За изневярата

• 111 591
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 870
...Съмнявам се някой да разтрогне брак, продължил няколко десетилетия заради еднократна изневяра. Аз поне не съм чувала за такъв случай.

Две от най-близките ни двойки си разтрогнаха брака точно заради еднократна изневяра. Но изневерилият беше жената и мъжете им ги изритаха на секундата.
В обратния случай наистина по-рядко се случва. Жените просто са по-склонни да стоят с човек, който в очите им показва, че друго е по-важно за него.

Направо се чудя на житейския опит на това не се сърди човече. Как пък една ситуация няма, за която да не цитира някой, когото познава. То не бяха "близки двойки", "приятели мъже", "познати"..Сигурно ли си, човече, всички ги познаваш лично, а не са от някой сериал(и) или книжле(та) или пък разкази на съфорумки?

# 871
  • София /Абсурдистан
Цитат
Понякога човек не може да си позволи да се разведе.....
Би ли посочила поне една причина, която не позволява развод?
Човек винаги МОЖЕ да се разведе.Друг е въпроса дали иска....

Жена домакиня с деца, без жилище
Мъж, който не иска да живее отделно от децата си
Истински пример с моя позната - гледа болно дете и майка си с Алцхаймер. Благоверния не можел да понася страдание и прекарва максимално време навън, част от което в приятна компания. Тя няма къде да ходи, няма как да работи и няма друго жилище. Разходите за лечение са огромни, но той ги плаща. Не че е примряла за него и не че не знае за забежките му, които той вече и не скрива, но няма избор. Сещам се за поне дузина такива случаи.
Недейте да сте толкова категорични.
Твоята позната е в ужасно положение, като наета слугиня..Толкова ли няма вариант да намери работа, с която да плати на жена да се грижи за майка й? Поне да има независимост и да не търпи това унижение. Аз бих се мобилизирала да го направя, дори ако значи да живея с много малко пари на месец. Но не знам нейното положение, сигурно й е много трудно. Не е ли депресирана непрекъснато
Няма вариант... Детето е с тежка форма на РА и терапиите стабилно изяждат финансите, нужна е постоянна грижа и водене къде ли не, защото то е трудноподвижно. За майка и - болногледачките струват скъпо от порядъка на 700лв и то не за цял ден. Домовете също струват над 1000лв частните, а в държавен не я вземат. Мъжът и не иска бабата в къщи, но дава пари за лекарства. Няма как да плаща и наем ако се изнесе. Да се побърка човек. На това му казвам аз безисходица.
Дали е депресирана ... била е в началото, но сега, вече 10г. по-късно, вече и е все тая. Тъжна работа. С нея се запознахме в болницата. Така е смачкана от проблеми, че последна грижа и е да дебне милото, какво остава пък да тръгне да се развежда.  Просто няма къде да отиде и няма пари за нищо. Това е.

# 872
Жена домакиня с деца, без жилище
Мъж, който не иска да живее отделно от децата си

Е именно де не искат, не че не могат. Така ги издържат, живеят в еди какво си жилище, т.е. заради определени материални неща не искат.
Това за децата е лесно - като не иска да живее отделно от тях, да си държи гащите вдигнати. Не може хем да искаш семейство, хем да искаш да си ерген.
Въобще не е заради материалните неща, един разведен мъж в България ако се запъне може да минава само с една издръжка от 80-100 лв. Наистина е възможно само защото не си представя да не е ежедневно с децата.

А това за живеенето отделно от децата само за мъжете ли важи? Значи мъжът като изневери и губи децата,  жената като изневерява, остава с тях. Това също е обяснение защо мъжете не бързат да се развеждат.

# 873
Направо се чудя на житейския опит на това не се сърди човече. Как пък една ситуация няма, за която да не цитира някой, когото познава. То не бяха "близки двойки", "приятели мъже", "познати"..Сигурно ли си, човече, всички ги познаваш лично, а не са от някой сериал(и) или книжле(та) или пък разкази на съфорумки?

Да, сигурна съм, не съм анонимна, така че не бих си позволила да си измислям, както може да го направи потребител, който не е застанал с името, лицето и семейството си  Peace

П.П. Едната дори е съфорумка  Wink но не го е споделяла тук, бяхме приятелски семейства с нея и бившия й.

Скрит текст:
Vodena, имам много интересни истории около мен. Никога не съм го смятала за странно, мислех, че има такива около всеки...
Ето още една - братът на баща ми се ожени много бързо за голямата си любов, направо като приказка беше. Тя с едно дете (с баща неизвестен), сватба, той го осинови, бременност веднага с тяхно детенце. Но роди в началото на 7 месец, много се притеснихме, докато от болницата казаха, че всичко е наред, бебето си е екстра, цели 3.500 кг.  hahaha
Е, той много влюбен, много заслепен, прости и остана с нея, защото тя го обичала и не знам си какво. Е, тя го заряза като си стъпи на краката...
Може и точно заради тези истории с много близки хора да не вярвам на думи. Радвам се, че ви звучат като измислици, защото това показа, че около вас има по-щастливи хора  Hug

Нина*, коментирах онова, което писа - че не иска да живее отделно от децата си, от което си извадих извод, че имаш предвид, че след развода те няма да са при него. Иначе не мисля, че има правила. В другия случай, който дадох за пример бащата се разведе с жена си, защото тя му изневери, но каза, че тя е добра майка и няма претенции детето да живее при него. Като цяло и съдът ги присъжда като правило на майката, но да не си кривим душата, не са много мъжете, които искат да живеят с децата си, освен ако там не е и жената, за да ги гледа. Малко като играчки се възприемат - така да си поиграят, но после за грижите и всичко друго да си ги поеме "детегледачката".

