За изневярата

• 111 864
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 240
Аз се справих с денонощно бачкане. И му бих шута, естествено. До този момент смятах, че съм широкоскроена личност, която може да приеме половинът да топва чушлето от време на време при чуждо. Дори му бях дала карт-бланш да го прави с единственото условие да знам, за да не разбера от трети човек. Излъга ме. Разделихме се. Учих и бачках на две места. Намерих свестен мъж, с който имам семейство и дете. И му нямам доверие, заради онзи задник. Вече минаха повече от 7 години, явно ми трябва повече време.

Извинявай, че се намесвам в това, което си написала, но напоследък ми се случи доста неща да прочета (както и разговори с няколко терапевти) именно по повод как стари връзки са способни да провалят сегашните ни. Ще говоря за моя случай (не става въпрос конкретно за изневяра, но да кажем, че е било доста болезнено). Та това, което ми казаха беше, че особено ако не е имало голямо времево разстояние между връзките, е много трудно човек да се излекува от раните на предишните си връзки. Може да не ти пука вече за човека, който те е наранил, но ако не си излекувала раните си тогава, е много вероятно, когато срещнеш нов човек и се почувстваш обичана, да започнат да излизат емоции и болки от миналото, които е възможно да проектираш върху сегашния си партньор. Както ти казваш, липса на доверие. Можеш да пробваш да помислиш или да направиш списък с какво сегашния ти партньор се различава от този, който те е предал. Това ще ти помогне вътрешно да осъзнаеш, че той не е същия. Друго, което можеш да направиш е да напишеш писмо (не е нужно да го даваш на никого), в което изразяваш яда си, после болката, съжаленията и тъгата си. И пишеш колкото можеш повече. Ако трябва пишеш 10 писма, докато не започнеш да усещаш, че миналите болки си отиват.

# 241

Започвам да си мисля че наистина в това е проблема.Може би ако не ми пукаше толкова много той щеше да се замисли.Ако си веех п.....та насам-натам и не го обгрижвах толкова много нямаше да е така.Но пък тогава щеше да си каже,че му липсва това обгрижване и че ще  го търси на друго място.Абе няма угодия в общи линии

А може би проблемът е,че аз като жена,съм по-емоционална от него и непрекъснато му показвам/казвам колко много го обичам,колко ми липсва,когато е в командировка,колко ми е приятно,когато си е в къщи и т.н.Тоест по всички възможни начини му показвам че държа на него и го обичам.И сигурно прекалявам с това.И сигурно той си мисли,че съм му сигурна и че няма да избягам и съответно си прави каквото си иска.Какво ще кажете за това

ПП. Приемам критики всякакви
Не искам да те критикувам, всеки преценява как да се държи в семейството си. Аз обаче не бих ходила постоянно след него да му обяснявам колко ми липсва, дори и да е така. Прекаленото отдаване и постоянното възвеличаване омръзва. Остави го да си зададе сам някои въпроси, да се съмнява, поддържай една нормална дистанция, така ще си и по-интересна. Не знам дали можеш да ме разбереш Simple Smile Имам предвид, кажи "Чудесно е, че си тук", "Радвам се да те видя" и не продължавай с тирадата колко ужасно доволна, спокойна и щастлива си, че ТОЙ е благоволил да се прибере. Не налагам мнение, защото аз самата бих постъпила така, но може за някой това да не е правилното поведение! Желая ти успех и спокойствие!

# 242
  • София
Скрит текст:
stasie, много е мил и загрижен чак съмнително. Ровя и нищо не откривам, но това не ме успокоява може да е по-добре прикрит.
При теб нещо ново?

Извинявай за въпроса, но щастлива ли си? Харесва ли ти това да бъдеш пъдар?  newsm78
Не не ми харесва. Не знам как ще се развият нещата.Дала съм си срок до края на юни.Имам причина да е тогава.

Минала съм по този път, най-добрият вариант е да поработиш за емоционалното си здраве със специалист... да намериш отговор на всички въпроси, които "минават", "изникват", "появяват се" и т.н.
Преди да "се изчистиш" от цялата ситуация, преди да изясниш всичко за себе си - не трябва да взимаш решения, за да не съжаляваш някога. Човек няма идея какво крие вътре в себе си и на какво е способен... Няма семейство без проблеми, няма такова в което единия от двамата пратньори да не е потърсил чужди ласки... Ако установиш, че не можеш да живееш без съмнение; без страхда не се повтори/потрети ситуацията; ако се усетиш обсебена от мания да преследваш и контролираш ситуацията - няма да бъдеш щастлива... дори пратньора ти да бъде верен и отдаден изцяло и само на теб има ли съмнение - щастието бяга...

# 243
Или го скапват на друго място newsm78
Напълно съгласна! Ако правиш секс с него всяка вечер + и по някоя от сутрините, може да има желание да ти кръшне, но да няма сили. Представяш ли си като се изложи, как ще му се отрази на самочувствието... hahaha
Да бе, надявай се на това.  Outta Joint

# 244
  • някъде по морето
Момичета, задавам си въпроса - Дали мъжете толкова обмислят изневярата на жена си?
"Аз дали твърде много  я обгрижвам, много често и казвам, че я обичам и тя затова ми изневери?"
Или я обявават за "долна", "к..ва", и други такива "цветисти" епитети.
Защо имам усещането, че изневярата на мъжете е сякаш приета за закономерна...А на жената се гледа  по друг начин....
А кои по-често прощават жените или мъжете?

