Малтофер

• 350
  • 2
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте,
Пия Малтофер Фол /пила съм 2 дни, по таблетка на ден/, но ми дойде цикъла и го спрях, моя хематолог ме предупреди да го спра при цикъл. От 2 дни не го пия, но изпражненията ми са все още черни, а съм ходила няколко пъти по голяма нужда/3-4/. Колко време след приема се  оправят? Аз се притеснявам, защото анемията ми се получи при кръвозагуба, рана на хранопровода /синдром на Малори Вайс/ и сега с тези черни изпражнения започнах да се филмирам пак. Благодаря на отзовалите се.

# 1
Щом е по предписание от хемаголог, това е добре. Против съм да се приема желязо по собствена преценка. Както леля ми по телефона вчера ми казва да започна да пия пак желязо. И брат ми споделя същото мнение на леля ми. Споделих й симптомите, че пак усещам доста аромата на нови вестници, брошури, яде ми се пресни краставици. Казах й, подозирам, че пак са паднали хемоглобинът, желязото и феритинът. Тоест пак имам анемия. Казах й, че е опасно приема на желязо по собствена преценка. Трябва да пусна изследвания и ако наистина има някакви изменения, трябва пак да се обърна към хематолог да ми предпише схема за прием ва желязо.
Да, спира се, когато сте в менструация. Продължава се при първия чист ден. Не се безпокойте за черните изпражнения. След приключване на приема на желязо и се мине някъде 1 седмица да се изчисти малко организмът, цветът на изпражненията се възстановява.

# 2
Няколко дни , не цялото желязо от таблетките се резорбира и преминава в изпражненията. Ако няма болка по хранопровода или симптоми на анемия, няма проблем>Вече ако има нещо друго - вече при лекар

Общи условия

Активация на акаунт