За изневярата

• 111 589
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 855
  • Linz
Аз въобще се чудя с какъв акъл се дават съвети и категорични мнения по толкова важни въпроси за чуждия живот, и то на база нечии постъпки от тийнейджърския  период.  Това, което важи за 20-годишните, не е същото при 40,50-годишните.
Точно. На 20 е лесно да режеш и късаш, но в една по-зряла възраст нещата се гледат от друг ъгъл. Съмнявам се някой да разтрогне брак, продължил няколко десетилетия заради еднократна изневяра. Аз поне не съм чувала за такъв случай.

# 856
И аз не съм чувала /което не значи, че няма такъв случай/, но това ще да е голямо изключение. Независимо кой какво се кълне и зарича, животът е непредвидим.

# 857
...Съмнявам се някой да разтрогне брак, продължил няколко десетилетия заради еднократна изневяра. Аз поне не съм чувала за такъв случай.

Две от най-близките ни двойки си разтрогнаха брака точно заради еднократна изневяра. Но изневерилият беше жената и мъжете им ги изритаха на секундата.
В обратния случай наистина по-рядко се случва. Жените просто са по-склонни да стоят с човек, който в очите им показва, че друго е по-важно за него.

# 858
И аз не разбрах кои са тийновете,но както и да е.Категорична съм в позицията си,но на никому не я налагам!!!И все пак да не забравяме,че съм писала относно признаване в най-близкото възможно време,не след 20 години!

# 859
................Щом се е стигнало до изневяра,дори и еднократна,тази връзка няма бъдеще.Това е моята позиция по въпроса.

А ако след ...мнайсе години връзка разбереш, че навремето ...нали.
Какво правиш с връзката - явно бъдеще е имала. Затриваш я?
Съмнявам се, че човек, изневерил в първите години на брака (когато се предполага, че чувствата са още силни и си има и тръпката, и любовта), ще бъде верен в последващите 20-25 години.Обикновено тези, които изневеряват още в "медения месец" (т.е. в първите 2-3-4 години на брака) и не са ги хванали, не спират до първата изневяра.А шанса да продължат да си кръшкат, а жена им да не узнае никога през тези 20-25 години, и почти никакъв.
Та, в този ред на мисли, дори и брака да не завърши с развод, то така или иначе връзка няма. Факта, че живеят под един покрив, не означава задължително и връзка.

Цитат
Понякога човек не може да си позволи да се разведе.....
Би ли посочила поне една причина, която не позволява развод?
Човек винаги МОЖЕ да се разведе.Друг е въпроса дали иска....

# 860
Herz, ти пък как разбра кого имам предвид, че си толкова категорична? Simple Smile

О, няма как да знам кого имаш предвид! Включваш се с коментар, който е извън темата, която обсъждаме! Това е!

# 861
Цитат

Жена домакиня с деца, без жилище
Мъж, който не иска да живее отделно от децата си

# 862
  • София /Абсурдистан
Цитат

Истински пример с моя позната - гледа болно дете и майка си с Алцхаймер. Благоверния не можел да понася страдание и прекарва максимално време навън, част от което в приятна компания. Тя няма къде да ходи, няма как да работи и няма друго жилище. Разходите за лечение са огромни, но той ги плаща. Не че е примряла за него и не че не знае за забежките му, които той вече и не скрива, но няма избор. Сещам се за поне дузина такива случаи.
Недейте да сте толкова категорични.

# 863
  • Ямбол
Е това на практика пак си е раздяла, само съжителството като съквартиранти не означава връзка.

# 864
Е това на практика пак си е раздяла, само съжителството като съквартиранти не означава връзка.

Не е, поне единият не е свободен и на практика е абсолютно обвързан и зависим.

# 865
Цитат

+1  Peace

# 866
Цитат

Истински пример с моя позната - гледа болно дете и майка си с Алцхаймер. Благоверния не можел да понася страдание и прекарва максимално време навън, част от което в приятна компания. Тя няма къде да ходи, няма как да работи и няма друго жилище. Разходите за лечение са огромни, но той ги плаща. Не че е примряла за него и не че не знае за забежките му, които той вече и не скрива, но няма избор. Сещам се за поне дузина такива случаи.
Недейте да сте толкова категорични.
Твоята позната е в ужасно положение, като наета слугиня..Толкова ли няма вариант да намери работа, с която да плати на жена да се грижи за майка й? Поне да има независимост и да не търпи това унижение. Аз бих се мобилизирала да го направя, дори ако значи да живея с много малко пари на месец. Но не знам нейното положение, сигурно й е много трудно. Не е ли депресирана непрекъснато

# 867

Е именно де не искат, не че не могат. Така ги издържат, живеят в еди какво си жилище, т.е. заради определени материални неща не искат.
Това за децата е лесно - като не иска да живее отделно от тях, да си държи гащите вдигнати. Не може хем да искаш семейство, хем да искаш да си ерген.

# 868
  • Сф
Понякога изневерите разрушават семейството - не винаги.Много често единият е зависим- кредити , болест, заплахи дори. Какво ви  е толкова чудно ,а и една жена след 40 с деца няма много шансове, нали?Така че всеки си носи риска от това, което прави, но не искам да съдиме общо
Цитат
Не може хем да искаш семейство, хем да искаш да си ерген.
Може, важи и за жената. А защо мъжете да могат да ходят , а жените не? Аз пък познавам мъже , които си затварят очите  за изневерите на жените си. Мисля, че до изневяра се стига , когато нещо не върви, но не е задължително, тръпката е важна също, никой не може да е застрахован, че няма да я срещне и ако откликне.... Peace
А и според мен като жена има два вида изневери.- предходен пост имаше за еднократна забежка, щеше един мъж да я убие жената с камъни направо, по- скоро изневяра от безсилие, напук. Но другия вид е опасната- духовната и физическа, тази заради която не спиш и за която копнееш.

# 869
toromanova73, да, и за жената важи, просто в конкретния пример беше за мъж.
А за това дали може да живее като ерген/мома и да иска да има семейство - може, ако:
- имат отворен брак
- човекът до него е приел и е съгласен да бъде на второ/трето място след други по-важни от него (като случайни непознати партьнори или любовник/ца)

Общи условия

Активация на акаунт