Re: Юлски бебета 2013 - тема 29

• 54 218
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
Да ви кажа тия дни каква песен пея на Юлия, днес се кълчеше в количката докато ѝ я пеех, това в движение, по улиците.

Представи си бабо Пено
живо пиле да умре
после пак да възкръсне
и да почне да кълве.

Кон излязъл от морето
глътнал въздух и умрял
възкачил се на небето
там какво, какво видял?

Две кебапчета хвъркати
христоматия четат
скелет костите си клати
и ги слуша как дрънчат.

# 106
 hahaha малко си сбъркала текстам но и така е весло  Joy

# 107
  • varna
То това нищо не е - аз на Ема от новородено и пея Черно Фередже и Хиподил, а тя умира от кеф Mr. Green
Мъхи, горе-долу като при другите - върви, но се измаря бързо и ако ми се тръшне, няма начин да я прибера от Морската до нас на ръце, а и отделно мъкнем багаж, така че ще се поползва и това лято, няма как. Но пък сте прави, че и лятната ще ми свърши добра работа, сега гледам някакви Макларъни са налазили центъра, май ще вършат работа.
Днес беше супер топло тука, сигурно 15-16 градуса, и Емито се наигра навънка, отдавна й се искаше. Сама се научи да се пуска на пързалката, щом веднъж я сложих на стъпалата да качи стълбичката, после я сложих да седне и да се пусне, и оттам край, не мога да я прибера Laughing

# 108
Ха, това не го знаех. А иначе песента я знам от 80-те години, но от уста на уста, не знаех, че има и официален вариант, то тогава може да не го е имало.

# 109
Срам и позор - чак на 8ма страница и то без да съм чела Embarassed Простете! Praynig

Прочетох само за някаква погача и стотачки Simple Smile Нашата лятна количка е с паричките от погачата. Никой не съм карала да слага много пари, просто роднините сложиха по 10-20 лв, а имаше и стотинки. Това е символ, не е да си отгледаш детето следващите няколко години Simple Smile

Хайде за нас - някои вечери спим, някои не. ММ ме оставя с децата и се изнася трета поредна вечер. Вчера поне се сети да мине само да ми остави една тортичка, че били на сладкарница и той видиш ли се загрижил за мен и ми взел парче торта. Мина остави ми я и отиде на бар Simple Smile
Иначе майка ми гледаше преди няколко дена децата след като ги приспахме и ние с ММ отидохме на бар. Обаче толкова много ни се спеше, че си тръгнахме рано.
Иначе излизам без бебета за по един два часа и съм ок Simple Smile
Еми се понася добре с бебето....
ох щедопиша после, че е лудница вкъщи, а съм сама Simple Smile Peace

# 110
  • София
Момичета, не мислите ли, че тези баланс байкове са подходящи за по-големи деца? В смисъл, през лятото нашите ще бъдат на две, дали ще могат да ги използват пълноценно? Thinking
В петък мислим да отидем за уикенда на Велинград /без Марина/. Тази събота е работна, ще си взема два дни отпуск и така ще избегнем тълпата или поне така се надявам. Последният път като ходихме там бях бременна и пропуснах басейна и другите благини и мисля сега да наваксам.
Къде сте всички днес?

# 111
Сигурно са във Фейсбук, Джине, а ти продължавай да се инатиш  Laughing
Колело за баланс не планувам скоро. Не ми се вярва да се справи, сякаш, а и ме е страх, че ще е опасно за 2- годишно  Thinking  Аз мисля за кола/мотор за яздене.

# 112
Аз съм тук  Mr. Green
Май ще правя торта и съм се заровила в разни сайтове. Ще празнуваме рождения ден на каката в събота и мислех да поръчаме, но не знам защо се разубедих. За градината я поръчах, а у нас ще сме в тесен кръг, децата ще са само две. Още се чудя какво да правя.

Тя беше много подвижно бебе, а подкара пълноценно баланса на две години и 2-3 месеца (тогава се стопи снега), може да е била готова и по-рано. Имаме клипче как го кара на година и 10 месеца и определено не се справя. Но пък кара баланса една година и на три и половина караше колело без помощни гуми. Страшно много й помогна. Като ги сравнявам с Кирил, той ще е готов за баланс байк най-рано на три. Това лято мисля да си е в количката.

