Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 116 659
  • 786
  •   1
Отговори
# 735
Здравейте, Видях че има график за подаване на документи. Аз съм вземала детски преди 7 години. Сега искам да подам отново,тъй като ми се роди второ дете. Кога трябва да подам документи? На база колко месеца назад се изчисляват доходите.
Благодаря предварително

# 736
Не е вярно, че щом фигурира и го е припознал...На мен ми казаха да напиша в документите,че бащата не е регистриран на същия адрес и поради тази причина не ми искаха дохода му. Подавах през август.
Нали точно въз основа на адреса на бащата-е или не е регистриран на същия, ще правят проверките.

Дори постоянните адреси да съвпадат, щом настоящите се различават, нямат право да ви искат дохода на бащата. Много ясно си го пише в закона.
Поискаха го какво да правя. Simple Smile Знаех ли,можеха да ме върнат,но сега вече ще знам. Благодаря ви за отговора.

# 737
Здравейте, Видях че има график за подаване на документи. Аз съм вземала детски преди 7 години. Сега искам да подам отново,тъй като ми се роди второ дете. Кога трябва да подам документи? На база колко месеца назад се изчисляват доходите.
Благодаря предварително

Изчислява се 12 месеца назад. Можеш да подадеш документи по всяко време, след като до сега не си получавала детски надбавки.

# 738
  • София
Звъня в социалните, не вдигат. Подадох вс. документи за детски - Декември 2015-та за доходите година назад до Ноември. Казаха ми в началото на тази година да им звъня да ги питам дали трябва наново да подавам нещо този месец. Или вече Декември съм подала по новите им правила?  newsm78

# 739
Благодаря предварително

Изчислява се 12 месеца назад. Можеш да подадеш документи по всяко време, след като до сега не си получавала детски надбавки.

А откога е този 12 месечен период?
И как го изчисляват, т.к. при мен има различни доходи?

# 740
Звъня в социалните, не вдигат. Подадох вс. документи за детски - Декември 2015-та за доходите година назад до Ноември. Казаха ми в началото на тази година да им звъня да ги питам дали трябва наново да подавам нещо този месец. Или вече Декември съм подала по новите им правила?  newsm78

Подалите след 28.07.2015год. са подали по новите правила.

# 741
  • София-Младост
Благодаря предварително

Не е лошо да се прочете ЗСПД и ППЗСПД.

# 742
Момичета, трябва да подавам молба за детските сега през януари, така си подавам всяка година. Сега обаче изчислих доходите ни, на мен и мъжа ми, и получавам за член на семейството по 351.50 лв. месечно. Има ли изобщо смисъл да се опитвам или направо ще ме "отсвирят"?

# 743
  • София-Младост
Момичета, трябва да подавам молба за детските сега през януари, така си подавам всяка година. Сега обаче изчислих доходите ни, на мен и мъжа ми, и получавам за член на семейството по 351.50 лв. месечно. Има ли изобщо смисъл да се опитвам или направо ще ме "отсвирят"?
Ако е сигурно, че това е дохода ще получите отказ. Правите сметките отново м.02 и ако дохода е до 350лв. подавате тогава.

# 744
Благодаря предварително

Не е лошо да се прочете ЗСПД и ППЗСПД.
Благодаря

# 745
Ала-Бала, благодаря!  Tired

# 746
  • София
Здравейте,

Така или иначе ходих да видя за какво става въпрос. По принцип трябва да подам нови документи през март. Сега ме накараха само да напиша една декларация  (свободен текст , така да се каже нямаше определена бланка) , че съм запозната с промените и че няма промяна в декларираните обстоятелства. Помолиха ме да ги изброя ( че живея в страната, че гледам децата си в страната, че нямам промяна в семейното положение , тоест че съм омъжена) и с това приключих.
Казаха през март с нов комплект документи да си обновя годината.

# 747
Извинявам се, че сигурно съм н-тата питаща, но къде точно е описано че ако се различава настоящия адрес не трябва да искат доходите на бащата. Аз подадох декември и ме върнаха, като ми казаха че щом постоянния съвпадал няма значение. И съответно в 14 дневен срок трябва да им представя доходите на бащата.
Благодаря.

# 748
  • София-Младост
§ 1. По смисъла на този закон:
1. (изм. - ДВ, бр. 69 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 57 от 2015 г., в сила от 28.07.2015 г.) "Семейството" включва:
а) съпрузите, ненавършилите пълнолетие деца, както и навършилите пълнолетие, ако продължават да учат, до завършване на средното им образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст (родени, припознати, осиновени, доведени, заварени, с изключение на сключилите брак);
б) съвместно живеещи родители без сключен граждански брак, които съжителстват на един настоящ адрес, техните ненавършили пълнолетие деца, както и навършилите пълнолетие, ако продължават да учат, до завършване на средното им образование, но не по-късно от навършване на 20-годишна възраст (родени и припознати, с изключение на сключилите брак);

При съвпадение на постоянен адрес подавате доходите на бащата.
При несъвпадение на постоянен адрес, но живеещи на един и същи настоящ адрес също подават доходите на двамата.

# 749
Здравейте, бележката за доходи при подаване този месец кой период обхваща? (цялата календарна 2015г.,ли?)

Общи условия

Активация на акаунт