Мъници от всички страни, добре сте дошли!- 2

• 37 314
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
  • USA
Да споделя и за първият истински ден на училище.Лекси влетя в стаята без дори да ми каже чао.Реших да не се натискам,гледайки другите момченца как подсмърчат и се гушат в майките им.Останах за всеки случай в сградата,там има и фитнес който ми предложиха да ползвам за без пари за месец,защото детето ми ходило там на училище.Реших да се възползвам.На няколко пъти поглеждам и подслушвам,но освен едно индийче,други плачещи нямаше.На излизане седяха на килимчето и беше спокоен,но като ме погледна обърна устните.Взех го и се уединихме на едно диванче,но той бързо започна да ми обяснява въодушевено какво са правили и ми показа,че са му сложили звездичка ръката. Не е ял снак както и предполагах.Той сутрин яде само плодове,а те им предлагат някакви солени или сладки крекерери + сок от портокал,който той не обича,но каза,че е седял на масата Simple Smile Похвали ми се,че се е справил сам в тоалетната.Това ми беше най-голяма грижа,но учителките били досетливи и под строй ги пращали един по един по няколко пъти.После цял ден ми обясняваше колко е голям и ,че вече е на 4 Crazy
В Четвъртък тръгна с мерак,но на вратата на стаята се вкопчи в мен и учителката ми предложи да вляза и остана колкото сметна за добре.Имаше още 3 ревящи момченца.Момиечетата са много повче, но никое не плачеше.Както и да е едното го зарязаха(бащата казал да го оставят в един ъгъл да се наплаче и му минавала ослед 2 минути) Другото също влезе с майка си(азиатче) но се кротна за малко и тя си тръгна.То остана хлипащо с едната учителка,която го държа за ръка.Лекси се гушкаше и плачеше ,но все пак се присъединихме към кръга за приказка.След малко тя ги питаше въпроси кой цвят им е любим и той се успокои и започна да се включва в играта.Като го видях спокоен,му казах,че тръгвам и ще дойда да го взема първи.Той се съгласи и не плака повече.Аз пак останах вън(така се разбрах с учителката) но не се наложи.Те излизаха на вън по едно време излезе едната учителка и аз я разпитах подробно,но тя ме успокои ,че Лекси е ок.Този път излезе с усмивка и пак с много обяснения.
След обяда същия ден текнаха сополи,та и първия училищен вирус е налице,но какво да се прави дано не са чести и дано Андрей прескочи.Старая се да ги деля и да не пият от една вода,но Лекси киха и ръси на всякъде Sad Дано се стегне до вторник и пак да е на линия.
Перегрина как върви адаптацията на ДИ?
Ася и Лекси много обича мазането с бои и да лепи с лепило.Виждам го много спокоен и търпелив като прави нещо такова. С три деца трудно играят заедно и аз съм го забелязала.Често се събираме с още две момченца на възрастта на Лекси и аз наблюдавам,че все някой се сърди Лекси никога обаче.Понякога ги изоставя ако му е скучна играта им и си прави това което на него му харесва,но забелязвам,че иска да му подражават и даже им казва да му следват стъпките.
От училището му ми предложиха доста тънки оферти за бейзбол и футбол,но имат и за плуване.Искаше ми се да го запиша на още нещо за съботите,но като го питах кое от трите избира,ми каза тенис  Whistling Мисля,че не му е ясно още а и те на тази възраст по-скоро ги учат на правилата на играта,та май ще избера вместо него и ако няма интерес по нататък ще запиша друго.
Къти ние имаме вело алея около 10км в едната посока,която води до едно езеро и обратно.Ние живеем в началото на алеята и Лекси кара там ,а количката ми е за джогинг.Много гледах количките за колело(карети) които да стават и за джогинг,но само тези от по 1000 и на горе $ ми покриваха изискванията ,а ми се стори неоправдан разход,та само си продадох единичната количка и си купих двойна като се роди Андрей.Аз предпочитам джогинг,пред колело,макар че след година две ще е неизбежно и аз ще мина на колело Simple Smile
Разкажи за водната гимнастика как е?
 Бибит защо не направите среща за игра с въпросното момиченце? Може да се пречупи по-лесно голям бибитко когато е на саме с нея.За спорта не бих се притеснявала.Ами не всяко дете го обича.Имаше един клас за 3 годишни който сега го няма,но много бих му се зарадвала да запиша Лекси на такъв.Той е като въведение в повечето популярни групови спортове.Обясняват им правилата и има по няколко дни в които практикуват всеки един.Естествено всичко е във вариант 3-4 годишни,но децата добиват представа и после по-лесно могат да изберат кое им харесва.Аз мисля,че на Лекси не би му харесал групов спорт,но може и да греша.Ще пробваме и ще видим.
Лекс милички!

