Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 116 707
  • 786
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, искам да попитам трябва ли да отида да си взема Заповед за отпускане/отказване на детски надбавки. На 17.11 подадох документи, следващата седмица подадох корегирана служебна бележка за доход. Може би е коментирано, но аз не успях да го видя. Благодаря Ви!

# 676
Здравейте! Моля, кажете кога трябва да подам документите за детски, като се има предвид, че тази година съм ги подала на 28 юли- датата на обнародване на промените в ДВ. Март или пак юли месец, понеже е казано, че внеслите документи след промените не е необходимо да го правят наново в началото на годината.

# 677
  • Пазарджик
Здравейте,
 имам един такъв въпрос, вярно ли е че деца които не получават детски надбавки поради висок доход на член от семейството имат право на половината от детските -тоест 17 лева. Това било за 2015 и 2016 година(Една колежка каза че майка й е чула това по новините преди няколко дни)  и майките имали право да си го потърсят тези пари.
Има ли изобщо нещо такова. Моля обяснете.

# 678
Здравейте,искам да попитам следното-родих на 3.09. Документи за детски подадох 11м. ,изплащането само за.месец 11ти ли ще е или ще ми изплатят и за 10ти месец

# 679
  • София-Младост
Здравейте,
 имам един такъв въпрос, вярно ли е че деца които не получават детски надбавки поради висок доход на член от семейството имат право на половината от детските -тоест 17 лева. Това било за 2015 и 2016 година(Една колежка каза че майка й е чула това по новините преди няколко дни)  и майките имали право да си го потърсят тези пари.
Има ли изобщо нещо такова. Моля обяснете.
Няма такова нещо, поне не и в закона и правилника.

# 680
Здравейте, търсих къде ли не информация за моя случай, дали вие знаете нещо конкретно...
Имам 3 деца, но второто и третото са близнаци и досега за двамата получавах 150лв и общо 185лв с детските надбавки на каката. След промяната ще получавам сумата за 3 деца или ще се запази сумата за близнаците?

# 681
Здравейте.
Извинявам се за глупавия въпрос, но как се смятат болничните за детските надбавки - реално получената сума или базата, върху която се изчислява (получавам чисто примерно 500 лв, но базата, върху която ги изчисляват, е 620 лв)?

# 682
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Здравейте.
Извинявам се за глупавия въпрос, но как се смятат болничните за детските надбавки - реално получената сума или базата, върху която се изчислява (получавам чисто примерно 500 лв, но базата, върху която ги изчисляват, е 620 лв)?

За детските гледаш реалната сума, която си получила и я пишеш в месеца, който си я получила, а не за който се отнася.

# 683
  • Варна
Здравейте!
Декларация съм подала на 17.07 тази година,трябва ли януари да подавам отново,ако да - пак за 12 месеца назад ли трябва да са бележките/01.01.15 - 31.12.2015/?

# 684
  • Sliven, Bulgaria
Здравейте!
Декларация съм подала на 17.07 тази година,трябва ли януари да подавам отново,ако да - пак за 12 месеца назад ли трябва да са бележките/01.01.15 - 31.12.2015/?

Има някакъв график-м. юли е до края на м. март/ако не се лъжа/. Само не разбрах дали ще се подават наново молби или заявления-дали има някаква промяна в обстоятелствата newsm78

# 685
  • Варна
Значи най-добре да попитам на място. Супер ще е ако трябва да е в края на март поне да мога да подам и за новото "попълнение".

# 686
Здравейте,дами:) след 1г на детето минавам на минималната заплата,а мъжа ми взима 1000 брутно. Мога ли да се класирам за детски? Брутно ли се сумират? Нетно по колко на член от кемейството трябва да се паднат и как се смятат майчинските?

# 687
  • София-Младост
Здравейте,дами:) след 1г на детето минавам на минималната заплата,а мъжа ми взима 1000 брутно. Мога ли да се класирам за детски? Брутно ли се сумират? Нетно по колко на член от кемейството трябва да се паднат и как се смятат майчинските?
Обезщетението за майчинство е различно от МРЗ. Сумираш всичките ви брутни доходи за 12м. назад, делиш на брой членове от семействотот и на 12. Ако е до 350лв имаш право.

# 688
  • София
Миналата седмица подадох за детски с доходите от 12 месеца назад - до Ноември т.г. Приеха ги и ми дадоха телефон - в началото на януари да им звъня да ги питам дали трябва отново да подавам по новите правила. newsm78

# 689
  • София-Младост
Миналата седмица подадох за детски с доходите от 12 месеца назад - до Ноември т.г. Приеха ги и ми дадоха телефон - в началото на януари да им звъня да ги питам дали трябва отново да подавам по новите правила. newsm78
И те не знаят вече какво да говорят...колко по-нови правила, като си подала по променения закон...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт