Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 118 055
  • 786
  •   1
Отговори
# 165
здравейте искам да ви питам какви помощи и надбавки освен майчинството имам право да получавам  след раждане?

Детски надбавки,ако доходът на човек ви равен или под 350 лв бруто
благодаря много   bouquet

# 166
Здравейте!
Имам ли право да кандидатствам за детски надбавки, ако съм напуснала работа по мое желание и съм регистрирана на това основание в бюрото по труда? В случая не би трябвало да получавам обезщетение от НОИ за безработица.

Благодаря!

# 167
  • София-Младост
Здравейте!
Имам ли право да кандидатствам за детски надбавки, ако съм напуснала работа по мое желание и съм регистрирана на това основание в бюрото по труда? В случая не би трябвало да получавам обезщетение от НОИ за безработица.

Благодаря!
Да, имате, гледа се дохода за 12 месеца назад.
За обезщетението за безработица...принципно имате право, но има условия:
чл.54а КСО

# 168
Какво ще кажете за това:Ограничава се и помощта за хората, които живеят на семейни начала - при определяне дали имат право на детски ще се вземат доходите и на майката, и на бащата, ако те живеят на един и същ настоящ адрес. Първоначално идеята беше за постоянен адрес, но в рамките на обществените консултации са получени коментари, че е честа практика родителите да живеят заедно, но да имат различни постоянни адреси.

# 169
  • Пловдив
Какво ще кажете за това:Ограничава се и помощта за хората, които живеят на семейни начала - при определяне дали имат право на детски ще се вземат доходите и на майката, и на бащата, ако те живеят на един и същ настоящ адрес.

Крайно време беше.И според мен не е достатъчно.Ще има игра с адреса и пак в много случаи ще се скатае доходът на бащата.
Защо само родителите в брак да декларират своите доходи?Дискриминиращо е.

# 170
  • София

Крайно време беше.И според мен не е достатъчно.Ще има игра с адреса и пак в много случаи ще се скатае доходът на бащата.
Защо само родителите в брак да декларират своите доходи?Дискриминиращо е.

+1
Даже с мисля, че щом бащата е признал детето, то и неговите доходи трябва да са там!
Признавам, че винаги съм крайна, но иначе няма да се оправим!

# 171
вижте, според мен е редно, но пак е недообмислено
ами ако бащата живее примерно с друга жена или пък не живее с майката на детето си? тогава редно ли е да влиза дохода му?
и друго - като ще произлизат задължения да произлизат и права... примерно знам за случай, в който единия от родителите е починал и след това за другия няма вдовишка пенсия, понеже са живяли без брак
значи в единия случай е дискриминация, в другия не е - ето това са недообмислените неща, защото има доста частни случаи и въобще как ще се доказва всяко едно обстоятелство? и изобщо след като родителите са преценили, че ще живеят без брак са приели и плюсовете и минусите на този тип съжителство, защото както има предимства, така си и има и минуси при уреждане на взаимоотношенията им, а тогава никой не ги мисли тия неудобства

# 172
Ха-ха-ха. При всички положения за ромите пак ще има,защото много от ромките въобще не пишат баща. Ние работещите ,плащащи данъци и осигуровки отново ще сме прецакани. За ромите винаги ще има помощи и то на наш гръб. Ха -ха-ха.

# 173
  • Бургас
 А знаете ли дали вече са приети промените или кога ще ги гласуват?
Чудя се как не са се сетили да вземат предвид и доходите на бабата и дядото, ако младото семейство живее с тях на един адрес Simple Smile))

# 174
Чудя се аз всичките тия роми, как успяват да попълнят един куп документи, като са неграмотни повечето от тях?!

# 175
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Нищо още не е прието.Просто се обсъжда.

# 176
Чудя се аз всичките тия роми, как успяват да попълнят един куп документи, като са неграмотни повечето от тях?!
В социалното им помагат(демек -попълват).

# 177
  • around the world
За самоосигуряващо се лице, което е и на граждански договор кое се взима за доход? - Сумите получени по гражданския договор + сумите получени от НОИ ( в периоди на евентуален болничен), това ли е или? 

# 178
Здравейте! Имам следното питане- иска ли се още бележка за дете над 5 години, че посещава предучилищна и ако ДА какво правя в следния случай- трябва да подавам документи за детски м. май, дъщеря ми завършва в края на май предучилищна в детска градина - ще ми издадат ли бележка от ДГ при положение,че след 20 дни няма да я посещава,а ще бъде записана в училища към средата на юни

# 179
  • Sliven, Bulgaria
Здравейте! Имам следното питане- иска ли се още бележка за дете над 5 години, че посещава предучилищна и ако ДА какво правя в следния случай- трябва да подавам документи за детски м. май, дъщеря ми завършва в края на май предучилищна в детска градина - ще ми издадат ли бележка от ДГ при положение,че след 20 дни няма да я посещава,а ще бъде записана в училища към средата на юни

Да бележка се иска. Вземете си сега и може да я ползвате до края на месеца. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт