За изневярата

• 111 832
  • 1 610
  •   1
Отговори
# 555
Но в крайна сметка брака се крепи на взаимни компромиси.

Допускам (съвсем хипотетично), че аз не бих могла да живея с мъж като твоя. Или пък ти да се окажеш в моята ситуация- да се виждаш с мъжа си на 3-4 месеца.
Това е най-голямата заблуда.Брака се крепи на взаимна любов, доверие, всеотдайност, уважение, нежност, лоялност, съпричастност ....ей такива ми ти работи.  
   Grinning
Да, няма начин да се окажа в ситуация като твоята   Laughing  писала съм в други теми, за мен мъже с професии като моряци, лекари, пилоти и прочие липсващи с месеци и години от дома, не съществуват.   Laughing   Аз държа мъжът ми да е активен член на семейството и да участва постоянно в семейния  живот, във възпитанието на децата, нужно ми е да градим живот и спомени ЗАЕДНО, а не всеки да живее живота си отделно.

Krasi *, чета постовете ти и оставам с впечатлението, че бракът ти е идеален, поне на теб явно много ти се иска да е така. Дано, не съм се усъмнила, да не ми скочиш! Но сигурна ли си, че няма да се озовеш в една или друга ситуация, кое ти дава гаранции? Много смело правиш декларации. Просто ми е любопитно, ако не искаш, не ми отговаряй, не се заяждам! Респект от мен за тези 26 години брак, не всеки успява!  За мен мненията ти ми звучат много поучителни, не бих споделила дали ми харесва или не такъв подход!  Очевидно за теб брака е институция, която идеализираш, най-малкото темата за теб е чувствителна, и не че е нещо лошо, но трябва да се допусне, че щастливи връзки има и при хора с професии като моряци, лекари, пилоти… няма драма! Трябва ли половинката да е постоянно до полата на жена си, за да участва пълноценно в семейния живот?  

# 556
  • София
26 години брак - евала, знаете си и кътните зъби, разбирате се, има уют, топлина, а секс?

# 557
...има много двойки, които я толерират, дори си имат отворени бракове. Ей го, всички са доволни  Simple Smile

Ти в такава двойка ли си?  Blush

Не. Когато обичам съм егоист - искам всичко само за мен.
Мъжът ми също.
И както казах - не сме хич по компромисите, нещо такова не би могло да мине.
Всъщност това съм го забелязала при доста мъже. В моето обкръжение повечето случаи на изневери бяха от страна на жените. Само една още е с половината си (не я хванал, засега), на всички други им събраха багажа на секундата. И мъжете им не се чудеха - абе тия 10 мин. толкова ли са важни  Laughing

# 558

Допускам (съвсем хипотетично), че аз не бих могла да живея с мъж като твоя. Или пък ти да се окажеш в моята ситуация- да се виждаш с мъжа си на 3-4 месеца.
Това е най-голямата заблуда.Брака се крепи на взаимна любов, доверие, всеотдайност, уважение, нежност, лоялност, съпричастност ....ей такива ми ти работи.   
    Grinning
Да, няма начин да се окажа в ситуация като твоята   Laughing  писала съм в други теми, за мен мъже с професии като моряци, лекари, пилоти и прочие липсващи с месеци и години от дома, не съществуват.   Laughing   Аз държа мъжът ми да е активен член на семейството и да участва постоянно в семейния  живот, във възпитанието на децата, нужно ми е да градим живот и спомени ЗАЕДНО, а не всеки да живее живота си отделно.

Krasi *,
Скрит текст:
чета постовете ти и оставам с впечатлението, че бракът ти е идеален, поне на теб явно много ти се иска да е така. Дано, не съм се усъмнила, да не ми скочиш! Но сигурна ли си, че няма да се озовеш в една или друга ситуация, кое ти дава гаранции? Много смело правиш декларации. Просто ми е любопитно, ако не искаш, не ми отговаряй, не се заяждам! Респект от мен за тези 26 години брак, не всеки успява!  За мен мненията ти ми звучат много поучителни, не бих споделила дали ми харесва или не такъв подход!  Очевидно за теб брака е институция, която идеализираш, най-малкото темата за теб е чувствителна, и не че е нещо лошо, но трябва да се допусне, че щастливи връзки има и при хора с професии като моряци, лекари, пилоти… няма драма! Трябва ли половинката да е постоянно до полата на жена си, за да участва пълноценно в семейния живот?

Идеални неща на тоя свят няма.   Grinning
Скрит текст:
Не съм сигурна в нищо
Скрит текст:
освен, че все някога ще умрем
.Не правя декларации, просто пиша как е при нас-имаме сходни разбирания за повечето неща от живота, разбираме се, уважаваме се, обичаме се, помагаме си, абе, заедно се борим с живота.Невинаги е лесно, невинаги ни се получава, но да речем, в 90 % от случаите нещата се получават лесно, бързо и задоволяващо и за двамата.
Не идеализирам брака
Скрит текст:
(напълно съм о.к. синовете ми да не се женят   Laughing )
, но го смятам за доста важна част от живота.Най-вече за децата, няма нищо по-хубаво от това едно дете да бъде отгледано в семейна среда, обградено от любов, топлина и уют.Поне това съм се постарала и се старая да има у дома.
Никъде не съм писала, че хора с професии като пилоти, моряци и прочие не могат да имат щастливи връзки.Писала съм, че АЗ не бих била щастлива в подобна връзка и за МЕН съпруг с подобна професия е немислим.АЗ държа мъжът ми да участва активно, ежедневно и постоянно в семейния живот и във възпитанието на децата, а не само инцидентно да се появява в къщи.
Изобщо не съм отричала правото на другите да имат каквито връзки им допадат или как и с кого да бъдат щастливи.    Simple Smile

26 години брак - евала, знаете си и кътните зъби, разбирате се, има уют, топлина, а секс?
Може ли с пример?    Laughing
Скрит текст:
В неделя с половинката след закуската и  кафето започнахме довършителните работи по малък ремонт в кухнята.Около обяд синчето се изнесе нанякъде с тайфата си.Ами, зарязахме и ремонта, и обяда, и хубавичко оползотворихме празната къща.    Mr. Green  Че иначе все се съобразяваме, не живеем в дворец все пак.....И не, не сме били "на сухо" с месеци, предишния път беше в петък.
Не мога да се оплача.    Laughing

"Сексът не е най-важното в една връзка, но без него не може!" е абсолютно задължително правило за успешен брак.    Laughing

# 559
  • Linz
Най-любимо в този форум ми е като видя някоя дума извадена от контекста, която иначе спокойно би могла да бъде заменена с друга, и се започнат коментари само върху нея, като се оставя настрана смисълът на цялото мнение. Така темата се измества до степен да се обсъжда всичко друго, но не и поставения в заглавието въпрос. Важното е спорът да върви и да има надприказване.

Краси, знам, че бракът ти е перфектен. Всички го знаем още от зората на форумите. Разбирате се с поглед, допълвате си думите в разговор, правите всичко в синхрон, държите се постоянно за ръце, страстта се засилва с годините, всичко е любов, хармония и топлина... Рядко срещано семейно щастие! Добре, че има интернет за да разберем, че има и такива семейства Simple Smile Simple Smile
Само едно нещо не ми е ясно. Има ли тема като тази- не е нужно да я отварям за да знам кои дежурни никове вече са се разписали. Нещо като абонамент. Никовете всъщност се сменят, аватарите също са други, но изказът и смисълът са константни. Питам се защо след като изневярата е толкова чужда при тези идеални взаимоотношения, защо е тази упоритост и неуморност? Последните 5-6 год. няколко пъти питам, но продължавам да тъна в неведение.

Цитат
Относно "утре"-то:в края на живота си аз лично бих съжалявала, ако съм прекарала повечето време сама в очакване на някакво имагинерно "утре" и съм пропиляла хиляди възможности за заедност.Животът е прекалено кратък, за да жертваме ценното ни време заедно заради някакво несигурно бъдеще, което може и да го няма.
Имаше някаква мисъл, не мога да цитирам точно, но по смисъл:
"Миналото няма как да се върне.
Бъдеще може и да няма.
Животът е днес и сега."
Затова аз предпочитам да живея СЕГА, защото "Човек съжалява не за нещата, които е направил, а за нещата, които е пропуснал да направи."
"Настоящият момент е единственото нещо, с което разполагаме в този живот". Въпросът е как да изпълниш с най-голям смисъл този момент. Всеки си знае за себе си.

# 560

Grinning
Да, няма начин да се окажа в ситуация като твоята   Laughing  писала съм в други теми, за мен мъже с професии като моряци, лекари, пилоти и прочие липсващи с месеци и години от дома, не съществуват.   Laughing   Аз държа мъжът ми да е активен член на семейството и да участва постоянно в семейния  живот, във възпитанието на децата, нужно ми е да градим живот и спомени ЗАЕДНО, а не всеки да живее живота си отделно.

Krasi *,
Скрит текст:
чета постовете ти и оставам с впечатлението, че бракът ти е идеален, поне на теб явно много ти се иска да е така. Дано, не съм се усъмнила, да не ми скочиш! Но сигурна ли си, че няма да се озовеш в една или друга ситуация, кое ти дава гаранции? Много смело правиш декларации. Просто ми е любопитно, ако не искаш, не ми отговаряй, не се заяждам! Респект от мен за тези 26 години брак, не всеки успява!  За мен мненията ти ми звучат много поучителни, не бих споделила дали ми харесва или не такъв подход!  Очевидно за теб брака е институция, която идеализираш, най-малкото темата за теб е чувствителна, и не че е нещо лошо, но трябва да се допусне, че щастливи връзки има и при хора с професии като моряци, лекари, пилоти… няма драма! Трябва ли половинката да е постоянно до полата на жена си, за да участва пълноценно в семейния живот?

Идеални неща на тоя свят няма.   Grinning
Скрит текст:
Не съм сигурна в нищо
Скрит текст:
освен, че все някога ще умрем
.Не правя декларации, просто пиша как е при нас-имаме сходни разбирания за повечето неща от живота, разбираме се, уважаваме се, обичаме се, помагаме си, абе, заедно се борим с живота.Невинаги е лесно, невинаги ни се получава, но да речем, в 90 % от случаите нещата се получават лесно, бързо и задоволяващо и за двамата.
Не идеализирам брака
Скрит текст:
(напълно съм о.к. синовете ми да не се женят   Laughing )
, но го смятам за доста важна част от живота.Най-вече за децата, няма нищо по-хубаво от това едно дете да бъде отгледано в семейна среда, обградено от любов, топлина и уют.Поне това съм се постарала и се старая да има у дома.
Никъде не съм писала, че хора с професии като пилоти, моряци и прочие не могат да имат щастливи връзки.Писала съм, че АЗ не бих била щастлива в подобна връзка и за МЕН съпруг с подобна професия е немислим.АЗ държа мъжът ми да участва активно, ежедневно и постоянно в семейния живот и във възпитанието на децата, а не само инцидентно да се появява в къщи.
Изобщо не съм отричала правото на другите да имат каквито връзки им допадат или как и с кого да бъдат щастливи.    Simple Smile

Може ли с пример?    Laughing
Скрит текст:
В неделя с половинката след закуската и  кафето започнахме довършителните работи по малък ремонт в кухнята.Около обяд синчето се изнесе нанякъде с тайфата си.Ами, зарязахме и ремонта, и обяда, и хубавичко оползотворихме празната къща.    Mr. Green  Че иначе все се съобразяваме, не живеем в дворец все пак.....И не, не сме били "на сухо" с месеци, предишния път беше в петък.
Не мога да се оплача.    Laughing

"Сексът не е най-важното в една връзка, но без него не може!" е абсолютно задължително правило за успешен брак.    Laughing

Sarania, ако безадресният ти коментар има нещо с моите въпроси към Krasi *, бих пояснила, че питането  ми е провокирано от едно нейно конкретно мнение. Нямам представа кои са любимите ти неща, но тъй като се включваш в стил адвокатстване, ще се въздържа от доуточняващи въпроси към Krasi *, а бих я попитала и друго… Както и да е! Krasi *, благодаря ти за отговора, бъди все така щастлива!

# 561
Цитат
Само едно нещо не ми е ясно. Има ли тема като тази- не е нужно да я отварям за да знам кои дежурни никове вече са се разписали. Нещо като абонамент. Никовете всъщност се сменят, аватарите също са други, но изказът и смисълът са константни. Питам се защо след като изневярата е толкова чужда при тези идеални взаимоотношения, защо е тази упоритост и неуморност? Последните 5-6 год. няколко пъти питам, но продължавам да тъна в неведение.
Отговарям за себе си, защо другите пишат, те си знаят...
Това са теми, които ме вълнуват.Обичам да наблюдавам хората, падам си малко пишман-психолог   Laughing , обичам да разнищвам съдби и ситуации, интересни са ми различните житейски казуси и съдби.ВАжни са ми и темите за децата, отглеждане и възпитание, тийн-поведение, родителско поведение към децата.....Затова пиша в такива и подобни теми.
Не ме вълнува кой колко и какви книги чете, какви филми гледа, какви домашни любимци има, къде ходи на почивки и т.н.Затова и не пиша в такива теми и подфоруми.

Herz ,    Grinning , няма проблем, питай, стига да не е прекалено лично.   Laughing

# 562
Понеже ми изтриха хапливия пост към Лилето, ще запазя добрия тон Peace
пища в тази тема,не защото съм бивща любовница и ми е кеф ,когато прочета ,че на някоя са й изневерили Peace
в интерес на истината и на мен историята на Краси винаги ми се е струвала сладникава и не съм й вярвала
обаче постовете й ме карат да се замисля,че всъщност има жени като нея които знаят как да запазят семейството си, без изневери
сигурно ще се потретя,но според мен има жени,които успяват да запазят интереса към себе си с години
как го постигат е тайна и никога няма да
го разбера
пак опираме до изходната точка- всичко си е до човек и ако е рещил да изневерява и Господ не може да го спре

# 563
  • Linz
Herz, питай си свободно, не съм се занимавала с твоите въпроси.

Краси, то това е очевидно, просто ми беше интересно от какво е продиктувано. Но както и да е, ти си знаеш вероятно. Всеки си има някакви причини да отваря определени теми.

# 564
Само едно нещо не ми е ясно. Има ли тема като тази- не е нужно да я отварям за да знам кои дежурни никове вече са се разписали. Нещо като абонамент. Никовете всъщност се сменят, аватарите също са други, но изказът и смисълът са константни. Питам се защо след като изневярата е толкова чужда при тези идеални взаимоотношения, защо е тази упоритост и неуморност? Последните 5-6 год. няколко пъти питам, но продължавам да тъна в неведение...

Забелязвам същото и за хората, които толерират изневярата Simple Smile
Ами това е отговорът - темата е най-интересна за тези, които по конкретния въпрос са крайни - на двата полюса  Laughing
Участвам редовно във всякакви теми, които засягат общуването в двойката. Аз съм изневерявала, на мен са ми, мои близки минават през това, не ми е чужда изневярата и затова не мога да се стърпя да не репликирам постове, които са пълни със заблуди (според моя опит и виждания). Не се дразня от мненията, които не са като моето, хората имат различни разбирания и това е нормално, а ако някой се дразни от моите, това не мога да променя.  

Е, сега вече няма да тънеш в неведение  Hug

# 565
Честно казано, нямам идея от какво е продиктувано.Ако отида на читав психолог, сигурно ще изнамери някъде дълбоко в подсъзнанието ми нещо от детството ми, което е изиграло роля.   Laughing
Шегувам се, наистина не знам.Може би, защото и на мен са ми изневерявали (не е съпругът ми, писала съм в други теми ), преживях го достатъчно тежко, за да не желая отново да минавам през това .....Но едва ли това е основната причина, защото аз и преди това си бях любопитна относно  хорските съдби,
Скрит текст:
винаги съм съжалявала защо не станах психотерапевт
.Когато седна в някой парк/кафене, обичам да наблюдавам хората и поведението им.Когато се запознавам с нов човек, с когото зная, че ще имам още контакти, се опитвам да разгадавам характер и особености и после да се уверявам дали съм успяла или не.Интересното е, че почти винаги, дори винаги, успявам да преценя правилно човека срещу мен.
Може пък да съм подсъзнателен воайор, кой знае.....    Mr. Green

# 566
  • Linz
Аз единствения ник, който свързвам с толерирането на изневярата е Азаф, но не съм я засичала от бая време. Може би не пише откакто се разведе.
Сега разбирам, че Краси и Човечето са преживели изневяра и явно от там е тази нетърпимост. Аз не съм- може за това да се чувствам по-либерална. Или защото в по-близкото ми обкръжение няма нито един мъж, за който да знам, че е верен. Пък все ми се струва, че обичат жените си и държат на семействата си.

# 567
Сега разбирам, че Краси и Човечето са преживели изневяра и явно от там е тази нетърпимост. Аз не съм- може за това да се чувствам по-либерална.
Ами, мога само най-искрено да ти пожелая никога да не изпитваш на собствен гръб какво е усещането, когато те предаде така човек, когото обичаш.По-травмиращо събитие от това е само смъртта на родителите ми.Това за мен.Давам си сметка, че за други хора изневярата изобщо не е толкова съдбоносна и травмираща и е приравнима на питие с колега.

# 568
...в по-близкото ми обкръжение няма нито един мъж, за който да знам, че е верен. Пък все ми се струва, че обичат жените си и държат на семействата си.

Двете спокойно си вървят ръка за ръка.  yes

# 569
Двете спокойно си вървят ръка за ръка.  yes
Нали?  Wink Особено приятна гледка е мъж, приемащ жена му да изневерява. Ежедневно се среща.  bowuu 

Общи условия

Активация на акаунт