АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 672
  • 775
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Привет момичета!
Отдавна не съм писала - бях без компютър (ММ в командировка с него) и само четях от телефона. Отделно каката след седмица на градина се оказа със скарлатина и беше пак екшън ...От вчера поне си имам мъж вече и ми е малко по-спокойно.
За Гала видях, че сте писали - аз съм на работа, но съм гледала предаването за една двойка те бяха в нашите седмици горе долу и до колкото разбирам е родила преждевременно...дано всичко е наред.

# 271
welinity понякога и на мен ми се случва да се стресирам, но по скоро заради себе си, защото очаквам прекалено много от другите - едва ли не всички около мен да ми станат роби и все казвам, че никой не ме разбира, но гледам да се усещам, че и аз се притеснявам за бебчо. А и понякога се случва близките да ни обидят несъзнателно, а сега в по-чувствителния период малко ни трябва , за да се засегнем дълбоко.

Не съм гледала предаването на Гала и се радвам, защото напоследък все чета някакви истории за недоносени деца и т.н. и се стресирам само излишно, защото както не веднъж съм ви споделяла - това е най-големият ми страх.

# 272
Аз като цяло съм си свръх емоционална и чувствителна и сега като прибавим и хормоните от бременността, направо е някакъв кошмар. Просто вчера вече всичко прескочи всякакви граници. Изключително наранена останах от факта че една от двете ми най-близки приятелки в момента, вчера не само не се сети че имам РД, но дори не намери време да ми отдели 30 минути да се видим, въпреки моето настояване. Тя също е бременна в момента, 3 месеца след нас върви, ама не мога само аз да се съобразявам с нейните проблеми и болежки...
А и нашите си имаха техните изцепки, за които просто ако почна отново да пиша, говоря или мисля, означава да отварям новия стек с кърпички...

Що се отнася до Гала и такъв тип предавания - предпочитам да не гледам, че после не мога да си намря място от притеснение. ЩО се отнася до бременност и проблеми колкото и да се старая да не се влияя, си го слагам на сърце и ми държи влага поне няколко дни.

# 273
Аз и преди съм казвала за къпането - смятам да е всеки ден, както правехме първия път, особено като тепърва ще идват все по топли дни. Лятото си е направо задължително в моите очи.

А пък нашата щерка беше есенно бебе Heart Eyes. Тотално ни се разминават сезоните. Като преглежда дрешките, които имаме от 3-6м все за космонавти, зимни, топли дрешки, пък сега тези месеци ще са юли- август Crazy. Нямам представа какво ще правим в горещините с толкова малки бебета Rolling Eyes. В панелките си е някакъв ужас, дори през нощта. За сега нямаме опция за климатик, но времето ще покаже.

Пропуснала съм Гала, но това не е учудващо като се има предвид че телевизия не съм гледала от месеци, да не кажа години Laughing.

Welinity Наистина през бременните ни очи всичко изглежда по черно отколкото е. Ако ти се говори, сме насреща, макар и само с морална подкрепа Hug Hug

# 274
  • София
Welinity, ти пък за един РД! Голяма работа, ден като ден! Не се връзвай на такива глупости! След 10-12 годишна възраст не би трябвало да ти прави впечатление! Поне това е моето мнение. Аз дати на РД освен на най-близките не помня, добре че са ФБ и скайп.
Приятелите и те са до време... После всеки си има семейство, ангажименти, приоритети... Това не е Секса и града... Извинявам се, че съм доста цинична, но това е истината.
Важното е ти да си добре, мъжът до теб да те обича и подкрепя, пък другото са си бели ядове...

# 275
Какви стерилизатори смятате да използвате?

# 276
Първия път си бях взела този сет :
 http://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-Closer-Complete-Starter/dp … rds=tommee+tippee

Ползвах го много малко, после го подарих на приятелка с близнаци-  тя си го ползва доста време.
Сега мисля да не ползвам.

Относно летните бебета- синът ми е роден април и смея да твърдя че е страхотно време - по цял ден бяхме навън по разходки и изобщо нямахме проблем със жегите.

За къпането къпех всяка вечер , нямал е проблеми с кожата, а за хрустите доколкото знам се повлияват и са по- упорите при по интензивна консумация на млечни продукти- поне при племенника се оправиха когато етърва ми мина на диета. Но явно при всеки е различно Simple Smile

# 277
 smile3518да се оплача:на вчерашния преглед се оказа,че шииката ми се скъсила още-1.6 #Crazyлекарката каза,че се крепи на конеца от серклажа...поне няма конус.и сега трябва да лежа много ooooh!а хич не обичам.цялата ми къща е на вили и могили,още не съм изпрала и изгладила дрешките за бебчетата,тепърва и мам да пазарувам още неща,а количката не сме купили Cryи не ми е удобно това лежане поцял ден и нощ.двамата младежи са с главичките надолу и единия се натиска яко на входа на шииката,другия е отгоре и натиска първия ooooh!та сега съм на легло,с конски дози магнезии(2 по 1 диаспорал и 3 по 1 магнерот) и пак 2 по 2 утрогестан(това пък колко го мразя!)иначе поне бебоците са пораснали доста,даже ми се вижда прекалено:1.500 и 1.300,дали е нормално newsm78вашите по колко са?правихме и запис на тонове.много се вълнувах,но сестрата беше такава коза,че ми развали настроението:през цялото време мрънка,че на близнаци по-трудно се хваща пуласа(освен да и ги бях завела едно по едно на запис),почти ми се скара,че не знам точно как са застанали в момента,та да знае къде та търси #2gunfire,после ме премести на друг апарат,че на първия не се справи около 20мин и накрая измърмори,че много мърдали и не знам още какво.лекарката каза,че записа е ок,ама аз вече бях яхнала метлата.не стига историята с шииката,ами и това със записа ме довърши!ох,добре,че не съм гледала ГАЛА,само това ми липсва,съвсем да се притесня.е,наоплаках се,благодаря,че има на кого Hug

