Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 9

• 116 691
  • 786
  •   1
Отговори
# 690
Някой може ли да ми обясни как да попълня тази молба-декларация? Другата седмица ще я подавам, когато взема бележка от ЛЛ на бебето.
Обадила съм се във фирмата за бележка за детски, предстои да си я взема. На работа съм назначена на 12.03 т.г., а преди това бях на борсата 5-6 месеца. От 02.04 излезнах в болнични, от 29.09 имам 45 дневен болничен за бременност, от 13.11 до 16.11 болничен, че преносвам и после до 27.12 имам от болницата за раждането.
Мъжът ми по същия начин трудовия договор му е от януари.
Бях питала в социалните - месеците, които съм била в БТ те ще си вземат информацията от НОИ. Онзи ден една служителка там ми каза да побързам да подам документи, за да не изпусна обезщетението за декември и да не оставям това, което ми се полага.
Всъщност аз през цялото време, в което съм назначена на работа съм в болнични и дохода ми идва от НОИ, какво трябва да пиша там в графата, сумата коята съм получавала ли? А в служебната бележка от фирмата 0лв. ли ще пише след като те не са плащали нищо?

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 02:05 от JonyBonboni

# 691
  • София-Младост
Месец за месец сумарно описваш, това което си получила като обезщетение от борсата, от НОИ или от работодател.
Фирмата не са ли ти платили за периода от 12.03. до 02.04.? Както и първите три дни от болничният за временна неработоспособност? Би трябвало тези суми, ако са платени да са вписани в удостоверението, което ще ти дадат.

# 692
Благодаря.  Peace

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 09:36 от JonyBonboni

# 693
Здравейте, има ли вече информация как ще се доказва съжителство и съответно не съжителство между родителите по новите правила за детските надбавки от догодина? Извинявам се ако вече сте го обсъждали но немога да изчета форума, детето не ми позволява... Rolling Eyes

# 694
Здравейте
Интересува ме колко време важи бележката от личния лекар за имунизациите,която представяме при подаване на документите за детски?

# 695
  • Пловдив
Здравейте
Интересува ме колко време важи бележката от личния лекар за имунизациите,която представяме при подаване на документите за детски?

Трябва да е с дата от месеца на подаване.Ако подаваш януари и бележката за ваксините да е с дата януари

Здравейте, има ли вече информация как ще се доказва съжителство и съответно не съжителство между родителите по новите правила за детските надбавки от догодина? Извинявам се ако вече сте го обсъждали но немога да изчета форума, детето не ми позволява... Rolling Eyes

Гледат адресните регистрации

# 696
Благодаря  bouquet
Другия месец ще я взема и тогава ще подам...Нали още важи това,че всички ще подаваме януари?

# 697
Аз подавах документите сега дкември и ми казаха, че няма да се налага януари пак да подавам

# 698
Подадох ги днес. Казаха, че няма да подавам пак, догодина декември.

# 699
Аз ги подавах лятото,на 21 юли.Дали трябва пак да подавам сега януари  Thinking

# 700
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Всички подали документи преди 28.07.15 ще трябва да подават документи по график.
"Графикът, в който ще трябва да се подават новите декларации е следният:
До края на януари 2016 г. подават семействата, на които са отпуснати помощи от март тази година. До края на февруари 2016 г., ще се приемат декларациите на тези, на които са отпуснати помощи от 1 април и от 1 май през тази година. И до края на март догодина документи трябва да подадат тези, които са с отпусната помощ от 1 юни 2015 г. до влизането на новия закон"

# 701
  • Sliven, Bulgaria

Всички подали документи преди 28.07.15 ще трябва да подават документи по график.
"Графикът, в който ще трябва да се подават новите декларации е следният:
До края на януари 2016 г. подават семействата, на които са отпуснати помощи от март тази година. До края на февруари 2016 г., ще се приемат декларациите на тези, на които са отпуснати помощи от 1 април и от 1 май през тази година. И до края на март догодина документи трябва да подадат тези, които са с отпусната помощ от 1 юни 2015 г. до влизането на новия закон"

Доколкото разбрах ще се подават само заявления за промяна в обстоятелствата по този график, а не декларации. Само ако има промяна, ще следва нова молба. Ако няма промяна, ще се подава когато им е месеца на подаване. Simple Smile

# 702
Ясно!Най-добре да питам на място другия месец  Peace

# 703
Здравейте

Трябва да е с дата от месеца на подаване.Ако подаваш януари и бележката за ваксините да е с дата януари

Гледат адресните регистрации
Да де ама къде ги гледат,временни или постоянни, по лична карта или...?

# 704
  • Пловдив
И двете гледат-постоянен и временен.Ако на някой се засичате,трябва да подаваш доходите и на партньора ти

Общи условия

Активация на акаунт