Мъници от всички страни, добре сте дошли!- 2

• 37 310
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • Немция
Тити, снимки, моля Wink- за полуострова става дума.
Мелина, няма проблем, когато намериш време, тогава. Може и сама да се разровя.

Брюкселче, чак не мога да повярвам, че Брюксел е на по-малка площ от Варна(ще простиш недоверието ми Blush). Като знам как са разпростряни западноевропейските градове и ми се струва невероятно твоето твърдение. Embarassed
Какво стана с пъпката на Йоан?
Ти пък за изоставане говориш Crossing Arms- едни могат едно, други-друго. За шефското място в кантората думи не са нужни, а дела. Wink Mr. Green

И ние вчера имахме сняг, сутринта бе зимна приказка, децата много се радваха, дребното издърпа по собствена инициатива един стол, качи се и през прозореца се загледа в снежинките. Умилително!
Правиха с татко си снежен човек, задължително с морков Wink, аз останах у нас да свърша някоя работа.
Днес всичко тръгна да се топи, заръмя дъждец ...., но дават другата седмица пак снежец, ха дано пак ни излезе късметЯ. Аз съм като децата, много харесвам бялата зима. Sunglasses

Ася, хубаво го е казала Тити за отговорите. На мен ми допаднаха и двата ви варианта за опашките Laughing, много сладко.

Люци, и моята майка е "винаги готов" да се отзове( с 3 щерки извън границите на БГ), съдба на Пантелей Пътник, но да е жива и здрава още дълги години да има сили и здраве все така да ни гостува. Praynig

Калалили, много на място си постъпила- адекватно и на момента!

Аз ще залягам скоро, че миналата нощ беше безсънна. Защо- защото голям Б. бе сънувал кошмари, отделно ухото му май пак е за почистване, през нощта беше заглъхнало и детето се беше притеснило, че няма да може да заспи. Е, казана дума-хвърлен камък- това дете се събуди в 2 и 30 и не заспа до сутринта.  ooooh! И аз не можах да спа, тъй като го дебнех дали спи, май към 6 съм се унесла. Такова чудо не сме имали Rolling Eyes, а Б. нямаше болки в ухото, може би известен дискомфорт.
На сутринта беше зле, не пожела да закуси, лежеше по килимите, докато не му направих на дивана една хралупка от възгалвници, там се мушна и спа 1 час. На дребното пуснах филмче, за да не пречи на брат си. Днес съм сама с тях и си пожелавам една спокойна нощ!
Лека и на вас!

# 31
Мусандам Бибит - извинявам се, че така пльснах гугъл снимки на едро, но пък тъкмо по-лесно Simple Smile аз съм показвала Андрей спящ на палубата на дау, това е точно там. Ходили сме два пъти и си правим и офроуд.

# 32
  • София
Тити, прекрасно място-да ходите по-често и ваши снимки да гледаме!  Wink

Бибитчето, да оздравява бързо-някакъв дискомфорт да не споделя мама!  Praynig

Kalalily, и аз мисля, че си постъпила правилно като си се изяснила с тази майка!  Naughty
Йоана също не е конфликтна, но отвръща в някои ситуации и аз не намирам нищо нередно.

Ася, въпросите и у нас "валят".
Аз също отговарям достоверно, с прости думи, това което знам.  Wink
Сега имаме малка пауза-оказа се, че рисуването сериозно увлича Йо.
Доста продължително се занимава с едни човечета, слънца, прави опит и за котки и кучета на листа.  Mr. Green

Брюкселче, да не си споделила повече, че адашчето изостава-
детето учи няколко езика успоредно, които моята Йо никога няма да усвои.
Не се извинявай за любопитството, радвам се че питаш!
Първото дело реално е на 17.02, след като през септември не дадоха ход заради липсата на адвокат.
През октомври мина делото за държавна издръжка на посочения от ММ адвокат и беше удобрена.
Сега сме в очакване-първото дело е от особено значение!  Praynig Praynig Praynig

# 33
  • Немция
Дани, стискам палци с делата- нямам вече спомен каква беше цялата история, но нека всичко да е оптимално за вас!

Тити, първо едно "Благодаря" и второ - сещам се за онези снимки на палубата, дори гледайки снимките от Мусандам се присетих именно за вашите фотоси. Източна екзотика!

Бибитко е добре, тази нощ спа като пън Wink, на сутринта ми каза : "Каква кратка нощ беше!". Той има свръхпроизводство на ушна кал открай време, особено в дясното ухо и на 3-4 месеца ушите трябва да се почистват от лекар, което невинаги е приятна процедура за детето. Днес смятам да го водя да чистят ушите.
Вчера му капах олио с пипета в ухото, за да поомекне съдържанието и отчасти да излезе самО.

Ася, как е Тим? Дано да е здрав вече! Hug

# 34
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

тити, опитът си казва думата! благодаря за идеите за опашката  Mr. Green
аз също не измислям истории и искам достоверно да отговарям, но понякога не ми хрумва какво, особено ако правя нещо друго.

Дани, стискам палци за делото.

Бибит, много неприятно с неспането. Rolling Eyes
не идва ли при вас да се гушне?

Тим беше 2 дена с Т и спа само. не яде, не пи вода нищо, само спа. дори като бебе не е спал толкова.
в петък в 3ч. сутринта се събуди здрав и ме попита какво ще си играем.
в неделя при нас имаше сняг и преди да се стопи мъжът ми реши да идем на разходка.
взехме автобуса до съседното село и оттам през полето до вкъщи. 8 км.  Mr. Green
на 1/4 от пътя имеше кончета, та зяпахме, след което Тим реши да прави снежни топки. ръкавиците му се намокриха. на 1/3 от пътя отказа да върви. искаше да го носим, студено му било на ръцете.
мъжът ми реши да го убеди и му обяснява да вървял, можело да срещнем Исусчето ( писах преди, че иска да дойде при нас бебето Исус и т.н.) Тим тръгва и в далечината се задава джогър. и мъжът ми вика: виждам Исусчето, идва към нас. детето се мотивира и тръгва да върви... обаче джогъра реши да тръгне по друг път и вместо да дойде до нас - зави.
и Тим крещи: Исусче, чакай, ела при нас  Crazy насред полето...идилия... ooooh!
вечерта Тим искаше днес пак да годим да вървим 8км, за да търси Исусчето. Twisted Evil
затова и не измислям истории  Naughty

после гледаме снимки от вървенето и Тим ми вика: ето го Исусчето там... Crazy

# 35
  • Немция
Хаха, смях се с Исусчето- у нас голям Бибитко го нарича Исусчо. Покрай католическата ДГ е популярен този Исусчо- като беше по-малък баткото по-често споменаваше това име.
Ася, защо пък- измислените истории са най-интересни, нека има и такива. У нас редовно сме в света на фантазията, така че голямото Бибитче неслучайно се е извъдил голям фантазьор и витае често в своя свят, както и на моменти ме побърква със сценариите му.

Ася, гушкахме се, после не се гушкахме, че имах чувството, че още по-неспокоен става, нали е свикнал в своето легло да си спи.При голямото Б. е типично да се събуди нощем и трудно да заспи, но чак пък въобще да не може да заспи не сме го изживявали, затова и предполагам, че нещо в ухото го е дразнело.
И на годинка- две имаше период да будува по 2-3 часа през нощта, лежеше до мен на спалнята, не говорехме, светлината бе приглушена, но не заспиваше с часове.

Браво, че сте преборили вируса- ти не даваш температуропонижаващи и над 39°, нали? При много висока Т би ли дала или не?

Да ви разкажа какъв инцидент имахме днес, че още ми е развълнувано. Главният виновник е този шкаф, само дето нашият е в бежово на Икеа,който имаме в спалнята. Бибитков имаше свободен следобед днес, почиваше си на спалнята, по едно време децата го накатериха, малък Бибитко отиде да си играе с шкафа, като реши да изтегля напред чекмедже след чекмедже, като на най-горното явно се е отпуснал с цялата си тежест и скринът се стовари в/у детето! #Crazy Скочихме светкавично, ММ вдигна шкафа, който бе тежък и пълен с дрехи, Бибитко проплака отдолу, измъкнахме го за секунди, плачеше, но умерено. Тръгнахме да го успокояваме, за щастие нямаше видими наранявания, нищо не го болеше, как не го осакати този тежък скрин, не знам....
Изчакахме, но детето бе в настроение, след като се успокои, взе да щъка насам-натам и си плюхме в пазвите, че леко ни се е разминало.
После анализирахме ситуацията и се оказа, че горните рафтове са пълни до краен предел и при пълното им отваряне плюс допълнителната тежест на детето е довело до обръщането- затова и при подреждането свалих големите количества дрехи на долните рафтове. Парен каша духа!

# 36
  • София
О, Бибитче, бил е "малкия дявол"!  Hug
И Йо има такъв инцидент със скрин, и вече не рови по шкафовете.
Аз бях сама, как съм вдигнала шкафа и измъкнала детето-не зная.
Явно, адреналина ми е дошъл в повече!  #Crazy
От тогава е минало близо година, но Йо е по-внимателна и избягва шкафове и чекмеджета най-вече.

# 37
  • USA
Привет,
Дани успех на делото! Да ни покажеш творенията на Йо!
Бибитче ужасна случка! Добре,че е бил малкия дявол! Аз като по-малка си затиснах крака с един такъв шкаф за обувки обаче.Стъпих върху него за да стигна на горен рафт шапката ми и той се обърна и крака ми остана между него и парапета на стълбището.Остана ми травма обаче на крака и в последните години започна доста да ме притеснява и се чудя на какъв лекар да отида.Не ми пречи при ходенето защото не е на стъпалото а горе на свода ,но при минимално притискане и ми изкачат очите от болка.
Ася Тим през целия път ли ходи? Много сладка историята с Исус Simple Smile Едни наши съседи имаха в предния двор семейството с бебе Исус и мъдреците,камила и овца.Всеки ден Лекси ме препитваше кой как се казва и като ги прибраха беше съкрушен.
Тити и Мелина гледките където живеете са величествени,дано някой ден имам шанс да ги видя лично! При нас е грозно и равно и всички ветрове се ухажват.
Брюкселче за изоставане се говори ако детето на 3 не казва нито дума! Твоето ще ни превежда на 3 езика така ,че не виждам място за притеснение!
Радвам се ,че и вие сте на същото мнение.На този клас така или иначе винаги се прибираме с вирус,та може и да го махна от програмата,особено като се позатопли.Не ми е особено приятен и на мен,но са малко класовете на които мога да водя и двамата,а и на тях и м харесва.Ще потърся нещо друго.Обикновено не бягам от конфликтите,но тази жена от началото ми направи неприятно  впечатление и сега само се затвърди.
Андрей ни мъчи тези дни със стомашен вирус който 3 дни се проточи,но пък не е чак толкова зле и т няма.Сега чакам включване от брат му,който винаги го е изкарвал много тежко,а още по-зле ще е ако и аз го лепна.
Любима игра у нас се оказа криеницата Simple Smile Лекси си затваря очите с ръце и брои и Андрей прави същото.Ние се крием с баща им ,а Андрей ни намира и издава Simple Smile Малкото започна да казва няколко думички вече съвсем на място и определено има страшен афинитет към топките.Лекси на тази възраст вече беше на вълна коли Simple Smile Не си спомням той кога започна да говори и разбира толкова много ,но Андрей страшно много попива от брат си.Купихме им една голяма надуваема топка с диаметър 90см и стана голяма веселба.Взехме я във физкултурния салон и голямо тичане падна.
И понеже лекси е станал безобразно бърз с колелото и с тичане трябва да го следвам,обмислям да купя седалка за колело за малкия и да се мятам и аз на моето.Обаче на мен ми е все още много студено за колело,а Лекси след каране е сварен.Тази седмица имаме много срещи и рожденни дни на които сме канени,та не знам ще успея ли да стигна до форума.Дано само децата са здрави,че Лекси ги чака с нетърпение.

# 38
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
привет,

БибитShocked
и ние ги имаме тези sideboards... подобно нещо за малко да се случи на Тим, в неговата стая има скрин с 2 чекмеджета и той със замах отвори горното чекмедже и видях как скрина се накраня към него. извиках силно, той се стресна и затвори чекмеджето и шкафа се върна на мястото си. казах на мъжа ми и той ми каза, че по принцип трябва да са закачени към стената, ама ние сме под наем и гледаме да не дупчим много Rolling Eyes

за измислените истории: защото не искам да ми се мотае в някакви фантасмагорични светове и да ми се тръшка защо Крискинд не идвал при нас... разбира се, че това е мощно средство да се мотивира детето, но не съм убедена, че е правилната посока. особено да се представя джогер като Крискинд. аз му обяснявах, че като повърви още малко и ще стигнем до прелеза и ще може да маха на минаващите влакове, но това е нещо напълно реално. докато драмата после след джогъра можеше да ми бъде спестена. на детето също. Rolling Eyes
т.е. нямам против да се мотивира с истории близки с реалността, но не и да се манипулира с подобни измислици.

Калалили,  Тим вървя около 4км.
защо не си вземеш за колелото ремаркенце отзад. хем Андрей ще гледа, хем ще е защитен от вятър и багаж можеш да качиш. така колелото е и по-стабилно, ако бързо трябва да слезеш.
за крака - osteopath

Дани, добре, че Йо се е научила. Тим също бързо схваща подобни неща.

аз някъде преди Коледа махнах обедния сън. сега май пак ще го връщам. вчера Тим спа от 14.30 до 18.00ч.... после беше супер кисел и ревлив, защото беше прегладнял. докато си хареса ядене и голям рев, голямо тръшкане.
за сега не виждам шанс да се храни в градината.
всяка порция ми струва 3.50Е, вчера е ял само десерт (гофрета), т.е. нищо нормално. Rolling Eyes
тази седмица съм го записала за 2 дена, защото реших, че евентуално ще пробва нещо от менюто. останалите 3 дни бяха с месо и гарнитурата пак не беше нещо, което ще опита...
много е своенравен, нямам идея какво да правя с това ядене. яде само хляб с малко и мед, банан, мюсли и спагети.  Shocked

# 39
  • Немция
Ася, с голямото Бибитче също съм в такава хранителна дилема. Толкова ми е писнало, че няма накъде, на всичкото отгоре не е желателно да показваме пред него колко ни потиска неговото суперизбирателно хранене.
Той също яде 2 пъти седмично в ДГ, оттам също ми се оказва натиск колко трудно се храни, как сме се хранили ние у нас, дали не му непълноценно храненето?! Rolling Eyes Но аз забелязвам бааааааавен напредък в ДГ, там е склонен да опита храна, която у нас не можеш да го накараш да пробва, затова съм твърдо за обяд в ДГ, макар и не всеки ден.

Много е вървял Тим, браво.
Хаха, човек може да пропусне историята за джогер, който всъщност е Исус Laughing, много далечна фантазия наистина, но поне е забавно, отстрани. Wink

Големи гардероби и етажерки сме закрепили за стената, но скрин като посочения не сме знаели, че може да е така нестабилен с издърпани чекмеджета, с разпределяне на тежестта стана много по-добре сега. Бибитко сигурно също няма да го приближава известно време, след тази случка. Само си мислим какво би станало, ако не бяхме в същата стая в този момент.... по-добре да не си го представяме. Rolling Eyes

Калалили, дано успеете да посетите всичко, което сте запланували.
Малък Бибитко е много повлиян от игрите с динозаври покрай баткото, тези дни го наблюдавам как в ръцете на малкия двама динозавъра се нападат, катерят с един в/у друг и се хапят. Wink

Дано не ви тръшне чревен вирус!
На мен вчера пак ми се обаждаха предиобеда от ДГ да вземам дребното, че пак имал признаци на разстройство , а имало болни деца от групата му. Да, ама у дома няма нищо. Казах им, че често акото му е по-кашесто(извинете за подробностите Mr. Green), вечер пие мляко и вероятно от това констистенцията му е понякога по-подозрителна. Вече за 3 път ме разкарват с фалшива тревога.

