АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 511
  • 775
  •   1
Отговори
# 120
Ако може някои мами да ми предложат магазини в стара загора за хубави и достъпни дрехи. И ако мойе да ми дадете мнение за хубави матраци за кошарa Simple Smile
Здрасти, много ми се иска да ти помогна, но за съжаление в Стара Загора няма нито един бебешки магазин, който да препоръчам, освен Па-Па, който се намира в Новия Сити Център, както и НМ. Набелязвам онлайн дрешки от сайтовете, които момичетата вече посочиха. В български сайтове също има някои попадения. Стойностни и със свеж дизайн са дрехите от 100% органичен памук на Дафра - http://organic.dafra.biz/ - но те се произвеждат за износ, а в Хиполенд са на умопомрачени цени. Фабриката им е в Стара Загора.
Матраци още не сме купували, тук момичетата с покупки магат да споделят.

Николче, ще ти стискаме палци слънчице, всичко да се подреди според твоето желание, както и на всички мартенски кандидат-мами.  Hug

lady_vanilla, добре дошла!

# 121
Запис и от мен Hug
lady_vanilla, добре дошла!
Аз имам въпросче: Вие мами с второ детенце, ще отделяте ли едно от друго децата или ще ги оставите да се нагласят едно-друго. Защото ми предлагат да вземат баткото в друга стая, а на мен хич не ми се нрави/а и надали ще го направя,колкото и трудно да ми е и то си ми е детенце Tired/...и смисъл ще е проблем ли, да малко ще се поозорим всички, едното ревне, другото ревне амаа... как мислите?  bouquet

# 122
sisi_fashion -доколкото ми става ясно,твоето голямо дете е всъщност още доста малко,аз бих си го оставила при нас,ако така ще е по-спокойно детето...пък с течение на времето ще решите дали изобщо е нужно да го отделяте,ако например бебето му пречи да се наспива  newsm78
Ние сме с голям батко почти на 12 г.който от доста време е отделен и естествено,нямаме мисли по този въпрос,но ако беше малък определено не бих го отделила,ако знам,че при нас е спокоен.Успех!

# 123
sisi_fashion, при нас разликата ще е 2 години, но не смятам да го отделям предварително. Ако след като се роди бебето видим, че не се получават нещата така ще мислим други конфигурации. Отделно, че нашият бъдещ батко все още суче (вкллючително и нощем) и засега няма изгледи да се отбие до тогава сам, а на мен не ми пречи и не смятам да инициирам аз отбиване засега.

# 124
  • София
Мамите поръчвали онлайн бебешки дрешки от чужбина - колко горе долу излиза доставката до БГ? И за колко време пристигат.. newsm78

Лесно е  Peace
При сайтовете, които нямат доставка до БГ или пък е много скъпа, се поръчва с превозвач. Това са фирми, на чийто адрес в Англия ти си пускаш поръчката и те те таксуват за доставката до тук.
Така в повечето случаи се възползваш от безплатна или минимална цена на доставка до Англия. На мен последния път през George ми беше безплатно, защото сумата беше над 50 паунда. А на превозвачите цените варират около 2лв. на започнат килограм.

Има много сайтове, като некст, които си доставят и до БГ (а и вече имат магазин тук), но не знам колко струват.

# 125
  • София
Нашият батко ще е на 7 и ще го отделим в друга стая, тъй като на есен ще е ученик и ще има нужда да се наспива добре. Той беше много кротко бебе, но ако беборанка не е толковя спокойна не искам и той да будува с нас. Докато тръгне обаче на училище смятам да е максимално при нас, за да не се чувства изолиран и за да избегна, до колкото е възможно ревността. През нощите когато ММ е на работа ще си го взимам да спи при нас лятото, ако той иска  Peace
Така съм го замислила, пък ще видим какво ще стане  Mr. Green
Ние с ММ днес ще ходим на покупки за бебчето и съм много щастлива Simple Smile Мислех Февруари да започваме с покупките, но вече не издържам  Crazy Поръчах си помпата за кърма Simple Smile Лошото е че ни предстои ремонт и не ми се искаше да купувам много преди това ама няма как, само точа лиги пред детските магазини  Mr. Green

# 126
  • Бургас
Аз бях твърдо против помпещи гуми, да не взема да спукам гума.  hahaha Но в магазина ми обясниха, че дори и да ми се случи все мога да я побутам още малко и да се прибера така. До колко е вярно ...  newsm78

И аз нямам лични наблюдения, но имам приятелка, която вече втори път вика мъжа си от работа да я прибира, защото е спаднала гумата на количката... Не съм я питала дали е успяла да мине преди това някакво разстояние, но чак пък сама не се е прибрала Simple Smile

А знаеш ли каква марка и модел е количката?
Monicaaa, количката е Mothercare Orb (май имаше още нещо в модела, но не го помня).

# 127
Като чета из темичката, направо се чувствам закъсняла.. Аз все още нищичко не съм купувала..дори магазините не съм обикаляла..само си зяпам сайтовете!  Все си мисля, че края на април е доста далеч  Joy На всичкото отгоре все се заглеждам по разни къси ръкавчета и крачолчета, а то април може и да е доста студено ...

# 128
sisi_fashion -доколкото ми става ясно,твоето голямо дете е всъщност още доста малко,аз бих си го оставила при нас,ако така ще е по-спокойно детето...пък с течение на времето ще решите дали изобщо е нужно да го отделяте,ако например бебето му пречи да се наспива  newsm78
Ние сме с голям батко почти на 12 г.който от доста време е отделен и естествено,нямаме мисли по този въпрос,но ако беше малък определено не бих го отделила,ако знам,че при нас е спокоен.Успех!
Да, малък е на 10м е сега и самата аз не бих се чувствала добре, ако това малко бебе още  Blush бъде отделено от мен, заради другото бебе. Crossing Arms Така имам чувството, че ще пренебрегна нуждата на баткото да бъде с нас. Иначе, ако беше голям и искаше да бъде сам, с удоволствие ще му угодя, но той тъкмо се очовечва  Crazy Исках да видя и вие как ще процедирате дори и с големи деца  bowuu

# 129
Lady_vanila, аз съм за 05.04, което може да се окаже и март и все още нищо не съм купила. И аз точа лиги по сайтовете, но и ходя на работа, а и съм малко суеверна Simple Smile  решила съм след ЖК утре да започна малко по малко:)

# 130
  • Варна
Здравейте и от мен, не мога да сваря да на напиша нещо  Laughing много сте бързи.
Аз нещо съм със зачервено и дразнещо гърло, с храчки и кашлица. Можете ли да ми препоръчате какво да правя, освен чай и мед? Някакви гаргари? Незнам... мога ли да смуча прополки?
Иначе съм добре, свекърва ми е накупила 100 неща, вкл и такива които вече имам...но какво да правя. Онзи ден пък си купих ваучер за масаж и след малко отивам... ще видим как ще стане като съм бременна, най-вероятно на стол (за гърба).
Нашия син е на 6г и отдавна спи в друга стая, но доскоро заспиваше на спалнята с нас и го преместихме. Откакто навърши 6г. вече си заспива сам, под предтектста че е голям мъж.  Grinning
Варненските мами - ще се опитам да дойда на лекцията в четвъртък, но със сигурност ще закъснея, защото и аз ще ходя на другата, която е за кърменето. Иначе утре в Гранд мол има лекция - Всичко за кърменето от магазин И за мама, отсреща. Там също ще бъда. При отглеждането на баткото имах някои проблеми от гледна т. на разранени зърна и искам да ми отговорят на няколко въпроса.
Хубав ден желая.  Hug

# 131
Lady_vanilla Добре дошла  bouquet. Не си закъсняла, не се притеснявай. Аз съм в началото на април и все още нищо не съм взела Wink. То не се и очертава скоро да взема, но имам доста нещата от каката и сигурно за това съм спокойна.
sisi_fashion - ние отделихме дъщеря ми когато стана на 1.6г. При нас не е имало драми, да не кажа че от първия ден беше много щастлива и не искаше да излиза от стаята си Heart Eyes. Ние тогава вече правихме опити и ми се искаше да я отделя преди да дойде бебето - да не стане "мама си има ново бебе и мен не ме иска". Но пък твоето детенце е още съвсем мъничко, може да пробвате за ден, два да видиш как ще приеме идеята. Моята като бебе се будеше поне 2-3 пъти през нощта и никой не можеше да се наспива. Сега ако пак е така ще е по трудно ако и голямото се събуди, и малко ревне #Crazy да се чудиш кое по напред да направиш. Но пък ако случиш на спокойно бебе нищо не пречи да сте си всички заедно в една стая Hug

# 132
Аз нещо съм със зачервено и дразнещо гърло, с храчки и кашлица. Можете ли да ми препоръчате какво да правя, освен чай и мед?

Аз моето гърло за два дена го оправих с Тонзилотрен (само че не съм имала храчки)  и джинджифил с мед!

# 133
  • София
sisi_fashion, аз не бих отделила толкова малко дете, той си е още бебе. Шапка ти свалям за смелостта да родиш още едно детенце толкова скоро!
Нашия бъдещ батко е голям глезльо той още идва през нощта на спалнята, та камо ли за друга стая. Ще сме с бебето, живот и здраве в комплект в спалнята. Само леглото на Филип ще мине от страната на баща му, за да може кошарката да е откъм мен. Ако пък бебето е много ревливо, таткото и баткото ще отидат да спят в хола.

И ние сме до никъде с дрешките, но чакам да видя какво ще взема от сестра ми и една приятелка, пък тогава ще купувам, въпреки че вече съм си харесала доста неща от Некст.

Набелязала съм няколко колички, но ще реша какво да купим след като ги видя и на живо. Все още се колебая дали да е втора ръка или нова.

Вчера имах болезена и много дълга контракция - 5 мин, но поне беше само една. После стоях все на тръни да не се повтори.

За гърло препоръчвам чай от джинджифил с мед и компрес с ракия. Последния път, точно компреса ме спаси. Мирише гадно, но е важен крайния резултат.

Последна редакция: пн, 19 яну 2015, 10:19 от Red tree

# 134
И аз имам проблем с количката.
Харесала съм я вече, но няма къде да я видя на живо.
А така на сляпо не ми се купува.
Аз така или иначе ще я купя след като родя, но все пак ми се иска да е окончателно избрана.
В тази връзка да попитам момичетата от Пловдив и Стара Загора има ли магазин в който предлагат X-Lander и изобщо да ме ориентирате към няколко магазина, в които има по-голям избор на колички.

Общи условия

Активация на акаунт