# 245
един мъж много трудно прощава изневяра, да не кажа никога Peace
само жените сме способни да анализираме причините за изневярата по форуми, да се блъскаме по главите-защо и т.н
Няма универсална причина за изневярата Peace
до човек си е , има и мъже и жени,които все нещо търсят, и трудно се задоволяват с един партньор в живота си. Това е истината. В такива моменти и челна стойка да направим, човекът рещил ли е ,че ще има и други емоции, нищо не може да го спре Peace

# 246
Момичета, задавам си въпроса - Дали мъжете толкова обмислят изневярата на жена си?
"Аз дали твърде много  я обгрижвам, много често и казвам, че я обичам и тя затова ми изневери?"
Защо имам усещането, че изневярата на мъжете е сякаш приета за закономерна...А на жената се гледа  по друг начин....

Аз мисля,че те действат първосигнално.Просто трябва да си успокоят нагона,пък каквото ще да става.Не мислят за последствията,или в повечето случаи си мислят че жената до тях е сигурна и каквото и да стане ще остане.

# 247

Аз мисля,че те действат първосигнално.Просто трябва да си успокоят нагона,пък каквото ще да става.Не мислят за последствията,или в повечето случаи си мислят че жената до тях е сигурна и каквото и да стане ще остане.

Затова аз мисля,че трябва да му се показва на мъжа,че не сме им ''сигурни''.Моят и без да се мъча,вижда интереса у други мъже.Освен това съм напълно независима от него и много добре знае,че оплеска ли работата,си взимам чукалата и ме няма.Това продължава и след дългогодишна връзка - старая се винаги да съм хем до него и с него,хем да ме усеща като нещо,което може да се изплъзне и трябва да се бори.
Това е плюс другото,че трябва да се нуждаят от нас.

# 248
Стаси, с цялото ми уважение към проблема ти-аз също смятам,че точно начина ти на мислене е виновен Peace
значи какво е оправданието-нагон, първосигнално ,мъж и т.н
докато има жени,които търпят и прощават подобно поведение,ще има и такива мъже
колкото и банално да звучи, недей да му бъдещ сигурна, излизай и ти, разнообразявай се и ще видищ колко бързо ще си седне на задника Peace

# 249
Стаси, с цялото ми уважение към проблема ти-аз също смятам,че точно начина ти на мислене е виновен Peace
значи какво е оправданието-нагон, първосигнално ,мъж и т.н
докато има жени,които търпят и прощават подобно поведение,ще има и такива мъже
колкото и банално да звучи, недей да му бъдещ сигурна, излизай и ти, разнообразявай се и ще видищ колко бързо ще си седне на задника Peace

Мммм да,и точно това смятам да направя,щото вече взе да ми писва.Явно ще трябва коренно да се променя,за да не се чувства сигурен

# 250
Затова аз мисля,че трябва да му се показва на мъжа,че не сме им ''сигурни''.Моят и без да се мъча,вижда интереса у други мъже.Освен това съм напълно независима от него и много добре знае,че оплеска ли работата,си взимам чукалата и ме няма.Това продължава и след дългогодишна връзка - старая се винаги да съм хем до него и с него,хем да ме усеща като нещо,което може да се изплъзне и трябва да се бори.Това е плюс другото,че трябва да се нуждаят от нас.

Ето за това става въпрос newsm10

# 251
Затова аз мисля,че трябва да му се показва на мъжа,че не сме им ''сигурни''.Моят и без да се мъча,вижда интереса у други мъже.Освен това съм напълно независима от него и много добре знае,че оплеска ли работата,си взимам чукалата и ме няма.Това продължава и след дългогодишна връзка - старая се винаги да съм хем до него и с него,хем да ме усеща като нещо,което може да се изплъзне и трябва да се бори.Това е плюс другото,че трябва да се нуждаят от нас.

Ето за това става въпрос newsm10

+ повече ангажираност от страна на мъжете ни към отглеждането и възпитанието на децата...повечето от нас се стремят да са майки-орлици и незаменими в грижите за децата, бащата малко или много започва да се чувства излишен, несведущ, неопитен. И нормално да се опита да си повдигне...самочувствието. Пращайте колкото можете по-често бащата навън с децата, или вместо да търсите някоя баба да ги гледа, докато сте на фитнес, спокойно ги оставете с татко им вкъщи, без да мрънкате после, че са вечеряли портокали с лютеница например. Така се създава истински здравото семейство, и ако имаше кой да ми го каже по-рано, щях много болка да си спестя.

# 252
...старая се винаги да съм хем до него и с него, хем да ме усеща като нещо, което може да се изплъзне и трябва да се бори.

Пример затова, как постигаш втората част, ако може?

# 253
...старая се винаги да съм хем до него и с него, хем да ме усеща като нещо, което може да се изплъзне и трябва да се бори.

Пример затова, как постигаш втората част, ако може?
ами не е трудно
демонстриране на независимост,защото семейството не значи да сте като Пижо и Пенда все заедно
свои интереси,излизане с приятелки, време само за себе си
а не- събота и неделя като гербови марки
хората си омръзват и това е най-естественото нещо Peace

# 254
  • София

Ле-лее.. ooooh!

А бе момичета, тези неща си ги пишете на лична  Laughing Всички женски номера ли разкрихте?
 Ама нали знаете, че тук и мъже четат. Ето и Тофи пита и разпитва, а после ако някоя реши да му се прави на интересна, М? номера, не минава!

Ами, проявете малко женска солидарност, де  newsm53

Пожелавам ви приятна вечер, и умната Hug

Общи условия

Активация на акаунт