# 40
  • на брега на морето
Тити, и при вас са големи красоти. Спомням си и предните снимки с Андрей. Hug
Ася, това за Исусчето наистина беше забавно. Laughing Иначе и аз не обичам да измислям истории. Гледам максимално да се придържаме към действителността и обяснявам на Кирил нещата както са от съвсем малък. Веднъж даже се скарах на майка ми по този въпрос. Peace
Бибитка, важното е, че леко се е разминало с шкафа.  Praynig Hug
При нас пък няма опция детето да не яде в ДГ. В смисъл, че парите за храна са включени към таксата и са около 300 крони на месец(около 40 евро). За храната писах, че е сандвичи на обяд, някой път кремвирши, следобяд- плодове, или ако не е яло на обяд пак филия с нещо, йогурт. Ако закусва в ДГ(Кирил закусва вкъщи)- пак сандвичи, или могат да му дадат ако родителите са му приготвили закуска и са я сложили в кутия. Интересното е, че само за закуска можело да дадат каквото са приготвили родителите, за обяд не можело от кутия, ами каквото ядат и останалите- т.е. сандвичи. Кирил си изяждал на обяд филията-мажат им ги с различни неща, отделно кашкавал, сушеница, малко зеленчук... Някой път отварят рибни консерви-например скумрия в дом.сос(Кирил обича). Някой път изяждал и по филия и половина. Те са големи дебели филии, хлябът го пекат във фурна и го сервират топъл, и изглежда като едно време хляба като беше комунизъм. Laughing Лошото е, че така свиква на сухоежбина, както бях споделила веднъж. Ама така ги готвят за полярни експедиции явно. Laughing Иначе и да не е яло детето някой път не го правят на проблем. За тях е нормално някой път ако не иска да яде. Той някой път закусва обилно, а също и ако много му се спи на обяд-яде по-малко или почти не яде. Аз много пъти даже и не ги питам- ял ли е, не е ли ял. Като дойде вкъщи го питам гладен ли е, иска ли да яде, но повечето пъти като се прибере не е гладен. Изчаква да си дойде баща му, и с него вечерят.
Според мен е нормално децата някой път да не искат да ядат нещо готвено от някой друг. Въпреки че като сме сядали на заведение с Кирил, например във Франция като бяхме, си хапваше като истински гурман, за радост на персонала и съседните маси. Simple Smile Но в заведение е едно, в ДГ-съвсем друго.
И Кирил напоследък прояви интерес към триколката си. Сигурно щото карат и в ДГ. Засега я кара из хола вкъщи, на горния етаж. Като задобрее още, ще ходим и навън. Стига да позволи времето. Хубаво си го измислила, Калалили за разходката с колелета. Hug

# 41
  • USA
Aся браво на Тим за дългото ходене!Лекси го мързи да ходи.Може да кара скутер 2 км,да тича 2км,да кара колело 2км,но ако му кажа че ще ходим и иска да го носим Simple SmileТой е голям заплес и една обиколка из квартала от 2км може да трае до 2 часа Simple Smile спира да разгледа всяка пощенска кутия,да по рисува с клечка по снега ,да се покатери на всяко хълмче изринат сняг,да прегледа лампите на съседите ,колко са високи пожарните кранове трябва да видим  Laughing
Благодаря за помощта за крака!
Много ти е трудно на теб и на Бибитчето с храненето,съчувствам!Пробвали ли сте да ходите на обяд с други деца или да ходите на гости на други деца за обяд или вечеря?Лекси е склонен да опитва нови неща когато други деца ядат.Не е гаранция ,че ще му хареса,но опитва.Е има неща които още като ги погледне и отказва да опита,но аз и не го каня за такива.просто си познавам стоката.Като цяло и той си има странните вкусове,но не се оплаквам.Яде и плодове и зеленчуци,просто не всички и зеленчуците трябва да са сурови и разделени.
Малкия е по-добре сега но още е зор храненето,лекси се държи,дано го прескочи вируса.Тази сутрин спа до 7  Shocked направо си е рекорд за него.Започна да се буди сух което много ме радва.
Днес пак имаше малко слънце макар и тъжно както казва той като се скрие зад облаците Simple Smile
Мислех и аз за такава карета,защото като цена са едни и същи,но вече съвсем няма място в гаража и ако взема и такова ще трябва да си паркирам колата на вън  Rolling Eyes ще го умувам още малко,защото при нас си е още зима и сняг си вали през 2-3 дни и си е студ.Трябва да по разчистя гаража и може би да махна някой ненужни играчки,макар че лятото сигурно Андрей ще играе с тях.
Исках да питам Ирка и Люци дали са ви останали някакви бебешки неща ,защото една моя приятелка се премести в Сан Диего преди година и сега е бременна.Ако не са ви нужни и ги пазите пишете ми моля! АЗ ще и пратя дрехи за до 6 месеца ,но за друго ми идва много скъпо,а и там е жега до колкото знам,а нейното бебе се очаква юли месец края.
Лека на всички! АЗ пак откраднах 10 мин Simple Smile

