Малтофер фол за хемоглобин ?

• 36 566
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Аз също го пия.  АГ ми изписа в 34та седмица 10 дни по 2 хапчета и след това по 1 до раждането. Хемоглобинът ми беше 107, а за раждане било добре да е минимум 110. Сега съм 36 седмица и вече е 115.

# 16
I az go pih,ne po 1,a po 2 hap4eta na den,no VSE o6te ne sam si pravila Novi izsledvaniq.

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 14:10 от AnMary

# 17
Пих Малтофер при първата си бременност, защото хемоглобина ми беше стигнал до 90+ , сега през втората пак ми го изписаха.За сега нивата са ок - в пети месец - 106, а сега в 6ти - 102... Да, пада, но гледам да не пропускам приема му и гледам да хапвам повечко храни богати на желязо.Нормално е през бременността хемоглобина да пада заради бебчо.
Акушерката на мен ми каза, че приема на вит.Ц би го задържал, да не пада... newsm78

# 18
Хубаво е да се види дали този препарат действа. За мен Малтофер се оказа доста слабо, минах на ампули и живнах веднаха- пиех ги с лимонов сок.

Важно е да се види дали хемоглобинът пада само заради увеличеният обем на кръвта, или пада и хематокритът.

Иначе 6 мес. след раждането бях със 130, но тук го има и моментът "лаборатория" и в какъв момент ще те хванат.

# 19
Ами не е много нисък ,но все пак е нисък .Благодаря ти .

Колко е?
Кои граници гледаш, нали знаеш, че за бременните са различни?

# 20
Здравейте момичета!И аз дъфчех   молтофер при стойност 109 в 5 м. на бременноста сега съм вече в 7 и ми падна на 107 от жк ме пратиха на хематолог  не мисля да се панирам за сега Simple Smile все пак не съм паднала под 100
 newsm78

# 21
На мен също ми го изписаха при последната консултация, но аз прецених, че е по-добре да си го набавям с храната до колкото мога. Сега всеки ден ям коприва по 2-3 пъти Simple Smile

# 22
Никой обаче не се сеща и че може и да е опасно приема на такива продукти. Аз бях с нисък хемоглобин и ми изписаха и пих желязо, а се оказа, че са ме тровили понеже съм с талъсимия. Това е много разпространено в средиземноморския район и много хора го носят без дори да подозират. Хемоглобина ми беше 102... През втората бременност падна на 85! Знам, че късничко го пиша..., но нека и следващите, които го четът да си имат едно наум! Няма как лекаря да се сети че може би сте минор на таласамия. При едни изследвания на желязо и електрофореза на хемоглобин истината лъсва. Прави се в Хематологията, като всеки следващ член от семейството ползва 50% отстъпка от цената.

Общи условия

Активация на акаунт