# 541
  • Немция
Привет!
Тези дни съм ангажирана, с ученика определено по-малко свободно време имам Wink. Докато заведеш единия на ДГ и след някой и друг час дошло време да взема първолака от у-щето.

Калалили,много добре се е справил Алекс с първите дни в у-щето, или по-скоро е ДГ? Не ми е ясна разликата в други държави. В Немско системата е доста подобна като в Бг.
Всеки ден ли ще е там?
Така, както изглежда, няма да имаш големи грижи с адаптацията му там.
Днес питах мимоходом малък Б. дали обича да ходи на ДГ, той ми отоговори ясно: "Не." Mr. Green, май майка му само си въобразява, че се чувства добре там.
И аз имам впечатления, че момченцата като цяло по-трудно се делят от майките си- и в ДГ, и на други места- примерно при детския спорт миналата година. Там аз стоях в залата по изключение(за да присъства и малък Б. на заниманията, гледайки отстрани), другите майки оставях децата си сами в залата и тези, които не искаха да се делят от майките си, бяха все момченца.

Ние се уговорихме не с момиченцето, а с едно момченце от класа на Бибитко- беше в неговата група в ДГ, не играеха заедно тогава, но откакто тръгна в 1 клас Б. ми беше споменал, че го харесва за приятел. Момчето е много живо, но не агресивно, бърбори много, на спортния празник все заговаряше моя синковец, все до него стоеше. Та преди дни детето директно ме запита дали не може да се срещнат с Бибитко на детската площадка и така уговорихме среща за петъка. Поканихме и най-доброто приятелче на Б.(което още ходи на ДГ). Отивайки на площадката се оказа, че още един куп по-близки дечица от една и съща група от ДГ, кой с братя, кой със сестри са се уговорили на същото място и се получи супер среща. Децата играха много, бесняха, играха, караха колелета, чувстваха се близки и много доволни.
Бибитко ми заяви, че не искал да се прибира у дома, щял да спи вечерта на палатка на детската площадка. Wink

Ние резервирахме след голямо търсене къща в Немско за празнуване на Нова Година, ще сме роднинска компания(сестри, семействата ни и евентуално и майка ни), тоест 12 души. Останахме изненадани, когато в началото на септември вилите в предпланинските райони, за които гледахме, масово вече бяха ангажирани Crazy. Имаше голям избор, но точно за празниците едно 95% бяха вече резервирани. Общество на дългосрочните планове.

# 542
  • на брега на морето
Калалили, браво за успешния уч-щен старт на ЛексиHugДано и нататък да ходи така с удоволствие и се забавлява с децата! Браво и за тоалетната, и на уч-те, че са разбрани в това отношение! При нас това ВЦ както съм писала и преди е голям проблем за уч-те в болшинството градини, затова съм принудена да избирам по-далечни и неудобни за мен градини(откъм разстояние).
Бибит, радвам се, че така добре вървят и при вас нещата с уч-щето и ДГ! Hug Не бих приела много сериозно отговора на малк.Бибитко. Wink Те все още обичат да отговарят с "Не" на "неудобни" въпроси. Браво, че сте успели да си резервирате къща за НГ! И норв-те обичат да си планират отдалеч, особено лятната отпуска я плануват още през февруари.
При нас началото на ДГ си имаше и своите радости и своите разочарования. Като цяло Кирил посвикна и пак прие лесно и добре началото на годината. За съжаление я няма любимата му уч-ка(както писах в края на юни напуснала). И другото разочарование е, че са го преместили в др. група- на по-малките, незнайно за мен все още защо. И не си е с предните приятелчета. Те тук групите са малко омесени-има и малко по-големи деца и по-малки. Навън на двора си играят пак всички заедно. Градината му е малка, има само 3 групи. Пратих мейл до уч-та с молба да го преместят в някоя от др. групи, но надали. Те като си наумят нещо трябва да е на тяхната, сигурно ще ми изтъкнат 1000 довода, кой от кой по-причудливи и нелогични. Все пак реших да пробвам. Иначе мин.седмица беше хубаво времето и 2 разл.дена ги водиха на разходки, "селски" туризъм. Единия път да гледат овце, другия път кокошки и прасета. Като прасетата даже ги хранили. Беше доволен Кирил.
Това е накратко от нас! Hug

# 543
ау, Мелина, това доста би ме ядосало. Винаги съм гледала децата ми да са с по-големи от тях или на същата възраст. Да си с по-малките, не те амбицира(за училищна среда говоря). Но все пак не знам как протича денят при вас и само си представям.

Андрей за пръв път днес имаше splash day и по традиция му сложих банските под панталоните сутринта, да не губят време в градината Simple Smile и като ревна това дете, като затекоха сополи - не искал бански, нямало басейн в градината - и все това мели. Рева до градината, където качвайки се към втория етаж, с всяко стъпало лицето му ставаше все по-ведро. Преди малко като го прибирах, попитах го дали са играли с вода, той ми изръмжа хитро - НЕ,  питах учителката дали е плакал, тя чак се учуди - та той никога не плаче Simple Smile

ходихме и на първата тренировка по футбол, Андрей говори все още само основни неща, но тъкмо беше научил цветовете и същата вечер ги отработи на терена, тичаха между едн цветни конуси. Почти не му пролича, че сега проговаря английски, защото внимателно следеше тренерите и изпълняваше всичко показано. А свен него и още 3-4 нахъсани момченца, имаше две момиченца. И двете бяха записани незнайно защо, не бяха си представяли футбола така и ревнаха дружно, лапнаха палчета и предизвикаха хаос на терена. В един момент имаше повече майки там. Да се надяваме, само в началото Simple Smile

# 544
  • Rennes, France
Привет дами!

Наминавам да почерпя за РД на Емма Heart Eyes Слагам малко снимки, които по-късно ще махна Peace
...

Калалили, браво за успешния старт - все така да бъде и да му е интересно на Лекси Peace
Бибит, хубава среща сте направили, браво! Дано се отпусне повече голям Б, и да ти е по-спокойно и на теб Peace Браво и за резервацията - и вие от рано мислите, ама явно други по-рано са мислили Crazy
Мелина, аз също не бих одобрила връщане в по-малък клас, но ако не е с наборчетата, съществува такава вериятност. Тук първата година Луи беше с много деца, но втората не бяха всички заедно, просто защото не са родени 2010, нищо че бяха тръгнали заедно първи клас. Та така...
Тити, в крайна сметка имаше ли сплаш дей? Браво за футбола, нашия това не го влече Peace

Последна редакция: нд, 13 сеп 2015, 21:19 от cutty

# 545
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
при нас групите в ДГ са смесени по възраст. т.е. една група е от 25 деца и вътре има от 3г. до тези, които ще тръгват на училище.
децата от групата са заедно всеки ден по 20-30 мин. иначе са всички заедно. има ДГ където групите са винаги отделени една от друга, освен когато са вън на двора, но пак са смесени по възраст.
намирам го за чудесно, защото така учат едно от друго децата.

Калалили, браво за училището! по колко часа ходи?

Бибит, не го мисли толкова Бибитко!!! децата се напасват бързо! само го подкрепяй.

Мелина, супер е, че водят децата тук и там.
тук близо до нас има един приют за животни, които са били опит за контрабанда на летището или собствениците не могат да се грижат за тях. като малка зоол. градина е, безплатно. обаче ходим сами, защото за ДГ е трудно да организира транспорта, насред полето е и няма до там градски транспорт.
малки ферми наоколо нямаме, само ягоди и аспержи, тук там и ябълки  Mr. Green

# 546
  • Немция
Къти, много са сладки дечицата ти, руси и нежни! Много бързо мина за мен последната годинка на Емма, изненадах се, че вече е на 2! Да расте здрава и щастлива малката госпожичка!
На кого беше рисунката, на Луи ли?

Ася, мисля го Бибитко и още как(това не значи, че само това ми е в главата)- като знам колко време му трябва да се напасне...Не е от тези, които бързо се адаптират. Дано ме изненада приятно в скоро време.  
Днес имаше да пише едно домашно, хич не му се занимаваше, само за момиченцето от класа му си мислеше. Писа й името плюс неговото, по средата сърчица Crazy, смяхме се, искал да я кани- казах му да й предложи сам, но предполагам, че няма да посмее. Определено не очаквах толкова интерес от негова страна, доскоро момичетата не ги забелязваше, а сега са едни вълненияяя... Mr. Green Поне е във възрастта, в която все още много се споделя с мама.