# 113
Искам и аз торта, как ми се ядеее... Аз съм на диета, пак! Угоих се последните месец и половина. Имам барем 2-3 кила за сваляне. Вече ми писна, искам да ям колкото мога.
Дейзи, той кога проходи ваш Кирчо? Да направя паралел с наща, да знам за кога да ѝ купуваме баланс - тая година или след 2 години  Mr. Green  И тя не ми е много чевръста, ако си спомняш.
Аз от сега съм замислила какви покани ще правя за РД и каква украса. Най- тъпото е, че някъде видях някаква украса, която много ми хареса и реших, че такива неща ще правя и моля ви се забравих какво беше то!!  ooooh! Много ме е яд! Освен това май може и да не сме вкъщи за РД и да няма празненство, т.е. няма да има и покани, и украса, а аз от сега ги глася  Confused

# 114
Купих си уреда за кисело мляко от Лидъл. Близначето е виновна  smile3534

Grinning  Аз откакто съм я купила, през ден квася мляко. Свеки ме снабдява с овче и с краве мляко от село, чисто, еко, био, нейчъръл и прочие  Mr. Green Размесвам 50% овче с 50% краве, слагам 1-2 лъжици сухо мляко и ставаааааа....да не ви казвам   Hands Thumbsup Изтрепваме се у нас кисело мляко да ядем. Само не разбирам: защо свеки като си увие млякото в черги и и става за 3 чАса, а моето в машината седи по 12 чАса  newsm78

Аз днес не съм във фейса. Наминавам да ви видя там, но не ми се пише. Превеждам. От 2 дни пиша курсова работа на тема "Организирането като управленска функция" и луднах. Буквално. Намерих материали в руски сайтове и превеждам от там. И хем знам какво пише, разбирам....но трудно го свързвам логически. Все пак, оказа се, преводът ми е много по-добър от тоя на Гугъл преводача  Sunglasses И всичко това, добре подплатено с беснеещо хлапе около мен  ooooh!

Джине, то и аз се дърпах, пък ей ме на в групата. Че и пиша чат-пат. Там поне се пускат повечко снимки а и някак по-лесно се споделя, все пак само ние сме си. Тия които пишем тук, пишем и там. Разлика няма.

ММ отскоро и той е с модерен телефон и като се е намърдал във фейса и във вайбъра...няма излизане. А беше толкова против  Mr. Green

За ходенето без количка...абсурд. Тоя дивеч една крачка не прави където трябва. Или хуква нанякъде, обикновено в обратна посока, или изобщо не ни слуша и не дава ръчичка. Как ще го озаптяваме - не знам.
От известно време страшно много "говори". Не се спира. Може един час да държи реч, ама маха, кара се, сочи с пръст, обяснява.....Говори си с хората навън, вчера си говори с аптекарката и сума ти време разпалено нещо и обясняваше, тя щеше да падне от смях жената. Е, биваше и да го разбираме  Mr. Green

Айде, почивката ми свърши. Обратно към курсовата  smile3529

# 115
Пине, Кирил проходи някъде десетина дни след Юлия. Той има едно колело, подобно на това, което Жалина показва, само че купувано от Кауфланд за двайсетина лева. Пластмасово е, с три гуми. Има мерак да го кара, но то е много "дървено" и не му се въртят хубаво колелета. На него бързо му писва и започва да го носи. Според мен иска да го кара, само защото гледа, че кака му кара колело. За Коледа му подарихме количка за яздене, която е само за вътре, но пък много лесно се движи. Сеща се за нея, само когато кака му я вземе, докато тя е на градина, изобщо не й обръща внимание. Предпочита да я бута, вместо да я язди.

Близначе, то пише да стои 10-12 часа, но вчера го извадих след 8 и беше готово. Може и по-рано да е станало.

# 116
Дейзи, мерси!
Близначе, защо слагаш сухо мляко?!

# 117
  • София
Здравейте мили момичета и момчета! Hug
Мои братя и сестри в белите и пакостите!  Heart Eyes
Аз съм Лазар.
Е, пораснахме и мисля, че настъпи времето, когато трябва да превземем компютрите от майките си. Аз лично на моята рядко и давам вече да се докосва до лаптопа МИ.
Предлагам, както майките ни до сега обменяха опит, така да си споделяме ние кой каква щуротия е измислил. Така хем ние ще се забавляваме, хем ще си разнообразяваме родителите.
Аз имам няколко любими. Едно от тях е да хвърлям. Хвърлям всичко каквото ми попадне и където ми попадне. Най-интересно е, когато мама е накиснала някоя тава или тенджера в мивката, тогава със засилка хвърлям нещо, то цопва във водата и тя така интересно се разплисква, че после всичко е мокро. Хвърлял съм какво ли не. Телефони, играчки, един път хвърлих и зарядното на лаптопа, но то пък за беля нямаше нищо в мивката и не успях да се зарадвам на плискането.Обичам да хвърлям и разни неща в кофата за боклук. Веднъж хвърлих едни лъжици и мама забрави да ги вземе, те съответно заминаха. Обаче като хвърлих телефона не забрави да го извади. Също много обичам да хвърлям и в тоалетната. И там е голям кеф! Събирам чорапите от лирата в банята и ги пускам в тоалетната. Там има и вариант на изваждане. Бъркате в тоалетната, разбърквате хубаво и вадите каквото сте хванали.
Обичам също да включвам котлоните и фурната. В началото ми бяха трудни, защото котлоните са високо на плота, но аз пораснах и като си сложа пръстчетата копчетата пискат. Весело е! А фурната ме затрудняваше, защото и се прибират копчетата, трябваше да се науча да ги вадя, за да мога да ги въртя. Обаче майка ми прецака всичко. Почна да изключва бушоните. Сега е много смешна, когато трябва да сготви нещо скача пред бушоните с една моя пушка за да ги стигне и да ги включи.
А! Да ви питам. Вашите майки правят ли смешни физиономии когато пищите? Моята все едно си гълта езика. Застава мирна и я усещам как едвам диша. Добре де, защо така се получи? Вие помните ли, че още когато им бяхме в коремите, те ни говореха само живи и здрави да се родим? Ето, ние се появихме здравички, сега пък защо пищим. Моята даже ми вика "мирни Лазаре, застани на едно място". Как да се спра, та аз имам още толкова много неща да проуча.
На скоро открих, че моето куче Джедже (Джеси) ритка много весело със задните крачета когато я хвана за козината на гръбчето и я повдигна. Обаче мама ми се кара. Не я разбирам, честно ви казвам. И точно защото ми се кара понякога, гледам да се скрия от нея и да си върша моите неща. Или пък нея да я махна. Няколко пъти я изчаквам да излезе на терасата да пуши и я заключвам. Но пък брат ми винаги й отваря. Не мога да го разбера и него, той от мечката ли е или от ловеца. Гледам, че и той полага сили да й скъса нервите, но на мен не ми дава. Защо?
Катеренето вече не ми е интересно. Може би, защото вече не ми забраняват. Сигурно защото вече съм голям. Е, понякога се качвам на масата, на секцията, на бате на бюрото, но то е само за да си взема нещо от там.
Понякога не я разбирам мама, но иначе много я обичам и гледам все да съм около нея. Не и оставям никакво свободно време, нито гледа телевизия, нито книга може да прочете.То не й трябва, когато няма какво да прави все ще измисли някоя щуротия. Или да ми приготви някой буламач (примерно нещо с тиква, бляк) или да ме заведе на ваксина. Най-гадното е да ми мие главата. Ами хич не обичам пък.
Откакто тате замина много помагам. Всеки ден пускам прахосмукачка. Редовно и бърша прах. Не обичам да ми е мръсно. Като видя боклуче на земята винаги го взимам и го хвърлям в кофата. Помагам и с прибирането на дрехите по чекмеджетата. Извеждаме кучето с мама и пазаруваме.
Това е засега от мен. Ще чакам и вие да споделите вашите за игри.
Предайте на майките си, че моята майка е добре. Ние с бате много добре се грижим за нея  Mr. Green. Тя пък и жилава се оказа, нищо не може да й се опре. Аз спинкам на тате на местото и цяла нощ я гушкам.

# 118
Пине, в книжката пише ако искаме млякото да е по-гъсто, да се добавят 2-3 лъжици сухо мляко. Пък и за аромат, знам ли.....

леле Весе, кога успя да го напишеш туй дългото  Mr. Green Иначе не Лазар, а наш Боян разпознавам аз тук  Mr. Green

# 119
Уф, нещо стана и ми се появи старият отговор, а новият зачезна. Не ми се пише втори път. То не беше и нещо важно.

Весе, Лазко, супер си живеете...

Последна редакция: вт, 20 яну 2015, 15:08 от Bemol

Общи условия

Активация на акаунт