и зависи колко ти е нисък, ако е малко под норма се приема нормално за бременна.
Ами не е много нисък ,но все пак е нисък .Благодаря ти .

# 3
Здравей не знам дали ще съм ти полезна, тъй като реално не съм пила това лекарство, но ще ти споделя това, което знам.
Преди време имах доста сериозна анемия, едвам дишах дори , постонно ми беше студено, едвам си държех главата и припадах и ми бяха предписали тотема ампули, много бързо действат почти веднага те вдигат на крака, а при мен наистина положението беше много зле, но след седмица прием имах страхотни болки в стомаха , аз обаче имам язва и след това гастроентеролога ми каза, че не е трябвало да ми предписват тотемата, защото не била щадяща  за стомаха и ми предписа малтофер.Каза, че има много по щадящо действие за стомаха и то на капки и според него е добър продукт.Аз му вярвам защото много пъти ми е помагал този доктор и го познавам от години.
Аз обаче така и не ги пих, (даже онзи ден видях шишенцето ,което не е отваряно), язвата ми беше много раздразнена от тотемата и се наложи да хапвам повече месо и яйца  и да се справям с анемията главно с храна.И да яйца .На мен ми помогнаха много именно яйцата, също може да хапваш и червено цвекло.Тези храни наистина помагат!
Дано да ти подейства малтофера(като цяло тези железни продукти действат бързичко)
Надявам се да съм била полезна и щом са ти ги предписали значи са преценили, че са ти необходими.
Успех    bouquet
Това е което знам дано да съм ти била полезна .

# 4
Здравей,

Аз приемах малтофер . Той се дъвче, не се пие. Изписаха ми го в 7м, в следствие на гранични стойности на желязото.  Доста бременни страдат от анемия, защото бебето се "запасява" и отделно по време на раждане има кръвозагуба.

Познавам жени, които след раждане изкараха тежка анемия, в комбинация с грижа за новороденото и кърмене, бяха силно изтощени. За това добре е да се вземат мерки навреме, а не после  Peace

# 5
Благодаря ви,ще си го вземам лекарството и ще се старая да приемам храни богати на желязо .

# 6
Само мисля, че не трябваше приемът да съвпада с консумация на млечни продукти, защото те възпрепятстват усвояването на желязото  Peace

Иначе хапчето има вкус на какао, като ефизола е, не е гадно Simple Smile

В дните преди раждането и след това дори ми бяха удвоили дозата.

Важно -може изпражненията леко да по тъмнеят, също води и до запек, за това хапвай и някои по-разхлабващи храни  Peace на мен най ми помагаше салата от червено цвекло  Blush

# 7
Здравей не знам дали ще съм ти полезна, тъй като реално не съм пила това лекарство, но ще ти споделя това, което знам.
Преди време имах доста сериозна анемия, едвам дишах дори , постонно ми беше студено, едвам си държех главата и припадах и ми бяха предписали тотема ампули, много бързо действат почти веднага те вдигат на крака, а при мен наистина положението беше много зле, но след седмица прием имах страхотни болки в стомаха , аз обаче имам язва и след това гастроентеролога ми каза, че не е трябвало да ми предписват тотемата, защото не била щадяща  за стомаха и ми предписа малтофер.Каза, че има много по щадящо действие за стомаха и то на капки и според него е добър продукт.Аз му вярвам защото много пъти ми е помагал този доктор и го познавам от години.
Аз обаче така и не ги пих, (даже онзи ден видях шишенцето ,което не е отваряно), язвата ми беше много раздразнена от тотемата и се наложи да хапвам повече месо и яйца  и да се справям с анемията главно с храна.И да яйца .На мен ми помогнаха много именно яйцата, също може да хапваш и червено цвекло.Тези храни наистина помагат!
Дано да ти подейства малтофера(като цяло тези железни продукти действат бързичко)
Надявам се да съм била полезна и щом са ти ги предписали значи са преценили, че са ти необходими.
Успех    bouquet

Забравих да те питам ,предполагам варени яйца трябва ,не пържени или няма значение как се приготвят .  Simple Smile

# 8
С напредването на бременността, хемоглобина започва да пада. Бебето расте и нуждите от желязо се увеличават. Ти си бременна и с близнаци, така че няма какво да се учудваш. Аз също приемах Малтофер, който после смениха с Ферофолгама. Дъвчи Малтофера и яж богати на желязо храни. Много е важно при раждането да си с възможно най-високи стойности на хемоглобина. Аз приемах желязо богати препарати 3 месеца, просто успях да задържа да не пада повече хемоглобина. Така и не успях да го кача. Влязох да раждам с хемоглобин 109, а след раждането беше 85. Бях доста отпаднала. Затова стриктно следвай препоръките на Аг.

# 9
  • София
При мен по време на бременността учудващо хемоглобина ми беше в перфектната граница. След раждането обаче имах много голяма кръвозагуба и трябваше да приемам Малтофер. monicat го е обяснила перфектно. Приемай го и не се притеснявай.  Peace

# 10
Успех    bouquet

Забравих да те питам ,предполагам варени яйца трябва ,не пържени или няма значение как се приготвят .  Simple Smile
За предпочитане варени, но като цяло няма особено значение

# 11
А и да.
Моникат правилно е писала 3-4 часа след приема на желязото наистина не е едобре да се приемат млечни продукти,поне така ми е казвал моя гастроентеролог!

# 12
И аз го пиех до скоро, но ми свърши кутийката и не съм взимала друга. Около 7 м. го започнах, бях доста отпаднала, добре ми подейства. Аз също знам, че не трябва да се приемат млечни храни 2-3 часа преди и след прием на малтофер фол. Същото важи, ако пиеш и магнезиеви препарати.

# 13
  • София
Не зная кое те притеснява в това, че са ти изписали желязосъдържащ препарат. Нормално е около 7-ми месец нивото на хемоглобина да спада.
Аз винаги съм била с много висок хемоглобин, кръводарявала съм по няколко пъти годишно и въпреки това точно около 7-ми месец падна. С храна няма как да се навакса дефицита и се изписват лекарства. Нищо страшно, най-много да ти се запече стомаха.

# 14
Пила съм го и през двете ми бременности, пила съм го и преди, когато съм била с анемия. Нямам странични ефекти. В момента пия и Малтофер и ампули Тотема.
Важно е ако пиеш магнезий под някаква форма да спазваш двучасов интервал между прием на желязо и магнезий.

Общи условия

Активация на акаунт