Мелина, и при нас са смесени групи- от 2 до 6 години, досега не съм забелязала минуси, единствено в нашия случай Бибитко тръгна в 1 клас, докато приятелчетата му чак другата година, тоест не са заедно, което за нашето дете щеше да е хубаво.
Но.... да ми местят детето в друга група без мое знание и съгласие не бих одобрила. Naughty Досега не съм чувала при нас да има такова разместване, само по желание на майката(заради възпитателка).
При нас групата доста време прекарва заедно- е , имат достъп до коридора, където се карат колички или има други възможности за игра, но като цяло са общо чак на двора след 11 часа.

А за отговора на малкия за ДГ- не съм го взела кой знае колко насериозно, но мислех, че ще каже " Да, харесва ми на ДГ", ама явно не е толкова ентусиазиран. Днес изреждах утре кой какво го чака, все пак е понеделник и всеки от утре си има своите ангажименти, той се разсърди, че ще ходи на ДГ, дори дойде и ме плесна яко по бедрото в знак на протест. Wink

И в Немско се планува рано лятната почивка, моя съседка направи рекорд в моите очи, резервираха хотел година по-рано Crazy, но за Новата Година не очаквах да е толкова активен народа, макар че си е време за зимната почивка.

Тити, голяма гледка е бил първия футболен ден! Laughing

Последна редакция: пн, 14 сеп 2015, 00:35 от .Бибит.

# 547
  • weiter, weiter, ... weiterstadt

Ася, мисля го Бибитко и още как(това не значи, че само това ми е в главата)- като знам колко време му трябва да се напасне...

loslassen
чувствителните деца усещат подобни неща.

# 548
  • USA
Kъти да ти е жива и здрава Ема! Как изкарахте рд? АЗ не успях да видя снимки обаче.
Бибитче хубава среща сте си спретнали!
Лекси ходи 2 пъти в седмицата от 9-11.30 на казвам училище защото имат програма и ги учат на това и онова,но имат и доста свободна игра,игра на вън или в салон(според времето) правят и разни занимавки или арт както го наричат.В групата са всички 3 годишни,на които им предстои през тази учебна година да навършат 4. Следващата година ще бъде в 3 дни в седмицата пак за същите часове.Учат ги на букви и пеят песнички.Уж е детска градина,но не целодневна. На такава дето обядват и стоят до 3 след обяд е когато навърши 5.Тогава ще бъде вече безплатна ако го запиша към тази която ни е към дистрикта. Нашата е с високи оценки и мисля да се възползвам.Там ще бъде и в първи клас.Тук тръгват на 6 навършени. Лекси и Андрей ще са от по-големичките в класовете си защото учебната година започва в края на август.
Тити и моя синковец не обича необичайните облекла(примерно беше се накиснал здраво в един фонтан,но аз открих,че не му нося боксерки а само къси панталони) орева всичко ,че си иска гащите  Laughing А футбола тук е за момичета основно Simple Smile Има си изяло момичешки класове и както знаете Американският женски отбор държи световната титла Simple Smile В нашите квартали има много европейци и от тях се пълнят момчешките групи. И при нас имат организирани пътувания с автобус,но ни уведомяват за да донесем седалки за автобуса и пари разбира се Wink Водят ги на разни места на които аз постоянно ги мъкна,но е хубаво,че имат ръководител и той им обяснява.При мен е повече свободна игра Simple Smile
И ние ходихме на една ферма преди няколко дни.Лекси колкото обича животните и не го е страх да ги храни,Андрей толкова бяга и пищи.Даже от едни бебета прасенца се скри  Shocked За това пък селскостопанската техника много му хареса Simple Smile Купихме си и хубави ябълки.
Мелина дано Кирил свикне с новата учителка и му хареса! За преместването не разбрах.Него са преместили при по-малките или по-големите са преместили при по-големите.Той е лятно бебе и по тукашната система би бил един от най-малките в класовете. И аз предпочитам Лекси да е с по-големи(той си го предпочита също,защото му е скучно) но пък ми се струва ,че тук  тръгват твърде рано на училище.
Така наречената подготвителна или предучилищна изисква до края на учебната година,децата да са се научили да четат и пишат.Рано ми се вижда! За къде е това бързане?!

