Стрес инконтиненция - модерни методи на лечение

• 3 068
  • 37
  •   1
Отговори
12 клиники в цялата страна стартират Националната кампания за стрес инконтиненция, инициирана от Global Aesthetics, която цели повишаване на информираността за проблема и възможностите за неговото преодоляване и методи на лечение.

Вижте тук за повече подробности.

За Национален ден на стрес инконтиненцията е обявен 12 май, като на този ден ще се извършват БЕЗПЛАТНИ прегледи в изброените по-долу клиники.

Включете се в дискусията!
Имате ли вие или ваш близък проблем с инконтиненция – например след естествено раждане? Какви решения сте опитвали и бихте ли се доверили на нови методи за лечение?

На 7 май ще изтеглим един потребител, който ще спечели процедура в избрана от него клиника, участваща в кампанията.
Моля, запознайте се с Общите условия на играта.

„След раждането – грижа за Теб“

Global Aesthetics стартира третото издание на своята национална кампания против стрес инконтиненция, като тази година поставяме специален акцент върху жените, които са раждали по естествен път. Кампанията ще се проведе от 22 април до 22 май, в партньорство с утвърдени гинекологични клиники в цялата страна.

🤱 Защо се фокусираме върху раждалите жени?

След естествено раждане, много жени започват да изпитват промени в тялото си, които често остават табу за разговор. Една от най-честите, но и най-недооценявани последици е стрес инконтиненцията – неволно изпускане на урина при смях, кашлица, кихане или физическо натоварване.

Причината се крие във физиологичните промени по време на бременността и раждането:
•   По време на естествено раждане, тазовото дъно и пикочният мехур поемат силно напрежение
•   Мускулите и съединителните тъкани в тази зона може да отслабнат или да се разтегнат
•   Това води до загуба на контрол върху пикочния мехур при натоварване

Това състояние не е просто „неудобство“, а реален здравословен проблем, който може да повлияе на емоционалното състояние, социалния живот и самочувствието на жената.

💬 Защо много жени мълчат?
Стрес инконтиненцията засяга всяка трета жена след раждане, но въпреки това темата често се избягва. Жените се притесняват да говорят за симптомите си, смятат ги за „нормална част от майчинството“ или не знаят, че съществуват съвременни, неинвазивни решения.

💡 Решението: лазерна терапия с Fotona – ефективно и безопасно

По време на кампанията, Global Aesthetics предлага достъп до безплатни прегледи и консултации, както и възможност за лечение със специализирана лазерна процедура с Fotona водеща световна технология в гинекологията.

Процедурата:
•   е напълно неинвазивна
•   отнема около 20 минути
•   не изисква упойка или възстановителен период
•   стимулира възстановяването на тъканите и стягането на влагалището
•   подобрява контрола върху пикочния мехур

Допълнителни ползи от включването в кампанията:

✔ Безплатни гинекологични прегледи
✔ Персонализирани консултации от специалисти
✔ Възможност за участие в томбола за спечелване на безплатна лазерна процедура
✔ Повече информация и спокойствие за собственото здраве

Кампанията „След раждането – грижа за Теб“ е тук, за да подкрепи всяка жена по пътя ѝ към възстановяване и увереност.
📍 Следете страницата на Global Aesthetics, за да откриете най-близката клиника и да си запишете час за безплатен преглед.

София
МЦ "Марковс" – проф. Марков, 089 913 0550
Медицински център "Фемина" – проф. Румен Димитров, 0889030595
FemiClinic – проф. Иван Костов, 0887005039;
Paula Finess – д-р Явор Лозанов, 0887204190
DioMed – д-р Лора Кълвачева, д-р Антоанета Илиева, 0878 17 12 71
МG DERM – д-р Стеляна Гицова, 0884 446 666
АГ Кабинет Гео Милев – д-р Венелин Иванов, 0898 49 43 53; д-р Светлана Златкова, 0877 49 43 43

Плевен
Акушеро-гинекологичен център "Авокадо" – д-р Полина Василева, доц. Ангел Йорданов, 0879 116057
“Авис Медика“ – д-р Николай Славов, 0876 305 946;

Благоевград
Болница "Пулс" – д-р Зоя Попова, д-р Любомир Малчев, 073 882 020

Варна
Частен кабинет - Д-р Николета Табакова, 0886591057
АГ практика – доц. Елис Исмаил; 088 2122248

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 16:59 от Жaклин

# 1
На 58 години съм с едно раждане по естествен път.
През последните 2-3 години при леко физическо натоварване,забелязах че се изпускам.
Все още не съмпвзела мерки за това нещо,но то определено ме притеснява.
Ще следя темата сп интерес.

# 2
Аз съм с едно раждане преди 25 години и съм над 40. За съжаление от няколко години имам този проблем.
Правих един курс от три процедури с лазер фотона и тъкмо навреме ще ми дойде, ако спечеля една безплатна.

# 3
От 1-2 години имам този проблем, естествено раждане преди 30 години, сестра ми се подложи на такова лечение и е доволна, но за мен не ми е по джоба.

# 4
Имам приятелка с такъв проблем и ако спечеля,ще и го подаря. Оплаква се вече от една година. Проблема е след раждане

# 5
От около половин година имам този проблем. Приближавам 50 год. В менопауза съм. Ще се радвам да намеря решение за тази проблем.

# 6
Преди няколко  години, когато показвах на децата ми как се скача на въже бях изненадана от неочакваната ми "случка". Малко след това  се наложи лапароскопска операция (по друга причина) и вагинална пластика, та всичко приключи благополучно. Определено бих се възползвала от една такава профилактика. Знам, че с годините това състояние се среща често при жените и много се радвам, че вече има щадящо и бързо лечение за неговото преодоляване.

# 7
  • Sofia
Не съм раждала естествено, а чрез секцио преди 20 години. Сега съм на 46. Още след раждането се появи този проблем и в началото ми беше много странно, защо се случва. Малко след това една приятелка ми сподели, че и майка ѝ има същия проблем след раждане. Не съм се лекувала, мислех, че този проблем е непоправим. Доста е неприятно да се случи не само, когато съм навън.

# 8
  • София
Имам проблем след второто раждане.Доста е неприятно.Ще се радвам да се възползвам от този начин н лечение.

# 9
Разбрах, че имам този проблем след като се опитах да скачам на батут с дъщеря ми. Много е неприятно и ще се поинтересувам от тази процедура.

# 10
Имам близка с този проблем, да. При нея се прояви с възрастта. Много е неприятно, но засега не е предприемала нищо.

# 11
След второто раждане се получи този неприятен проблем...
Сега разбирам, че има по-щадящо и по-бързо лечение за неговото преодоляване и ще се радвам да се възползвам от тази процедура.

# 12
Аз имам такъв проблем, не е супер силно изразен. Появи се след второто раждане.
Направих курс с процедури на стол.
Бих се радвала да спечеля.

# 13
Майка ми е с такъв проблем след 2 естествени раждания.Много е неприятно и органичаващо. Ако спечеля, ще й подаря една процедура ❤🍀❤

# 14
В поредица от постове ще ви представим отговорите на най-често задаваните въпроси относно стрес инконтиненцията, нейните причини, симптоми и възможности за лечение.

Какво представляват процедурите с Fotona и на какъв интервал се провеждат?
По време на процедурата във влагалището се поставя специален накрайник, който чрез загряване стимулира производството на нов колаген. Това води до стягане на вагиналните стени, подобрява сексуалното удовлетворение и осигурява по-добра опора за пикочния мехур, като подпомага възстановяването на нормалната му функция.

Процедурата е кратка – около 30 минути, напълно безболезнена и неинвазивна. Не изисква престой в болница, не се използва анестезия, няма кървене или шевове, както и нужда от антибиотици. Най-голямото ѝ предимство – няма възстановителен период и можете веднага да се върнете към обичайните си дейности.
Препоръчват се три процедури с интервал от 30 до 40 дни между тях за оптимален резултат.

Какви противопоказания има лечението?
Основните противопоказания е да не се извършва по време на бременност, както и при провеждане на лечение за злокачествени заболявания.

За каква възраст е подходящо лечението?
Няма възрастово ограничение за лазерната терапия.

Колко траен е ефектът след процедурата?
Лазерното лечение, както и другите методи за лечение на стрес инконтиненция, осигуряват временен ефект, който може да варира в зависимост от индивидуалните особености на всеки пациент. За удължаване на резултатите след основния курс с лазер, се препоръчва провеждането на една лазерна процедура на година.

Общи условия

Активация на акаунт