АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 662
  • 775
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте мамчета. Първо да благодаря на калитарка и ада за постовете, всичко ще си запиша и обобщя, тъй като и моят син е с доста сериозни проблеми ( на горните резци почти не остана емайл и се рушат). И ние мажем с тутмус и приемаме контролирано, доколкото е възможно флуор чрез таблетки. Надявам се да успеем да стопираме поне процеса.
Ada_smiles, и ние сме така и тримата вкъщи. И аз мисля, че проблема е от липсата на влага и понеже сме с камина с водна риза гледам да слагам по радиаторите в стаите праните дрехи.
Гала и аз я гледах, доста се поразтроих , може  би не трябваше, но пък си имаше и полезна информация.
И да се оплача, излезнах на разходка с малкия, но като ме почнаха едни контракции набързо се прибрах, пих си дозата магнерот и сега пазя леглото. Вече преминаха, но ще си полежа повечко за всеки случай.

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 14:35 от bobarka

# 286
  • Sofia
Тиквичка, почивай си и не ги мисли толкова покупките. Стискам палци всичко да е наред и гледай по-малко да се тревожиш.   bouquet
welinity, разбирам те напълно. Понякога на човек му трябва съвсем мъничко. Пък и като бликаме от хормони още повече се хващаме за такива неща. И аз съм се убедила, че освен на семейството на друг трудно може да се разчита. Съжалявам, че твоите родители са те разстроили  Hug Понякога и моите много ме ядосват, особено майка ми, ама гледам да не си го слагам толкова много. Рози и аз имам такива "приятелки", които са толкова щастливи за нас, ама един път не са ме питали как върви бременността, всичко наред ли е, нормалните неща... Ама здраве да е!!! Просто в един момент спираш да обръщаш внимание на тези неща, най-важното е както и Red Tree е написала, да се обичате с половинката, да се разбирате и вие да гледате да сте добре!
kalitarka, благодаря за полезните постове  Heart Eyes

# 287
  • София
tikvi4kata - моят бебок ми казаха, че е 1400 гр на последния преглед, хем аз съм края на април, ама на тия ехографи вяра да им нямаш много. Та вие сте ни в категорията Simple Smile

И аз се чудя как ще е с пролетно-лятно бебе, първото ми е зимно и от дрешките хич не знам, кое ще мога да ползвам и кое не, макар че повечето си ни бяха тънки памучни, така че мисля, че ще са ОК засега, просто нямаме с къс ръкав, такива ще трябва да понакупя.

Иначе и аз да ви кажа, как вчера се разкиснах в лабораторията. След като чаках 1 ч и половина от 8,30 до 10 за обременяване с глюкоза, влизам и тя ми вика: "Ами то до 9-9,30 трябва най-късно да започне взимането на кръв, по-добре елате друг ден". И като ми потекоха едни реки сълзи, не мога да се позная, много ми беше неудобно, хормоните яко бушуват. Приеха ме в крайна сметка, дано не се е отразило това на резулата.

# 288
  • София
Тиквичке, ще видиш, че лежането не е толкова лошо. Свиква се!   Mr. Green
Аз лежа от 17 г.с. - първо 3 дни в болница, после вкъщи и около 23 седмица реших, че мога и на работа да се върна, та след три дни в офиса, изкарах още 3 дни в болница и реших да приключа с експериментите. Не съм излизала от къщи от събота. Най-много да сготвя нещо набързо. Сега е най-важно бебетата да стоят на топлпо по коремите, пък цяло лято ще сме на крак навън!

# 289
  • Варна
Здравейте мами,
да благодаря на Смехорани, Жасмин-вени и Ада, че се отзоваха и да кажа, че пробвах със силиконови и стана още по лошо. Бяха някакви супер големи отпред - на Авент и малкия н еможеше добре да засмуче. От което отдолу ми се запуши един канал и замалко да направя мастит. Със сълзи на очи съм кърмила и ми беше много трудно, добре че майка ми ми помогна в този момент и успяхме да го отпушим с много горещи компреси, зелеви листа и много цедене - което много БОЛИ!!! Та дотам бях със силиконовите аз. Но най-вероятно причината е била, че не е засуквал добре. Този път ще пробвам с друга марка силиконови, ако има нужда,.... и няма да мия толкова....със стерилни марли.

Тиквичке, спокойно, всичко има кой да го свърши, и аз съм такава, всичко аз да направя, но сега е по важно да си добре и да пазиш бебетата. Ще видиш - всичко ще се нареди.

Ред трий, много ми хареса поста ти за това, че е важно мъжа ти да те обича и всичко друго няма значение..... разбра какво имам предвид! В такъв дух трябва да мислим всички!

Аз продължавамс  болното гърло и сухата кашлица, която сутрин е мокра... много е гадно. Болките в мускулите около ребрата като се наям са продължителни!

# 290
Лятно бебе е първото, а сега и второто...жега голяма беше, климатик не пусках, взимахме ваничката и се плицикаме известно време да се охлади...беше почти през цялото време без дрехи, по памперс, а и без памперс/толкова топло/. Но от климатик ме е страх  Peace и сега няма да пускам, събличам ги и така  Mr. Green

И на мен не ми останаха приятели, но като дойдат празници се сещам за тях и едно време как сме се търсили, нооо времена  Tired

Тиквичка  почивай си, за всичко друго има време.  Crossing Arms

А аз такива киселини имам тези дни, че се събуждам от тях, давя се, а после задължително повръщам, пак същата история като с предната бременност, а като помна какво бешеее  Outta Joint И няма оправия с тях, нищо не помага, докато бебето не дойде на бял свят  #Crazy

# 291
И аз гледах предаването на Гала,че се и поразплаках, дано бебето е добре и занапред! То и аз по принцип не го гледам това предаване, но днес го улучих, пък и нали си полежавам у дома заради шийката и съвсем се разчувствах. Иначе сякаш хормоните не са ме направили по-чувствителна,но аз и винаги съм си била по-чувствителна,макар че не си го показвам често. 
Кураж и на другите момичета с проблеми,много е гадно да броиш дните и седмиците,но все си повтарям ''спокойно'' и '' всяко зло е за добро''.
Някой беше питал за количките и стъпалата-аз да си кажа,че нашата количка я вдигах на ръце,че иначе голямо тръскане и друскане беше на това дете и все едно ми се струваше,че ще му разбълникам мозъка. Та си я носих...

# 292
  • София
jasmin_veni, май аз ще последвам твоя "пример" с  пая =)
Лакомията ме налегна преди малко и гледам в хладилника - едно парче торта има за дояждане. И като го нагънах... Simple Smile После се сетих, че е в къщи от 4 дена, дано не се натровя нещо Simple Smile Като звяр съм понякога....  И сега едни киселинии...

Аз също се притеснявам с лятно бебе, не за друго, ами защото у нас е много топло. Югоизточен ни е апартамента, последен етаж, нищо не ни закрива и лятото е кошмарна жега, без климатик не се диша вкъщи и не знам как ще е с бебе и жеги... Басейнчето и чадърчето и на терасата освен...

# 293
  • София
Силиконовите протектори ползвах малък размер, уж нормалните ми се сториха огромни.
За кърменето ползвах мокри кърпички за гърди на чико, екстра работа ми вършеха.

# 294
И на мен ще ми е по-особено с протелно-лятното бебе. По-големият ни син си беше зимна рожба Simple Smile Летните сигурно се гледат по-лесно, а?  newsm78 Grinning
Ами, да ... по-малко дрехи, болести, обличане, събличане, повече разходки, разнообразие.  Peace На малките бебета жегата не им пречи, така че не се тревожете за тях, само за себе си.  hahaha
Аз гледах Гала, разчувствах се, но не ми е повлияло стресиращо или отрицателно. Случват се такива неща така или иначе /и двамата ми племенници са родени преждевременно/.
Моят син никога не е имал крусти, къпали сме го всяка вечер до скоро /а и го калявах, пък каляване без къпане не става/ и с бебето възнамерявам да е така.  Peace
Тикивчка, съжалявам за тревогите ти. Стискай зъби още малко, пък за шетане и пазаруване винаги ще се намери малко време. По-важно е бебоците да са си на топличко в коремчето. Hug
И мен ме мъчат много киселините, направо ме е страх да ям. И този път са по-силни и започнаха по-рано от първия. До сега устисквах без хапчета, но скоро май ще си взема Деган ...  ooooh!

# 295
Привет на всички.    bouquet
maceto85, от както постана линк с темата за мъжете, докато не я изчетох не спрях.  Голям смях, сама си се смях.  hahaha
Всички с болежки да се оправяте бързо, стискам палци.  Hug

И сега да добавя новите момичета в списъка, че от толкова смях и четене са се насъбрали.  Crazy

# 296
Sisi_fashion, и аз в групата на повръщащите.

И аз с годините се научих по-малко да очаквам от приятелите. Та даже и семейството, днес грам не ги трогнах, като им казах, че съм се натровила (по-скоро киселини де). А да не забравяме, че има и жени, които сами си гледат бебетата, в предната ми отчетна имаше едно таков момиче. Преди всичко трябва да търсим в себе си сили, макар че аз без ММ се чувствам загубена! Много помага, но по мъжки,такава кочина оставя след себе си:)

Сладоледче, аз специално ходих втори път за изледването, че първия път закъснях. И мен ме предупредиха, че резултатите може да не са коректни.

Сетих се да ви разкажа изцепката на ММ като видя бебето на сутринта. Момата се роди с голяма къдрава черна коса, и още беше червено-черно от раждането. Оплаквам му се аз, че другите родилки ме питат дали не е мулатче, а той вместо да се възмути и да ме успокои ме пита:
- Ама ти сигурна ли си, че е от мен?

Последна редакция: ср, 21 яну 2015, 16:46 от giada on the road

# 297
Здравейте мацки  Hug

Тикивчка стискай кълки, няма къде да ходят мъниците  Praynig

За киселините моят лекар ми изписа Bio Anacid. Смучат се (подчертавам го, защото на мен в аптеката не ми го казаха и аз първото си го изпих най-послушно  Crazy ), малко са неприятни на вкус, но на мен ми вършат работа. Още докато започна да ги смуча и ми облекчават киселините.

Гала и аз я гледах днес, но по-скоро ми подейства успокоително, че дори и така да се случат нещата, пак не е безнадеждна ситуацията  Heart Eyes

Продължавам да ви чета, приятна вечер за сега на вас и шкембенцата ви   bouquet

P.S. Варненските мами, ще се видим утре, нали!

# 298
Аз пих талцит, след малко ще говоря с АГ-то да видим какво ще препоръча.

# 299
И аз с годините се научих по-малко да очаквам от приятелите. Та даже и семейството, днес грам Сетих се да ви разкажа изцепката на ММ като видя бебето на сутринта. Момата се роди с голяма къдрава черна коса, и още беше червено-черно от раждането. Оплаквам му се аз, че другите родилки ме питат дали не е мулатче, а той вместо да се възмути и да ме успокои ме пита:
- Ама ти сигурна ли си, че е от мен?
Пък докато бях бременна първия път ММ викаше на бебето "ох, на бати" ... "На тати" щял да му вика след ДНК теста ...  Joy  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт