Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 118 055
  • 786
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! имам нужда от малко помощ  Embarassed До коя дата е срока за подаване на документи за детски надбавки за месец април. Изчислих дохода за 12 месеца назад/ от март 2015 г. до април 2014 г./,но незнам до коя дата могат да се подават документите.
Предварително благодаря!

# 151
  • София-Младост
Здравейте! имам нужда от малко помощ  Embarassed До коя дата е срока за подаване на документи за детски надбавки за месец април. Изчислих дохода за 12 месеца назад/ от март 2015 г. до април 2014 г./,но незнам до коя дата могат да се подават документите.
Предварително благодаря!
При така изготвени документи за доход до март 2015 вкл, трябва да подадете до края на апирл, 30.04. Иначе ще в и трябва нов документ за дохода.

# 152
Здравейте. Макар да ми е още много рано искам да се информирам за някои неща, защото скоро ще се чувам със счетоводството и да знам дали да взимам бележка за доходите.
Съкратиха ме миналия месец от работа, сега съм регистрирана в БТ и ще получавам обезщетение, след това малко преди да родя ще съм фиктивно на трудов договор и живот и здраве ще взимам майчинство.

Ако подам за детски месец - два след като се роди детето и като сметна 12 месеца назад, ще трябва да нося служебна бележка от първия ми работодател (който ме съкрати) за няколко месеца + бележка каква трудова борса съм взимала (от НОИ) + бележка от новия работодател (при който съм назначена малко преди 45 дневния преди раждане) + бележка, че взимам вече 1 месец майчинство от НОИ, така ли?

И може ли майка ми да подаде документите за детски и помощ при раждане, ако да, то нотариално заверено пълномощно ли е нужно или само да й пратя личната ми карта + другите документи?

# 153
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Бележки вземаш само от двамата работодатели - бившия и настоящия тогава.
За БТ не се прилага никаква бележка, нито от НОИ.Ти сама описваш получените суми, а те си ги сверяват от системата.

# 154
Бележки вземаш само от двамата работодатели - бившия и настоящия тогава.
За БТ не се прилага никаква бележка, нито от НОИ.Ти сама описваш получените суми, а те си ги сверяват от системата.

Благодаря ти искрено!  Hug

# 155
  • In the jungle out there..
Здравейте. Месецът за подаване ми е април. При положение, че съм дала бележка от училище през септември, сега не трябва да нося, нали, чак есента?

Благодаря!

# 156
  • София-Младост
Здравейте. Месецът за подаване ми е април. При положение, че съм дала бележка от училище през септември, сега не трябва да нося, нали, чак есента?

Благодаря!
Носите и сега и наесен отново.

# 157
  • In the jungle out there..
Благодаря! Как можах да с помисля, че ще ми спестят едно разкарване....

# 158
Здравей Elfita искам да те попитам освен еднократната помощ за раждане на дете от социалните,има ли друга еднократна помощ от общината отново за раждане на дете и ако да каде трябва да се пита за тая помощ?Благодаря предварително  Simple Smile

# 159
  • Пловдив
Здравей Elfita искам да те попитам освен еднократната помощ за раждане на дете от социалните,има ли друга еднократна помощ от общината отново за раждане на дете и ако да каде трябва да се пита за тая помощ?Благодаря предварително  Simple Smile

Всяка община определя помощта за новородено индивидуално.Но са много малко общините,където има такава помощ.Малките общини я гласуват.Попитай в социалните дали вашата община отпуска такава помощ

# 160
Здравейте,

имам следното питане  детските надбавки /35лв на месец/
До края на месеца трябва да подам документите за децата.Едно е предучилищна в ОДЗ, другото е ученик в 8клас. Съответно трябват бележки от, че са записани едното в ОДЗто, другото в училище.
От градината взехме - няма проблеми.От училището нещо са се опитали да правят проблеми, че ако има еди колко си неизвинени  отсъствия нямало да дадат бележка. А той има 6 - 7, но какво от това бележката трябва пише,че е ученик и е посещава въпросното училище, за да подадем документи.Пък вече ако има отсъствия  в следващите месеци, помоща се спира разбира се.

Правилно ли и могат ли по причина, че имаме към момента някакви отсъствия да не ми издадат бележка от училището? Rolling Eyes

# 161
Здравейте,

имам следното питане  детските надбавки /35лв на месец/
До края на месеца трябва да подам документите за децата.Едно е предучилищна в ОДЗ, другото е ученик в 8клас. Съответно трябват бележки от, че са записани едното в ОДЗто, другото в училище.
От градината взехме - няма проблеми.От училището нещо са се опитали да правят проблеми, че ако има еди колко си неизвинени  отсъствия нямало да дадат бележка. А той има 6 - 7, но какво от това бележката трябва пише,че е ученик и е посещава въпросното училище, за да подадем документи.Пък вече ако има отсъствия  в следващите месеци, помоща се спира разбира се.

Правилно ли и могат ли по причина, че имаме към момента някакви отсъствия да не ми издадат бележка от училището? Rolling Eyes
Ако ученикът в рамките на един месец е направил повече от 5 неизвинени отсъствия ,то училището веднага подава информацията в соц. подпомагане и от там спират детските.Може и поради тази причина да отказват, ако вече са подали в соц. подпомагане ,че има отсъствия.

# 162
  • Sliven, Bulgaria
Здравейте,

имам следното питане  детските надбавки /35лв на месец/
От градината взехме - няма проблеми.От училището нещо са се опитали да правят проблеми, че ако има еди колко си неизвинени  отсъствия нямало да дадат бележка. А той има 6 - 7, но какво от това бележката трябва пише,че е ученик и е посещава въпросното училище, за да подадем документи.Пък вече ако има отсъствия  в следващите месеци, помоща се спира разбира се.

Ако ученикът в рамките на един месец е направил повече от 5 неизвинени отсъствия ,то училището веднага подава информацията в соц. подпомагане и от там спират детските.Може и поради тази причина да отказват, ако вече са подали в соц. подпомагане ,че има отсъствия.

На бележката от училище трябва да пише че детето е записано за учебната 2014-2015 година. Така че нямат право да му откажат да издадат този документ.  Справката за неизвинените отсъствия се дава до 5 число на следващия месец в социалните.

# 163
здравейте искам да ви питам какви помощи и надбавки освен майчинството имам право да получавам  след раждане?

# 164
  • Пловдив
здравейте искам да ви питам какви помощи и надбавки освен майчинството имам право да получавам  след раждане?

Детски надбавки,ако доходът на човек ви равен или под 350 лв бруто

Общи условия

Активация на акаунт