АПРИЛчето шава ли, шава и мама с усмивки дарява - Тема 11

• 28 356
  • 775
  •   1
Отговори
# 660
  • Пловдив
От няколко дни се чудя, дали може да хапваме ябълков пектин? newsm78 Знам, че е полезен, но дали е за нас?

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 00:15 от Шльоки_Пльоки

# 661
Добро утро!Аз приключих със съня за днес  ooooh!
Или по-точно поставям рекорд по неспане.
Не знам това до кога ще продължи, но вече започнах да свиквам.

# 662
От няколко дни се чудя, дали може да хапваме ябълков пектин? newsm78 Знам, че е полезен, но дали е за нас?
Може-на мен ми каза една лекарка като бях лепнала вирус.

# 663
  • Пловдив
А да попитам с каква цел приемате този ябълковият пектин?

# 664
Добро утро и от мен . Хайде и аз да се запиша вече в 27-ма седмица. Чудя се само на мен ли ми се струва , че има още много? Цели 3 месеца  ooooh!
Въпреки , че на последък мн мисля за самото раждане/ секцио/ . Изпитвам голям страх . Има ли др като мен ? Как може да съм такава паника направо ме е яд на мен самата. Оххх , оплаках ви се и аз  Blush

# 665
  • София
Добро утро и от мен, днес си отспах! =)

За прането - аз смятам да изпера количката и кърпите на повивалника. То само това май е за пране у нас, от "мебелите".
Не за друго, ами защото са седели по складове, кой знае колко са прашни и мръсни.

Giada - на някои от дрешките ми пишеше Made in Indonesia, имам и доста които са Made in Bulgaria, между другото, не знам как става тоя номер Simple Smile Повечето обаче са Made in China, да.
Но определено качеството се различава. Материята е някак си по-мека. 100% памука, купен от Джъмбо е десетки пъти по-твърд и прозрачен от 100% памук-а, купен от George.
За съжаление наистина има двоен стандарт в стоките. А е безумно, защото на мен лично ми излиз по-евтино да си поръчам нещо от чужбина, освен че се оказва по-качествено.
От години не ходя по магазините, само ако инцидентно нещо се случи...

Между другото, и аз нещо не мога да чета напоследък. Искам да чета, за да "образовам" уж бебето, ама ми е адски трудно да се концетрирам. В края на изречението и вече съм забравила за какво става дума...
Бях тръгнала да си преговарям някакви неща по италиански, да използвам времето, абсурд...

ALIS, честит месец 7!
Спокойно, няма да усетим кога ще мине времето.
Нормално е да се притесняваш, операция си е, но е толкова рутинна, че ... Simple Smile

# 666
И аз ще препирам всичко, ново, старо...друго си е да се мине през праха и ютията после  Crazy
ALIS честит 7 месец и да знаеш, и тези 3 месеца ще минат бързо, бързо както и предходните, който аз не усетих  Peace
Хубав ден   bouquet

# 667
Цитат
на последък мн мисля за самото раждане/ секцио/ . Изпитвам голям страх . Има ли др като мен ?
11ALIS99 Честит 7-ми месец   bouquet  утре и аз ще черпя по повода  Joy
Отностно страха от секциото и аз съм така,не мога да кажа всъщност,че изпитвам, кой знае какъв страх,но напоследък само си мисля за вечерта преди плановото секцио,как ще се чувствам,ще мога ли въобще да мигна и на сутринта....дали няма да изпадна в шок и ужас, и да се наложи хората там да ме приспят с упойката,за да си свършат добре работата   newsm78  Joy Абе...ей такива глупости,нормална реакция за нещо неизвестно...Не че ако раждането ми беше нормално,нямаше да е същото,при все че съм го минала и то по безкрайно неусетния начин  Laughing

# 668
Добро утро коремчета, неделя явно е бил ден за гости у свекито и ние бяхме там  Joy Joy Joy

Шльоки_Пльоки за ябълковия пектин специално бех чела, защото преди да забременея си правих едни бърникочи в които имаше и от него. Пишеше, че не е препоръчително по време на бременност и кърмене, защото изчиства токсините, но не се знае същите тези токсини къде ще отидат (можело в кърмата или чрез плацентата), надявам се да не съм прозвучала глупаво, но така пишеше. Аз лично спрях да го добавям в гореспоменатите бърникочи.
П.П. Освен това може да раздразни стомаха.

Секциото и аз го мисля, но съм малко или много превилигирована, защото преди две годими ми правиха операция, която си беше все едно секцио са ми правили, та съм подготвена психически. Аз по-скоро го мисля откъм техническата част- ще ми разрешат ли спинална упойка, ще успея ли да се изцеждам качествено, за да стане по-лесно кърменето и други подобни. Между другото, нали съм си малко хахо и преди около месец взех от една приятелка записа на нейнито секцио, че ми беше интересно. Гледах си го самичка, защото ММ (нищо че гледа филми на ужасите) отказа категорично да го гледа с мен и ми беше много интересно.  Joy

# 669
  • Sofia
Алис, честито!   bouquet
Честит да ми е и на мен 7-мият месец!  newsm68
Карина, ние вървим с един ден разлика  Hug

Нормално е да ги мислим нещата, особено ако е за първи път. И мен от време на време ме връхлитат различни мисли точно защото е неизвестно и непознато. Но гледам да не се настройвам и да мисля позитивно. Пък и аз все още не знам нормално ли ще е, секцио ли ще е. Медицински причини нямам за да е секцио, но докторът казва че съм с малък таз  ooooh! Много ми се иска да опитам нормално.

На мен много бързо ми минава това време  Joy Кога дойде 7 месец, а някои от вас вече са в 8-ми   bouquet

В Пловдив заваля сняг на парцали, добре че скоро ще приключвам с работата  Laughing Днес обаче смятам да ходя на лекцията в Селена от 17:30 Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 яну 2015, 10:37 от Shantel

# 670
  • Враца
Привет на всички  Hug
Мен също много ме е страх от раждането, прилошава ми от болка и кръв, не знам как ще го бъде  #Crazy
Имам едно странно усещане, което искам да споделя с вас - кожата в горната част на корема към гърдите и цялата долна част на гърдите все едно, че не е моя. Усещам я като изтръпнала, много тънка и като ме сърби и се почеша пак е много странно. Не знам дали се изразих добре, но това дали е предпоставка за образуването на стрии или е нормално усещане заради разпъването  newsm78

# 671
  • София
Благодаря ви за отговорите за Диаспорала!

И аз трудно се концентрирам даже върху книги и филми. И предната бременност бях така. Поглъщам предимно информация, свързана с бременност, раждане, деца.

Като ви чета, оставам с чувството, че % на ражданията със секцио продължава да скача. Не знам колко е официално, но по мои наблюдения е около 50-60. Толкова е и по списъците в Шейново (там на входа има списък с родилките и срещу всяка пише дали е в реанимация, т.е.след секцио, или в еди-коя стая). Та винаги минимум половината са в реанимация...
Аз лично още не знам как ще раждам близнаците. И в двата начина виждам плюсове и минуси, и от двата ме е страх Laughing Само всичко да е наред се моля!

Купували ли сте люлка и/или шезлонг? Някой да препоръча модел?

# 672
Привет на всички  Hug
Мен също много ме е страх от раждането, прилошава ми от болка и кръв, не знам как ще го бъде  #Crazy
Имам едно странно усещане, което искам да споделя с вас - кожата в горната част на корема към гърдите и цялата долна част на гърдите все едно, че не е моя. Усещам я като изтръпнала, много тънка и като ме сърби и се почеша пак е много странно. Не знам дали се изразих добре, но това дали е предпоставка за образуването на стрии или е нормално усещане заради разпъването  newsm78

Моята кожа е абсолютно по същия начин - все едно не е моя, сякаш е присадена. Дано да се оправи след раждането, въпреки че при сестра ми така си и остана....и досега си е изтръпнало там. По-скоро е от разпъването, сестра ми няма стрии.

Мен също ме е страх от раждането, трябва да раждам секцио по медицински причини и нямам никакво право на избор. Но каквото такова. По един или друг начин бебетата трябва да се родят, няма да си стоят вечно в коремите ни  Laughing И това ще мине.

# 673
Maya the Bee,аз също усещам кожата си така,точно над пъпа  Peace отдавам го на разтягане...
И аз да попитам,вече тежи ли ви като повървите малко?

# 674
Ах, раждането...като се сетя, че трявба да се мине и през това по цяла нощ не мога да заспя Sad  Но знам, че ще мине и дано всичко е наред!  

Оглеждам се за шезлонг - люлка, който да може да работи с кабел, не само на батерии. Нещо такова:
http://olx.bg/nov-3v1-fisher-price-rocker-muzikalna-lyulka-shezl … se-stol-i63978152  и по-евтин вариант:
http://olx.bg/elektricheska-lyulka-shezlong-batarei-115lv-i67766620  , но мисля да си купя след като се роди бебка.

Общи условия

Активация на акаунт