Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 117 058
  • 786
  •   1
Отговори
# 555
В края на миналия месец подадох документите си за първи път. Служителката каза, че ако има проблем, ще ми се обадят в рамките на две седмици, в противен случай да си чакам обещетението към 20-то число. Не ми се обадиха, но и парички нямам. Искам да попитам вече взимащите - този срок спазва ли се, наведнъж на всички ли го изплащат, т.е. вече има ли взели за октомври. Докога е редно да изчакам преди да отида да питам на място. Поздрави

# 556
  • Пловдив
т.е. вече има ли взели за октомври.

Как да има взели за октомври,като октомври не е изтекъл  newsm78
За октомври ще ти преведат около 15-20 ти ноември.
Не ти ли казаха кога да минеш да вземеш заповедта?Отиди и я вземи

# 557
  • Ланкър, планините Овнерог
Скоро разбрах, че за да не се губи месец, се подавало до 21-во число, иначе превеждат с месец закъснение на куп. Щом си подала в края на септември, през ноември сигурно ще ти платят за два месеца на веднъж.

# 558
  • Пловдив
О,тя е подала септември.Да,има вероятност да й предат ноември за двата месеца.Но все пак да мине през социалните и да пита дали има проблем с документите й

# 559
Благодаря. Ще отида на място Simple Smile

# 560
Момичета, ще си позволя един въпрос и предварително благодаря за отговора. До този момент не съм взимала детски надбавки, тъй като осигурителният ми доход беше над изискуемия. С раждането на второто ми дете обаче вече съм под прага и искам да подам документи. Прочетох какви са и започвам да ги събирам, но не ми е ясно таткото, като е безработен какво трябва да представя и тази бележка от училещето до 31.10 ли трябва да се вземе. Дъщеря ми е в подготвителна група. Аз исках да подам директно от нова година, но прочетох този срок за бележката и не можах да разбера - ако не я взема сега няма да имам право на надбавка или няма да имам право да подавам документи? И ако я взема сега, ще важи ли за следващата година?

# 561
  • В полите на Пирин планина
Момичета, ще си позволя един въпрос и предварително благодаря за отговора. До този момент не съм взимала детски надбавки, тъй като осигурителният ми доход беше над изискуемия. С раждането на второто ми дете обаче вече съм под прага и искам да подам документи. Прочетох какви са и започвам да ги събирам, но не ми е ясно таткото, като е безработен какво трябва да представя и тази бележка от училещето до 31.10 ли трябва да се вземе. Дъщеря ми е в подготвителна група. Аз исках да подам директно от нова година, но прочетох този срок за бележката и не можах да разбера - ако не я взема сега няма да имам право на надбавка или няма да имам право да подавам документи? И ако я взема сега, ще важи ли за следващата година?

Ако е безработен и получава обезщетение от НОИ за безработица се вписва също и може да се види по служебен път на място в Социално подпомагане. Ако не получава - трудова книжка или декларация свободен текст, че няма доходи - зависи какво ще ви поискат. Сл. бележка за детето може да извадиш и сега - тя е за това, че детето е записано в подготвителна група. Можеш да подадеш декларация веднага от месеца, в който доходът ви е под 350 лева.

# 562
Здравейте,имам въпрос за попълването на декларацията за детските-
В таблицата пиша моя доход(в случая 340 за втората година майчинство)+дохода на съпруга ми.
Той е взима заплата, пенсия и е бил и в болничен.
Всичко това го събирам за съответния месец,нали?
После,отдолу на средномесечно какво да пиша в графата-да деля ли сумата на член от семейството или просто да разделя сумата на 12?

# 563
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,имам въпрос за попълването на декларацията за детските-
В таблицата пиша моя доход(в случая 340 за втората година майчинство)+дохода на съпруга ми.
Той е взима заплата, пенсия и е бил и в болничен.
Всичко това го събирам за съответния месец,нали?
После,отдолу на средномесечно какво да пиша в графата-да деля ли сумата на член от семейството или просто да разделя сумата на 12?

Делиш общата сума на 12.

# 564
Здравейте, разбрах че ще има промени в размера на детските...но от всичко което прочетох не ми стана ясно дали ще се променат и детските за близнаци и тризнаци/те се изплащат в друг размер/. newsm78 Ако може малко инфо по въпроса Peace

# 565
Здравейте, разбрах че ще има промени в размера на детските...но от всичко което прочетох не ми стана ясно дали ще се променат и детските за близнаци и тризнаци/те се изплащат в друг размер/. newsm78 Ако може малко инфо по въпроса Peace
От януари месечната помощ за семейство с едно дете ще бъде 37 лева, което е увеличение с 2 лева. За две деца държавата ще дава колкото и сега -  85 лева, за три деца в семейство - по 130 лева и за четири - 140.

# 566
От януари месечната помощ за семейство с едно дете ще бъде 37 лева, което е увеличение с 2 лева. За две деца държавата ще дава колкото и сега -  85 лева, за три деца в семейство - по 130 лева и за четири - 140.
Това го видях, но досега близнаците бяха в отделна категория и им се изплащаха детски надбавки в размер на 75 лв. на близнак или за двама 150лв. Имам предвид тази графа ще я има ли, или вече ще се гледа само редността на детето.

# 567
По 75 лв остава

# 568
Благодаря много. Дано не се изметнат Peace

# 569
  • София
Пак статия "Обявиха промените в получаването на помощите за дете от 1 януари 2016 г"
ЦЪК

Общи условия

Активация на акаунт