# 42
Здравейте и от мен,

Аз открадвам малко от времето на спокойствие за да ви прочета и драсна някой ред. На семинар съм до нас след 1 час, мъжо заведе детето на училище...И аз се чувствам толкова в не свой води да съм си в къщи сама по това време..... Confused

Ние винаги сме изкали Йоан да яде топла храна на яслата и сега на училище.
Нямаше никакви проблеми с яденето на яслата.
В училище дилемата ни беше да му вписваме ли супа или не към обяда. Проблема се реши от само себе си, защото искаш ли топла храна, супа също има включена. Не знам дали я пие, но определено си яде яденето.
Аз готвя за събота и неделя неща които той обича за да може да не кара на сухи храни. За сега се справяме. Много съм щастлива че не обича пици, хамбургери....Е, като белгийче е нормално да си обича пържени картофи....
За продовете и зеленчуците няма какво да казвам - още си е луд фен на домати...изяжда по половин килограм когато започне..., много обича грах...яде го направо от консервата....
А плодове - ябълки, банани, манго, киви, мандарини, грозде, пъпеш.......всеки ден и по много...

В нашите училища е забранено да се дава сок и шоколад...В 10 часа ядат плода които ние слагаме, в 12,30 - супата и топлото ядене, като го вземат на занималнята - към 16 часа пак им дават плодове, и аз като отида да го взема към 17,30-18 ч. той си взима бисквитите (буквички които изобщо не са сладки) и си търси пак плод. Като се приберем, в последно време се хвана да търси да яде пак топло....и така.....

Много дълго стана за това ядене....

Сега изчезвам..Хубав и лек ден....

# 43
Пак аз....този път да си изплача душата...

Йоан е паднал днес по пътя от училище към занималнята и двата му предни зъба са счупени...
Боли ме сърцето....Обвинявам се че точно по това време се прибрах и си казах че ще свърша малко къщна работа преди да отида да го взема. Мина ми през главата да го чакам пред училище, но си казах - Неее, възползвай се....На ти възползване....оффф само за това мисля и плача....

Сряда имаме среща при зъболекаря. Надявам се да ги пломбира....
Знаете ли как се действа в такива случаи.....

# 44
  • Rennes, France
Брюксел, много съжалявам...представям си какво ти е на душата Rolling Eyes Hug Дано зъболекаря има решение, аз нямам идея как се процедира в случая.
Бибит, вашата история с шкафа - леко се е разминала...пу-пу. Слава богу е минало Hug
Калалили, това с майката... ooooh! без коментар...то бива, ама пък толкова Tired Иначе и аз се замислям за седалка за колелото, ама все не успявам до там да стигна. При нас обаче времето позволява, когато не вали дъжд разбира се Whistling

Луи е с Т, явно го хвана грипа, както много други деца в у-ще, та се надявам с мои "лекове" да го вкарам във форма Sad снощи изгоря, спя при нас...добре поне че Емма спа добре снощи Tired
Приятен уикенд на всички  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт