Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 116 764
  • 786
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
Здравейте, имам 2 деца. За едното (2 клас) подадох бележка септември месец, че е записан. За малкото в ясла, което още не беше тръгнало трябва ли да подавам (то всъщност, ако е трябвало вече съм изпуснала срока)?

За деца в ясла не се носи бележка.Носи за деца,които са в предучилищна или училище.

# 616
Здравейте, моя приятелка в частно предприятие попълват някаква декларация чл.22 по ЗДДФЛ
  за данъчно облекчение на деца и им връщат пари. Дали и държавните служители/в моя случаи/ могат да се възползват?

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 13:37 от Evvaa

# 617
  • София-Младост
Здравейте, моя приятелка в частно предприятие попълват някаква декларация чл.22 по ЗДДФЛ
  за данъчно облекчение на деца и им връщат пари. Дали и държавните служители/в моя случаи/ могат да се възползват?
А какво пише в чл.22 от ЗДДФЛ?

# 618
  • Сливен
Здравейте, предполагам че е отговаряно вече на този въпрос, но темите са много и много се е изписало, няма как да прочета всичко, а въпросът ми е следният: подадох документи за детски надбавки в началото на октомври, вчера ми преведоха за един месец - това за октомври ли е, или за ноември? Четох закона и правилника за неговото прилагане и според чл. 19 - Месечните помощи за отглеждане на деца до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст, се отпускат от началото на месеца, през който е подадено заявлението декларация с необходимите документи, в случай че са налице условията по чл. 7 от Закона за семейни помощи за деца., т.е. полагат ми се от м. октомври. Благодаря ви предварително за отговора  Hug

Последна редакция: вт, 17 ное 2015, 18:39 от roxanna

# 619
  • Пловдив
Здравейте, предполагам че е отговаряно вече на този въпрос, но темите са много и много се е изписало, няма как да прочета всичко, а въпросът ми е следният: подадох документи за детски надбавки в началото на октомври, вчера ми преведоха за един месец - това за октомври ли е, или за ноември? Четох закона и според чл. 19 - Месечните помощи за отглеждане на деца до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст, се отпускат от началото на месеца, през който е подадено заявлението декларация с необходимите документи, в случай че са налице условията по чл. 7 от Закона за семейни помощи за деца., т.е. полагат ми се от м. октомври. Благодаря ви предварително за отговора  Hug

Получила си за октомври месец.Ноември превеждат октомври

# 620
  • Сливен
♥Elfita♥, благодаря за бързия отговор  Hug

# 621
Здравейте сега с новия закон нали няма да е за първо дете 35 лв , за второ - 50 лв. А ще е за едно дете 37 лв.  , за две деца 87 лв. Та се чудя ако имате две деца , но първото вече е пълнолетно , то вие в момента взимате за второто 50 лв. След промяната колко ще взимате - 87 лв или 37 лв . Много грозно ще е ако намалят детските на хората , които са взимали 50 лв.

# 622
  • Sliven, Bulgaria
Здравейте сега с новия закон нали няма да е за първо дете 35 лв , за второ - 50 лв. А ще е за едно дете 37 лв.  , за две деца 87 лв. Та се чудя ако имате две деца , но първото вече е пълнолетно , то вие в момента взимате за второто 50 лв. След промяната колко ще взимате - 87 лв или 37 лв . Много грозно ще е ако намалят детските на хората , които са взимали 50 лв.

Доколкото аз разбрах-от догодина за едно дете в семейството сумата ще е 37 лв, а за две деца остава 85 лв. А когато първото стане пълнолетно, няма да се получават 50 лв. за него, а 37 лв.

# 623
  • София
Здравейте, и аз със питане към вас  Embarassed опитвам се от няколко дни да намеря официално къде е решено с колко и откога се вдига осигурителният минимум за получаване на детски надбавки?
Извинявам се ако е обсъждано в темата ( може и линк на лични)
Благодаря предварително  Hug

# 624
Това което аз видях по новините преди време беше 400лв от 01.07.2016, но въобще не го коментираха. Официално май още няма инфо.

# 625
  • София
Аз също четох за 400 - 420 но откога  си остава загатка  Grinning.
Мислех си че може с приемането на бюджета да се разяснят нещата.  Thinking

# 626
В тази статия също коментират проектобюджета за промяна от юли 2016

http://novinite.bg/articles/101630/Detskite-nadbavki-golyamata-mizeriya

Някак тихомълком се случват нещата. Коментира се  само 2016, но не се уточнява ,че ще е чак от юли.

# 627
  • София-Младост
Аз също четох за 400 - 420 но откога  си остава загатка  Grinning.
Мислех си че може с приемането на бюджета да се разяснят нещата.  Thinking
Точно, когато се обнародва Закона за държавния бюджет за 2016 там ще го пише и това, както и новият размер на помощите.

# 628
Пише за служители на трудово, ние се водим служебно правоотношение, но познат данъчен ми каза, че е без значение на какъв договор си- не ми стана ясно и затова питам..

# 629
  • София-Младост
Пише за служители на трудово, ние се водим служебно правоотношение, но познат данъчен ми каза, че е без значение на какъв договор си- не ми стана ясно и затова питам..
Можете и вие.

Общи условия

Активация на акаунт