# 278
Welinity, ти пък за един РД! Голяма работа, ден като ден! Не се връзвай на такива глупости! След 10-12 годишна възраст не би трябвало да ти прави впечатление! Поне това е моето мнение. Аз дати на РД освен на най-близките не помня, добре че са ФБ и скайп.
Приятелите и те са до време... После всеки си има семейство, ангажименти, приоритети... Това не е Секса и града... Извинявам се, че съм доста цинична, но това е истината.
Важното е ти да си добре, мъжът до теб да те обича и подкрепя, пък другото са си бели ядове...

Подрепям ти мнението на 100%, затова и моят РД го няма във фейсбук или скайп. За това и съм разочарована... защото наистина в момента освен семейството ми, тази приятлка е най-близо до мен. Но явно както винаги жестоко съм се объркала! И може би ако и семейството ми от своя страна ... абе както и да е... Мисля от догодина въобще тоя ден или да не мърдам от вкъщи с изключени комуникационни устройства или да не го отразявам по какъвто и да е начин, а и тогава сс малкия едва ли ще ми е до това!

Стерилизатор - аз мисля на Нук този с функцията за задушение зеленчуци да си купя, че обичаме такива!
За къпането - и аз мисля всяка вечер, при положение,че в жегите, а тук натистина става много горещо, не е като в София или Варна, ние по минимум 2 пъти минаваме през душа, си е наказание детето да го държим далеч от водата Simple Smile !

Тиквичка - дано всичко се нормализира след почивка... !!

# 279
  • София
Tikvi4ke,  забрави за всичко, и къща и покупки. Паркирай се на леглото и никакво мърдане освен до тоалетната и хапване, и лежиш а не седиш за да се махне натиска от шийката, и има шанс да се оправи малко шийката. За записа знам много е изнервящо, единия апарат за нищо не става,  а те бебоците шават ли шават . Simple Smile

Welinity от хормоните е, ама и наистина още ли с приятелки се занимавате? Аз за нищо ги имам, само на семейството си държа, другите само присъстват в живота ми. Wink

# 280
  • София
Тиквичке, стиснати палци от мен! Лягай и зарязвай и къщна работа, и покупки до 34 седмица поне. Знам какво ти е и как не те свърта, но трябва да ги опазим. Да не ти казвам колко работи съм отложила, дори преместването ни в по-голям апартамент си остана висящо, да не говорим за ужасната ситуация детето ми да ме гледа на легло и за всяко нещо да обяснявам как не мога да го направя.

Твоите бебоци са със супер размери, браво! В коя седмица си?

# 281
Цитат
сега съм на легло,с конски дози магнезии (3 по 1 магнерот)
tikvi4kata не е чак толкоз конска дозата магнезии,аз съм на 3х2 от два месеца насам...като трябва ще пием  ooooh! пази се много  Praynig силно стискам палци,всичко ще е наред  Hug

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 14:13 от Karina81

# 282
28 седмица и 3 дни.много време има,голямо лежане ще падне!ще се вдигна напролет с мечките!

# 283
  • София
welinity - Знам, че звучи лесно отстрани, ама не си ги слагай присърце тези неща. Малко сме чувствителни в момента и без това, ние, бременните =)
Още повече че сигурно и твоята приятелка я пере яко хормона, щом и тя е бременна...
Не че оправдавам някой, за твое спокойствие =)
И аз, не че съм си занемарила приятелствата, ама вече отсявам и то през ситната цедка. Знам кой за какво мога да потърся и повечето не си ги слагам присърце...
Имам една "приятелка", която от както съм забременяла само дето умря от кеф, като й съобщихме и се чухме за Коледа.
Не е като да нямаме възможност да се виждаме всеки ден - работим на 5мин една от друга. Ама не се е сетила веднъж да пита как съм.

Тиквичке - пращай мъжа на пазар с един списък! Или се впусни в онлайн пазаруване и очакване на куриери.
Аз въпреки че не лежа го правя Simple Smile
Спокойствие и стискам палци възможно най-дълго да "стискаш" сладурчетата!

За къпането - аз много се чудя и мисля да практикуваме следното (една акушерка го спомена и ми се стори доста практично) - всеки ден "приплакване" с някаква емулсия във водата, отделно миене на дупарата при всяко акане или при emergency.
А на 2-3 дни - основно почистване =)

# 284
  • София
28 седмица и 3 дни.много време има,голямо лежане ще падне!ще се вдигна напролет с мечките!

Еее аз от 26 та лежа, остават ти 7 седмици до 36та не са толкова много, след това можем да ги раждаме, ще свикнеш, вземи си възглавница за бременни много помага,пиши ми ако те удари в психиката, аз вече свикнах. Wink

Общи условия

Активация на акаунт