АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 452
  • 775
  •   1
Отговори
# 525
  • София
dilyanad - честит рожден ден, честита 30-а седмица и успех! Здраво бебче на финала и много хубави емоции!

Вече нямам търпение и аз да ви настигна Simple Smile
Смятам да посрещна идването на осмия месец, живот и здраве, в планината, само дано док се съгласи. Уж нямам противопоказания, а и ще сме наблизо, но.... Simple Smile

А сега, да ви се оплача, и мен почна да ме боли между краката...Ама как звучи Simple Smile Цял следобед разтребвам едни кутии под леглото, така се изморих и се разкрачих малко да се разтегна и като ме заболя.. Точно срамната кост. Чудех им се на момичетата, които обясняваха, че ги боли, а ето че и мен ме сполетя.
И сега ще ходим на гости на едни приятели и аз умишлено заявих, че ще ходя пеша да се раздвижа, добре че са наблизо.

# 526
Именно - всеки случай е индивидуален, няма общоприложими медикаменти, нито диагнози, нито терапии.
dilyland - честити 30  и 30-та! Hug Нека всичко пред теб е леко, светло и желано!
РоЗи - ух! Да минава бързо болката!

# 527
dilyanad Честит Рожден Ден и честита 30-та седмица!
Най-важното, което мога да ти пожелая сега е спокоен остатък от бременноста, леко и безпроблемно раждане и много здраве , както за теб така и за бебока. Heart Eyes

Аз вчера усетих как бебчо се обърна в корема ми , защото ме риташе от ляво и изведнъж ме заболя и усетих как всичко вътре ми се преобръща и започна да ме рита от дясно  Grinning

И днес ме понаболява , но общо взето като отпочинах съм по-добре.

# 528
Po3u това със срамната кост е голяма гадост. Мен от около седмица ме боли. Преди два дни излизахме със сестра ми и тя ме попита "Защо ходиш като патенце?" А аз я поздравих, че е толкова мила с определението защото аз като цяла патица си ходих от болката  Joy Joy Joy
dilyland честити трийсетици и от мен!!!  bouquet

# 529
  • Sofia
dilyanad, честит рожден ден и честита 30-та седмица!Много здраве, щастие, любов и едно здраво и пухкаво бебче  Heart Eyes
monicaa, ще чакаме да пишеш  Hug
Мария92 по същия начин съм и аз. Болката е само отдолу отляво, сякаш съм разтегнала нещо и едвам ходя  Joy Има дни в които е по-силна. друг път по-слаба.
Абе моята беба тия дни ми разказва играта, ту отляво ми се издува коремът, ту отдясно. Някакви въртележки вътре си прави и само ме обърква къде е  hahaha

# 530
Хайде да попитам и друго,момичетата,които пият магнерот   Simple Smile заради контракции,въпреки него,получавате ли пак стягане?

# 531
  • София
Maria, аз получавам, да. Кога по малко, кога повече. В болницата ми обясниха, че до 12-15 на ден в тези седмици е нормално. Казаха още, че вместо Магнерот може Диаспорал, някои жени по-добре се повлиявали. Но за дозировката трябва лекар да се пита.

# 532
Аз пия магнерот 3 по 2 и имам стягания почти непрекъснато.
За фраксито след ин витро - аз нямам изписан, имах аспирин, спрян на първата ФМ.

# 533
  • София
maria8621, и аз имам, важно е да не са болезнени.

# 534
След ин витрото и аз бях на аспирин протект,но ми беше спрян след едно прокървяване в 8-9 г.с. и от тогава съм само на но шпа и сега от 1 месец вземам и магнерот.
Контракциите са ми неболезнени,просто ме стяга,но 10 пъти на ден има,въпреки магнерота  Peace
Диаспорал ми беше предписан преди магнерота,но от него ми прилошаваше....

# 535
Пия диаспорал 3 по 1, но-шпа и утрогестан вагинално, лежа си и въпреки това си имам контракции и то не малко. Някои дни положението е по-спокойно, други много се сдухвам.

И аз съм ин витро и в началото бях на фраксипарин, но след кървене 6 седмици, което не спираше се наложи да ми спрат фраксипарина и сега много се притеснявам да не се получи проблем, като се сетя и ме побиват тръпки, аз съм с PAI 4G/5G.

# 536
Благодаря ви момичета! Hug Да дам отчет от ФМ, всичко е ок. Бебка си отговоря на седмиците, беше ни обърнала гръб и ръцете пак бяха пред лицето. Но си има косичка вече, иначе е 1100гр и 37см. За болката няма нищо притеснително за сега и вече я няма, дано не се появява повече. Единственото, което ми каза доктора, че плацентата била много ниско. До сега не ми го бяха казвали, уж в тези седмици не било още проблем да е ниско. Другата седмица съм на ЖК и ще питам и следящия ми АГ.
Та така, отчетох се, чакаме 1005 мадама, дори ми показа доки.  Joy

chudesna, направих това, което си описала и нямаше болка.  Grinning

dilyanad, Честит Рожден Ден! Лек, щастлив и красив финал на бременността ти желая.  nbirthday

# 537
  • Пловдив
Хайде да попитам и друго,момичетата,които пият магнерот   Simple Smile заради контракции,въпреки него,получавате ли пак стягане?
И аз съм така ,само че гледам да го пия 3х2 само от време на време ,в най-тежките случаи,когато има и болка,иначе 3х1.
И честито на рожденничката!!!

# 538
Маце, за стреенето на плацентата щом не са ти казали нещо, което да правиш или не значи тях това не ги е притеснило. Аз доколкото откривам инфо към 30-та седмица е нормално да е втора степен на зрялост. Ако имаше нещо, щяха да ти кажат...не се притеснявай!

Grade 0 – късния първи – ранния втори триместър
Uniform moderate echogenicity
Smooth chorionic plate without indentations
Grade 1 – средата на втори – началото на трети триместър (~18-29 г.с.)
Subtle indentations of chorionic plate
Small, diffuse calcifications (hyperechoic) randomly dispersed in placenta
Grade 2 – края на трети триместър (~30 г.с. до раждането)
Larger indentations along chorionic plate
Larger calcifications in a “dot-dash” configuration along the basilar plate
Grade 3 – 39 г.с. – преносване

# 539
И на мен в 28 с. ми казаха, че плацентата е втора степен, но изглежда свежа. Следващият ми преглед е след седмица, ще видим тогава какво ще кажат. А относно млечните продукти - доста наблягам на тях.

Общи условия

Активация на акаунт