АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 453
  • 775
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Monicaa дано да няма нищо притеснително!

Аз да питам нещо че се шашнах. В 28 гс като ме изписаха чух док да казва плацента втора степен. Тя нищо не каза но аз сега се разчетох и ставала втора степен чак след 36 гс. Някой друг да е чувал тези думи? Ще я питам чак в сряда когато съм на ЖК.

# 511
Маце стареенето на плацентата е срързано с калциеви отлагания. Ще те наблюдават по-честичко. Докато бебо е с нормално наддаване и с нормална активност на движенията и няма промяна в количеството околоплодна течност, значи кислорода и хранителните вещества му стигат и няма място за тревога. Права си ,че 2ра степен е обикновено след 34 седмица. Ако бебето наддава в номри,няма да предприемат нищо.
 Доколкото си спомням имаш киселини и пиеш някакви препарати за тях. Не е хубаво да вземаш антиацидни таблетки , тъй като съдържат калциев карбонат.  Все пак не ми е специалност,попитай докито си.
Моника стискам палци всичко да е наред Simple Smile

# 512
  • София
Оф са се сдухах, Гавискон съм пила само няколко пъти, и то след този преглед, водите си бяха в норма и бебо си върви в норма, ама тя нищо не каза, егаси... Няма спокойствие с тази бременност

# 513
Разбирам те  Hug Щом бебо е в норми, всичко е 6.
 Моя приятелка роди на 11.11.14г прекрасно момиченце след като от 6 месец бе на легло, от 27 седмица бе с 2ра степен плацента,която до 30та премимна в 3та степен. Бебонка взе да поизостава и се появи на бял свят в 37 седмица(по норми бе изостанала с малко над 2 седмици) Simple Smile Дишай спокойно и вярвай(знам,че е много лесно да се каже отстрани, но много трудно да се направи). Не остана -6 седмици ей сега ще минат  Grinning

# 514
Благодаря ви, момичета!  Hug Аз бях тази с болките. Пих но шпа, но бебка беше много активна и май тя е виновна за тази болка. Днес на 2 пъти пак ме заболя, но след малко отивам на ФМ и ще питам доки, дано всичко да е ок.  Praynig

Heart Eyes Дано всичко е наред! Все пак, за да провериш дали ще се появи пак болката - застани в лек разкрачен стоеж, много лек и се изправи на пръсти. Пусни се на пети, така че да ти иде цялата тежест в тях. Ако няма болка в дясно - всичко е наред!
 Heart Eyes

# 515
  • Перник
Оххх приятелите... направо не знам какво да кажа по темата...ние направихме цедката доста отдавна с ММ, тъй като сме заедно от 10 години и почти всички приятели са ни общи. Преди година-две бяхме компания от две семейства и две ергенчета, но в последствие единият си хвана приятелка, която има здравословни проблеми, а другият - един ден доста грозни неща ни наговори ей така от нищото и прекъснахме всякаква връзка, а пък другото семейство решиха, че им се излиза повече с други хора и започнаха да ни търсят само, когато им трябва услуга (такива най-много ги обичам). Дадох си сметка, че съм се обградила с хора, които не заслужават вниманието ми изобщо (колкото и високомерно да звучи), но е доста болезнено да осъзнаеш истината след 7-8 години. Но поне не всички са такива, имам много добри приятелки от университета и от детството, които винаги ме подкрепят и са до мен, макар и на 2000-3000 км от България. Та в този ред на мисли съм напълно съгласна с Мацето, че няма по-важни хора в живота на човек от семейството и съм благодарна за това, което имам.  Heart Eyes
И да ви се оплача- от два-три дни не бях имала силни киселини, но преди малко ометох няколко баклавички с шоколад от горе и веднага се появиха гадините  Sick
monicaaa, стискам палци всичко да е ок. Hug
Maceto, честити 30! 

# 516
Момичета,само аз ли след ин витро нямам изписан фраксипарин? Нещо взех да се притеснявам  newsm78 Дали е нормално?

# 517
maria8621, аз също, а подозирам, че има и доста други, които четат, но не пишат Simple Smile

# 518
  • София
Маце,,споко.На  мен в 24 ми каза 1-2 степен.Имай предвид,че фраксипарина е калциева сол,но докато си го биеш,плацентата е ок и бебето се храни

# 519
ин витрото няма нищо общо с фраксипарина, просто заради неуспехите си са ни подлагали на много изследвания в опит да се открие причината, и от там изникват различни генетични предразположености към образуване на тромби в кръвта и др. Не се притесянвайте излишно! Simple Smile

Проблема с плацентата едва ли е от фраксито, понеже и аз слагам , а нямам стареене на плацентата!

# 520
  • софия
Момичета, почерпете се  party023  cook;!Днес ставам на 30  и влизам в 30 седмица!

# 521
  • София
Имам доста приятелки, които са били на фраксипарин през бременността, както и сестра ми.  Той се спира един ден преди секциото и при много тежка тромбофилия може да продължи да се приема от 2 до 4 седмици след самата операция. Така че съвети от сорта да се спре фраксипарина в 32 седмица ми се виждат меко казано  безотговорни и ужасно вредни, както за плода, така и за майката. Говорете с човек, който е наясно с тромбофилията и нейното овладяване по време на бременност, защото докторите от женските консултации са доста зле, когато става въпрос за проблемна бременност.

maria8621, за да се за да се изпише фраксипарин трябва да имаш доказана тромбофилия, проблем който се доказва с генетични изследвания. Фраксипарин не се изписва на всяка бременна, която е заченала ин витро. Едното няма нищо общо с другото. Има информация в интернет.

Мацето, за да забави стареенето на плацентата е добре да ограничиш приема на богати на калций храни: мляко кашкавал, сирене.
Честита ти 30 седмица! Искам и аз!  Praynig

dilyanad, честити ти 30 по две!  Да си жива и здрава!   bouquet

# 522
Смехорани, maria8621 и аз съм на клексан 0,6 - както се вижда не съм на профилактичните дози 03,04 а директно на по- тежките.( докато го има в аптеките клексана, че го крият, после на фраксапарин) Така съм от деня на положителния тест + аспирин по едно вечер, който миналата седмица ми спряха. Но не е толкова страшно, досадно е да се боцкаш всеки ден, ама се свиква.

# 523
Момичета фракси или клексан се изписва при риск от образуване на тромби в кръвта или при кръвни изследвания на време за кръвосъсирване, те се правят преди процедурите при всички жени които се подлагат на ин витро.
Не се шашкайте, спокойно бременеене Hug

# 524
Благодаря Ви за бързите отговори  Hug

Общи условия

Активация на акаунт