Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бокс за момиче

 • 8 983
 • 20
 •   2
Отговори
 • Мнения: 1
Здравейте! Може би историята ми не е за тук, но не знам къде мога да намеря съвет. Първо да разкажа малко за себе си ами аз съм момиче, 8клас съм и като цяло не спортувам нищо. От време на време правя някакви тренировки у нас или вечер излизам да бягам. Проблема ми е че имам наднормено тегло. Няколко пъти си правих режим на хранене, но когато майка ми ме види, че не изяждам цялата порция или нещо такова тя почва да ми се кара, че цитирам "гладувам по цял ден" в отговор на това аз й казвам, че не е вярно просто се старая да не се тъпча. Но явно тя не ме разбира. На моята възраст не е много приятно да си дебелото дете. Не ми пречи имам страхотна компания и не ме интересува хорското мнение. Искам да се променя заради себе си. Но майка ми е голяма пречка. Искам да тренирам нещо, за здраве пък и за лично щастие. Брат ми тренираше кик бокс и сега в мен се запали искра да тренирам бокс. Проблема е, че майка ми не ми разрешава. Според нея ще ме бият, а тя не искала да страдам, че нямало да ми хареса, че ще се откажа, че съм Момиче  Laughing  Laughing  представяте ли си?
И какво като съм момиче, сигурно до сега никое момиче не е тренирало бокс. Моля ви помогнете ми. Как да я накарам да ми разреши? Не искам да се крия от нея, а тя е твърдо против. Вие на какво мнение сте, бихте ли разрешили на дъщеря си нещо подобно?
Лек ден!

# 1
 • София
 • Мнения: 37 017
Трябвало е да тренираш до сега.
Нищо страшно няма в кик-бокса. Докато стигнеш до бой /състезание/ може да мине и повече от година.
Друго се прави на тренировките. Общо взето е като всеки друг спорт - бягане, трениране на движения, стойки и т.н.
Запиши се сама. Вече си не си малолетна. Какъвто и да е спорт ще ти е от полза.

# 2
 • Мнения: 46 175
Аз бих, но не виждам какво значение има за теб. Човек, който има предразсъдъци за половете трудно можеш да го убедиш.
Странно ми е, че си с наднормено тегло и майка ти смята, че гладуваш. Щом си с такова явно порциите са повече от нужното. Иди заедно с нея при личния лекар и дано той намери нужния аргумент за храненето. За спорта ще трябва ти да се заемеш, + треньор, ако откриеш, който да й обясни какво се случва на тренировките.

# 3
 • Мнения: 1 748
Заведи я да говори с треньора. Нека той й обясни, че условният бой (за свободен важи още повече) е по желание и след разрешение от треньора и настъпва след минимум месеци, а обикновено повече от година тренировки. Нека й разясни, как протича една тренировка и че боксът не е само за мъже, но и за жени и други такива неща.

За храненето, изглеждаш ми голяма, за да те тъпчат с храна. Аз съм против да тъпчеш 5 годишно, когато не иска, в крайна сметка гладният си посяга към храната рано или късно  Mr. Green Да не се отклонявам, яж си колкото ти се яде или колкото смяташ за нужно и обясни на майка си, че си разбрала съвета й още първия път и си преценила, че няма да го вземеш под внимание. Обясни й, че е възпитала човек със собствена позиция, може пък да върже 2 и 2  Thinking

# 4
 • София
 • Мнения: 331
Ако искаш опитай тае бо. Движенията са между таекундо и кик бокс.
На мен много ми харесваше. Няколко години ходих.
Друго, което ми хрумва е фитнес с тренировъчна програма. Може и треньор.
Успех  Simple Smile

# 5
 • Варна
 • Мнения: 25 021
Боксът аз лично не го харесвам като спорт, камо ли за момиче, но това си е мое мнение. Но и не виждам как точно боксът ще ти помогне в случая.
Друго, което ми хрумва е фитнес с тренировъчна програма. Може и треньор.
Успех  Simple Smile
По-скоро това, ако наистина искаш да свалиш килограми и да изваеш фигура. Моят мъж започна да тренира преди повече от 2 години, смъкна почти 30 кила и през последната година и половина си ги поддържа успешно. Но имаше индивидуално изготвена програма и диета и ги спазваше много стриктно.

# 6
 • Мнения: 486
Наистина ли си с наднормено тегло или мислиш, че си с такова? Сметни си индекса на телесна маса и би трябвало с него да можеш да убедиш майка си, че имаш проблем (ако наистина имаш такъв).

С или без проблем с теглото съм силно "за" спорта на всяка възраст. Не бих насочила децата си (независимо от пола им) точно към бокс (освен с мисълта, че е някаква форма на самоотбрана???), но пък и не бих забранила. Както вече ти писаха по-запознатите- ще извлечеш доста ползи за общото ти физическо развитие преди да ти се наложи да понасяш удари (и да прецениш дали това ти се нрави).

Във всеки случай е наложително да получиш подкрепата на близките си, най-малкото защото едва ли можеш да финансираш сама каквито и да било тренировки. В тази връзка се сещам- да не би точно парите да са проблем?

Също така, престани да мислиш за майка си като за "голяма пречка" (по-скоро е добро извинение за липсата на самодисциплина). Едва ли следи храненето ти целодневно, със сигурност можеш да й кажеш "изядох месото и салатата, но не искам хляб", а и виждам, че си на ясно за алтернативни начини да спортуваш, които не зависят от нея. Безспорно, с нейната подкрепа ще ти е по-лесно, обаче.
Успех!

# 7
 • Мнения: 66
Запиши се на какъвто и да е спорт - плуване, лека атлетика, бойни изкуства, имаш огромен избор. Спряла си се на бокс само защото е нещо познато, което брат ти е правил. Това е все едно да избереш да свириш на флейта, защото някой познат го прави, вместо да се запишеш на китара, което би ти харесало много повече. Боксът е, ако искаш да се биеш. Не е най-интересното, докато не стигнеш до истински бой, а както всички други ти казаха - това става след месеци, дори година и нещо. Както каза моят треньор - "след няколко месеца, зависи колко бързо възприемаш". И през тези няколко месеца всяка тренировка е сухи упражнения.
И моята майка беше загрижена, че щели да ми счупят носа на бокса, затова ме насочи към бойно изкуство, което тренирах до пълнолетието си. И след години продължих да го тренирам, заедно с бокс... Носа се чупи, ако не го пазиш - сам или с каска.
Та... ако искаш да отслабваш, запиши бойно изкуство, плуване, други подобни. И наистина - чудо голямо, че майка ти не дава. Права е жената. Запиши се на бокс след време, когато имаш по-ясна представа защо искаш точно бокс, а не просто защото някой познат го е направил.

# 8
 • Мнения: 1 748
Въпросът не е, какъв спорт е избрала и какви са й причините, все пак е за хоби, тонус и т.н. Въпросът е в абсолютния отказ на майка й да застане зад решенията на детето. Всеки родител си има опасения, това е ясно, но са минимални усилия да се поинтересува, как протичат любителските тренировки, да поговори с треньора, да поговори с дъщеря си и да я остави да пробва.

В крайна сметка, нека пробва и ще проличи прави ли сте всички, които в един тон разправяте, че не е за нея. И даже да не е за нея, 100% по-добре да е пробвала и да се е уверила сама, отколкото да й е наложена забрана. Това не са среднощни излизания или леки наркотици, това е спорт, който много хора практикуват за здраве.

П.С. В залата, в която тренирам има гимназисти, жени, родители, които идват с децата си и тренират заедно, както и такива, които оставят децата да тренират самостоятелно. Професионалисти няма, всички са любители, макар и на различно ниво.

Успех и натискай за решенията си  Twisted Evil

# 9
 • Мнения: 66
Това не са среднощни излизания или леки наркотици, това е спорт, който много хора практикуват за здраве.
Ми в моята зала преди два месеца избиха зъб (и дали беше един) на един от трениращите, защото за секунда нещо не се предпазил, пък опонентът му очаквал, че ще се предпази... Оттогава го няма човекът, а беше напреднал. Не бих съветвала 14-годишни да тренират бокс, по-скоро като поотрасне малко и измисли защо точно това иска да тренира.

# 10
 • Мнения: 7
Тренирала съм бокс няколко години. Тренировките не са това което повечето хора мислят. Нито те пребиват нито нищо. За да започнеш сериозен бой на тренировките трябва доста дълго да тренираш. А и няма да сложат някое 14 годишно момиче, което тепърва започва да се бие с напреднали. По мое мнение няма нищо лошо момиче да тренира бокс, няма значение на каква възраст. А и от бокса може да се научиш на малко самозащита, което е много добре. От бокса се отслабва много повече от фитнеса казвам го от личен опит.

# 11
 • Мнения: 66
А и от бокса може да се научиш на малко самозащита
Само на малко ли? И не е ли това основната причина хората да се записват?

# 12
 • Мнения: 9 923
..........Проблема е, че майка ми не ми разрешава. Според нея ще ме бият, а тя не искала да страдам, че нямало да ми хареса, че ще се откажа, че съм Момиче  Laughing  Laughing  представяте ли си?
И какво като съм момиче, сигурно до сега никое момиче не е тренирало бокс. Моля ви помогнете ми. Как да я накарам да ми разреши? Не искам да се крия от нея, а тя е твърдо против. Вие на какво мнение сте, бихте ли разрешили на дъщеря си нещо подобно?
Лек ден!

А баща ти какво казва? Много пъти бащите са тези които водят дъщерите си на бокс.
Тренирам в клуб в който тренират състезатели и професионалисти. Момичетата са малко, но ги има.  Wink И 10 годишни състезателки има. Дори не е необходимо да се състезаваш ако не искаш.
Майка ти е драматична актриса просто. Нито ще те пребиват, нито нищо. Взимай си сака и отивай с брат си на тренировка.  Peace
Дъщери нямам, но синовете ми тренират бокс. А аз също, между другото.

Да не би майка ти да е от тия женици които си тъпчат дъщерите и си ги угояват, сакън да не им стане нещо...Светът е пълен с птици всякакви.

# 13
 • Мнения: 7
А и от бокса може да се научиш на малко самозащита
Само на малко ли? И не е ли това основната причина хората да се записват?


Зависи колко и как тренираш. В днешно време не мисля че хората започват заради това, да има и такива които наистина искат да могат да се защитават но по-голямата част ходят за да отслабнат или защото е модерно.

# 14
 • Мнения: 1 748
По мое мнение повечето хора ходят за здраве и тонус, тъй като боксът има и сила и пъргавина, тоест не е като фитнеса, но не е и кардио. Изобщо е идеален за цяло тяло. Но да не става офтопик. Няма какво да му обсъждаме на бокса, решило си е момичето, в крайна сметка няма значение, какъв спорт е избрала, а какви аргументи да изложи, за да е спокойна майка й. А защо изобщо се налага да се аргументира, че иска да спортува за здраве  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт