Всички ми завиждат

• 27 146
  • 427
  •   1
Отговори
# 120
Завиждам на музикантите. На талантливите и известните пък как им завиждам!  smile3555

# 121
  • Вестерос
Благородна завист към хора, които пътуват по света и качват снимки, за да гледам  Blush

Случвало се е да разбера, че на мен са ми завиждали. Изненадана бях. Аз съм на мнение, че всеки завижда за нещо на другите. Голяма е разликата , за мен, обаче между тази благородна, радостна дори, завист без да мислиш лошото на този човек. Защото съм срещала и от другата завист, преплетена с лоши чувства и много негативна енергия по твой адрес  Twisted Evil

На какво се дължи синдромът всяко нехаресване или критика да бъдат определяни като породени от завист?

Понякога усещам едно желание в хората да тъпчат околните. Не е точно завист, а една особена непоносимост към другите, които имат повече. Завистта се измести от желанието другите да се провалят, а понякога "завиждащите" дори се успокояват с мисълта, че някой си има някакви притежания, но няма нещо друго, което "завиждащият" има.

Това е много лошо явление. От типа е и на "защо той, а не аз?... аз да не съм по-малко от него" и други такива.

Последна редакция: чт, 22 яну 2015, 23:39 от Tiffany Aching

# 122
  • България-Швейцария
Завиждам единствено на интектуално ниво. Спортна завист е и благодарение на нея винаги имам повод да науча нещо ново
+1
Завиждам на човека, за когото работя за аналитичната мисъл, точните думи, с които закопава опонента и лекотата, с която му се удава всичко това. За факта, че е известен, име, авторитет - никак, платил е прекалено висока (по моите виждания) цена, аз лично избягах с писъци от подобна възможност, дори с капацитет на сивото вещество, подобен на неговия пак не бих я избрала.
За нещата, които съм научила мога да съм единствено благодарна  bouquet

# 123
Ако темата беше представителна извадка на ситуацията не само в Бг, че и по света...  тогава, тогава, предвиждам такъв живот, че само си викам "Дано"!

# 124
  • Down south
Хайде и аз да пусна една тема. Grinning

Искам да ви попитам - завиждат ли ви? Как разбирате, че някой ви завижда?

Вие завиждате ли?

На какво се дължи синдромът всяко нехаресване или критика да бъдат определяни като породени от завист?

Вие сте!  Hug Надявам се да се получи дискусия.
Не мисля, че някой ми завижда или би ми завидял. Може и да съм наивна.
 Аз съм средностатистическа българо-американка. Ако някой, някога ми е  завиждал за нещо, то не съм си дала сметка.

Дали аз завиждам, ами да, случвало ми се и продължава да ми се случва. Виждам изискана жена и изпитвам възторг, примесен с капчица/струйка завист. В Маями ги има много, изисканите жени, имам предвид.
 Виждам атрактивен мъж и се питам, какво ли би било да си жената до него и т.н.
Нищо човешко не ми е уждо  Heart Eyes

# 125
Коментираш начина ми на изразяване,или въобще,че дръзнах да споделя на мен за какво са ми завидяли и то с не добро око ??????По-скоро трябваше да предизвикам форумско съчувствие???? Или пък греша....

Ко речи?

Ти голяма драма си изживяла, голям подвиг си извършила  Laughing
Съчувствам ти, наистина.  Но не за 5-те кила пот.

да го кажем по друг начин: "Нищо не продавам,нищо не търся - влизам да се похваля,че съм 53 кг,1,75 см"

Ах  Crazy
Напълни кухото пространство горе. Вярно, ще качиш малко, ама пък ще ти е от полза.

# 126
"Нищо не продавам,нищо не търся - влизам да се похваля,че съм 53 кг,1,75 см"
Определено завидях!  Wink

# 127
Завиждам единствено на интектуално ниво. Спортна завист е и благодарение на нея винаги имам повод да науча нещо ново
+1
Завиждам на човека, за когото работя за аналитичната мисъл, точните думи, с които закопава опонента и лекотата, с която му се удава всичко това. За факта, че е известен, име, авторитет - никак, платил е прекалено висока (по моите виждания) цена, аз лично избягах с писъци от подобна възможност, дори с капацитет на сивото вещество, подобен на неговия пак не бих я избрала.
За нещата, които съм научила мога да съм единствено благодарна  bouquet
Е така и аз съм завистница..))
Особено на приятелката си, която за мен е свръхчовек-бизнес, семейство, спорт и всякакви активности. Аз нямам и една трета от енергията й..
А, и на мъжа ми за матрматичедката мисъл, но аз си знам че там ми е слабото място..))

# 128
"Нищо не продавам,нищо не търся - влизам да се похваля,че съм 53 кг,1,75 см"
Определено завидях!  Wink

За какво? То това кокали и зъби Mr. Green

# 129
Интересно как по4ти вси4ки тук излезна, 4е не познават това обикновенно и общо4овешко 4увство  Twisted Evil
Пове4ето мнения ми са смешни с "аз никога не съм завиждала... " , "другите даже не ги забелязвам ... "
абе цирк  .
То е ясно, 4е такива хора по4ти няма, а пък във форума с лопати да ги ринеш ???

Така ти се струва. Хората са доста вглъбени в собствените си проблеми, и рядко проявяват радост за чуждите успехи. Затова може би си мислиш, че всички ти завиждат...

Изобщо не смятам, че е толкова общочовешко и обикновено чувство. Напротив, това е порок, който се отразява много зле на хората, които го притежават и доста ги различава от  повечето околни, дори на битово ниво. В един служебен колектив, например,  винаги можеш да разбереш дели има завистник, почти като с тънкото гласче Grinning.

Ако някой си обяснява много неща в живота си с хорската завист, трябва да знае, че не е  на прав път.

# 130
....
То е ясно, 4е такива хора по4ти няма, а пък във форума с лопати да ги ринеш ???
На кое ти завиждат пък на тебе, на четворката или на чалгата?

Все ми е едно какво те дразни, то няма нещо, което да не те дразни в другите май  newsm78 За това заболяване си има диагноза, има си и ле4ение, а! има си и форум   Twisted Evil 

# 131
Завиждам на хората, които не ги мързи. Аз съм много мързелива  Blush
175 на 53 кг са си съвсем екстра,  зарежете вие  Wink

# 132
  Имам чувството, че 99 процента от постовете пишат за нещо друго и въобще нямат и бегла допирна точка с понятието "завист".

Завистта е емоция, която изразява вътрешна злоба, предизвикана от успехите, радостта, задоволството и благополучието на други хора. Тя е свързана с желанието или да притежаваш това, което другите имат, или да желаеш те да го загубят.

Вътрешна злоба ли изпитвате, че съфорумката е слаба? Бас държа, че си приказвате просто така, да се намирате на приказка.
 Истинската завист е ужасно, травмиращо чувство. Не случайно се смята за един от седемте смъртни гряха.

# 133
  • София
Ама, Ирис, това определение означава "да те обземе черна завист с разяждаща злоба".
Има си и благородна завист, която е добър мотиватор, стимулатор. Flutter

# 134
Интересно как по4ти вси4ки тук излезна, 4е не познават това обикновенно и общо4овешко 4увство

А дали е обикновено? За мен завистта е да искаш другият да изгуби получените блага или поне да има някакви лоши последствия от тях; да не му разрешаваш мислено щастието, което му се е случило...

Иначе естествено, че и на мен ми се ходи в НЙ без деца и само шопинг, тортички и парти, както прави моя приятелка всяка година за по седмица. Но се радвам за нея, защото това наистина е страхотно и си мечтая, когато моите са по-големи, аз да имам същата възможност. Ако това е обикновената завист, значи явно не ми е чужда, но аз някак не го свързвам с негативни емоции.

Общи условия

Активация на акаунт