Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 116 786
  • 786
  •   1
Отговори
# 585
  • София-Младост
Да, носите отново.

# 586
Здравейте, чета в статията следното "Семействата с отпуснати месечни семейни помощи в периода 1 март 2015 г. - 28 юли 2015 г. по график, писмено ще уведомяват съответната дирекция „Социално подпомагане" за:......"

Не разбрах, дали на ново ще подавам документи с всички приходи и т.н., ще декларирам, само ако има някаква промяна или има някаква бланка, на която да отбележа дали и на какво отговарям?

# 587
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Изчакайте.Тепърва ще вадят бланки и допълнителни разпоредби.Има време до новата година.

# 588
Здравейте искам да попитам минималния праг ( в момента 360 лв или колкото и да е и за в бъдеще уж 400 лв. ) как се смята . В смисъл пише на член от семейството. Ние след като сме трима , аз мъжа ми и детето , а моите доходи със сигруност са по-малки, мъжа ми ако се води че чисто взима 420 лв , няма да ни се полагат детски така ли. Не ги разбирам точно нещата.

# 589
Здравейте, чета в статията следното "Семействата с отпуснати месечни семейни помощи в периода 1 март 2015 г. - 28 юли 2015 г. по график, писмено ще уведомяват съответната дирекция „Социално подпомагане" за:......"

Не разбрах, дали на ново ще подавам документи с всички приходи и т.н., ще декларирам, само ако има някаква промяна или има някаква бланка, на която да отбележа дали и на какво отговарям?
И аз не схванах дали трябва да ходя . Мислех изобщо да не подаваме документи тъй като от август имаме брак и не отговаряме на условията. Чудя се да ходя ли да им казвам да ми ги спират или те автоматично ще го направят,без да нося наказателна отговорност знам ли

# 590
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте искам да попитам минималния праг ( в момента 360 лв или колкото и да е и за в бъдеще уж 400 лв. ) как се смята . В смисъл пише на член от семейството. Ние след като сме трима , аз мъжа ми и детето , а моите доходи със сигруност са по-малки, мъжа ми ако се води че чисто взима 420 лв , няма да ни се полагат детски така ли. Не ги разбирам точно нещата.

Прагът в момента е 350 лв на човек.Смяташ доходите ти от  брутни заплати и болнични за предходните 12 месеца, прибавяш и брутните доходи от заплата на съпруга ти и делиш на 3 , после делиш на 12, щом сте трима.

# 591

Прагът в момента е 350 лв на човек.Смяташ доходите ти от  брутни заплати и болнични за предходните 12 месеца, прибавяш и брутните доходи от заплата на съпруга ти и делиш на 3 , после делиш на 12, щом сте трима.
И като го разделя на 3 трябва да е под 350 лв. Правилно ли съм разбрала. Защото в статията , която четох пишеше 350 лв. на човек и точно това не ми стана ясно.

# 592
  • София-Младост

И като го разделя на 3 трябва да е под 350 лв. Правилно ли съм разбрала. Защото в статията , която четох пишеше 350 лв. на човек и точно това не ми стана ясно.
Точно така, затова делиш на 3, за да получиш дохода на човек от семейството. Ако е до 350лв. имаш право на детски.
Ако твоят доход за 12 месеца е 5500, този на бащата 7000. 12500/12/3 =347.22 лв/човек , т.е. имааш право, защото е до 350лв.

# 593
Здавейте мамита.
Искам да попитам за една информация..
на 17 съм и чакам бебче искам да попитам тейкато има промени в законите дали сте по запознати защото точно термина ми на раждане се пада с датата когато правя пълнолетие и дали това ще ми помогне когато подавам документи за втората еднократна помощ и майченството за 1 година + детските ще ги получавам във парички или ще ги получавам вав купони както пише на всякаде защото ми обясниха че нямало значение че ще родя пълнолетна и малко съм объркана и търся помощ при вас ако има някои по запознат ще му бъда много благодарна да ме уведоми какво е точнооо

# 594
Здавейте мамита.
на 17 съм и чакам бебче искам да попитам тейкато има промени в законите дали сте по запознати защото точно термина ми на раждане се пада с датата когато правя пълнолетие и дали това ще ми помогне когато подавам документи за втората еднократна помощ и майченството за 1 година + детските ще ги получавам във парички или ще ги получавам вав купони както пише на всякаде защото ми обясниха че нямало значение че ще родя пълнолетна и малко съм объркана и търся помощ при вас ако има някои по запознат ще му бъда много благодарна да ме уведоми какво е точнооо
Не се притеснявай, след като  навършиш пълнолетие, няма да има проблем да получаваш помощите в пари.

# 595
Здавейте мамита.
Не се притеснявай, след като  навършиш пълнолетие, няма да има проблем да получаваш помощите в пари.
Благодаря за информацията   Embarassed

# 596
Здравейте дами, искам да ви попитам на някой от вас искали ли са му бележка, че не получава стипендия – към момента съм прекъснала студентка. На никой от познатите ми не са искали подобна бележка и се чудя дали е нещо ново или се заяждат с мен. Казвам и че не получамам нищо но те не да занеса бележка, че не получавам. А съм отбелязала в молбата че не съм получавала, даже ми се обадиха днес по телефона да ми кажат, че ако до утре не я представя, ще връщам детските за една година назад.
Моля някой ако има инфо да сподели. Благодаря

# 597
Имам въпрос . Детски взимам от м. Март тази година. Август с таткото сключихме граждански брак. Та трябва ли януари с другите да ходя да декларирам промяна на обстаятелствата да ми ги спират или просто да не подам наново.,тъй като при стария закон бяха решила идния март изобщо да не ходя да подавам ,тъю като общия ни доход е над нормата

# 598
Имам въпрос . Детски взимам от м. Март тази година. Август с таткото сключихме граждански брак. Та трябва ли януари с другите да ходя да декларирам промяна на обстаятелствата да ми ги спират или просто да не подам наново.,тъй като при стария закон бяха решила идния март изобщо да не ходя да подавам ,тъю като общия ни доход е над нормата
Досега беше така:
14.  Известно ми е, че при промяна на обстоятелствата, при които е отпусната помощта, се задължавам да уведомя в 7-дневен срок дирекцията “Социално подпомагане”, изплатила помощта;

Но като гледам си ги подала по старите критерии и ще трябва да подаваш наново документи.
Засега обаче няма още нищо окончателно оповестено.Ще се разбере януари 2016.

# 599
Е да де ама предният път като питах след брака да уведомявам ли ми беше отговорено с не , че направо догодина да не подавам, тъй като се смята година за година . А сега с тая галимация съвсем се обърках

Общи условия

Активация на акаунт