За материалните неща имах предвид, когато жената не го напуска, въпреки че той й показва, че за него тя не е нищо, заради финансова издръжка, апартамент и т.н.

# 874
Според Българските закони , майката е с екстри и децата в 99% от случаите след развод остават с нея. Така , че не си чешете пръстите за мъжете с друга връзка които не се решават да се разделят с жената родила му деца.

# 875
Не се сърди, аз съм на 41 години и нямам архив от подобни случаи. Нот ивън клоуз. Вероятно живееш в малък град. Твоите примери ме удивяват.

# 876
Според Българските закони , майката е с екстри и децата в 99% от случаите след развод остават с нея. Така , че не си чешете пръстите за мъжете с друга връзка които не се решават да се разделят с жената родила му деца.

Е, да де, нали това е казано ( там в поста, който визираш) При положение, че децата се присъждат в повечето случаи на майката, бащата не иска  да се разделя с "жената родила му деца", защото така ще се раздели и с тях. Къде е пръстовия сърбеж  newsm78
 Vodena , какво те "удивява" при човечето, - истории много по-меки  от срещаните във форума Аз също имам примери около себе си, всякакви и интересни, а дори не съм на 40 и  от малък град  Laughing

# 877
Не се сърди, аз съм на 41 години и нямам архив от подобни случаи. Нот ивън клоуз. Вероятно живееш в малък град. Твоите примери ме удивяват.

Явно законите в Р. България са правени за малките градове .  Laughing

# 878

Е, да де, нали това е казано ( там в поста, който визираш) При положение, че децата се присъждат в повечето случаи на майката, бащата не иска  да се разделя с "жената родила му деца", защото така ще се раздели и с тях. Къде е пръстовия сърбеж  newsm78
 Vodena , какво те "удивява" при човечето, - истории много по-меки  от срещаните във форума Аз също имам примери около себе си, всякакви и интересни, а дори не съм на 40 и  от малък град  Laughing

" човечето " е и , давай нататък , жените сте умни , мъжете сме си селянчета.  Joy

# 879
...Вероятно живееш в малък град...

Е, то малък или голям, зависи спрямо кой друг град Simple Smile В София живея.

" човечето " е и , давай нататък , жените сте умни , мъжете сме си селянчета.  Joy

Хайде, хайде, това е точно мъжката логика при изневяра. Рядко слагам хората под един знаменател, но конкретно в този случай масово мъжете имат по-трезва преценк. Семейство, деца - айде бе, тя ще иде да си свали гащите, без да й пука, че ще си разбие семейството и детето й ще расте без баща, но той ще насилва нещата и ще й вкарва разум в главата...  Wink

# 880

Vodena , какво те "удивява" при човечето, - истории много по-меки  от срещаните във форума Аз също имам примери около себе си, всякакви и интересни, а дори не съм на 40 и  от малък град  Laughing

" човечето " е и , давай нататък , жените сте умни , мъжете сме си селянчета.  Joy

Ох ако знаеш колко искам и жените, и мъжете, и селянчетата , и градските да са умни, ама съвсем егоистично го ща... Ама пусто забелязвам,  че все повече мъжете стават жени, жените  - мъже, Селянчетата гражданеят, а гражданите селянеят ( да не се минат)  - еднакво безмислено, еднакво тъжно и еднакво  без преспектива за умност Confused

# 881

Vodena , какво те "удивява" при човечето, - истории много по-меки  от срещаните във форума Аз също имам примери около себе си, всякакви и интересни, а дори не съм на 40 и  от малък град  Laughing

" човечето " е и , давай нататък , жените сте умни , мъжете сме си селянчета.  Joy

Ох ако знаеш колко искам и жените, и мъжете, и селянчетата , и градските да са умни, ама съвсем егоистично го ща... Ама пусто забелязвам,  че все повече мъжете стават жени, жените  - мъже, Селянчетата гражданеят, а гражданите селянеят ( да не се минат)  - еднакво безмислено, еднакво тъжно и еднакво  без преспектива за умност Confused

Аз " човечето " си имам свое селско мнение , кога кравата си сака , дири и бик , кога бика се е разгонил , не влизай при него да не изгориш.  Joy

Последна редакция: сб, 07 мар 2015, 22:01 от Avensis

# 882
Да, де, това исках да кажа - обърканите хора ( дори тези дето  ту се имат за хора, ту за   рогат добитък), обикновено правят объркани неща, а изневярата е част от тях.
 А, ако толкова не се разбра, под "човечето" всъщност  визирах съфорумка с ник "Не се сърди човече"  Wink

# 883
За тази пуста изневяра не искам да мисля , винаги я има , дали е физическа или в акъла , винаги ще се появи. След дълъг живот с един човек винаги има нещо което не ни харесва , на мен не ми харесва , че е станала крава , вече я прескачам , че ми е по лесно , ама по ме дразни това , че ме ревнува , дава ми акъл , все аз съм този де не ги разбира нещата . Говорих , говорих и какво , аз съм виновен. Не ми е лесно дами да знаете.  newsm78

# 884
 Avensis, като те слушам не ще да е виновна дамата до теб само. Прочети какво си написал за нея. Със сигурност усеща твоята нагласа и никак не е щастлива. Показва го по тривиални начини

Общи условия

Активация на акаунт