# 549
  • на брега на морето
Къти, да ти е жива и здрава Ема!  Hug Много са сладки! Hug
Работата с групата на Кирил се оказа по-зле от колкото си я мислех. По принцип и тук в повечето градини групите са смесени- в една група може да има и 1 год и 5 год например. Но в някои градини има групи на по-малките, където са 1 и 2 годишни, някъде и 3. Оказа се, че в малката група на Кирил, която са я направили тази год, са само 1 и 2 год и той е единственият на 3 год. #Cussing out #2gunfire Като причина ми изтъкнаха, че бил по-див и трябвало повече уч-ки да го гледат, а при малките имало повече уч-ки. Той само 1/3 от времето бил с малките. Настоях да го преместят в някоя от големите групи, обясних им това-онова. Иначе им казах, че ако ще е да си играе с бебета, мога да си ги гледам и двамата вкъщи. Аз го записах на градина, не защото не мога да ги гледам и двамата, а за да си играе с деца на неговата възраст, и да учи езика. А от бебета няма какво да научи...!  Казаха, че щели да си помислят. Да мислят бързо! Ако до края на мес. не го преместят наистина ще пусна предизвестие за напускане и ще си ги гледам двамата. Пък от др. година- в др.градина! Бясна съм! Оплаках се. Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 14 сеп 2015, 18:40 от Мелина_3

# 550
абсолютно си права, разбирам те. Колко учителки са необходими за едно "диво" дете и що за учителки са  newsm78

Калалили, изобщо не се сетих за женския футбол, а в училището на големите има доста футболистКи и няколко отбора.

# 551
Най-накрая и аз да се разпиша.

Къти, много са сладки дечковците. Да ви е жива и здрава рожденичката. Девичка като мен....

Кали, при вас найстина не можеш да се хванеш да работиш с тези детски градини за по 2 часа.
Направо се чудя как се справяте.
Аз за Белгия не мога да им се начудя. Всичко спортове и активности извън училище са сряда следобед когато училището е до обяд. Е как да стане като работят и двамата родители? Тук там се намират места за събота. Края на месеца точно ще ходим да видим дали Йоан ще хареса гимнастика и да го запишем. Не е от най-спортните натури но се надявам да му хареса.

Мелина, напълно те разбирам. При нас яслите (до  3 години) са смесени - има бебета има и големи деца. Но на училището (след 3 години) са задължително по години. Дано се оправят нещата и не се налага да сменяш градината.

Тити, големи сладури са и тримата ти сина. Много са чаровни. Ще има да ги мислиш като пораснат.

Бибитче, ама как ми трепна сърцето с тези момичешки истории. Като се знам каква съм, хем ще ми е хубаво, хем ще е голяма ревност....

Ася, Тим целодневно ли е вече на градина?

Аз, мили мами, утре се подписвам сделката за офиса. Изминаха три месеца и половина от предварителния договор и ето че денят е на вратата ми. Много се вълнувам.
Вече започнахме и предварителните подготовки за ремонта.

Бабата ни идва в събота вечерта и ще постой сигурно 2 месеца и нещо. Надявам се Йоан да дръпне с БГ около нея.

# 552
  • UK
Привети, майчета.
Върнахме се, наместихме се обратно и ни поля като студен душ тукашното време. Бях свикнала на слънце и горещо, още се адаптирам към променливото и клонящо към есен вече време.
Първо да благодаря за пожеланията послучай венчавката ни - да ви се завръщат, както се казва  Peace
После да честитя и аз:
Къти, да ти здраво и щастливо рожденичето  Heart Eyes - жалко, че изпуснах снимките.
Брюксел, да си го ползваш със здраве новия офис и успешен бизнес да въртиш от него  Peace
Честито и по вода тръгване на училища и детски градинки на всичките ни дечица в групата  Hug
Мелина, желая ти бързо разрешаване на проблема с групата и да се върне Кирил при връстниците си  Peace
Относно нашето тръгване на ДГ, досега не писах, че исках да измине някакво време преди да дам по-обективна оценка:

Перегрина как върви адаптацията на ДИ?
[/size]

Калалили, благодаря че питаш. Вече имаме 5 посещения в градинката (водя Ди 4 пъти седмично по 3 часа) и засега нещата се развиват чудесно. Дали заради многото говорене и обяснения през лятото, дали заради това, че детето е просто по-голямо, но нещата от първия ден се случиха много леко и спокойно. Нямаше плач и дърпане. Само втория ден като го водих, едно детенце в коридора, видимо по-малко от Ди, се разплака и моят малчо и той се настрои на рев, но усещах че е ок и въпреки че ми предложиха да вляза и постоя с него, реших че няма нужда и той си гушна възпитателката (тя е българско момиче, голям късмет) и си влезе с нея. Мисля че му харесва там. Градинката е хубава и добрият й рейтинг явно си има своето обяснение. Единия от пътите беше казал, че не иска да си ходи, нещо което не очаквах да се случи бързо, но съм и наясно, че ще мине още време преди ходенето там окончателно да се превърне в навик. И разбира се мама също е щастлива да има малко време за себе си. Дано не урочасам нещата и да се развиват добре. Тепърва ще наблюдавам как се развива човечето в група с други деца, той си пада малко индивидуалист, дано се социализира с лекота. Догодина по това време ще сме истински ученици и е време да се опознава системата.
Това е засега от нас. Ще се вписвам по-редовно. Лека и спокойна от нас  Peace

# 553
  • на брега на морето
Брюксел, и аз ти пожелавам още повече успехи в новия офис! Hug  bouquet
Пере, радвам се, че е било така гладко началото на ДГ на Ди! Дано и нататък да ходи с удоволствие и се забавлява там! Hug
абсолютно си права, разбирам те. Колко учителки са необходими за едно "диво" дете и що за учителки са  newsm78
Нали?!
И аз вообще не разбирам в какво я виждат неговата "дивост". Според мен си е много послушен даже, разбран, спокоен, уравновесен, и не защото е мое дете, ами си е такъв. Те не са виждали какво е едно наистина диво дете, е, аз съм виждала. Вярно, не го свърта дълго на едно място... Но как може да очакват от едно 3годишно да седи като препарирано? Тяхната политика е да отглеждат зеленчуци. Днес я попитах в прав текст дали ще го местят. Каза ми, че до края на седмицата щели да мислят. Аз и казах, че ако не ми отговорят положително, ще го спра от градина. Малко грубичко, но с тях така трябва. Повечето норв-ци си живеят в собствен свят и не те слушат като им говориш. Затова трябва малко да ги "разтръска" човек, че да се събудят. И това да не те слушат докато говориш- от градините им тръгва. Много пъти съм ги заварвала, децата облечени, приготвени да излизат навън -седят. Отпреде им една лелка изнася "лекция". Никой не я слуша, всеки си чопли носа и се чуди кога по-скоро ще ги пуснат навън да играят. Но ...стига съм се оплаквала. Както казваха по корабите-който не му харесва, да си ходи вкъщи. Laughing Mr. Green Hug

# 554
  • Немция
Мелина, много ясно и точно си им го казала, но ако са разбрани хора и педагози би трябвало да се реагира, както ти желаеш.
А имаш ли избор с друга ДГ, ако решиш да го отписваш? Нали беше споменала, че пътуваш доста заради сегашната?
Мен пък друго ме дразни сега- малкото Б. ходи и по малка, и по голяма нужда в ДГ. Което е супер, баткото голямата работа само вкъщи я вършеше. От друга страна в ДГ се държи на самостоятелността и в тоалетните, но дребосът не умее още сам да се забърсва след голямата работа. Дупето му е доста омазано с ако след опитите ми да се избърше и така си седи, докато дойда да го взема. Може и да съм майка-орлица, но не ми харесва това, би трябвало да се помогне на по-малките в забърсването. Как е при вас?

Перегрина, чудесно е, че тази година детето ти има по-леко начало! Може и да се появяват разни периоди- малък Бибитко вчера например доста плака, когато оставах в ДГ, днес беше по-добре. Събраха му се 3 дни отсъствие( в петък градината беше затворена) и понеделникът беше мъчна работа.

Калалили, от това, което си написала означава, че децата преди 1 клас трябва да умеят да четат и пишат ли, тоест на има-няма 6 години? И на мен ми се струва рано- със сигурност ще има деца, които ще се справят с очакванията, но за други може да е по-трудно.
Днес голям Бибитко ме изненада как в клас са имали задача с/у картинка да напишат няколко обикновени, кратки думички- като баба, дядо, червено и други. И наш Бибитко ги е написал, което определено не очаквах.
Получава и поощрителни точки за концентрация, така че мама е доволна. Simple Smile

Брюксел, на лек час с новия офис- да ви върви по мед и масло с бизнеса на новия адрес! Hug
За момичешките истории- толкова са невинни още, че няма място за ревност в майчиното сърце. Sunglasses Аз бих се радвала дори да се отпусне повече с момиченцето, засега само въздиша по нея у нас (вчера й писа цяло писмо, но ще видим кога ще й го предаде), а в клас мълчи до нея и единственото е да я помоли за помощ при тежката врата(имат ужасно тежки врати, които са направени след това сами да се затварят) или да качи тежкия си стол в/у чина.

Общи условия

Активация на акаунт