Стрес инконтиненция - модерни методи на лечение

• 3 987
  • 37
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Майка  ми има проблем с инконтиненцията от няколко години, има две естествени раждания зад гърба си. Ще се радвам да се възползва от консултация и безплатна процедура.

# 16
  • София/Севлиево
Да,имах такъв проблем след естественото раждане на големия син.Забеляза го лекарят, който ми прави секциото с малкия и ми предложи да пробвам тази процедура.И преди малко повече от 2 години се подложих на процедури с лазер(4 на брой),имаше страхотен ефект,но от около месец забелязвам,че при много силна кашлица проблемът се връща (не като преди,но е достатъчно дискомфортно).

# 17
От няколко месеца имам такъв проблем.
Имам две естествени раждания.През последната година поучавам чести уро инфекции
с болка ,тежест и позиви за уриниране.Напоследък рязко при мисъл за тоалетна
не успявам да задържа и секунди и се получва неконтролируемо изпускане.
Много стресираща и неприятна ситуация.
Не съм предприела никакви мерки засега.

# 18
  • София
Имате ли вие или ваш близък проблем с инконтиненция – например след естествено раждане? Какви решения сте опитвали и бихте ли се доверили на нови методи за лечение?

Имам този проблем, все още в лека степен. При мен факторите са няколко- естествено раждане, 3 бременности, наднормено тегло, менопауза. Не съм опитвала лечение, освен малко упражнения, но бих се доверила на нови методи.

# 19
  • Пловдив
.

Последна редакция: пт, 25 апр 2025, 13:51 от Веронезе

# 20
Аз след второ раждане го получих.Моя лекар каза,че един път като се случи няма оправяне .Много се радвам,че открих темата.

# 21
Това определено е много неприятен проблем, защото при по-активно физическо натоварване или стрес изпускането на урина отнема доста от фокуса на човек и го кара да се чувства зле. От една страна проблемът е физически, но много удря психически по самочувствието на жената. Аз имам този проблем след раждането и в началото го отдавах на това, че напълнях и реших, че това по някакъв начин предизвиква неприятният ефект, но с времето отслабвах, пълнеех пак и независимо от кг проблемът си остана. За жалост колкото и да не ми се иска да си го признавам напоследък забелязвам, че нещата се влошиха.
Поради факта, че проблемът ме притеснява не съм спирала да търся решение и попаднах на доста интересна и полезна информация. Оказва се, че инконтиненцията се повлиява много добре от серия упражнения, които наподобяват стречинг. Те стягат тазовото дъно, водят до намаляване на обемите в областта на корема и бедрата, но най-хубавото е, че дават резултат, поне по мнението на практикуващите ги. Единственото, което се изисква е постоянство.
От прочетената информация установих, че работещите с програми в тази област имат ясно набелязани признаци, по които могат да кажат , че дадена жена или мъж имат такъв проблем и те могат да бъдат установени дори чисто визуално. Това е добре, защото в някои случаи нещата могат да се хванат на ранен етап и подобрението е сравнително бързо.
За лазерните корекции на проблема чувам за пръв път, но предвид факта, че прочетох мнението на момиче по-горе, че вече е минала 3 процедури явно лазерът не е решава нещата кардинално от 1 процедура. Според описанието на ефекта се минава курс, а после веднъж годишно се изисква да се прави подържаща процедура.
Любопитна съм дали при мен би имало ефект и се изкушавам да пробвам такъв тип решение, но понеже очевидно хората са намерили и друг тип решения, които изискват просто постоянство за около 30 мин. на ден бих отишла на преглед за да чуя мнение на специалист, след това ще пробвам с упражнения поне 1-2 месеца и ако не стане чак тогава лазер.
Ще следя темата с интерес.

# 22
Колко процедури са необходими за ефективен резултат?

Необходими са първоначално 3 процедури за постигане на оптимален ефект при лечението на стрес инконтиненция. След това се препоръчва една лазерна процедура ежегодно за поддържане на резултатите. Лазерното лечение няма възрастова граница, но е противопоказано по време на бременност и при наличие на злокачествени заболявания. Във всички останали случаи процедурите са напълно безопасни и не водят до странични ефекти.

За повече информация, можете да се консултирате с гинеколог от изборените в темата клиники.

Колко време след раждане може да се направи лазерната процедура?
Трябва да са изминали поне 3 месеца след раждането.

Има ли данни за ефективността на лазерната терапия?

През последните 3-4 години статистиката за ефекта на лазерната терапия върху стрес инконтиненцията е изключително обширна. Големите европейски медицински центрове постоянно публикуват нови данни. Според едно от последните проучвания от Италия: от 132 жени, 96,8% оценяват подобрението на инконтиненцията си след лазерното лечение с Fotona като отлично или значително, 6 месеца след процедурата. При 78% от тях ефектът трае поне 12 месеца. Това потвърждава, че лазерната терапия е един от най-ефективните методи за лечение на стрес инконтиненция към момента.

# 23
Имам близък роднина с този проблем.
От много години насам лазерът успешно се прилага за лечение на всякакви здравословни проблеми. Затова се доверявам на този метод за лечение и ако спечеля ще подаря процедурата на моя близък човек.

# 24
Global Aesthetics поемате ли гаранции и какви?

# 25
Имах 2 дълги продължителни раждания през 2022 г и 2023г. Първото раждане продължи 10 часа, а второто раждане 26часа. След второто раждане проблема е налице. При вдигане на нещо по-тежко, при кихане и кашляне и при навеждане с пълен мехур имам изпускане. Чела съм доста по-темата, но още не съм решила да предприема лазерно лечение. Ще се радвам да спечеля процедура.

# 26
За жалост имам този проблем и се проявява най-много, когато съм болна. 😕
Пробвала съм да правя упражненията на Кегел, но ми се иска да пробвам и друго лечение.

# 27
  • Хасково
Имам този проблем, за радост не много изразен. Ако направят процедурите се направят на по-ранен етап, може ефекта да е по-голям.

# 28
Какви са основните фактори за развитие на стрес инконтиненция?
Основните фактора за появата на стрес инконтиненция са раждане, бременност, наднормено тегло и менопауза.

Най-честата причина за появата на стрес инконтиненция е възрастта. Жените в менопауза, при които се наблюдава значителен хормонален спад, имат повишен риск от развитие на инконтиненция. Основният фактор е рязкото намаляване на синтеза на колаген и еластин, което води до отслабване на тъканите и намалена поддръжка на пикочния мехур.

Друга честа причина за стрес инконтиненция са родилните травми – особено при многобройни вагинални раждания, раждане на едри бебета (над 4000 г), както и при оперативни интервенции като форцепс или вакуум. Тези фактори водят до отслабване на тазовата мускулатура и нарушена поддръжка на пикочния мехур и влагалището, което затруднява задържането на урина при физическо усилие.

Какви са рисковите фактори за стрес инконтиненция по време на бременност?
 ● Отслабени мускули на тазовото дъно
 ● Инфекция на пикочните пътища
 ● Многоплодна бременност
 ● Заседнал начин на живот
 ● Голямо бебе
 ● Повече от една бременност
 ● Пушене
 ● Неврологични или муслулно скелетни състояния като артрит, инсулт
 ● Състояния като диабет, затлъстяване, сърдечни заболявания

# 29
За съжаление се появи и при мен след раждането на сина ми преди две години. За този проблем съм чувала от познати и смея да твърдя, че е доста срещан. Ще се радвам на консултация и съвет за решаването му.

Общи условия

Активация на акаунт